Grannfesten!

Full fart på altanen! Närmsta grannarna är här, vi har ätit gott och nu flödar vin, öl och cider! Får se om de blir som dom andra åren eller om de blir lite lugnare? Vädret är tyvärr inte på våran sida idag, de växlar ganska så bra. Ett kort uppehåll, en regnskur, ett uppehåll och så vidare.

Men de är ganska roligt att höra allt "skitsnack", en berättade om bröllopsnatten (inget snusk), men dom bodde på 27 våningen i ett hus. Helt plötsligt slits dörren upp och en anställd skriker att de brinner, ta trapporna ner! Dom sprang må ni tro! :P Även hur husen är byggda här runt om, vilka galningar som bott innan oss och så vidare, många goa skratt har man fått sig. Dock är ögonlocken tunga nu, skulle vilja sova ett tag, men jag ska gå ut och vara lite social igen, ta mig en cider till eller två :)

Får se om de blir dans eller inte :P hahahah minns en sommar, dom som var med vet vad jag menar med "häxan"!

Ser bloggen konstig ut?

Undrar om det bara är jag som får upp min blogg och den ser super konstig ut eller om det är någon annan som oxå får upp någon konstig sida?

Trött, Tröttare, Tröttast

De tar på krafterma att arbeta 12 timmars pass, även om man inte gör så mycket så blir man trött. Man blir en riktig segpropp! I morgon är det ett åtta timmars pass, lite lättare eftersom vi ska ut och åka lite, inte bara lösa korsord, se på tv och sånna saker. Efter jobbet är det den årliga grannfesten! Har städat färdigt hemma, nästan i alla fall, dammsugaren ska plockas bort, sen skulle jag behöva städa bokhyllan, men den får vara som den är och så skulle jag vilja färga håret innan. Hinner troligen inte det, det är endast en timme från att jag slutar tills grannarna kommer, då ska jag hinna hem och göra mig i ordning, samt hjälpa till med de sista. Så vi får se hur de går.

Men innan resan ska jag blivit av med utväxten i alla fall, de är en sak som är säker!

Sov gott, börjar jobba igen om 7 timmar och 43 minuter!


Två timmar kvar...

Även om de inte är ett nattpass, så har tiden gått segt sedan klockan fyra, de sista fyra timmarna segar sig fram! Har fasen inget att blogga om, bloggtorka! :/

Work!

Sitter på jobbet, just nu är de dubbel bemanning, men snart så slutar den ena och jag har sex timmar kvar... Men jag tjänar ganska bra denna månad! *överlycklig*

Nu ska vi fika lite, planera morgondagen och ha trevligt!
Är trött, men de är bara dölja med ett glatt leende!

Mer död än levande!

Nu är de dags att sova, datorn kommer troligen dö snart så som skärmen flimrar! Idag har jag jobbat fem timmar, lagat mat, tvättat tre maskiner med tvätt, packat hälften av allt som ska med till Finland, städat halva rummet, plockat undan allt i soffan så man äntligen ser den (!) plockat i ordning alla mina kläder, rensat mina kläder, rensat alla lådor, ordnat med alla papper jag spridit i huset och nu äntligen ligger jag i sängen!

I morgon är det 12 timmars arbete som gäller, sen hem och dammsuga, plocka på skrivbordet, fixa i ordning bokhyllan, bädda sängen, packa de sista(?), städa lite i resten av huset, de som mamma, pappa och syrran inte hunnit med, fixa klart på altan och städa ur badrummet. Sen sova några timmar innan jag ska upp och arbeta åtta timmar till!

Låter roligt va? Så går de när man arbetar 50 timmar i veckan, ska hinna med tre hundar, fixa hemma inför en fest och packa för resan! Måste säga att jag ska njuta av varenda minut av semestern! Njuta som aldrig förr av lite ledighet!

Dags att packa väskan för morgondagens jobb! Sen zzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz som aldrig förr!


Lär mig packa?!

Någon som kan lära mig att packa, jag vill ha med hela garderoben, men de går ju inte! Väskan är för liten för det... Men en hel del kläder blir det, fast man inte behöver det. Pappa har sagt att vi måste packa snålt, för vi har i princip endast pack-linen att packa i. Där ska de få plats fyra personers kläder, saker, lakan, tre hundars mat (blir en hel del), spår linor, selen, bäddar, skålar och lite saker som farmor och farfar har skickat efter... Usch vad saker de blir... Får nog resa med två bilar istället, eller en minibuss! :P

Neee, städa och packa var det! :/

Hundarna


Galna Jamie Lee :D
 
Så såg de ut från början...

Flis elis tackar inte nej till ett bad...

Så blev det, Jamie Lee undrar vart allt vatten tog vägen :P

Äpplen, rabarber, hundarna och blommor

 
 
  

Vecka 31

Måndag: Egentligen ledig, men fick akut hoppa in för att arbeta 0900-1500

Tisdag: 1600-2000

Onsdag: 0900-1400

Torsdag: 0800-2000

Fredag: 0800-1600

Lördag: 11-22

Söndag: Ledig!  hahaha inte fick jag vara ledig heller! Jobb mellan 16-20

Vilken dag tror du att jag längrar till?!


Fredag = Gårdsfest, om vädret tillåter!

Sen är det endast 1100-2000 (om jag inte mins fel) på måndagen, sen drar jag iväg på en veckas semester klockan halv sex på tisdag morgon!!

Ledig, nehe inte de heller!

*gäsp* klockan visar 0815, någonting gastar för fullt... Inser tillslut att det är mobilen som ringer, men jag orkar inte svara... Så jag lägger mig ner för att sova, ska ändå arbeta fem dagar denna vecka, så jag behöver inte ta mer arbete tänkte jag glatt när jag insåg att de var jobbet som sökt mig.
Då börjar hemtelefonen att gasta för fulla muggar! Kliver snabbt upp, grabbar telefonen och funderar på att skälla ut personen i andra änden när jag hör att det är dom på bemanningen som är i akut behov av hjälp! Visst visst, jag ställer upp...
-När börjar jag och när slutar jag?
-Du börjar om 45 minuter! Han ska vara hos tandläkaren om 75 minuter, men han ligger fortfarande i sängen för dom får inte upp honom själv...
-OKEJ!! *panik*

Funderar på hur jag ska lyckas, duscha, leta lite kläder, äta, fixa lunch, hitta vart jag ska och överleva dagen utan att få panik! Lyckas på något underligt vis duscha OCH sminka mig på sju minuter! Klä mig på en minut, käka på tio minuter, mamma fixar lunchen, jag fixar det sista, packa väskan, borstat tänderna och sånt... Sen prick klockan nio ringer jag på dörren, framme, i tid och håret åt alla håll, för allt kan man ju inte minnas!

Sen berättar den andra assistenten att han inte ska till tandläkaren, att dom bokat om tiden... Så vi skulle (självklart) hjälpa honom, städa och göra allt som tillhör vardagen.

En sex timmars arbetsdag, massor med erfarenheter rikare och en stor hemlängtan. Eftersom jag egentligen skulle varit ledig hade jag en massa planer för dagen, en skogspromenad, shopping, fixa i farmor och farfars lägenhet, träna med Jamie Lee och ha en underbar sovmorgon! Fixade allt utom sovmorgonen och skogspromenaden.

Nu är jag skapligt trött, kan ta ut en sovmorgon eftersom jag arbetar 16-20 i morgon :) Underbart!
Ska försöka hinna med en sväng nere på stan för att kolla på smink och parfym, kanske lite underkläder på lindex och de sista som farmor ville ha!


Geocaching

...(stavning?) Idag har jag inte gjort ett smack! Sov bort halva dagen. Sen begav sig mamma, jag och syrran ut i skogen för att gå på "skattjakt" har man tråkigt så har man. Pappa har införskaffat en GPS med skogsstigar i, så vi ska kunna leta efter geocaching lådor.

De är väldigt enkelt, man klickar lite på GPSn och sen letar man efter målet, där finns en liten bok som man skriver sina namn i och så byter man en sak, man lämnar en sak, tex. en kula, en refleks, en glasspinne eller vad som helst och sedan tar man en sak. Man byter sak i lådan! :) Lite små roligt är det, när man inte har någonting annat att roa sig med! :P

En lång promenad, leta efter något väsentligt egentligen, skriva sin signatur, byta en sak och bege sig till nästa eller hemåt. Svårare än så är det inte! Den ena vi hittade hade några tyskar oxå hittat, lite små roligt att de inte bara är "stadsbor" som letar efter dom :)

En tripp till Trosa

  
  

  
  
Förra helgen var vi på en liten tripp till Trosa, bilderna kommer nu, lite mer än en vecka sent :) Bättre sent än aldrig :P

En tripp även denna helg :)

Även denna helg var vi ute och åkte en sväng! Super härligt att se andra ställen än bara Nynäs :) Denna gång blev det till Västerås och Tullinge.

Först en sväng till Västerås, för att hälsa på Morfar och hans fru, mycket trevligt måste jag säga, god mat och en timmes rundvandring i Västerås, jag var mer borta än vanligt. Hittar inte ett skit där, så tur att Marianne var med annars hade jag fortfarande virrat runt där :P

Sen sov jag hela vägen till Tullinge, ca två timmar. Där tände vi ett ljus i minnes lunden för mormor (även för Jappe och Nessie), har inte varit vid Tullinge kyrka sedan december/januari någon gång, när vi städade ur hennes lägenhet innan försäljningen. Hon urn-sattes i april, någonting vi inte fick vara med på, så de kändes bra att åka förbi där och tända ett ljus nu i efterhand! Vi skulle ha haft med lite blommor oxå, men tyvärr hade vi inte det... Får bli nästa gång vi åker dit eller när vi åker till minneslunden i Nynäs, där tänder vi regelbundet ett ljus och sätter lite blommor.

I morgon ska jag bara sova, sova, sova och sova! Kanske kolla posten hemma hos mina kära farföräldrar :)

Vrida dygnet är inte nyttigt!

Att jobba natt är fasiken inte roligt, hela dygnet blir vridet och man blir tokig i huvudet! Men men, ska ta en snabbdusch innan jag hoppar i säng igen... Känns som jag klev upp nyss och nu ska man sova igen.. Får se hur det går. :)

I morgon far vi till Västerås en sväng, kanske en sväng till Tullinge oxå, jag vill det, tända ett ljus och sätta lite blommor i minneslunden, får se vad pappa säger om det.

Nu ska jag sova, de känns som om de vore eftermiddag, runt tre tiden, men klockan är halv ett på natten!
Sov gott!!

En värdelös dag!

Jobbade natt i natt, de fanns ingen som kunde ta de passet så jag fick hoppa in. Plånboken tackar och tar emot! Kroppen protesterar vilt!

Men natten är avklarad, hem för att sova, somnade som en stock innan jag lagt huvudet på kudden, sov till halv tre, käkade (för mig) frukost, var lite social med familjen och sen somnade jag två timmar till på soffan. Och jag är fortfarande trött! Så det blir en promenad med hundarna innan jag hoppar ner i sängen igen för att sova gott. I morgon blir de en resa till västerås, om planerna går som de ska.

Dags för frukost!

Klockan är nu sju på morgonen, har varit vaken närmare 20 timmar i sträck.
De börjar bli lite tröttsamt, ögonen vill gärna sluta sig för ett par timmars sömn, datorn surrar, blinkar och är konstigare än någonson. Känns som den kommer att kracha snart... Men dan den sorgen! Hoppas den inte kommer!

Nu är de frukost time, sen hem för en promenad med hundarna och sen SOVA!! Gissa om jag längtar efter min goa, mjuka och varma säng!

Utiktsberget del2

  

  

Hundsaker :)

 
 


Åkte runt i stan och letade efter klänningar, men när vi gjorde en dags utflyckt till trosa fanns det hur många som helst! Så jag köpte två stycken :)

Vi var även i södertälje och handlade lite hundsaker.

Aftonbladet/Expressen vränger allt åt fel håll

Sitter och läser på aftonbladet och expressen, "tusentals strandsatta i Visby" "Dimman är ingen förklaring", sen finns det massor med saker som står på deras sidor. Jan-Tore, kapten på "Färjan" (Finlandsfärjan) har kommenterat och sagt att dimman är ingen förklaring, han var inte med när de hände, hur kan han då vara så säker på det?
och Tusentals strandsatta i Visby, de är ju inte så att dom dör för att dom är fast på Gotland, de finns alltid rum att hyra, mat att äta. Inte fasen är dom strandsatta!

Hoppas att de fixar sig med båtar så dom "strandsatta" inte dör av svält på den öde ön Gotland :P

Gotlands Färjorna krockade

Vid lunchtid idag så kolliderade två stycken gotlands färjor nere i hamnen. Det verkar inte som om någon har blivit allvarligt skadad, ett tiotal personer har fått föras till sjukhus med lindriga skador. Den lilla färjan var den som fick mest skadad om jag har förstått de hela rätt. Den har fått sig en 20 meter lång skada, på insidan har taket rasat samman och stolsrader flyttat sig. (se bilderna från aftonbladet.se)
Först vid tre tiden fick jag reda på att olyckan inträffat, så på väg till jobbet åkte vi förbi hamnen för att kolla läget. Båda båtarna låg kvar, massor med resenärer som var mer än vilsna vankade runt i hamnen, olika tv kanaler, tidningar och polisen var där nere för att undersöka vad som egentligen hänt. Det är på grund av den tjocka dimman som olyckan troligtvis inträffade. I vanliga fall är det underbar utsikt nere vid hamnen, men idag såg man inte mycket längre än hamnkanten.

I den mindre snabbfärjan som var på väg från Visby till Nynä


(bilder från Aftonbladet.se)



Stackars resenärer som ska åka med dessa färjor, det är inte en eller två som är påverkade, det är tusentals som dagligen åker fram och tillbaka med dessa färjor. Hoppas Gotlandsbolaget hittar en snabb lösning på detta! För det är högsäsong just nu.


Natti natti

... Fast framför msn som vanligt!
Förut använde jag inte msn ALLS, men de senaste 8-9 månaderna är jag fasen jämt inne!

Nu är det sov tajm, natti natti

Jamie Lee har blivit blå!

Min lilla vovve har gått och blivit galen, på dagen var mamma och pappa ute med hundarna i skogen. Mamma plockade blåbär och hallon (så de blev en underbar blåbär/hallon paj nu på kvällen), bara det att alla hundarna gick för sig själva och åt blåbär i skogen... Vad händer när man äter blåbär... De som kommer ut där bak ändrar färg! Precis va de gjort på Jamie Lee, hon bajsar blått!! Vet inte hur mycket blåbär hon lyckades käka, en hel del verkar det som! :)

Slut på skit snack :P

Grannfesten!

Varje år så har vi något vi kallar grannfesten, vi sammlar alla grannar, käkar, dricker och har trevligt tillsammans. Egentligen är det inte våran tur i år, men de blev lite byten och så. Så nu är det dags att börja planera "tillbehör", efterätt, tilltugg och allt som behövs till en lyckad fest :)
Vet inte när vi ska ha den, bara att vi blir ca 15st i år.

Något tips på vad man kan hitta på?

Jobbet 9-15

Skulle egentligen jobba 8-14, men jag tackade och tog emot en "sovmorgon" så arbetstiderna blev 9-15 istället. Sitter framför datorn och tvn och undrar om de ska hända något idag eller om de bara är dumburken som gäller. Det återstår att se, brukaren sover fortfarande gott! Något jag oxå skulle vilja göra, kanske lyckas med en sovmorgon i morgon? Får se vad hundarna tycker om det :)

Back to work, nehe... De här var visst jobbet! Inte så dumt egentligen att få betalt för att chatta, blogga, läsa bloggar, maila, se på tv, kolla på bilder på BDB och så vidare :) har även betalat lite räkningar, så nu är plånboken platt, tom och tråkig!

Trött, Tröttare, Tröttast

Har varit supertrött hela dagen, har inte hängt med för fem öre. Var som en zombi på jobbet, aldrig mera halva natten framför datorn tänkte jag efter det... Tji fick jag, somnade på mammas säng efter jobb, film och maten. Så nu är jag relativt pigg igen, men de är bara bädda ner sig och hoppas på några timmars sömn! För i morgon ska jag vara pigg och glad igen! :)

Har även busat som en tok med min galna vovve, hon fick värdens frispel och busade allt hon hade med mig! Så nu har jag lite nya blåmärken och rivmärken igen.
Har även lärt mitt lilla troll ett nytt trix, "puss" hon ska trycka nosen mot min mun eller kind. Hon är så lättlärd så det finns inte! Hon fattar direkt! Gör de jag begär om och om igen, allt för att få en gobit :)

Min gullunge!

Nej nu är det dags att sova! Natti natti


Home :)

Är hemma igen efter fem timmars arbete, eftersom det är kolsvart på himlen bäddade jag ner mig i sängen med filmen "ps i love you". Och några mysiga hundar, så nu ska vi snyfta ifatt ;P

½ tid!

Nu har halva tiden gått, bara andra halva kvar av arbetsdagen.
Börjar bli dags för lite lunch så man kanske kan hålla ögonen öppna resten av dagen!

Brukaren ligger och sover så gott, snarkar lite, något som gör de ännu svårare att hålla sig själv vaken... Brukaren sussar gott, något som jag oxå vill göra!! :)

Jobbet igen

Då var man åter på jobbet, några dagars ledigt, en natt med för lite sömn (jag fastnade framför datorn till halv två i natt) och nu sitter man åter på jobbet. Jobbar bara mellan 9-14 idag, men tiden går så grymt segt när det inte händer någonting! Har setat här en timme, men det känns som många många fler!
Skulle vilja gå ut, men det är ju inte bara knata på när brukaren ligger och sover. Så jag får glatt sitta kvar här och vänta tills hon vill kliva upp. Sen får vi se vad som händer.


En lugn dag

Idag händer det inte så mycket, har kollat posten hos farmor och farfar, vattnat lite blommor och allt annat som ska göras. Hundarna var så snälla så :) De väntade på att jag skulle bli färdig.
Sen lyckades jag gå själv en sväng med alla tre! Inte illa, det börjar bli lite svårt, dom är ganska så starka när dom vill någonting... Men vi mötte inga skateboards eller katter så de gick super! :)

Sen har de inte hänt någonting, vi har bokat om resan så det blir en dag till i Stugan, en dags semester till!

Men nu har mamma och syrran skrikit på mig 100 ggr, så en promenad i skogen väntar!

Utiktsberget del1

   
  
  

Grönan

Idag är det grönan som står på schemat!
Är trött som en tok, men de ska nog gå bra ändå!

Vattubrinkens kennel del2


  
 
  
  
 


Vattubrinkens kennel del1

De var valpträff på vatubrinkens kennel i slutet av juni, sammanlagt var de runt 15 hundar. De var 7 valpar, deras mamma, mormor, gammelmormor och mostrar :)
  

Våra busungar på upptäcktsfärd :)

  
Många hundar var det, men även många ägare! Hundarna fick även för sig att bada i Birgita och Bengts damm med fiskar. Kanske inte så lyckat, men hundarna älskade det! Har man 15 badglada hundar på tomten kanske man inte ska räkna med så mycket annat?!
  

Home :)

Har haft en trevlig kväll hemma hos Jenny, god mat, trevligt sällskap och en massa skit snack! Kan det bli bättre? Nu är det mitt i natten och jag ska passa på att sova några timmar innan det är dags att stiga upp och bege sig till Grönan! Ingen rast ingen ro, hela tiden är det något roligt på gång!

Ha det super och natti natti!

Tåget går, snart!

Dags att börja bege sig, har ingen aning om när jag kommer hem ikväll, så jag vet inte om de blir någon mer uppdatering här eller inte... de får vi se.

I morgon bär det av till grönan med mamma, syrran och syrrans kompis, om planerna går som de ska. De vet man aldrig, mina brukar aldrig hålla som de ska...

Så de kommer nog att bli lite dålig uppdatering, bilder kommer senare nrä jag har tid att sitt framför datorn igen :)

Ha de så bra, nu ska jag handla lite och bege mig till tåget!

En lördag som denna :)

Idag är de inte mycket inplanerat, är relativt nyvaken så jag ska väll käka lite frukost snart, om man nu kan kalla det frukost längre? Lunch snarare! Sen blir det en timmes stavgång, duschen och tåget till västerhaninge och Jenny för middag, tjejsnack och singstar!
Får se om kameran får följa med eller inte :)

Nynäs-Ösmo-Södertälje-Trosa-Mörkö-Nynäs

Så såg gårdagen ut, först hemma, sen jobba några timmar i ösmo, sen vidare till södertälje för att handla lite hundkoppel, halsband, godis och mat, sen bilen vidare till trosa för att strosa runt lite där samt käka lite pizza och glass! Hur underbart som helst, Trosa är verkligen en mysig stad! Så det kommer nog att bli flera besök i den sommarstaden i sommar. Sen åkte vi mörköfärgan hem igen. Lite mysigt :) Den tog väll knappt fem minuter att åka, sen var de kringelikrok vägar hem.

Är det inte lite otroligt, att jag åker in till sthlm, letar som en galning efter en klänning jag vill ha, sen åker jag till Trosa för att bara ta de lugnt, titta på båtar och slappa med familjen. DÅ finns det klänningar överallt!! Så två stycken klänningar inhandlades igår :)

(bilder kommer)

Snabbis :)

Bara ett snabbt inlägg innan jag måste sova!
Var på bio idag med några kompisar, vi såg på Harry potter och halv blodsprinsen. Vi käkade lite på donken oxå, jag lyckades även hinna med lite intensiv shopping! Måste ju passa på när man är i sthlm! De blev dock bara två linnen och två par skor. Två bas linnen från gina, ett par gympaskor och ett par toflor. Allt för att rädda dom ömmande fötterna.

Tack vare att SL inte kan ha tågen att gå i tid... Först tog det 1½ timme in till stan sen tog det 70 min hem igen... Så kan det gå, tacka vet jag körkort, kommer undvika att åka kommunalt i framtiden!

Skriver mer i morgon, mina planer för veckan ut verkar inte hålla! Så vi får se hur det går...

I morgon är det i alla fall fem timmars arbete som gäller, sen bär det av till Södertälje för att inhandla lite hundsaker, som koppel, halsband och hundmat. Sen vidare till Trosa, några timmar där och sedan mörköfärjan hem.

Valparna hoppar i poolen :)

  

   
Vi har inte längre kvar "poolen" den fick grannarna. Dom har lite mindre barn som blev överlyckliga över en pool att bada i i värmen... Vi fick ju inte ha den ifred, hundarna attakerade den hela tiden. Så de var lika bra att ge bort den. :)

Bloggen fyller ett år!!

Min blogg fyller ett helt år!!
(och två dagar :P)

:D Hurra!! :D

Sthlm nästa!

Har inte kommit ur sängen ännu, trött som fasen är jag idag. Men jag ska snart kliva upp för att göra mig i ordning för en sväng in till den stora staden Sthlm. Får se om jag tar ett eller två tåget.

Har grymt svårt att välja kläder... Det ligger för mycket i tvätten just nu... Inte roligt!

Vecka 29

Ett par timmar på jobbet, en sväng förbi affären och handlade lite, lagade mat, tv tittande och sedan hem för en sväng i skogen med tre överlyckliga hundar :)

Torsdag: Bio och middag på kungshallen, ska även leta efter en klänning eller två. Skulle behöva en riktig sommar klänning!
Fredag: Fem timmars arbete sen kanske en sväng till haninge eller södertälje. Jamie Lee har käkat sönder två koppel nu, så ett nytt står högt på inköpslistan!
Lördag: Middag hos Jenny Å, en sväng förbi haninge kanske?
Söndag: Kankse en sväng till haninge eller södertälje, beror på om vi åker på fredagen eller inte och en sväng till Trosa.

Fortfarande arg som ett bi!

Jag är fortfarande arg som ett bi på min pappa, inget ovanligt om jag får säga det själv. Vi bråkar flera gånger per dag, varje dag förutom julafton (ungefär). Det är som att de tillhör vardagen :P

Men jag har försökt boka om resan, men de går inte via nätet, man måste ringa och göra det. *GALEN* Så det blir att lyfta telefonen och ringa för att boka om resan ännu en gång! Någonting som min far inte alls gillar, han sa att jag kommer ha en ovän väldigt länge om jag bokar om resan. Det får jag väll leva med, kan inte minnas när vi var vänner senast... Julafton möjligen?! Nyår?!

Aja, jag kommer att få som jag vill, en resa 4/8-11/8 eller längre om pappa ska bråka med mig, om jag så ska stanna i stugan själv! :)

Jag är envisare än en åsna!! :P

Arg på pappa

Inget ovanligt för mig! Denna gång bråkar vi om Finlandsresan...
Vilken dag vi ska åka hem, först bokade vi den 13/8 hem, de dög inte för honom. De var alldeles för länge hemifrån. Så han bokade om till den 10/8, då protesterade jag högt och ljudligt! Så nu står budet på den 11/8 men fortsätter han bråka tänker jag boka tillbaka till den 13/8! För lite semester ska jag ha, inte ta studenten och börja jobba med en gång, utan att få något för det! Aldrig, jag ska ha MINST en veckas semester!!

Ingen badkruka här inte ;)

Årets första dopp är taget!! Woho!!
Kallt i början, sen underbart! Så nu ska jag bada varje dag med hundarna :)

Gullungarna plumsade som tokar efter dammisarna medans mamma och jag badade.

Annars har de bara varit fixa på gården som gäller, gett poolen till grannen med "små" barn, trimmat och klippt gräsmattorna, sabbat gräsklipparen, högtryckstvättat två mattor, badat en hund och fotat lite.

Bada?!

Årets badkruka här! Har ännu inte tagit ett enda dopp i havet... Lite dåligt gjort. Men nu är det en timmes stavgång som gäller, sen ett plums i havet! Svalkande skönt eller kanske kallt?!

Utställningsvovvarna :)


  
  




Lyckades inte få några bra bilder på Jossan och Tiza under utställningen. Bara för att det regnade, det är superlänge sedan denna utställning var... Fattar inte varför de ligger i utkast istället för publicerade :) Så kan det gå.

En slapp och skön dag!

Mamma och jag har infört att vi ska gå stavgång varje kväll nu, för de går lite fortare än vanliga promenader runt om i kommunen :) Men idag slappade jag till och orkade inte, kände att benen inte riktigt orkar med att träna och gå långt & fort varje dag! Så de blev en lagom runda på en timme ca.
Men i morgon kör vi hårt igen!

Annars har jag legat på altanen och stekt idag, hur underbart som helst! Har även fixat posten åt farmor och farfar, hämtat stugan pärmen *snyfft* och betalat några räkningar. Det låter som om stugan kommer att säljas snart, inte denna sommar, men möjligen nästa eller den därpå. :( *snyfft* Vill inte att dom ska sälja den, vill ha kvar stugan för alltid!

Nu ska jag hämta kvällens andra kopp med tee, sen är det sova som gäller!

2:a pumpviken!


Trion med Tollare samt Tiza :)

  

  

(små bilderna går att klicka på för att se dem större)

Jobb, jobb, jobb

Har ett tolv timmars pass på jobbet idag, inte mycket att göra, hon sitter med några tidningar och är nöjd för tillfället. Snart är det troligen dags för middag. Måste säga att dagen har gått fort än så länge, men efter att klockan slog 1600 så gåt den såååå sakta! Fattar inte detta, men nu är det endast tre och en halv timme kvar tills jag slutar!

Jamie Jamie Lee

Min lilla bebis :) Hon är som en liten bebis, hon behandlas i alla fall som en emellanåt :P

Jamie Lee använder sin mamma som huvudkudde :)


Jamie Lee tar till flaskan när hon har bus humöret framme :)

 
Min lilla älskling!!

Tjejkväll med en kille :)

En super söt kille!! :D



På bild Jenny och Jaminas son Kevin

Blommor & Busungarna





Kusinen badar i poolen


Och gillar det...

... Då blir Jamie lee avundsjuk!! :P

Räddade en fågel :)

Lilla pappsen var snäll och räddade en fågel som fastnat i stuprännan :)


Cirkus med Kusin vitamin :)

  
  

  

Jobbet igen!

Då var man åter på jobbet efter 66 timmar ledigt. Hon lär sova ett tag eftersom hon sett någon film halva natten, så jag får roa mig med datorn. Några bildbomber lär det bli under dagen! På tv går "last man standing" ganska roligt att se men jag ska nog sjunka djup ner i min bok, har inte så många sidor kvar nu och det är lite små spännande :)

Nu måste jag lägga lunchen och middagen i kylen.

Hoppas ni får en trevlig dag i solen när jag jobbar :)

...Dagen...

Bloggtorka... Så de skriker om det! Ska lägga in bilderna på ett usb minne så jag har någonting att göra på söndag när det är 12 timmars arbete igen.

Idag har vi inte gjort så mycket.
* Ett varv runt ringvägen
* En djupdykning i boken
* En Sovmorgon som heter duga :)
* 2 boxar med Cityaktuen titta ner i brevlådan
* En sväng förbi farmor och farfar
* En sväng till med hundarna, Zindy hoppade ner i fontänen vid gröndalskiosken...

En lugn regnig dag.

Idag var de några timmars arbete som gällde, sen hem och bara slappa. Hade tänkt gå ett varv runt ringvägen men regnet bara öste ner. Så jag somnade på soffan istället, inte särskillt roligt... Men pigg som bara den, ska jag gå och lägga mig :P Lär somna på fläcken :P Så pigg blev jag av min eftermiddags tupplur...

Om vädret tillåter kanske de blir en sväng runt ringvägen i morgon iställe?

Bloggtorka på hög nivå, får försöka bomba med lite bilder i morgon istället. Har massor med bilder från både Juni och Juli...

Humöret ändras lika fort som vädret...

Igår kväll var livet på top, vi bokade biljetterna till Finland, Kapellskär-Mariehamn-Åbo. Vi kommer inte att åka direkt över, vi ville ha två timmar på Åland så vi kan rasta hundarna. Sen vidare till Finland igen.

Men i morse, eller rättare sagt lagom till lunch ringde mamma och sa att farfar fått ett EP anfall igen, så de vill åka hem fortast möjligt! Helst redan till helgen om det är möjligt. Har pratat med dom några gånger idag och varje gång låter hemresan olika. Senaste budet är att de ska stanna tills vi kommer och åker hem med oss. Dock måste vi korta ner resan, vet dock inte hur mycket ännu. Men händer det någonting igen så vill dom åka hem tidigare.

Så vi får se hur det blir, på 27 dagar hinner det hända mycket, men förhoppninhsvis inte! :D

Idag har jag ägnat mig åt att sola samt jobba. Dock inte så länge, men några timmar :) Pengarna rullar in, men de rullar ut minst lika fort! Nu ska jag kika efter lite nya sommarkläder, sen ska jag nanna kudde igen. Jobb i morgon igen!


50 timmar ledigt!

Har ledigt i hela 50 timmar nu! Underbart! De har redan gått 11 timmar, en god natts sömn står på listan och sen är det full fart igen. Självklart ska de regna den dagen jag är ledig, men funderar på att lägga lite spår i skogen ändå. Eller hitta på något nytt tricks och lära henne...

Just nu sover hundarna gott, Flisan i "lekrummet"/matrummet, Jamie Lee i fotöljen och Zindy precis nedanför mina fötter.

Inge roligt att berätta, så jag ska se lite till på tv innan jag ska sova.
Natti natti

(ett meningslöst inlägg till)

Ledig i morgon, kanske hinner tömma kameran då :D har bilder sedan en månad drygt tillbaka på den!

Ledig i några timmar :)

Slutade vid fyra tiden idag, underbart, hem och sov på soffan några timmar, käkade, promenerade en sväng med busarna och sedan hem för att lata sig lite :) Fattar inte att man blir så trött av att bara sitta ner en hel dag, vika lite tvätt, plocka lite, prata och äta. Jag fattar inte det, kanske har med dygnsvändningen att göra?

Nu ska jag borsta tänderna lite snabbt och kasta mig i säng! I morgon är det fem timmars arbete, sen har jag ledigt i hela 50  timmar!! :D


2 timmar kvar :)

Black Jack och Die Hard 4, dessa filmer har vi idag. Die Hard 4 var riktigt bra! En super film, rekomenderar den varm :) Black Jack är helt okej, en film från 1990 talet ett bra år :)

Men det är endast två timmar kvar tills jag slutar, huvudvärken är inte rolig men de går. Sen är det hem, ut med hundarna, fira hundarna och sova som gäller. Just nu blir det inget mer än jobb och sova. Så kan det gå, men plånboken tackar och tar emot, den är ganska så tom och platt just nu :P

Ska jobba åtta timmar i morgon också, 48 timmar på fem dagar. 16+12+12+8=48 :)

Grattis USA-kullen på ett års dagen!!

Grattis alla valparna i USA kullen på ett års dagen!
Nu har ni blivit stora, men vad spelar det för roll? Ni kommer alltid att heta valparna ändå!
:D


För ett år sedan såg det ut så här, idag är det lite större :)


Tillbaka på jobbet

Det är samma rubriker, samma innehåll och samma jobb.

Jaa jag sitter på jobbet igen, äter lite godis och ser  på M-tv. Kan inte längre skilja på dag och natt, men eftersom det är ljust ute antar jag att det är dag. Har setat här en timme nu, så det återstår endast elva timmar. Sen är jag ledig hela 37 underbara timmar!!! Längtar som en tok!!

35 minuter kvar!

Nu är det endast 35 minuter tills jag slutar, packar ihop mina saker redan nu och läser lite i harry potter boken. Så tack och adjö, nu ska jag räkna ner i sekunder tills jag får komma hem och SOVA! Trött, tröttare, Jennifer!

En natt fylld med cityakuten :)


Får betalt för att göra ingenting!

Känns lite konstigt, jag vänder på dygnen totalt, sitter uppe hela natten, ser på tv, läser min bok, käkar godis, chattar, smsar, surfar och jag får betalt för det! Först grundlönen (över 100kr i timmen), sen OB och semeserersättning uppepå det. Så det blir en summa som är helt okej. Ingen lön att skryta med, men samtidigt lagom för att jag ska klara mig på den tillfälligt :)

Jag får betalt för att se en av mina favorit serier! :D

Betalt för att se på tv

Känns lite konstigt, jag vänder på dygnen totalt, sitter uppe hela natten, ser på tv, läser min bok, käkar godis, chattar, smsar, surfar och jag får betalt för det! Först grundlönen (över 100kr i timmen), sen OB och semeserersättning uppepå det. Så det blir en summa som är helt okej. Ingen lön att skryta med, men samtidigt lagom för att jag ska klara mig på den tillfälligt :)

Jag får betalt för att se en av mina favorit serier! :D

"Bara" två timmar kvar!


Ännu en skiva med cityakuten rullar, kan bara se hälften av alla 24 avsnitt eftersom jag klantat mig lite. Smällar man får ta, den dagen jag blir rik ska jag köpa alla inklusive ettan igen.

Har budat på den andra boxen på tradera. Får se hur det går, några dagar kvar tills den auktionen är slut. Funderar även på att beställa några från discshop, de är nedsatta ganska bra just nu. Sitter och stirrar rakt på tv utan att egentligen förstå vad som händer.

Som sagt endast två timmar kvar!

Klantiga jag!

I morse när jag skulle lägga mig för att sova, sabbade jag laddaren till min mp3 spelare, nu har jag skrivit på skivorna i boxen. Självklart så var de film på båda sidorna, så den hackar som en tok, så hälften går inte att se... 280 kr på en förstörd box och en ny mp3 spelare! Nice, pengarna rullar in och ut lika fort igen!

Sex timmar kvar

Endast sex timmar kvar tills nästa man kommer för att "avlösa" mig. Just nu går m-tv för fullt, det är samma musik som spelades på z-tv igår som går nu... Så snart blir det väll dags för cityakuten!

Algrens bilar och polly är supergott :) Får blanda med lite drickyoggi så jag inte äter mig mätt på godis :)

Åtta timmar kvar

Tills jag får packa ihop och gå hem igen.
Åka med mamma hem, bädda ner mig i sängen, sova några timmar.
Försöka bli en människa igen!


Tillbaka på jobbet

Då sitter man åter på jobbet, dygnet har man vänt på totalt!
I natt blir det cityakuten, lite godis, frukt och harry potter boken!

Det är sent på kvällen, men enligt mig är det morgon.
Har varit vaken några timmar nu, klev ur sängen halv fyra :S Duschade, käkade både frukost och middag, handlade lite och åter till jobbet. Nu är det ännu en natt vaken, sen ska jag vrida tillbaka dygnet igen! :) Bli en normal människa igen!


Avbytaren här...

Nu har näste man som ska jobba kommit, dock får jag inte gå än på ett tag! Synd, men det är bara att vänta, ska packa ihop mina saker och göra allt för att tiden ska gå lite fortare!

Packa sig hem för några timmars sömn, ÄNLIGEN!

Ska se klart på ciyakuten bara :)

En timme kvar!

Snart, home sweet home!!


06.10

Lite cityakuten (day one) samt lite ost och skink sallad till frukost!
Någon som är avundsjuk på mig?!

Hahahah jag är övertrött och  sitter o räknar ner tills jag får komma hem igen.

Två timmar kvar...

Snart får jag sova!!! :D

Ska fortsätta lyssna på värdelösa z-tv, de spelar ju bara samma sak hela tiden!


Tre timmar kvar

Shit, ibland är det verkligen super svårt att hålla sig vaken! Ögonen vill så gärna sluta sig och få vila ett litet tag. Har varit vaken i 17 timmar men det känns som sååå mycket mera, har inte heller några pollen mediciner med mig så får se hur det kommer att gå de närmaste dygnet... De började äntligen bli bättre, då glömer jag de självklart mitt i stressen! Så kan det gå.

Nu är det endas tre timmar kvar tills jag får åka hem och sova! Tror dock att jag måste gå en sväng med tre tossiga Tollare innan jag får hoppa i säng och sova. åååå vad jag längtar till min huvudkudde, mitt täcke, MIN SÄNG!!

Trött, tröttare men jag är tröttast!

Tycker a det är allmänt varmt, har ställt mobiilen att ringa varje 15 minuter. Är grymt trött, jag har svårt att hålla mig vaken nu! Sov tio minuter, sen ringde mobilen igen. Så jag var tvungen att sitta upp. Det skulle vara sååååååååå underbart att få lägga sig för att sova. Men inte då... :(

Ljusare ute

Det har redan börjat bli ljusare ute! Skönt de :) Är lite mörkrädd så jag tackar för allt ljus jag kan få! Lyssnar på lätta snarkningar från henne samt musik från z-tv.

Kan inte påstå att energin är på topp, men men, en drick yoggi har jag hällt  i mig. Så en timme till klarar jag mig nu, sen blir det svårare igen! Usch vad jag är trött!! :O *Gäsp* Nu ska jag fortsätta se på z-tv.

Blir mer och mer övartygad om att nattarbete inte är min grej! Börjar bli dags att leta efter några tandpetare att hålla ögonen öppna med! För soffan och kudden är grymt mjuka, sköna och helt underbara. Skulle inte ha några som helst problem att sova här!


Sex timmar kvar

Tills min mor kommer och hämtar mig. Snart kommer jag att börja räkna ner i minuter istället. Jag klarar vekligen inte att vara ensam, utan hundarna eller någon annan som sällskap. Men en hund är det minsta jag behöver som sällskap för att klara mig...

Kommer få blogga som en tok i natt för att klara mig, inte bryta ihop av något skräckanfall eller någonting! :) Längtar så tills mamma, hundarna och gula faran kommer och hämtar mig!

Absolut inge fel på jobbet, henne jag jobbar för eller någonting, bara att jag har så svårt för ensamheten!

Mitt i natten

Nu är klockan närmare halv två på natten, jag sitter hemma hos henne jag arbetar hos. Hon har precis lagt sig och jag sitter här och hoppas att ingenting ska hända i natt. Eftersom jag är extrem mörkrädd så tycker jag inte att detta är de mest underbara som kan hända. Men med ett "ljust" program på tvn så underlätar det lite. Vet inte om jag ska våga läsa min Harry Potter bok eller inte.

Efter detta arbetspass har jag varit vaken i 20 timmar i sträck, 16 av dessa får jag betalt! Får se om jag ska våga mig på ett nattpass till. Feg som man är. Det återstår och ser klockan åtta i morgon bitti, då är det min sista chans att avboka nästa jobbpass. Det är "endast" ett 12 timmars pass, idag har jag fått ett 16 timmars.

Det är ganska varmt här, men jag vågar inte öppna balkongdörren. Feg? Japp! Så jag får avnjuta en dusch i morgon eftermiddag när jag kommer hem och sovit några timmar.


Min Juli månad

1 Juli - 1600-0000
2 Juli - 0000-0800 samt 2000-0000
3 Juli - 0000-0800
4 Juli - 0800-2000
5 Juli - Ledig

6 Juli - 0900-1400
7 Juli - Ledig
8 Juli - 1600-2000
9 Juli - 0900-1400
10 Juli - Ledig
11 Juli - Ledig
12 Juli - 0800-2000

13 Juli - Ledig
14 Juli - Ledig
15 Juli - 1600-2000
16 Juli - Ledig
17 Juli - 0900-1400
18 Juli - Ledig
19 Juli - Ledig

20 Juli - Ledig
21 Juli - 0900-1400
22 Juli - 0800-1400
23 Juli - 1600-2000
24 Juli - 0900-1400
25 Juli - Ledig
26 Juli - Ledig

27 Juli - Ledig
28 Juli - 1600-2000
29 Juli - 0900-1400
30 Juli - 0800-2000
31 Juli - 0800-1600
1 Augusti - 1100-2200
2 Augusti - Ledig

3 Augusti - 0900-2000
4 Augusti - Ledig
5 Augusti - Ledig
6 Augusti - Ledig
7 Augusti - Ledig
8 Augusti - 1100-1800

inte mycket sammanhängande ledig som man har, några dagar då och då. 1600-2000 är skönast att arbeta, då har man både sovmorgon och hinner sola några timmar innan man ska iväg. Men jobbar man 0900-1400 så har man ju ledigt och inga tider som man måste passa. Svårt att välja vilken som är bäst, som tur är har man en salig blandning av tider. Gäller bara att komma ihåg när man ska arbeta :)

Arbetstiderna denna vecka...

Från början hade jag endast 16-20 idag samt 0800-2000 på lördag. Men hux flyx var det en som behövde vabba, så jag fick hoppa in. Så från i eftermiddag 16 till i morgon bitti klockan 0800 ska jag arbeta, sen är jag ledig i 12 timmar för att sedan arbeta en natt på 12 timmar igen. Ledig 24 timmar för att sedan arbeta 12 timmar IGEN! Dollartecknena visas framför mig jus nu :P Det blir en del pengar, men samidigt så blir man lite sliten att vända på dygnen totalt. Så kan det gå.

Jobba
Onsdag 1600 - Torsdag 0800
Torsdag 2000 - Fredag 0800
Lördag 0800 - 2000
Söndag: Ledig

Jobbet

Idag var det egentligen tänkt att jag skulle jobba själv mellan 16-20 men så ringer de från bemanningen och ber mig arbeta mera än så! Nämligen 16 timmar själv i sträck, med vaken natt. Så jag får inte sova inatt inte, jag ska sitta framför min lilla dator och chatta, surfa och göra allt för att hålla mig vaken! Jag får inte sova, vi får se hur det ska gå... I morgon bitti vid åtta tiden kommer min kära mamma och hämtar mig, hoppas att jag är vaken då fortfarande ;)

Nedräkning tills jag får komma hem till min underbara säng, endast 14 timmar kvar! ojojoj hur ska detta gå?!

Mys pys morgon!

Två av hundarna ligger och myser i soffan och den tredje ligger brevid mig och myser! Underbart måste jag säga, dock är det dags att kliva upp nu, även om det regnar ute så måste man upp ur sängen.

Idag ska jag träffa cathrine och sen är det jobbet som gäller!

Finland?

Undra om det kommer bli någon resa eller ej, håller tummar och tår för det! Men som det ser ut nu så verkar mannen i familjen göra allt svårt, vända på allt vi säger, tycker och tänker.

Åker vi inte tillsammans, åker jag väll själv då! För till Finland och Stugan det ska jag!!

Fast vid msn, som vanligt!

Nu sitter jag fast vid msn igen, har en förmåga att fastna vid datorn på kvällarna... Dumt som bara den. Men så är det. Idag har varit en dag som alla andra, har inte gjort ett skit rent ut sagt. Handlat lite mat, Kastat hundarna i poolen som tillfälligt(?) står på tomten, gått några promenader och så har jag självklart solat! Något annat kan man ju inte göra under dessa underbara dagar.

Nu ska jag ta min Harry Potter bok och bädda ner mig i sängen. I morgon måste jag upp "tidigt" ska träffa Cathrine vid 12 tiden. Innan dess ska jag ha lagat salladen jag ska ha till middag... Undra hur trötta jag ska orka det? Idag hoppade jag glatt ur sängen vid just 12 tiden! Det är inte alls bra att vara ledig, då vänder man på dygnen totalt! Så det ska bli skönt att arbeta lite nu, vända tillbaka dygnet och få lite lön... De är nästintill tomt i kassan nu... :/

RSS 2.0