Sammanfattning av lördagen

Lördag morgon startades tidigt, klockan halv nio svängde vi in bilen på en parkering i skogås för att ta oss till utställningen. Efter nårga timmar var de våran tur att kliva in i ringen, valparna var små pärlor, Jamie Lee som aldrig är ställd tidigare var superduktig. Flisan som sist hon ställdes blev biten trippade snällt in i ringen och var en riktig liten pärla. Tyvärr jämförde kärringen (domaren)  valparna med hur Tollare såg ut för 20 år sedan, lite skillnad emot dagens Tollare. Något hon inte brydde sig om och struntade i priserna.

Så vi käkade lite lunch och struntade i att ställa Zindy, de var ändå så varmt, årets hittills varmaste dag(?) massor med hundar och ingen skugga, en dommare som inte gillade våra hundar. Varför skulle vi då stanna? En resa förbi Zoologiska i haninge för att köpa ett spårsele, "godispåsar",  klämmor och lite små saker till hundarna. Sen raka spåret hem... Vem somnade först i bilen? JAG! Efter fyra timmars sömn sov jag gott, tills bilen stannade.


ännu ett tappert försök att mobi

29ba143cf1e38a278baa00985aee2acc.png

ännu ett tappert försök att mobil blogga! Som sagt utställning för hela slanten!


God morgon!

Klockan närmar sig sju och jag är vaken, efter fyra timmars sömn var det bara att stiga ur sängen, sminka sig och snart ska vi åka. Idag blir det hundutställning för hela slanten, alla tre hundarna ska ställas! Jag ställer däremot ingen, fegis som jag är. Jamie Lee är på tok för lite tränad så det kommer att gå åt helvete för henne, det har vi räknat med, men tiden har inte funnits att träna. Så vad ska vi göra? Flisan kommer de förhoppningsvis gå bra för, om hon går in i ringen, men Zindy har jag ingen aning om, hon skäller väll igenom hela dagen. :P

På med linnen och mjukisbyxor, jag tänker sova i gräset i pauserna :) Trött som en tok.



  


Nya telefoner till familjen!

Idag införskaffade jag en ny mobil, en sony ericsson c902. Ingen billig sak, men vad ska man göra när den gamla strular mer och mer? Som inatt när vi skulle ringa efter en taxi kunde jag varken ringa eller smsa med den. Jag höll på att bli galen då, under kvällen hade den strulat en del oxå, bland annat genom att tappa mottagningen hela tiden... Så den åker i papperskorgen nu. Och en c902 är min nya lilla pärla. Kommer fasen sakna den gamla, för den var superbra, en av de bättre telefoner jag haft, men den håller ju tyvärr inte i all evighet för det. Efter 2år, närmare 13000 sms, xx antal timmars prat så åkte den i papperskorgen... Sorgligt men sant :P


Hittills har den varit superbra! :D

Även mamma köpte ny telefon, fast hon beställde den senare versionen av denna C905, den med världens kamera i :) Den är hon värd, för hon är värdens bästa mamma, hon har den sämsta mobilen i familjen just nu och för att hon aldrig köper någonting till sig själv, hon tänker bara på andra hela tiden! Så den ska hon ha! :)

Rund under fötterna har precis fått en annan mening

Igår var det den efterlängtade skivan, en trevlig kväll med god mat, skratt, några tårar, massa drinkar och några spyor. Men rund under fötterna det är jag, inte för att jag drack för mycket utan för att jag har sååååå svulna fötter! Nya högklackade skor är ingenting att rekomendera att springa runt omkring i 12 timmar med. Fötterna gråter efter det!!


Mina underbara skor som ger mig såååå ont i fötterna!


Student skiva

Idag är det torsdag, känns som vilken torsdag som helst. Men det är de INTE för idag ska vi ha våran STUDENT SKIVA!! Känner mig inte allt för pigg, men jag ska palla detta ändå, sjuk får jag bli någon annan gång! För ikväll är det fest.

Hoppas alla får en trevlig dag, jag ska fördriva den med att göra så lite som möjligt fram tills tåget går. Med andra ord, fixa mig, städa lite och datorn. :)
    

Nästa vecka är det studenten!! :D

Dålig uppdatering

Som vanligt är jag dålig på att uppdatera, men jag siter desto mindre vid datorn nu när de börjar bli fint väder ute. Igår somnade jag på altan när jag låg och solade, underbart. Idag ser det dock inte ut att bli samma kanon väder...

Sitter nu och pinar i mig lite frukost, är dock sen så jag måste få i mig lite. Sen är de skolan mellan 12.20-14.00 hoppas vi får sluta några minuter tidigare så man är hemma til tre. För idag ska jag klippa mig :D Frillan liknar mera ett skatbo än något annat just nu. Sen ska farmor laga kyklinggryta åt oss, den är så jäkla god så de finns inge liknande.

Frukost - Borsta tänderna - Springa en runda med hundarna - Tåget - Skolan.

Hörs senare!!

Trollen som talar för mycket!

Äntligen sitter man i soffan och tar det lite lugnt, har väl sett här två timme drygt.
Först var jag en sväng till bemanningscentrum, fick lite info och så fick jag fylla i när jag kan arbeta. Nästan hela sommaren fyllde jag i att jag är tillgänglig för arbete. Kommer troligen att arbeta som personlig assistent, hade hoppats på ett arbete inom barnomsorgen eller äldreomsorgen, men icke. Det kommer nog att bli bra, bara jag får träffa personen jag ska vara assisten åt.

Sen var de full fart till skolan för att framkalla bilder, stod närmare fyra timmar i labbet innan jag var färdig. Men ett VG i slutbetyg blev det i alla fall, hade hoppats på ett MVG, men inte... Full rulle till tåget för att komma hem i någorlunda tid, men självklart var de förseningar, så de blev en hel del väntan. Åkte hem med syrran, hennes kompis och kusin vitamin (en dam som ibland talar lite för mycket! Dock var han på tåget väldigt road... Bör kanske tillägga att de var en gammal granne, så de var lite pinsamt!!)

Kastade i oss lite käk för att hinna möta Kina och gå en promenad med Tjejen och Killen. Mycket trevlig, trotts att jag var dödstrött Hemma igen vid nio igen, en kopp te och somnade framför dumburken. Låter väll som en ganska vanlig kväll. Måste dock tömma kameran snarast, har snart fyllt ett åtta gb minne... Inge roligt nästa gång jag ska ha kameran...

I morgon är det som vanligt skola, tömma skåpet, avsluta två kurser och åka hem igen. Kanske hinner få skjuts hem oxå, beror på hur mycket lärarna ska prata... Sen ska jag sitta hemma och lyssna på muraren som slår sönder och lagar vårt hus. :P

Måndag igen!

En trevlig start på dagen! Har sovmorgon till klockan nio, men redan vid åtta tiden så drar muraren igång med att riva våran fasad. Så roligt man kan ha, så jag låg kvar i sängen för att lyssna på lite musik och gosade med Zindy som så gärna delade säng med mig. Men nu ska jag ner till kommunen för info om mitt vikariat jag ska ha i sommar, sen blir de första bästa tåg till skolan.
Sista läxan jag ska göra, någonsin!! :D

Borsta tänderna och kissa hundarna, sen sticker jag och lämnar muraren med alla tre vovvarna ;P

Veckans citat

Förutom våra egna tankar finns det inget som vi har full makt över
René Descartes

Veckans citat

En del har tusen skäl till varför de inte kan göra vad de vill göra, när allt de behöver är ett enda skäl till varför de kan
Mary Frances Berry

Grillfest för hela slanten

I lördags kväll kom några kompisar ner hit, vi grillade en massa gott, spelade kubb, gick en promenad, hoppa matta, fikade, och hade trevligt! Roligt och trevligt var de i alla fall :D

På dagen var det ösmo marknad som gällde, lite onödigt skit införskaffades :P


Studenten!! Here i come :D

Nu är jag redo att ta studenten! Har endast lite kvar på fotokursen, sen är jag helt färdig. Jag kan ta studenten med glädje!

Kommer att ta studenten med mestadels VG (väl godkännt) några G (godkänt) och några MVG (Mycket väl godkänt) samt ett IG (icke godkänt). Det är i religionen som jag sedan länge gett upp hoppet om. Jag orkar inte plugga mera, jag tog de sista krafterna till slutspörten i historia nu, sen gav jag upp helt!

Så nu är jag färdig med skolan, jag ska aldrig mera plugga, ALDRIG! Jag är såååååååååå förbannat trött på skolan så tack för mig! :P Nu ska jag ta de lugnt, vänta på studenten och sedan börja jobba, Fota, ta det lugnt och få Jamie Lee till ett lydnads ess ;P Jag ska njuta av livet, jag ska inte sitta och stressa med läxor. När jag går hem från jobbet är jag ledig, inga måsten! Fy fan vad underbart!

Måndag: Kommunen, info om jobbet. Sen fort som fasen till skolan för att fixa de sista med fotouppgifterna. Ut med hundarna med Kina. Morbror fyller 50 år.
Tisdag: Ledig eller avsluta två kurser.
Ondag: Klippa mig, avsluta en eller två kurser, ma&pa firar 15årig bröllopsdag.
Torsdag: Studentskivan :D
Fredag: Ledig, om jag inte ska till skolan för att avsluta en kurs klockan ett.
Lördag: Utställning i skogås.
Söndag: Fira pappa som fyller 50år.

Måndag: Klassdag, vi ska ha roligt med klassen. Ska vara klockan nio i skolan för att käka frulle :)
Tisdag: Ledig...
Onsdag: Kanske avsluta en kurs, annars ledig...
Tordag: Ledig.
Fredag: STUDENTEN :D :D :D Hem till Marie på kvällen?
Lördag: Nynäs tar studenten.
Söndag: Ledig!!

När man radar upp det så här ser man att det inte är långt kvar. Hur skönt som helst! :D

Hundkurs

Två gånger i veckan under hela juni kommer jag att tillbringa uppe på bruks, Jamie Lee är antagen i en grundkurs, så nu ska hon bli ännu lydigare! :D Lära sig ännu mera "dumma" trix och vi kommer ha lika minst roligt tillsammans som vanligt!


Lägenhet till uthyrning?

Någon som har en lägenhet att hyra ut?
Letar som en galning på internet, men de finns inga som ligger i en bra pris klass... Finns mest treor, jag vill ha en etta eller tvåa på sin höjd.

Bullar för hela slanten ;)

Ikväll har det blivit bullbak för hela slanten, närmare 100 bullar, två blåbärspajer och sju pajdegar (deger?). Bullarna är till i morgon, pappas födlare och min student. Pajerna ska bakas i helgen och frysas in till studenten och blåbärs-pajerna ska vi mumsa på i morgon när några kompisar kommer hit :)

Har även hunnit med den lilla löjliga marknaden vid coop, mamma och pappa köpte lite läsk & bubbelvatten, blommor och så tog alla utom jag fästingsprutan. Sen var det middag hon farmor och farfar...

Nu ska jag halvsova till CSI innan jag studsar i säng.

I morgon blir det ösmo marknad, bak och en trevlig kväll.



Idag har jag käkat årets första svenska jordgubbar! Hur underbart goda som helst!!
Lite vattniga, men sååå goda :D
Sommaren är här nu! När man käkat svenska gubbar ;P

Stackars barn!

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9566593

Stackars barn, stackars familj.
Hoppas de kidnappade barnen kommer hem till sin mamma igen!

Städdag!

Idag har vi röjt upp och ner på hela huset. Sen var det städning för hela slanten!! Alla dammråttor, kläder, prylar, saker, jaa allt ligger numera på sin plats! Underbart. Nu ska jag ta de sista innan det blir en härlig kvällspromnad. Får se om de händer något ikväll eller om de blir plugga som gäller.

Föresten, har en "ny" kameraväska nu, så jag får plats med allt skit i. ;P Den gamla var för liten, så jag bytte med pappa :)

Skolan är snart slut, underbart? Eller?

Sitter hemma och bara andas en underbar kväll som denna. Nu är det inte långt kvar i skolan och det börjar märkas, lektionerna trappas ner, man får veta betygen och det sista ska lämnas in. Några nätters pluggande har det blivit. Så lite extra sömn på köksbordet blev det efter maten :P Trött som en tok måste jag säga. Lite tv innan jag ska dyka i sängen och bara njuta av en god natts sömn och vakna ut vilad!

Vecka 21
Torsdag: Ledig, plugg, städa och baka.
Fredag: Ledig, plugg, städa, baka och hem till farmor och farfar på middag.
Lördag: Tjejkväll, ösmo marknad och ta det lugnt!
Söndag: Lugn och ro, hoppas jag. Samt Ösmo marknad.

Vecka 22
Måndag: Betygen sätts, inför jobbet (hoppas jag får veta vart jag ska jobba, när och lön. Sen till skolan och labbet. Morbror min fyller 50 år.
Tisdag: Tack och adjö i två kurser?
Onsdag: Tack och adjö i några kurser? Städa ur skåpet. Klippa mig. Ma&Pa har varit gifta i 15år.
Torsdag: Ledig, skiva.
Fredag: Ledig...
Lördag: Städa och baka.
Söndag: Fira pappa & Mors dag.

Vecka 23
Måndag: Frukost i skolan. "Aktiviteter" med klassen. Pappa fyller 50 år. Grundkurs med Jamie Lee startar.
Tisdag: Ledig
Onsdag: Ledig
Torsdag: Ledig, hem till Angelica och fixa flaket. Grundkurs.
Fredag: STUDENTEN!! :D

Underbart att skolan slutar snart, inga mera läxor, inge tjat, inge gnat, inte plugga sig igenom nätterna, inget av de man plågats med de senaste 13 åren. Ingen lärare som pushar en, ingenting som man är van vid. Nu ska man ut i arbetslivet, man ska bli vuxen, klara sig själv. En stor utmaning, som kommer att bli underbar, hoppas jag! Det är med delade känslor som studenten närmar sig. Mestadels glädje, men sen skiljs klassen åt och tyvärr kommer man troligen att tappa kontakten med många. :(

          

Kristendom, judendom, islam, Martin Luther, Reformationen, listan kan göras lång!

Sitter som vanligt och pluggar i sista minuten, på måndag sätts betygen vilket betyder att sakerna måste in snarast. Så plugg, plugg, plugg är det som gäller nu. Historia och religion är de ämnena som strular. Men jag ska klara det, annars har jag kämpat i onödan, tänker inte plugga om detta sen i framtiden, för att eventuellt fortsatta studier, jag SKA ha mitt godkänt nu. Även om jag ska skicka in det i sista minuten.

Åter till pluggandet plågandet!

Esteternas tack och adjö show!

En stund av denna kväll har egnats åt att titta på Nynäs esteters tack och adjö show. De var hur duktiga som helst, superroligt att se!! Dock börjar man få lite smått ångest över att studenten närmar sig med stormsteg när några stod med tårarna i ögonen och dansade runt på senen. Glimtar från nian tittade fram och man minns de åren med både glädje och sorg. Det var en riktig super show måste jag säga! Så underbart duktiga på dansa, sjunga och showa!


                          


Trött som en tok - pluggar som en idiot!

Som vanligt kommer jag i säng på tok försent. Men jag har klarat av ännu en uppgift i historia, vilket är steget närmare mot ett Godkänt! Om jag inte måste kompletera skiten igen vill säga.

Nu ska jag ta en fem minuters dusch innan jag läser tolv sidor om judendomen. Kanske kommer klara av ett godkännt på det oxå i morgon. Sen om Malins kurs, får se hur det blir med provet, kanske hinner plugga lite på håltimmen, så det blir ett godkännt där oxå. Sen är det endast första värdskriget och ideologierna kvar i historia. Kristendomen, Judendomen och en högtid till kvar i religion, Kristendomen är snart klar. och två uppgifter i svenska som går fort och lätt att skriva, så fort jag får papper på det. Sen kan jag äntligen börja se fram emot studenten igen! Självklart är det slutspurten på projektarbetet oxå, de får vi väll klämma in någonstans?! Finns det två minuter någonstans? Eller? Inte? Det återstår att se... Klarar jag VG i snitt, ligger bra till ännu, det hänger på historian och religionen.

Nu är det dusch, plugg och några timmars sömn som gäller!

Det sa krock

... Så hade någon backat in i våran bil. Tack och lov vart det ingenting, för då hade pappa sparkat bakut, flera gånger om. Sen blev det en vända på maxi innan jag fick sova en stund i bilen hem. Så underbart, jag kan inte åka särskillt långt innan jag slumrar gott.
Sen var det hem för att plugga, men jag har inte kommit igång ännu... Ska göra lite innan jag hoppar i säng för att läsa lite om judendommen, resten får jag ta i morgon på lektionstid!

Stackars damen samt ett gott skratt

Idag när jag och Åsa satt på bussen från handen terminalen kom en äldre dam stapplandes och gjorde allt för att orka fram. Hon skulle precis trycka på knappen för att öppna dörren för att lyfta på sin rullator på bussen. Vad gör busschauffören då?! Jo han stampar gaspedalen i botten och åker fort därifrån, tanten står frågande kvar och höjer knytnäven. Stackars lilla tanten, hon fick inte åka med bussen. För att gubbfan till chaufför hade brottom ifrån henne. Inte hade orken att serva henne eller för att det var dags att åka. Men lite förståelse för en äldre måste man ha!
Hoppas den gamla damen fick åka  med i bussen bakom, annars står hon väll fortfarande kvar på stationen.

Dock tar Gittan, 46, första pris i spaning på en ny make. Har ni någon gång dragit igång Bluetooth för att kolla hur många på bussen eller tåget som har den igång. Jag och Åsa roar oss ibland med detta på en tråkig tågresa! Och jag kan lova att man kan se många roliga namn, smeknamn eller raggningsrepliker!! Idag var det Gittan, 46, Singel som tog förstapriset och gav oss ett gott skratt! :D

God Morgon

Klockan 05.30 ringde väckarklockan, när tror ni att jag kom upp? 06.00 Lite sen är jag men jag håller tiden ganska bra ändå. Piggare än jag trodde jag skulle vara efter fem ynka timmars sömn, får väll se hur det går i bilen hem från skolan sen istället. Lär ju sussa gott då!

Ha en trevlig dag, nu ska jag bege mig mot tåget för att hinna i tid till första lektionen!

Jamie Lee är en tokstolle

Jamie Lee har som vanligt kurat ihop sig i sin fåtölj, men så fick hon för sig att titta upp... Vem ser hon då? Joo sig själv i "spelgel" och börjar morra som en galning. Sötnosen blir livrädd för sig själv!!


Trött som en galning, men jag satsar ändå!

Jag är hur trött som helst, en timmes jumpa pass, en timmes promenad och en varm dusch. Sedan var hela kvällen borta. Trött som en tok sitter jag nu och ska plugga lite. Tio uppgifter kvar, snart endast nio?! Hoppas jag orkar klart med denna innan kroppen går i strejk.

I morgon är det en lång skoldag 8-14.40 sen blir det maxi med pappa. Hur nu det ska sluta vet jag inte, det återstår att se.

Plugg och sova, endast några timmar kvar tills väckarklockan ringer. Lagom roligt 05.45, då hinner jag allt på minuten!

Plugg och sova, natti natti

"Sjung om studentens lyckliga dagar" = "sjung om studentens stressiga dagar"
Det är ungefär samma sak!

Den första svalan


Senaste låten som man fastnat vid...
Nynnar även på några låtar som tävldade i ESC... Får leta fram dem senare...

Pömsig

Satt uppe lite för länge framför datorn, klockan han bli två innan jag begav mig upp för trappan för att nanna lite kudde. Vad märker jag då?! Joo sängen står obäddad, täcket ligger i trappen och väntar med längtan efter att skaka bort allt kvalster och damm. Så det blir att släpa ut syrran och be henne om hjälp, för annars hade jag fått soffplatsen inatt.

Sängen bäddades och jag sov som en stock, ända fram tills klockan slog 12. Härligt värre, dock blir det jobbigare i morgon när väckarklockan ringer 05.45. Får se hur man ska överleva detta.

ESC - Norge

Ett stort Grattis till Norge som vann ESC!!
Ser fram emot nästa år :)


En Hovawart - Shetland Sheepdog


Bilden är från:
http://www.dogbreedinfo.com/images18/HovawartLaVillaRoysGandhideLaVillaRoy.JPG

Eller varför inte en shetland sheepdog?
Dom är inte större än Tollarna, men jag vill ha en sån oxå!!
Många hundar blir det, hoppas man lever länge :)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Shetland_Sheepdog_and_Rough_Collie.jpg


Till minne av Nessie



Hundar hit och hundar dit. Många tycker jag snackar mycket om hundar, konstigt när jag har tre stycken. Har haft en tidigare som var såå snäll att hon var dum. Hon var underbar. Tyvärr fick hon somna in efter en tid med sjukdomar och elände, vi valde att hon inte skulle behöva kämpa emot cancern hos veterinären, istället fick hon somna in i lugn och ro. Hon var livrädd för veterinären, hon avskydde stället mer än någonting. Däremot älskade hon att åka bilen, så vi åkte med henne till haninge, en veterinärklinik hon aldrig tidigare besökt. Där fick hon sakta men säkert somna in.

Vi fick Nessie när hon var 2½ år gammal, de ägarna som hade henne innan hade inte längre tid för henne. Det var december 2000 som mina föräldrar överaskade oss med en hund. Vi hade henne från första advent på prov, sen fick jag och min syster hennes stamtavla i julklapp. Efterlängtad och underbar. Hon var vår!! Ingen annans. Tiden går och hon är snällare än någonsin, hon är lydig men inte alltför lydig, hon går lös men är lite små envis. Precis som en hund ska vara. Hon gör aldrig någon något ont eller är elak. Hon var alltid snäll, glad och go. Visst hade hon sina busiga stunder då hon käkade på saker, som bajsblöjan, strumpan hon efter många om och men spydde upp eller varför inte limpan hon tryckte i sig?! Men de var ALLT hon gjorde. Ingenting annat. Nessie var alltid glad, hur ont hon än hade viftade hon på svansen. För ju närmare hennes tio års dag de kom ju sämre blev hon, hon fick det ena felet efter de andra. Men hon brydde sig inte, hon var glad ändå. Hon lyssnade ändå. Hon var en pärla, nu är hon en ängel. Himlens lydigaste.

Vet inte varför, men jag har ägnat hela kvällen åt att tänka på henne. Troligen efter att jag såg en bild på en svart Hovawart. Henne kommer jag alltid att tänka på, för hon var en dröm. Jag skulle göra allt för att kunna ge henne en kram till och en stor påse godis. För hon var en godisgris så de skrek om det. Hon var underbar och jag kan inte låtabli att sakna henne emellanåt.

Målet är att få Jamie Lee lika lydig, det är dock inte möjligt. För ingen kan jämföra sig med Nessie. Jag kommer alltid att minnas henne med ett leende på läpparna.


Sista bilden på Zindy och Nessie tillsammans


Ångrar så att jag inte tog de sista bilderna på Nessie med en systemkamera, så är det att vara klok i efterhand...

Snälla pappa, en hund till?

Tror ni jag vågar ställa den frågan? Det tror inte jag, de har varit på tal om en hund till, men bara för att konstatera att det inte går. Jag däremot längtar efter att flytta hemifrån, helst till en tvåa och så ska jag skaffa en hund till. Jag vet att jag har Jamie Lee och jag älskar henne över allt annat, hon är så speciell som en hund kan bli. Hon är underbar på alla möjliga vis. Det finns dock ett undantag, när hon skriker, hon skäller sällan, hon SKRIKER! Jag vill ha en till hund, en till kompis till henne. Det gäller att hålla det hemligt, tills jag kommit hemifrån och förhoppningsvis har möjlighet för en hund till.

Men jag skulle vilja ha en lite större hund, en golden, en hovawart eller en flat. Jag har även fastnat för shetland sheepdog, dom är inte större dock. Men så underbart söta! Skulle jag skaffa en flat så skulle jag bara jämföra henne med Nessie, min första och den underbaraste hunden som någonsin funnits! Det finns ingen hund som går att jämföra med henne. Hon var underbar, på alla möjliga vis. Det gick inte att ta ifrån henne. Hon är den snällaste hund jag träffat, hon var så snäll att hon var dum. Vill gärna ha en flat, men det kommer inte att gå... Får hitta någon annan hund, hovawart, golden eller shetland sheepdog dessa står högt upp på listan...


Min helg

Igår var de läxor som stod högst upp på listan, har varit lat och varit hemma två dagar denna vecka från skolan. Torsdag, hade inga lektioner då, så jag satt hemma och gjorde INGENTING! Sen fredag för jag orkade inte åka in till skolan, allt var emot mig då, jag kom inte upp ur stolen så jag satt kvar på stolen i köket.
Men sen på kvällen hade jag klarat av tre läxor av fjorton (en stod inte med på listan).

Idag har mamma och pappa tampats med att sätta upp en ny brevlåda, pappas humör var inte de bästa... Det säger väll det mästa. Vi alla fick oss en känga var. Syrran drog fram en gamal systemkamera (den jag hade till Finland i somras) och började leka med den, så jag fick hjälpa henne att byta objektiv och lite sånna saker. Så nu får vi se hur lång tid det dröjer innan hon köper sig en "egen" systemkamera, för denna dög tydligen inte... (förstår henne...)

I morgon får vi se vad som händer, jumpa blir det i alla fall och plugg. Jag vet inte om jag ska ta två IGn eller om jag ska sattsa lite extra för att få G i dessa ämnen också? Får se hur de går...

Men nu är det melodifestivalen för hela slanten, har hittills gillat fyra låtar lite extra!

Mycket händer denna helg

... men jag tar det lugnt och pluggar. :/

Fredag: Var det cirkus på nicksta, hade små planer på att gå med en kusin på detta, men valde att vänta, de kommer en bättre sen senare i sommar, kanske hinner planera in den lite bättre? Livet är en fest drog igång, massor med ungdomar från hela Sverige samlas och har trevligt tillsammans, träffar nya ungdomar och vuxna. Freja öppnar inför sommaren. Minigolfen öppnar åter efter reparationer av diverse saker och restaurangen har sedan länge varit öppen lite då och då.

Lördag: Livet är en fest fortsätter och det är fest uppe i ishallen om jag inte minns fel, även en massa aktiviteter runt om i kommunen har varit igång (13 aktiviteter om jag inte minns fel). Hundutställning uppe på lövet, med det var endast för Hovawart-hundar. (en hund jag kan tänka mig i framtiden).

Söndag: Avslutning på livet är en fest. Alla festprissar vaknar upp med en hemsk baksmälla. Själv har man ångest att man inte hunnit med flera läxor.

Två av tretton

Två uppgifter avkladade, detta firas med en kopp te :)
Nu är det endast elva kvar, *suck* men men, ett steg närmare i alla fall. Ett är ett prov som ska skrivas på tisdag, de andra är inlämningsuppgifter. Tre kan göras muntligt, men jag kommer endast att göra bort mig då, sån koll som jag har på olika religioner ;P Så det är bara skriva för brinnande livet!

En kopp te, en fredagkväll fylld med plugg. Så går det när man sackar ihop den sista tiden i skolan. Skoltrött som en tok är man, men det är bara att stå ut, snart är det slut, för alltid. Då är det jobb över sommaren, sen kan man ju fråga sig... Jobb eller arbetslös. Det återstår att se. Hoppas på lite ledigt, för en resa till Finland är inplanerad i September. Jag, Jamie Lee och en väska. Kan väll inte låta mer underbart?! Sen efter det är det tomt i almanackan igen.

Snart tar vi studenten :D

13 uppgifter kvar
20 dagar till studenten
10 dagar tills betygen sätts
10 dagar tills jag får mitt arbetsschema (hoppas jag)

Dags att sätta fart?!

Pristagare!

Min lilla syster stälde i helgen ut sin vovve, eller hon tävlade i Junior Handling och kom trea!




Jossan var oxå med och tävlade (syrrans kompis) och hon kom på fjärde plats. Kommer mera bilder sen. För nu ska jag göra lite läxor!

Tulpaner




...


Köpte den till studenten :)


Min nya hårfärg!


Fick denna av farmor, superskön att ha en varm sommardag :) För den är så stor.

För mycket fotografier

Jag har för mycket fotografier, jag förstår om min dator en vacker dag tar sitt pick och pack och sticker. Igår när jag fotograferade så paserade jag 9000 sträcket, och jag har endast haft kameran i nio månader. Laddade nyss upp över 60 bilder på BDB. Men vad ska jag göra med alla fotografier?  Lägga på hög? Samla? Slänga? Ingen aning längre.

Men nu ska jag ge mig ut i det soliga vädret och fotografera ett tema... Svårt att gissa temat va? HUNDAR så klart! Vad skulle det annars vara?! Måste fota mina temabilder idag, för att framkalla dem nästa vecka, för det är endast 10 dagar kvar tills betygen sätts. och 20 dagar till studenten!!!

              

ESC semi 2

Azerbaijan, Croatia, Ukraine, Lithuania, Albania, Moldova, Denmark, Estonia, Norway och Greece gick vidare till Finalen på lördag. Spännande fortsättning då. Men som vanligt röstar väll alla på sina grannländer, så de finns väll inte en chans att vi vinner i år heller. Eller?!

Hoppas att det inte är samma idioter som är programledare under finalen för då kommer jag att bli galen, de var som två barnungar, jag höll på att bli galen när de inte kunde trycka på knappen. Är det så jäkla svårt?!

Ledig dag

En underbart ledig dag, vädret varierar och hundarna gnäller, bara att dra på sig en tröja och gå ut. Solen kanske tittar fram lite mera då? Sen är det plugg, plugg, plugg som gäller... Eller gör jag något annat som vanligt?!

Onsdag

En vanlig skoldag, med strulande tåg och en sömntuta som reser fram och tillbaka. Pratar lite vänligt med medresenärerna och bara längtar hem. Somnade troligen i hemfosa och vaknade vid gröndalsviken igen, undrade vart f*n jag var och sprang av tåget i sista sekund. Tur att man är snabb ibland, trotts att man är ny vaken ;P

Sen en sväng till skräddaren, men som vanligt var han inte färdig med sakerna. Kanske nästa vecka?!  Bus med hundarna, en sväng på snorvik (Norvik) och så självklart en massa bråk med pappa, hade jag räknat med något annat?! Nej egentligen inte.

Har även lyckats klarlacka bilen idag, själv, eftersom jag inte får någon hjälp längre, så nu har jag slipat rost, målat med gul färg och klarlackat! Visst är jag duktig? :D I morgon är jag ledig, vet inte om jag kan skruva dit listerna på bilen redan då eller om det ska få torka några dagar. Jag har ingen aning om vad som ska göras. Har för övrigt börjat gilla lite smått att köra pappas bil, dock kan jag inte parkera jätten, dålig svängradie och stor som ett hus (V70).

Annars saker som står på listan
* PLUGGA (endast 21 dagar till studenten)
* Städa (pappas jobbarkompis kommer hit i morgon)
* Hundarna
* Fotografera (Uppgift & För att det är super roligt)
* Kolla igenom fotografier från helgen och denna vecka.
* PLUGGA
* PLUGGA
* PLUGGA

Har nästan bara VG i betyg, men pga litet intresse och massa läxor har jag inte orkat göra ligger jag i riskzonen på två betyg nu. Inte roligt. Så en massa plugg eller två IG. Börjar överväga att ta två IG;n, enklast så :P men tråkigast... Men jag är såååååååååååååååååååååååååååååååå SKOLTRÖTT!!!!!!!!!!


ESC - Delfinal ett

Har varít hemma hos Matilda och sett på ESC hela kvällen. Supertrevligt!! De som gick vidare var Turkiet, Sverige, Israel, Portugal, Malta, Finland, Bosnien Hercegovina, Romania, Armenia, och Island är vidare till finalen på lördag. Nästa är på torsdag, hoppas jag hinner se det, vet inte om jag ska prioritera träning eftersom jag missade den i söndags eller om jag ska prioritera ESC för det är ganska roligt att se på, även om det inte är så himla bra alla gånger. Årets programledare var ingen höjdare, de verkade mer snurriga än en twister. Men låtarna är hyfsade, får man höra dem några gånger så kommer de nog fastna en efter en ;P

Nu är det dock kojen som gäller, endast sex timmar kvar tills väckarklockan ringer!(usch!)

Ännu ett försök

Att färga håret. Det kliar och sticker, så jag undrar hur jag kommer se ut efter detta... Om jag inte kommer till skolan i morgon så vet ni varför ;P

Annars har det varit en vanlig skoldag, prov och pratiga lektioner. Och självklart en promenad i skogen nu på kvällen. Mycket roligare än så är det inte. Får väll se om jag blir en clown sen eller inte :D :P

Nej åter till Cityakuten :)

Skarpnäck hundungdom

Hela, då menar jag hela dagen har spenderats på skarpnäcks hund klubb. Syster min har tävlat i Junior handling (stavning?). Det gick bra, för att vara andra ställningen, hon kom på tredje plats!! Fina priser och en överlycklig hund åkte hem dö trötta.

Vi planerade att åka hemifrån redan vid halv nio för att ha gott om tid på oss att leta oss fram, parkering, rastning och ALLT som nu hör till. Vi var väll framme vid halv tio drygt, eftersom vi inte kom i väg som planerat.. (för när håller planeran någonsin?) Sen kom vi fram, fyra taggade hundar, fyra virriga mattar och massa väskor och saker. Vad ser vi framför oss då? Joo ett gäng rugbyspelare, hmmm.... vart har vi ni hamnat? Det finns stora gräsplättar och idrottsanläggningar, precis som de beskrev, men vart är hundarna då? Det finns ju inget annat än killar och gubbar här!

Vi virrar runt ett tag innan vi hittar fram, till den minsta planen av alla, där ska vi hundägare trängas och fixa. Rugbyspelare byts mot amerikanska fotbolls spelare (skillnad?) som sedan byts till herr spelare som senare mot eftermiddagen byts till dam spelare. Dock har vi inga bra platser så vi kan se detta allt för bra. Har försökt förstå mig på hur rugby/amerikansk fotboll fungerar och jag har inte blivit klokare...

Har inte bara kollat in spelarna, har även kollat på alla duktiga hundförare och hundar. De var freestyle, handling, agility och hoppklasser. Eftersom det bara var syrran och hennes kompis som körde handling, så satt jag och mamma som hundvakter och tränade passivitetsträning! Hur underbart som helst, ena stunden sken solen och värmde, näsa öste regnet ner. Så fram och tillbaka med hundarna och alla saker. Sen insåg vi att det kommer ta ett bra tag, så vi letade upp en ica butik och handlade lite lunch. vad gör inte min älskade lilla ior (Jamie Lee/JL) då? Jo när jag ätit halva ost/skink/makaroni salladen... HON SÄTTER TASSEN I DEN, självklart välter den och allt hamnar på gräsmattan. Så jag räddar de lilla som går att rädda, sen får hon och Zindy dela på de som ligger kvar.
Sen när bullpåsen kommer fram, vad gör hon då? Joo hon knycker en 1/4 dels bulle som snabbt slinker ner i kistan, som om inte de räcker, så lyckas hon även få ner nosen i naturgodis påsen och sno några godisar. Tacken för att vi glömde hundmaten hemma och de fick extra med frolic istället? Men så kan det gå, är hunden hungrig så äter hunden, mer än den ska... Så vi får se hur hennes mage mår i natt, för hon har även delat en maka och en banan med mig och allt hundgodis... Så det blir en härlig blandning nere i hennes lilla mage. Hon har även fått ett nytt ganska logiskt smeknamn, MATTJUVEN!!


Ska ladda upp bilderna på datorn i morgon, har väll närmare 350 bilder att kolla igenom efter denna dag...

Färga håret

Hade tänkt färga håret ikväll, men eftersom jag har ganska långt och tjockt hår behövs det två förpackningar. Jag har endast en. Så det gick inte som planerat, får försöka i morgon kväll igen.

Istället ska jag njuta av lite glass med banan i, de är så underbart för halsen! Sen blir det troligen sängen ganska tidigt, så man orkar upp i morgon.

Lugn kväll

Är fortfarande inte helt frisk, men bättre. Halva klassen verkar ha insjuknat i halsfluss, jag har klarat mig med halsont. Regnet öser ner och jag tänker sjunka ännu djupare ner i soffan med en hund på magen och en kopp tee så klart!

Morgondagen får bjuda på foto, plugg och sola, om det slutat regna.
Söndagen bjuder troligen på hundutställning i Skarpnäck tror jag. Det är syster min som ska på klubbmästerskap.

Fotolektion

Fotona vi tagit var borta ett tag, serverfel, så humöret för att redigera bilder gick ner ganska mycket. Tröttheten börjar ta över lite smått igen, så jag kommer troligen åka hem tidigare, det går x fall med halsfluss i klassen nu, kul, en kur av vad som behövs, bara jag slipper bli sjuk! Jag hinner inte vara sjuk just nu. (det hinner man aldrig ioförsig)

Har pratat med religions och historia läraren, hade en del rester, viste om dem ioförsig, men jag orkar inte fixa dem. Funderar på att ta två IGn, har ju VG i snitt betyg just nu, så det känns som att de gör inget. Men sen kommer jag ångra mig. Så följande vecka kommer väll bli en massa plugg bara :( jag HATAR att plugga!! Hade det inte varit för sista månaden i skolan, för alltid, hade jag nog hoppat av gymnasiet nu. För jag är sååå grymt skoltrött!!!

Nej några bilder till ska redigeras innan vi åker tåget hem igen, önskar så att jag haft bilen idag. Skulle underlätta så underbart mycket!

(Underbart med en dator där internetsidor INTE är spärrade, nere i våran hemvist är nästan alla internet sidor spärrade..)


Skolan suger

Så är det bara...

Bättre

Börjar känna mig lite bättre, inte alls lika trött längre. kanske för att jag sov 12 timmar i natt och vaknade lagom till lunch... Hosta och ont i halsen har jag kvar, men annars börjar det bli lite bättre. Dock börjar pappa krokna istället...

Men men, dålig och tråkig uppdatering. Har nästan inga bilder (finns några på kameran som jag inte orkar tömma)  och inget nytt att berätta. så jag ska se vidare på CSI nu! Sen en snabbdusch och nanna kudde som gäller.

Fredag: Förhoppningsvis hemma före fem från skolan.
Lördag: Plugga, sova och hundarna som gäller.
Söndag: Skarpnäck.

Ett år med körkort!

Idag är det ett år sedan jag fixade körkortet! Ett helt år har gått!
Börjar nästan känna mig lite gammal nu, men ett år sedan man satt nervös som ett vrak på körskolan, i väntan på en körlektion och uppkörningen. Var nästan så att man skakade av nervösa sammanbrott av att vänta och vänta, titta på de andra som precis klarat det. Sen fick jag äntligen köra mina 45-50 minuter och upp till VV lägenhet för att vänta in någon gubbe som skulle se hur jag körde... Sen körde jag i 30 minuter, runt på nynäs alla små gator, över järnvägen, lite på 70 & 90 vägen, sen igenom centrum och hem igen.
Tillbaka till VV lägenheten och gubben brevid säger att jag är godkänd! Jag har klarat mig!! Jag har körkort!! Då visste jag inte vad jag skulle göra, jag var stum, men jag skrev på något papper han gav mig, tackade så mycket och gick ur bilen för att få frisk luft, jag hade körkort! Sedan kör Lennart tillbaka bilen till körskolan, ger mig lite papper, kollar så allt är betalt, ger mig körskolans t-tröja och tar ett kort som sedan syntes på webben några dagar. Träffade även Cathis som hade uppkörnings tiden efter mig, hon såg lite nervös ut hon oxå. När hon såg att jag klarat mitt körkort blev det troligen inte lättare att dempa nervositeten. För leendet på mina läppar försvann inte... Jag var överlycklig!

Men nu har jag haft körkort i ett helt år. Haft tre olika bilar (en mitchu som jag övningskörde i början med, men den hade ingen ACC och hundarna fick inte plats. Så sen såldes, och den tuffar fortfarande runt här i Nynäs. Sen var det våran gamla saab som vi köpte tillbaka, men i den strulade ACCn i hela tiden och hundarna fick inte ordentlig plats i denna heller. Så vi bytte upp oss ett snäpp till en Volvo v40 med hundlucka! Så nu kör jag en underbar bil!! Som jag ska ha hela livet ;P hur nu det ska gå...)

               

Trafiksäkerhetsdag i skolan

Idag har det varit trafiksäkerhetsdag i skolan, information, berättelser, hemvärnet, polisen, bandkåren m.fl. har varit där.

Först berättade en mamma om sin alkoholism, hon var både förare till barnens fotboll/handboll/innebandy lag, körde färdtjänst för handikappade barn, lastbilschaufför och bussförare. Hon behövde hela tiden kicken av att lura polisen. Hon tyckte hon var kung bakom ratten, när hon var full eller bakis. Tack och lov hände ingenting innan hon insåg att hon måste sluta, hon är numera nykterist och berättar om detta i skolor och andra grupper.

Sen kom en annan mamma och berättade om hur hennes son omkom i en bilolycka där föraren var berusad. Hur hon sista gången tog "farväl" av sin son när han flög tillbaka till skolan, hon brukar endast se dem checka in och sedan gå tillbaka till bilen. Men denna gång stod hon kvar tills hon inte längre kunde se flyget. Sonen skulle en vecka senare komma tillbaka hem till sthlm och umgås med familjen. Dock han olyckan ske innan han kom hem, han och hans kompisar skulle fira att de klarat en stor tenta och detta firades med alkohol, vilket ledde till rattfylleri och en olycka. Han dog omedelbart.
När hon stod mitt på scenen och berättade detta, med detaljer så man kunde se, känna och nästan tro att det hände en själv. Tror inte det var många i publiken som hade torra ögon efter detta. Hon berättade som om det hänt igår, men de var för tio år sedan! Det kändes verkligen som det hände en själv, hennes inlevelse när hon berättade, hur hon berättade, bilderna hon visade och hennes sorgsna ögon, allt gjorde det så trovärdigt.

Sen fick vi se när en bil klipptes upp, hundar som arbetar med olika saker inom polis, hemvärnet och allt va de nu var. Och en tipspromenad.

De tog något otroligt på krafterna att vara i skolan, så vi åkte hem ganska tidigt, jag somnade på soffan och vaknade lagom till middagen. Snart är det sängen som gäller igen, ögonen går i kors med jämna mellanrum.




Kvällen har spenderats på Bruks, lite agility, lydnad och en massa passivträning blev det. För att Jamie Lees lata matte inte har någon energi alls längre, känns som någon har kört mig igenom en mangel!

Pappsen är förbannad

Efter att jag klagat lite på bloggen att objektivet inte kommit ännu, att de inte gjort något eller så. Jag går för 1000 gången in på servicinfo.nu och kollar. DÅ har dom uppdaterat, som om de läst vad jag skrivit :S (eller för att jag lagt upp mailen där, så de vet att jag bevakar)

Men de vill ha 1050kr av mig, för att laga objektivet, som jag inte haft sönder själv!
Det är ett garanti fel.

Status:KOSTNADSFÖRSLAG LÄMNAT
 
Utfört arbete:Byte av kuggkrans till fokusmekanismen. Sönderdragen för hand, ej garantifel. Detta kan hända om frontlinsen/fokuslinsen vrids manuellt när kameran står i AF läge.
 
Pris:1 050 kr


Detta kan hända, JAG HAR INTE GJORT SÅ!

Så nu har pappa skickat ett surt mail till dem för att få tillbaka objektivet, utan att betala något eller att de fixar det mot garantin. Får väll se om det händer något eller inte. För 1050kr för ett kitobjektiv, nej du.
Då lämnar jag hellre in det någon annanstans och får ut det på garantin.

Ett objektiv på vift

Börjar lite smått efterlysa mitt objektiv som jag för tre veckor sedan skickade in på lagning. Jag har inte hört ett ord om det hela, så pappa ringde expert och frågade om de hört något. Men inte...

Så jag gick in på serviceinfo.nu för att kolla. Hoppades att det skulle vara på väg tillbaka till mig, men inte, status: MOTTAGEN AV VERKSTAD, EJ PÅBÖRJAD Varför, varför, varför har de inte gjort någonting på tre veckor?!
Får se hur lång tid de tar nu då... En månad till eller två?

Blir galen!!

Zindy pindy

Idag ligger jag hemma i sängen och känner mig allmänt dålig, allt känns bara blääääääääääääääääääää, så jag ska sova några timmar till nu efter frukost och en promenad med hundarna. (kanske lite plugg i eftermiddag? Risken är ju inte allt för stor...)

Sen blir det till att ringa veterinären igen, eftersom de inte öppnar förens klockan elva. Lilla (stora) Zindy bajsar blod, så det är något som är galet. Antingen har hon ätit någonting,det är en pinne på tvären i magen, livmoderhalsinflamation eller något annat. Jag hoppas bara att hon ätit någonting, men vi får väll se vad veterinären säger.

Som vanligt - Mitt i natten

Och jag har fortfarande inte somnat.
Natti natti - klockan är bara halv ett, jag känner mig inte alls pigg, glad och frisk.
Så jag hoppas jag pallar med skolan i morgon.

06.45 ringer väckarklockan, vilken sovmorgon!

Sammanfattning

Som vanligt är jag super dålig på att uppdatera, tiden räcker inte till just nu.
Skogspromenader, promenader, vänner, hundarna, grillen, solen och allt annat prioriteras före datan.
Framförallt sola :P Vill inte vara vitare än klänningen på studenten, samt att sommaren kommer gå åt till jobb...

Onsdag, ett besök i högstadiet...
Allt var sig likt, precis som när jag gick där för tre år sedan...
  

Torsdag, valborg: Först var det "samling" vid Gropen där några drack sig lite små fulla 
  
 
Sen vidare till aulan för att lyssna på gosskören som visade sig vara en gubbkör. De sjöng, vi sjöng, satte mössorna på huvudet och sprang ut ur aulan med ett leende på läpparna. Kändes nästan som vi tagit studenten! Men inte riktigt.
  
Vidare till Olearys för en drink innan vi käkade subway och begav oss till Daria med några från klassen, där orkade jag inte ha använda kameran mera, den fick åka väska istället :P
 

Fredag: Då tittade Kina med sina små vovvar förbi en sväng, några timmar i solen blev det. Så sen såg man ut som en tomat! En vända till Haninge för att införskaffa en AC till mitt rum, annars kommer inte jag att överleva sommaren. Även om de nya fönstrena stänger ut lite värme, men det blir nästan som en bastu i mitt rum ändå.

Lördag: Stekte som en gris i solen, ännu mera tomat som tack och lov börjar gå över i brunt nu. Så jag kommer i alla fall inte vara lika vit som studentklänningen :) Sen på kvällen blev det en långpromenad med Jenny och Cathrine runt ringvägen. En massa snack och skratt! Vi såg även tre älgar vid hamvik, de stod på stranden och såg allmänt dumma ut :P

Söndag: Farmor och farfar var här och grillade (grillar som tokar varje helg nu, för det är så underbart gott!) en långpromenad på lövet och ett jumpapass, sen stupade jag i soffan en timme innan jag kröp ner i sängen och sussade gott.

Måndag: Idrottsdag med en översittare till lärare. Inte alls så roligt, men lite KI-gång, en föreläsning som jag sov igenom och sen en tävling, vilken klass som springer/går flest varv runt löp banan på torvalla. Jag gick väll 10 varv på 45 minuter. Så det var väll helt okej... Dock var det väldigt många borta från klassen, så vi vann inte.

Börjar dock bli sjuk, just nu när man inte har tid och råd att missa skolan. Halsen ömmar, hostar som en tok och öronen susar. Sen alla pollen besvär uppe på det, underbart! Dags att gå till läkaren för lite receptbelagda pollenmediciner?!

Jag lever

Jag har inte setat vid datorn sen i fredags tror jag, men jag lever i alla fall!
Har en massa bilder att lägga upp, när jag får tiden att räcka till.

Helgen har varit "full" smockad med saker :)

Natten är ung

Hade tänkt byta dator ett tag men ångrade mig, sitter med minidatorn nu, så jag har inget PS. Har massor med bilder på kameran som jag tänkt ladda upp, men varit för lat. Så de får vänta ett dygn till, men nu ska jag njuta av en film, dagens fjärde kopp med tee och soffan innan det blir en kvällspromenad med hundarna och sängen.

Men natten är ung - gårdagens mest sagda ord!

En underbart solig dag!

Idag har det varit en underbart solig dag, dock har det blåst en del. Men vad gör det tänker man och sitter i en bekväm solstol, en kopp tee, digestivekex och trevligt sällskap. Nu på kvällen märks det att man har setat x antal timmar i solen, lite lätt röd på armarna, bröstet och ansiktet. Så jag och hudkrämen är bästa kompisar!  Annars har det varit en lugn dag men jag känner att de gör inget, de var bara skön.

Igår var en osäker dag, vi visste inte vad som skulle hända. Först var det "klassträff" i gropen, där några passade på att dricka sig fulla, för att sedan snacka med lärarna ;P Gunnars kommentarer var skönast! Sen var vi i Aulan för att lyssna på en gosskör, som visade sig vara en gubbkör. Vi sjöng vi studentsången, satte mössorna på huvudet och sen blev det  en vända i centrum, en drink på olearys och sen vidare till en kompis i Brandbergen. Där vi hade det trevligt under kvällen. Var hemma igen runt midnatt.

Har lite bilder från Gropen när klassen träffades där och några från brandbergen. Laddar upp dem när jag tömt kameran. Men nu ska jag käka chips och se på tv.

RSS 2.0