Valpkurs

Nu på kvällen var vi iväg på valpkurs, dock var de bara info första gången, så vi fick inte ha med oss hundarna. Både på gott och ont, hade varit svårt med 13 (?) hundar i en liten kurslokal. Men samtidigt hade det varit bra träning för dem. Men men, nästa måndag ska båda hundarna följa med.  =) Stackars Zindy får dock inte hänga med, hon får vara hemma med mamma och mysa istället, eller gå till Estö och träna med alla kompisar.

Men de var en massa teori, tänk på detta, gör inte si, gör inte så, gör så här, säg inte nej då, träna hit och träna dit. Nu är man helt fullproppad i huvudet och vet inte vad man ska göra med all fakta, även om man redan hört de mesta från Zindys valpkurs så är det endå en del att hålla reda på.

Och så har vi läxa till nästa måndag, att hålla i hunden (låter konstigt, men de är väldigt bra att träna det emellanåt) att hunden har ryggen emot magen på matte/husse när matte/husse sitter på knä och sitta så utan att gnälla, pipa, skrika, sprattla och allt en hund nu vill göra.
*stolt*  ;P  alla tre hundar satt snällt och fint och bara njöt av livet när vi testade. Så det var en enkel läxa, detta var bland annat för att hunden ska känna trygghet från oss, att den ska lära sig att söka sig till matte/husse om det händer något.

Men vissa saker låter jättekonstigt när man hör någon stå och prata om det, man känner att nej, de där stämmer inte! Men sen när man tränar kanske de känns bättre. Jag bestämmer ju dock själv vad jag vill lära hunden och vad vi vill ha ut av kursen inte ledaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0