Blir det någon gång som man planerat?!

De undrar jag verkligen! Idag hade jag planer på att jobba mitt pass mellan 05.50-09.00 sen vara ledig och gå en sväng runt ringvägen, hem och sova några timmar... Blev planerna sååå?!

Självklart inte! Istället blir det mera jobb, denna gång på en förskola mellan 11.30-17.00.

Så nu ska jag kasta i mig lite lunch innan jag beger mig till jobbet, igen!


"nytt" jobb

Var och jobbade på ett "nytt" jobb idag, de gick ganska bra måste jag säga. Jobbade mellan 13-20, så nu ska jag sova några timmar innan jag börjar vid 05.50-09.00 igen. Får se hur den historian slutar! Men de ska nog gå bra :)


A-kassa

Usch vad det är underbart att betala a-kassa. Framförallt när den dras två gånger från mitt konto! Först för den gången jag la in från fakturan och sedan för att jag la in den på autogiro. Så de har dragits över 850 kr för mycket. Så jag ringde dit, fick sitta några minuter i en irriterande kö med en tant som hela tiden pratade om att man inte fick ringa om någons annans ärende än sitt egna, om man inte hade fullmakt. Några signaler och samma veva igen.
Sen skulle jag bli kopplad, men de var upptaget då, så jag måste ringa igen! *suck*

Måste sätta lite fart (som vanligt) tänkte hinna en sväng förbi Intersport innan jag drar till jobbet, dom har tydligen rea där :)

10 minuter senare: Försöker ringa till a-kassan igen. Tror ni att de går? NEJ de är bara upptaget!!


Bredbands bolaget

Vaknade strax före klockan elva idag, tackade nej till jobb då min förkylning vägrar ge med sig! Har fortfarande ont i kroppen och förkyld. Klev ur sängen och in i badrummet för att sminka mig. Då far hundarna som tokar, skriker, gapar och skäller om vart annat. Bara för att någon ringer på dörren!
Självklart rullar tankarna vem det kan vara. Mamma? Pappa? Nej dom har inte lunch ännu. Farmor och farfar brukar inte komma på vardagar. Karin? Nee, tror inte det... Vem kan de då vara?!

Utanför står de en relativt snygg kille som säger sig komma från bredbands bolaget. Som ett levande frågetecken står jag där halvt sminkad i nattlinne... Vad skulle jag göra? Gör allt för att få tag i pappa, men misslyckas, mamma kan inte heller komma hem och hundarna har redan sprungit ut för att leka. KUL!!

Så jag visar honom till datarummet så han får kolla vad som kan vara fel med Internet och telefonin. Han frågar vart den ena saken efter den andra är, men jag har ingen aning! När han ser datarummet förstår han varför. De finns massa saker som jag inte har en aning om vad de är för något. Tur att datanördarna vet!
Han får fixa med sitt och jag slänger i ren panik på mig lite kläder, upp med håret i en toffs, sminkar mig snabbt och tuggar febrilt tuggummi. Hehehe vad skulle jag annars göra? :P Fort gick de i alla fall. Undra vad han tänkte när han såg mig i dörröppningen?!

Han fixar klart allt och får det att fungera! Det som strulat de senaste året (minst) fungerar! Så nu äntligen ryker inte Internet så fort telefonen ringer! :D Gissa om de är någon som är lycklig! Vi pratar lite och han måste vidare till nästa jobb... Tusen tack säger jag bara! Detta kommer att rädda många familjestrider.

Funderade ett tag på hur stor räkningen kommer att bli, men dom skulle tydligen inte debitera oss för detta jobb, bara för att dom gjort så många fel redan. (bland annat att vi var utan Internet i tre veckor förra sommaren)


28 septembet

Fick reda på att min kuselin uppe i norrland fick sparken från sitt jobb idag, dom skulle skära ner på arbetskraften och stänga uppe i Lule, men i Gävle fick alla behålla jobbet... Tråkigt, men vad ska hon göra? Står där med en nyinköpt villa på landet, två hundar och en häst. Jag hoppas att de löser sig!

Känner av agilityn från igår, har lyckats sträcka någon muskel i låret känns det som :P Smällar man får ta, man ska ju veta att man lever :)


Agility

Efter fyra timmar agility så är benen ganska så möra, även om det är mycket väntan emellanåt så blir det en del springandes. Zindy fick hoppa in istället för Flisan då hon löper, inte så snällt att ha en löptik springandes framför alla hanhundarna :P De gick superbra, kommer troligen bli en steg två kurs sen i vår som vi hakar på. Behövs för våra springglada hundar, vet dock inte om benen och kondisen orkar med detta, så jag får väl börja löpträna :P

De var superroligt att gå denna kurs, trodde inte att de var så roligt i början så jag övervägde att mamma skulle få träna istället för mig. Är glad att de inte blev mer än tankar! För de var superroligt och Jamie Lee var super duktig! Min korv tokiga lilla vovve :) Hon hoppar så glatt emellan hindrena och springer med glädje före mig till nästa hinder! Full rulle.

Blev inget jumpa pass idag heller, lite besviken men tiden räcker inte alltid till, inte orken heller, så nästa vecka kör vi förhoppningsvis igen :)



Mamma köpte hem en burk med pepparkakor idag, gissa om julkänslorna sakta men säkert kom krypande. Lite mysigt att krypa ner i soffan med en kopp tee och några pepparkakor! Hösten får ett litet plus poäng ändå :) Den ligger dock inte högt upp på favvolistan för det!


Knöl i magen?!

Idag är en trött dag :P Förkylningen vägrar verkligen att ge med sig, så jag blir galen snart! Smällar man får ta? Snart blir de en tripp upp till brukshunds klubben och fyra timmars agility.

Häromdagen upptäckte jag en "knöl" på Jamie Lee, jag fick panik och tänkte direkt att "nu är det kört, ännu en hund ska dö ifrån mig i cancer. Neej de är inte sant!" De kan inte hända en sak varje år i antingen september eller oktober, de går bara inte.
En liten stund senare kollade vi igenom dom andra hundarna och Flisan hade en liknande knöl i magen. Så jag vet inte vad vi ska göra, om vi ska kolla upp de eller låta det vara... Kanske kan be dom klämma igenom hennes mage när dom gör BEAR testet. Vi får se, lite små orolig är jag i alla fall... :/


Invigde motorvägen

Var hemma hos Jenny J hela kvällen, hade trevligt och käkade gott. Hade med mig min lilla pip lisa (Jamie Lee) som har pratat hela kvällen, tror inte hon var tyst många sekunder... Smällar man får ta, hon ska lära sig att hänga med lite då och då, hon kommer inte ha sin mamma och syster brevid sig varje dag, hela livet. Med andra ord, jag tänker inte bo hemma i 100 år :P

Så på vägen hem fick jag åka på nya motorvägen! Lite fortare gick det, men jag körde lite sakta ner eftersom de fortfarande var vägarbetare längst vägen och så var de kolsvart... Sen att min lilla bil har taskiga lysen, än en annan historia, som ska avslutas i morgon! Kommer förhoppningsvis att bli lite flera turer till Haninge nu när de går fortare, både för shopping och träffa vänner!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen, är dö trött... I morgon är de en heldag (nästan i alla fall) på agilitybanan (om inte Jamie Lee oxå börjar löpa nu, inatt). Sen ett jumpa pass om min förkylning orkar med det... Åter står att se!

Sov gott :)


"Någon gång, någonstans möts vi åter igen"

Boken är skriven av Sofie Karlsson. En mamma som förlorade sin son i kampen mot cancer. Jag vet inte hur många tårar jag fällde när jag läste boken, dom bara forsade ner längst kinderna och jag visste inte vad jag skulle göra. En sådan kamp, så mycket kärlek och en sådan värme. Ändå förlorade dom den envisa kampen emot tumörerna. Usch och fy vad tårarna sprutade! Följer hennes blogg nästan varje dag, och den är lika känslofylld varje gång! Nu väntar hon en ny liten bebis som förhoppningsvis kommer att sprida en massa glädje till familjen.

denstarkastestjarnan.blogg.se

Dom är så starka och orkar kämpa på varje dag, trotts allt dom gått igenom. Jag förstår inte hur dom orkar...


Lite skilland mot början av månaden...

Tisdag 1a: Sjuk
Onsdag 2a: Sjuk
Torsdag 3e:
Fredag 4e: Jobb 0830-1500 (förskola)
Lördag 5e: Agility steg ett, 09-16
Söndag 6e:

Måndag 7e: Agility steg ett, 1854-2115 (mamma går, jag har "tjejkväll" iställe)
Tisdag 8e: Jobba 20-00 (personlig assistent)
Onsdag 9e: Jobba 00-08, Tvätta farmor & farfars bil.
Torsdag 10e: RIP Nessie, hela två år har gått!
Fredag 11e: Jobb 07-15 & 16-20 (personlig assistent)
Lördag 12e:
Söndag 13e: Kusin vitamin fyller 21 år

Måndag 14e: Jobba 9-13, Förskola, Agility steg ett, 1845-2115
Tisdag 15e:
Onsdag 16e: Jobba 0930-1500, förskola
Torsdag 17e: Jobba 0900-1500, förskola
Fredag 18e: Jobba 0930-1500 förskola, Fira Nathalie 20 år
Lördag 19e:
Söndag 20e:

Måndag 21a: Jobba 0915-1630, förskola, Agility steg ett, 1845-2115
Tisdag 22a: Jobba 0900-1300, förskola
Onsdag 23e: Ledig
Torsdag 24e: Ledig
Fredag 25e: Jobba 1100-1700, fritids
Lördag 26e: SM i freestyle! Hem till Jenny J och käka & ha trevligt!
Söndag 27e: SM i freestyle! Agility steg ett, 1330-1730

Blir inge sm i freestyle denna helg, tyvärr, lördagen kommer gå åt till annat och söndagen till kurs. Så brukar de gå när jag planerar in någonting!

Måndag 28e: Ledig?
Tisdag 29e: Jobba 1300-2000, handikapp boende
Onsdag 30e: Jobba 0600-0900 handikapp boende & 11.30-17.00 förskola

Lite förändringar har det blivit sedan början av månaden... Allt som är understruket har blivit inbokat i efterhand :) Så några slantar blir de även denna månad! :D Idag trillade även lönen in på kontot, gissa om jag är lycklig! :P

Nedräkning till BEAR testet!

        


Vet inte varför jag längtar så mycket efter bear testet egentligen.
Troligen för att få de bekräftat att jag har en halvdöv hund...  


24 september

Idag har jag och mina små hjälpredor (hundarna) varit nere i källaren och fixat klart bilen! Så nu glänser den som aldrig förr! :) Självklart fick jag lite hjälp av mamma och pappa oxå :P Det kommer bilder när jag hittar kortläsaren till mobilkortet... Vet inte vart jag lyckats lägga det.

Annars har jag inte gjort mycket idag, set lite på GA, varit ute med hundarna, installerat om en dator (så nu ska alla j*vla program tillbaka i den) har nu mera en tystgående dator som är snabb, raka motsatsen till hur den var innan ominstallationen och innan luftsaken i källaren fick blåsa igenom datorn och självklart slappat. Börjar känna mig lite bättre nu, så jag hoppas att jag blir helt frisk snart igen!

Som alla märker går vi mot mörkare tider, de blir tidigt mörkt på kvällen, träden tappar alla blad och jag blir bara mer och mer deprimerad. Jag hatar hösten och vintern. Jag vill ha sommar, sol, ljust och värme! Visst de är fint med alla färger som kommer nu, de är vackert, men nej, jag vill ha sommar. Visst de är roligt med jul och nyår, men jag vill ändå ha sommar.

Självklart är de mysigt med hösten, men jag klarar mig utan den ändå. De är fint uppe på kyrkogården med alla ljusen och lyktorna som kommer fram... Men jag gillar ändå sommaren bäst.

Nej nu ska jag sova, i morgon är de jobb på svanis som gäller mellan 11-17. Tror jag ska jobba med min frisör (hon jobbar både som frisör och barnskötare). :P


23 september

De händer inte mycket i detta livet just nu. Jobba lite då och då, däremellan ta hand om hundarna, sova och försöka bli frisk igen. Har varit vrålförkyld sedan den 4 september så jag börjar bli liiiiite trött på de nu! Så idag fick jag tyvärr tacka nej till jobb :/ blir inge roligt när lönekuvertet kommer, med tanke på att de inte är så mycket jobb just nu. Men vad ska jag göra?

Måndag: Jobb 0915-1630, agilitykurs på kvällen.
Tisdag: Jobb 09-13, sen sov jag resten av eftermiddagen.
Onsdag: Sova, datan, sova, ut med hundarna, sova...
Torsdag: Samma som onsdag..
Fredag: Jobba på ett nytt ställe 11-17, sen sova! (jag ska bli frisk nu!)
Lördag: Träffa lite goa vänner :)
Söndag: Agilitykurs nästan hela dagen.

Både lördag och söndag är de SM i freestyle, något som jag missar... Får se de på Älvsjömässan sen i december, men ändå... Lördagen bjuder även på invigning av motorvägen ner till lilla Nynäs :P EMD tar sig hela vägen ner hit för att vara med på invigningen!


Saknar dig mormor!

Nu närmar sig hösten med storm steg, usch vad jag hatar det! Alla säger att hösten är så vacker, så underbar, alla färger är så fina. Visst, men ändå kan jag inte tycka om hösten. De går snabbare och snabbare emot mörkare tider, de blir kallare och kallare, tråkigare och tråkigare. Nej jag tycker inte om hösten! och inte om vintern heller för den delen.

Idag är det en sakna mormor dag, har saknat henne extra mycket den senaste tiden, vet inte varför... Kanske för att de närmar sig ett år sedan hon gick bort? Vem vet... Saknar dig så grymt mycket mormor!

Har precis passerat två års dagen sedan vi avlivade Nessie, de gick ganska bra, många tankar flög självklart den dagen. Nu närmar de sig istället oktober vilket betyder ännu mera mörker, mormors "ett års dag" - ett år sedan hon flög vidare till himlen och farbror Jappes "tre års dag" - de är då hela tre år sedan han flög vidare till himlen.

10 September 2007 flög älskade lilla Nessie till himlen.
23 oktober 2006 flög farbror Jappe till himlen.
23 oktober 2008 flög mormor Liza till himlen.

Jag skrev dom inte i ordning efter året, utan efter datumen då min farbror och min mormor delar dag. Slump eller ej, de vet jag inte, dom tyckte båda mycket om varandra och faktiskt så somnade båda in på samma sjukhus, tror de var samma avdelning men olika år. Sorgligt men sant.

Så den 23 oktober detta år tänker jag sitta inlåst någonstans med alla nära och kära, i hopp om att det inte ska hända något med någon! (ironi) Självklart kommer man vara extra försiktig när man gör saker, för de verkar som detta blivit ett otursdatum. Men samtidigt kan man inte leva med ständig oro, då blir man troligen galen istället. Det sägs att de brukar ske tre olyckor på rad, de verkar som de varit ett per år för oss, så vi kanske klarar oss detta år? *Håller tummarna*

Slänger en extra tanke på er ikväll, hoppas ni har det super bra! För vi saknar er här på jorden.


00.21

Har inget att uppdatera om, de kommer lite gamla bilder så småningom när jag har en ledig dag igen... Kanske på tisdag? Vem vet? Återstår att se! :)
I morgon är de jobb nästan hela dagen, sen är de hundkurs på kvällen. Efter de lär man stupa i säng.

Natti natti


090919

Today: Idag har de väll inte hänt allt för mycket i detta hus... Började dagen ganska så sent, superskönt med en sovmorgon! Sen blev det en skogspromenad, hundarna fixade så mamma fick en blå och svullen hand med världens bula på, jag fick en blå stortå. Sen en snabbis till kvantum för att handla lite bröd till fikat med farmor och farfar som så snällt satt hemma hos oss och väntade. Nu är det tydligen städning som gäller, pang och bom så somnade jag en stund på sängen!
Men nu ska de bli full fart igen, några tvättmaskiner ska köras, en säng ska bäddas rent och fyra säckar med kläder ska läggas in och middagen ska lagas! (känns som man borde somna om igen...)


20 års kalas igår

Igår var de 20 års kalas uppe på lövet! God mat, god dricka och härligt sällskap, kan de bli bättre? Vi hade super trevligt och super roligt! Måste erkänna att nu börjar jag sakna skolan lite (trodde aldrig jag skulle säga det), bara för att man inte träffar alla vänner hela tiden, de är inte längre, vi ses i morgon, vi ses på måndag igen, vilket tåg tar du?. Utan mer, vi måste höras snart igen, sen har alla fullt upp och man hinner ändå inte ses lika mycket :(
Några jobbar för fulla muggar, andra har flyttat utomlands (aupair), några har fått barn och några går arbetslösa. En härlig blandning på ett gäng "nya" studenter!

Men jag saknar faktiskt klassen...

Nu ska jag kurera min förkylning som är värre än vanligt, fattar inte detta, i onsdags var jag nästan frisk, men idag skulle jag kunna gräva ner mig igen. Får knappt någon luft, halsen gör ont och humöret är på topp!


20 års kalas

Nu drar jag iväg på 20års kalas, hörs senare!


Tidsoptimist, Jovisst!

Jag hinner, hoppas jag! Börjar jobba om ca 30 minuter, känner mig inte alls pigg idag, har ont i halsen, ögon och näsa rinner och magen krånglar... Jag hoppas att de inte är magsjuka, men en redig förkylning är de, nu igen! Precis när den gamla började försvinna då kommer en ny... Bara bita ihop, med gråten i halsen..

Nu är de frukost som gäller, sen ner till jobbet! Jobbar 0930-1500, hoppas på en lugn dag:)


090917

I slutet av förra månaden oroade jag mig att jag inte skulle ha någo jobb denna månad... Men som man ser under min "september månad" så har de blivit en del jobb ändå. Några timmar här och var, så några tusenlappar lär trilla in på kontot även nästa månad :) Inte helt fel! Men men, jobba, slita, hundarna och sist datorn. Nu ska jag betala en ränkning innan jag beger mig ner på soffan för att se lite tv innan duschen... Eller var de så att man lär sova på soffan?

Strunt samma, bloggtorka...


090915

Idag blev de några timmars arbete igen :) Mellan 9-13 på en förskola. Dom ville även ha mig att arbeta mellan 13-22 men jag orkade inte med de, 13 timmars arbete på en dag är inte roligt! Ska ändå iväg i kväll så planerna hade sprukit totalt om jag måstat jobba.

Bloggtorka...


090912

Idag har de väll inte hänt så mycket, därav inget att uppdatera om... Farmor och farfar var förbi och käkade lite, jag har setat vid datorn lite, en sväng på stan och en massa slappande. I morgon är det länna och skärholmen som gäller.. Shopping?! Kan jag tänka mig!

Några saker som står på önskelistan/inköpslistan är
*Träningströjor
*Skor
*Boxboll
*Filter till nya objektivet
*Morgonrock
*Lite kläder?
*Impulsköp :)

Kanske inte världens roligaste saker att åka och handla, men men... Syrran skulle jaga en datorstol och pappa en ny trimmer. Får se hur detta slutar. :P


Massa jobb :)

Idag är det bara en massa jobb som gäller!

Första passet var mellan 7-15 och nästa börjar i ösmo klockan 16-20!

Bara sätta fart... Sen hem, pang död på soffan :P


Shoppning beroende!

Har precis bränt 1000 kr på kläder, två par jeans och några BH ar från halens samt ett objektiv från cyberphoto för 5200 kr... Inte så att de svider lite, roligt när varorna kommer, suger när fakturan kommer :S Men de är smällar man får ta! Bara jobba lite mera och spara senare :)

Objektiv superzoom Tamron AF 18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical (IF) Macro till Sony/Minolta AF
Tittar ner i bervlådan i början av nästa vecka :)


Tisdag 11 augusti - Finland!

Vi stängde stugan tidigt på morgonen, usch va de var jobbigt att veta att man inte kommer resa dit på väldigt länge igen. Allt är täckt, sofforna har lakan över sig, bord och stolar står staplade på varandra, rullgardinerna nerdragna, varmvattenberedaren avstängd, vattnet urdraget, hamocken bortplockad, alla ute saker var bortplockade. Måste säga att de var super jobbigt att se! Jag ville inte alls resa, men de var bara resa med. Även denna dag hade man gråten i halsen, inget man kunde göra åt, bara resa med och återvända till verkligheten :(

Vet inte vad som är så speciellt med Pungbölebro, men farmor säger de varje gång man åker över den... Pangola, kemiö, kokkila, turku, några av alla ställen som vi åkte förbi. Men favoritmacken stannade vi inte vid detta år heller, ett år när vi var där, jag var inte så gammal, så ville jag ha en tidning så vi traskade in på närmaste mack och frågade om dom hade en svensk tidning. Då svarar han i kassan "nu är vi i Finland och här pratar vi Finska!" Inge mer med de, vi gick och har aldrig återvänt dit, mer än att hundarna bajsade där i år! :P

Väl framme på Åland konstaterade min syster, även denna gång, att alla bilar börjar på ÅL. Några timmar att slå ihjäl, så de blev en koti pizza och lite fika vid havet. Inte helt fel, tre glada tjoande hundar, en trött pappa och en trött farfar satte sig i bilen för att vila och vi andra satt kvar och snackade tills de var dags att återvända till hamnen igen.

När vi väl var tillbaka i Sverige igen åkte vi på den röda märket för att komma till Tullen, vi tänkte att de kommer ta en jäkla tid, men tanterna tog glatt emot passen och sa "gud vilka söta hundar, nu kan ni åka vidare för vi är hundrädda" Inget koll av chip, inte kolla att de var rätt hundar, bara kolla i passen att de var vaccinerade och sen var de till att åka igen!
Sen bar de av hemåt, jag somnade någonstanns ganska snabbt efter att vi åkt av båten och vaknade i Solna, sen gick resan ganska bra hem.


Åland


Åland

Så var denna semester slut!

Måndag 10 augusti - Finland!

Resten av gänget drog till farmor och farfars goa vänner, jag stannade hemma hem hundarna, deras vänner hade oxå hund så de hade troligtn inte gått särskillt bra om de helt plötsligt hade kommit tre svenskskällandes hundar från ingenstans till dens revis. Sen passade jag på att städa lite, ge hundarna lunch och träffa Robin.

Sen på kvällen började farmor fundera på om vattenledningarna under huset brustit igen, så jag fick hoppa upp i komposten för att försöka gräva fram slangen som leder vattnet ut. Helt i onödan måste jag säga, för den gick inte att hitta. Den som konstruerade så slangen slutar mitt i en kompost, är inte riktigt klok!

Sen på kvällen var jag en stund med Robin igen. Kan säga att jag var gråtfärdig när vi skulle ta farväl, jag hatar att säga hej då, finns inget värre. Semestern gick alldeles för fort även detta år! Ville så gärna stanna kvar några dagar till, men så blev de inte... Vet inte när vi kommer att ses igen, men jag hoppas snart!
De finns inge så jobbigt som att stänga och lämna stugan, bara tanken får mig att vilja gråta, men att även lämna Robin var jobbigt. Med gråten i halsen var de bara packa och vänta på att resa hem igen, gjorde allt för att inte visa att jag hatade tanken på att återvända hem igen, att jag bara ville skrika och gråta. Vet inte om jag lyckades eller inte... Hem for vi i alla fall...


En sista bild på stugan

090909

Har inte ens tänkt på vilket datum det är idag, men de är 090909 berättade min mamma glatt för mig! Så dagens vanligaste rubrik lär ju vara den jag just skrivit!

Kom precis hem från en promenad med hundarna och "hundvännerna" så jag damp ner rumpan i soffan för att bara ta de lite lugnt, se på tv och slappa! Börjar bli lite små trött, kom hem vid halv nio, somnade vid nio, klev upp halv ett, käka frulle, duschat och sen har de rullat på, tvätta två bilar, hjälpt farmor laga mat, varit ute med hundarna och nu sitter jag här igen!

När vi var ute så var det en hund som smet, precis när de började skymma! Med paniken i halsen letade alla efter den lilla vovven, precis när de blev mörkt hittade hon tillbaka!


Home :)

Hemma igen, har sovit tre timmar, käkat "frukost", duschat och varit social med farföräldrarna. Nu ska jag leta lite kläder och bege mig ner i köket för att laga lite mat med farmor, sen blir de ut i de vackra vädret för att tvätta av farfars bil. (inget jag ser fram emot, för den är sååå grymt skitig!) Sen ikväll är det väll "hundträff" igen. Får se vad kroppen orkar med, känner att huvudet är ganska så trött... :P


Trötter

100 situps
3 koppar tee
1 box med cityakuten
30 hantelgång (utfall)
Bläddrat 1000 ggr i almanackan
Surfat
Spelat på fejjan
och så allt om och om igen.

Men klockan är halv sex på morgonen, de börjar ljusna... Jag vill bara sova!


Mitt i natten

Klockan är kvart i tre på natten, brukaren ligger och sover. Själv ser man på Cityakuten, har druckit två koppar tee, den tredje är på gee, ingen inne på msn, samt en irriterande fluga att jaga... Kan man ha roligare?


Dags att jobba

Har inte mycket jobb denna månad, men fasen vad det suger att jobba natt! Men men, bara packa väskan och bege sig till jobbet.

Sov gott alla som får sova, jag hoppas på tre timmars sömn i morgon! (Typ 09-12)


Söndag 9 augusti - Finland

Hemresan närmade sig med stormsteg, hade ingen som helst lust att åka hem men de är bara acceptera, lee och gå vidare! Veckans andra varma bastu fixades till, tredje om man räknar med den kalla som jag och syrran fixade till åt oss när håret var allmänt skitigt och man kände sig som en levande sopstation!
Var en stund med Robin även denna dag! :) Han måste ha en ängels tålamod som orkade umgås med mig var och varannan dag! Vi gick en skogspromenad, första gången på ca nio år som jag går en sväng i skogen utan en hund med mig! Lite skönt måste jag säga! Inte hela tiden behöva ha stenkoll på någon som springer och far som en tok.

Sen började även stängningen av stugan, inge roligt alls! Stänga, städa och packa! usch usch usch!

Var även en sväng hemma hos Robin, dom bor verkligen supermysigt! Ute på landet, ett stort fint hus, mysigt inrett, nära vattnet, åååh så underbart. Måste säga att jag verkligen gillade det!

På kvällen tittade vi på Wallander tillsammans, hade inte sett på tv på hela veckan så de kändes lite konstigt. Lite roligt att se en film med svenskt tal och finsk text. :P Fattade nästan ingenting av texten, ett ord var hundrade mening, typ.


Mysigt ställe :)
  
Supermysigt ställe att promenera på!

Farfars blomma jag fotograferade när de inte fanns någonting att göra...

Riktig latar dag!

Idag har jag inte gjort ett skit rent ut sagt! Jag hämtade jackan som jag glömde i fredags, sen var de bara hem och sova två timmar till för att förhoppningsvis hålla sig vaken hela natten! Så idag har de varit en sovar dag, får se hur jag mår i morgon när jag ska spendera hela dagen med farmor och farfar...

Kommer hem vid halv nio på morgonen, sen kommer dom vid tolv tiden, får se hur de går...

Lördag 8 augusti- Finland!

Mamma och farmor drog tidigt iväg till sopstationen på morgonen och slängde en massa gamla saker, fy fan vad det finns skit i stugan säger jag bara! Nästa sommar ska vi hyra en kontainer och slänga en massa saker. Farfar får säga vad han vill, men de måste rensas, bara lite av de vi har sett så finns det en tio år gammal trasig toalett, tre trasiga parrasoll, en gammal sönder rostad hängmatta och en telefon från 1800 kallt. (bara en bråkdel av allt som ligger "gömt") Täcken och kuddar som nästan kryper ut av sig själv och en massa saker som ska repareras, målas och fixas! De finns att göra må jag säga!

Var som alla andra underbara dagar en stund med Robin! Vi åkte runt på lite olika ställen och tittade på saker, jag fotade lite och vi hade de super trevligt! Två goa vänner till farmor och farfar var på besök, när jag inte längre orkade höra på deras prat om mediciner, sjukdommar och hur jävliga mopederna i byn är så kom räddaren i nöden och hämtade mig!


En liten fisk, som fick återvända i vattnet igen
  
1,2,3: Fiskestället, med svanen :)


En ensam men vacker svan

Fiskeställe

Lövö - Kasnäs

Lövö - Kasnäs

Lat dag

Idag ska jag inte göra mycket, beställa lite kläder, slappa, hämta jackan som jag glömde på jobbet, sen är de jobba natt som gäller... Ska kanske en sväng förbi en leksaksförmedling och leta efter en boxningssäck. Behöver något att boxa på när jag är arg!

Får väll se vad som händer mera, ska väll sova några timmar sen på dagen...

Men men, jobb som gäller mellan 20-08!

Många bollar i luften!

Tror att jag klarar det i alla fall, laga mat, söka jobb, städa, lugna hundarna, fika och byta om. Har klarat av nästan allt nu! :) Och om ca 20 minuter kommer tjejerna med tåget, hoppas på en trevlig kväll med massa skratt! Jobbet är sökt, bara gå intro som saknas, maten är nästan färdig, städa, jaaa de ser ut som de gör, funderar på att riva en vägg eller något så man har något att skylla på :P, lugna hundarna som är på helspänn, jag står faktiskt i köket och lagar mat. Kan inte räkna med annat än hjälpsamma hundar som snor allt :P, fikat åkte åt sidan och byta om hinner jag kanske.

bild från: http://paljettenq.files.wordpress.com/2008/06/manga-bollar-i-luften-2008.jpg


Fredag 7 augusti - Finland!

Hade inga egentliga planer, men eftersom de mesta planerades automatiskt åt en så var de bara att gilla läget! En "släkting" fyllde 85 år. Så de blev till att fara hem till henne och äta, smörgåstårta, tårta, tee, kakor, kaffe och allt dukades upp. Hon firade sig själv en extra gång bara för att vi inte kunde komma på söndagen! Lite gulligt av henne tycker jag!

När vi var och handlade blommor till födelsedagsbarnet såg vi en svensk bil komma åkandes, åååh tänkte vi, ännu en svensk bil! Gissa vilka som kliver ur den då?? Joo pappas kusin från Skåne! Dom har inte träffats på år och dar, men i en liten blomsterbutik mitt ute i ingenstans möts dom!

Sen passade vi på att leta efter lite roliga ord. 
Guppar, bumb, bump = Gupp
Slaggis? (Robin berättade att de fanns ett gym där inne som han tränade på, sen minns jag inte va de var mer... Minnet tycks inte varit med på denna resa!)

Sen på kvällen var jag med Robin, hade supertrevligt med honom! När jag kom tillbaka till stugan var de kortspel för hela slanten som gälde! Farfar satt med kortleken i handen och valde de bästa korten till sig och delade ut resten till dom andra, han trodde inte att någon såg vad han gjorde men när alla började asgarva helt plötsligt fattade han att han var avslöjad! Han satt mitt i sin egna lilla värd, bara han och kortleken, hmmm... Inte konstigt att alla börjar fundera varför de inte fick några kort... Men ett gott skratt fick vi i alla fall.

Senare på natten, precis när vi skulle gå och lägga oss blev farmor geting biten, hon tog ut sin morgonrock för att skaka ur de. Sen kommer hon in och är geting stucken! Vi låste in farfar på toan i hopp om att han skulle slippa allt, när "faran" var över började allt om igen. Zindy ryggade tillbaka mot farmor, någonting hon aldrig gjort tidigare! Så vi undrar vad som är fel, sedan hör vi hur de surrar, då har hon en humla i ena fickan! Så de är bara att ta fram flugoplatton och slå ihjäl den... En galnare kväll har jag inte varit med om!



Farfar utanför ena kyrkan
  
1: Kyrkogården
2: Inne i kyrkan
3: Något ställe som sålde smycken, handgjorda saker och ett litet fik
 
1: Likhuset?
2: Till minne av alla som dog för fosterlandet i krig

Den andra kyrkan och kyrkogården vi besökte

Även här, till minne av alla som dog för fosterlandet under kriget

Båda kyrkogårdarna besöks varje gång man reser till Finland, farmor vill alltid resa dit, så visst de kan vi göra. Tända ett ljus och lämna en blomma för att minnas dom som inte längre finns med oss.

Vad har man åstadkommit idag då?

Tog en lång sovmorgon idag, lika bra att passa på, man vet ju aldrig när man ska jobba igen. Även för att man varit uppe lite sent på nätterna och upp tidigt dom senaste dagarna. Sen har jag fixat lite till i tvättstugan, tänk att tvätten aldrig tar slut! Slipat och målat på bilen, städat, tränat och nu sitter jag här igen. Beroende av spelen på fejjan... Hundarna sover gott bakom mig, en i sängen, en på soffan och den tredje har jag ingen aning om vars hon är. Säkert hos mamma och pappa...

Undrar om Cathen har landat ännu eller om hon flyger ännu, får lägga mobilen under kudden så jag märker när hon hör av sig.

I morgon hoppas jag att jag inte ska jobba, ska städa klart hemma, laga mat och fixa innan tjejerna kommer hit!


Terminens första Friskis och Svettis!

Helt slut, svettig och äcklig känner man sig ganska nyttig efter att ha tränat med Carina och Friskis & Svettis! Underbart att man äntligen kan komma igång med träningen, även om lite av förkylningen hänger i kroppen så gav vi max. Svetten ran, överallt kan jag säga, innan oss så är de ett Corepass, sen vi med ett medelpass och sen innebandy. De var snorhalt på golvet efter alla svett gubbar, luften var slut, så stackars innebandy gubbar!

Men nu sitter man tillbaka lutad i sängen, ny duschad och mår underbart! Nästa träningspass blir på torsdag!


Vad göra?!

Har ingen aning om vad jag ska göra idag, troligen blir de jumpa ikväll trotts att jag inte mår prima. Men vad ska man göra? Vänta på att bli frisk, då kan man ju vänta tills djävulen kommer och avlöser en!

Så vi får väll se vad dagen har att bjuda på...


Ikväll kommer Cathrine hem från england, även om hon bara är hemma ett tag :) Så morgondagen kommer spenderas med goa vänner! *underbart!*


Flisan är vår :D

Sitter i soffan med ett extra stort leende på läpparna, funderar även på hämta en flaska skumpa eller något. Vi firar att Flisan inte kommer få några valpar, vi firar att hon är våran, vi firar att hon inte kommer användas i avel. Vi firar även att min syster är ägare till en vovve, iställe för "delägare" på henne :)

Visst ville ha valpar, men samtidigt superskönt att slippa.

Även om allt detta beror på att hon har benpålagringar så kommer dom förhoppningsvis att vara så lindriga att de inte kommer att märkas på henne. Vilket kommer ge henne ett bra och långt liv!

Tror nästan att de högre makterna har pekat med fingret och hjälpt oss lite på väg, tyvärr har inte vattubrinkens kennel samma tur. Vi hoppas på att deras otur vänder snarast!


Heldag på NBHK

Idag har de varit en heldag uppe på brukshundsklubben! Egentligen hade jag tänkt låta mamma köra med Jamie Lee, men så blev de inte. De var jag som fick köra själv, så en heldag med agility har de varit! Inte helt fel, tre trötta hundar och tre minst lika trötta mattar ska nu trycka i sig lite Thai mat! :)

Första kurstillfället, måste säga att de var lite långt, mellan 9-16. Men de har varit super intressant och super roligt, hoppas de blir minst lika roligt nästa gång, de vill säga på måndag.

update: 20:00
Nu känner man sig lite mer levande igen, sov närmare en och en halv timme för att någorlunda hänga med i matchen igen. Så en promenad med hundarna är väll de som händer här näst, kanske lite tv, lite dator och sedan sova igen! :)


...

Har haft en så underbar dag idag! Började med att jag skulle jobba, upp tidigt på morgonen, visst inte min grej! Men när jag kommer till förskolan jag skulle vikariera på, så kommer glädjen, dessa underbara barn! Åhh vad jag tycker om dom, dom är så underbara! Snälla, glada, goa och underbara! Dom spred sådan glädje :) Så jag traskade hem med ett leende på läpparna, underbara små barn, så nu håller jag tummarna att jag får flera timmars vik där nästa vecka :) Måste erkänna att jag saknat dom allihopa!

Sen har de bara rullat på med saker att göra och nu sitter jag här och läntar tillbaka till Finland. Inte mycket man kan göra, bara längta till nästa sommar och hoppas på att den blir minst lika underbar! :)

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och  sova några timmar innan de är dags att inta agilitybanan med hundarna, tror jag låter mamma ta hand om träningen med Jamie Lee. Själv får jag väll roa mig med en skällande Zindy!


"räddande ängel"

Fick beröm från jobbet idag, de känns ganska bra måste jag säga. Pappa har lovat att inte lägga sig i, men han gör de ändå! Han var nere bland mina "chefer" (som jag kallar dom) :P Och hjälpte dom med någonting, sen sa han "jag har väll inte med de att göra egentligen, men hur går de för min dotter" "joo de går bara bra, hon har varit våran räddande ängel här i sommar!"
De är lite roligt att höra, så som jag hoppat in i sommar och jobba, så känns de underbart att få höra det! :) Hoppas dom ger mig lite mera jobb nu i höst oxå!


Tråkigt!

Fy fan vad det är tråkigt att bara gå hemma hela dagarna, visst de finns saker att göra, men vem bryr sig? Slipa på bilen, sätta upp ett staket, dammsuga, plocka i ordning, tvätta de lilla som finns kvar, aktivera hundarna, gå en lång promenad med hundarna... Jaa, listan kan göras mils lång och mina älskade föräldrar tycker att dom dagarna jag inte jobbar, ska jag hjälpa till hemma, så jag slipper betala hemma... Något dom gärna hotar med!

Men men, tvättstugan är nästan helt fixad, det vill säga tom på tvätt, hundarna är aktiverade och promenerade, själv är jag så uttråkad som jag kan bli! Så jag får väll laga lite mat eller något roligt ;)



Aktiverade hundarna tidigare idag, lite i alla fall. Var lite elak och gick runt en massa på tomten, lite var stans lämnade jag en bit skinka och så fick dom en i taget leta reda på sina gobitar. De tog ett litet tag, men dom fixade det allihopa :) Duktiga små troll man har :)
Självklart var Zindy bäst, men hon har redan gjort de några gånger, de har inte valparna :P


Torsdag 6 augusti - Finland!

Vi hade inte allt för mycket att göra, farmor och farfar var på vägmöte, så familjen tog bilen och åkte till Kimito för att handla lite saker, kolla i affärer och äta lite glass. Blev även en sväng förbi kokkila, såg inte alls lika vackert ut som när jag och Hannah åkte där för ca ett år sedan. Ioförsig åkte vi bara halva vägen, vi missade den finaste! Men så kan de gå.

På eftermiddagen mådde jag inte allt för bra, somnade och sov bort närmare två timmar. Skönt, men samtidigt var dagen förstörd!


Kimito...
  
Så såg de ut, orkar inte ladda upp alla bilder.

Kokkila färjan :)

Trion med Tollare var med

3 september

Får se vad som händer idag, inte så mycket antar jag... Men vi får väll se, har planer på att gå en sväng till kyrkogården och tända lite ljus, sen är det väll bara slappa som gäller.

I morgon blir de jobb igen, trotts att de strular, man kan inte svara på deras jobb sms som dom skickar ut :S så jag vet inte vad som är fel, men de är inte bara jag som har problem med de som tur är :P


September månad

Tisdag 1a: Sjuk
Onsdag 2a: Sjuk
Torsdag 3e:
Fredag 4e: Jobb 0830-1500
Lördag 5e: Agility steg ett, 09-16
Söndag 6e:

Måndag 7e: Agility steg ett, 1854-2115 (mamma går, jag har "tjejkväll" iställe)
Tisdag 8e: Jobba 20-00
Onsdag 9e: Jobba 00-08, Tvätta farmor & farfars bil.
Torsdag 10e: RIP Nessie, hela två år har gått!
Fredag 11e: Jobb 07-15 & 16-20
Lördag 12e:
Söndag 13e: Kusin vitamin fyller 21 år

Måndag 14e: Jobba 9-13, Agility steg ett, 1845-2115
Tisdag 15e:
Onsdag 16e: Jobba 0930-1500
Torsdag 17e: Jobba 0900-1500
Fredag 18e: Jobba 0930-1500, Fira Nathalie 20 år
Lördag 19e:
Söndag 20e:

Måndag 21a: Jobba 0915-1630, Agility steg ett, 1845-2115
Tisdag 22a: Jobba 0900-1300
Onsdag 23e: Ledig
Torsdag 24e: Ledig
Fredag 25e: Jobba 1100-1700
Lördag 26e: SM i freestyle!
Söndag 27e: SM i freestyle! Agility steg ett, 1330-1730

Måndag 28e: Ledig?
Tisdag 29e: Jobba 1300-2000
Onsdag 30e: Jobba 0600-0900

Har än så läng inge jobb inbokat, får se om jag får något vikariat eller inte... Skulle behöva lite jobb, annars blir plånboken platt och tom igen! och jag blir lätt galen!

Tråkigt!

Har ingenting att göra, börjar få tillbaka energin idag i alla fall. Så tre maskiner tvätt har jag fixat, delat ett kg frolic, en promenad med hundarna och lite spel på facebook. Vet inte vad jag ska hitta på nu bara, känner mig grymt rastlös. Så jag får väll ta min vovve och träna lite eller ringa och terra mamma :)

Jag har grymt tråkigt, jag hoppas jag får några timmars arbete i morgon! Dör om jag ska sitta hemma en dag till!!


Onsdag 5 augusti - Finland!

En onsdag i Finland, var spenderar man den? Joo på den obligatoriska marknaden! :P Den var en större marknad när jag var liten, men de är ändå en sak som man ska se! Lite nostalgi! En klänning införskaffades och mat, hundarna blev överlyckliga över all uppmärksamhet från alla både finsk och svensktalande, morötterna farmor köpte var en stor hitt de med. Även var de nostalgi att kliva in på kompis butiken, hade hoppats få se Tommen(?) men han var tyvärr inte där :( En gubbe som farmor handlat av varenda sommar, varenda gång vi åker till Dalsbruk. (Nostalgi, en gubbe man sett varje sommar, utom denna!)

De är inte många i Finland som sett Tollare, så vi fick massor med frågor om vilken ras de var, både på svenska och finska. Tur att farmor kunde svara på Finska, jag såg ut som ett levande frågetecken! :P

På kvällen blev de mat, mys, en promenad med hundarna och så träffade jag Robin!

Lite internskämt som drogs på kvällen, "händerna på täcket", moppepojkar och snabb bön. :) Ni som förstår, ni förstår, stackars er som inte gör :P


De saknas en kopp, en blå/lila tror jag, farmor kan inte hitta den någon stan, men när jag var liten så var de en färg för varje veckodag, de var superviktigt! Annars jäklar! Nu dricks det te ur dom istället för oboy.


  


 
   


Längtar tillbaka som bara den!

När jag ser på bilderna jag tog i Finland kan jag inte annat än längta tillbaka! Usch vad jag saknar friheten där, göra de jag vill, strunta i klockan, bara njuta av ledig tid. Träffa en go vän, snacka, se nya ställen och bara vara.

Men så är de inte hemma, så nu ska vi ta tag i tvätthögen som bara växer och växer, mata hundarna och gå en sväng med dom, sen lär jag somna om igen... Får se vad man orkar med en dag som denna! :)


Tisdag 4 augusti - Finland!

Morgonen började tidigt, redan vid fyra tiden ringde veckaklockan... Inte många timmars sömn kan jag säga, kom hem från jobbet vid åtta på kvällen, då skulle de sista packas, kolla alla hundpapper och verkligen se till att allt var klart för avfärd. Och vid fem tiden på morgonen skulle packlinen packas, hundarna rastas och frukost ätas.

Halv sex (om jag inte minns fel) startade vi våran resa. Mot båten i Norrtälje. Lite lätt molnig himel när vi far, men sedan på båten blir de värdens dimma, knappt så man såg räcket på båten. Hundarna var hur underbara som helst, de var lugna och snälla, satt vid våra stolar och väntade på lov att göra något.
Sen var vi framme på Åland, där skulle vi slå ihjäl två timmar, de blev en lätt lunch till både oss och hundarna på ett litet café, märkte att de heter inte frallor i Finland, de heter Semlor. Kan inte vara lätt för en finländare att beställa semlor i sverige och få både grädde och mandelmassa på när han/hon egentligen vill ha en ost fralla... En snabb sväng i en park med hundarna och sedan tillbaka till hamnen för att resa vidare mot Åbo! Även denna tur gick underbart bra med hundarna, dom sa inte mycket, dom låg mest och väntade på att få återgå till bilen för att komma fram någon gång.
Mitt i allt, när jag klev ur duschen på båten började någon gasta på Finska i radion, "vi närmar oss Åbo så alla bilpassagerare måste bege sig till bildäck" jag i handduk, resten av gänget sov, pappa fick lätt panik och sprang runt som en yr höna, men vi andra undrade varför skulle båten komma 2 timmar för tidigt till hamn? Varför lämnas meddelandet endast på Finska? Men tack och lov var det ett felmeddelande från en full (?) kapten(?) Det blev en vända i taxfreen, lite käk och några timmars sömn innan landstigning! En dryg timmes resa med bilen efter alla båt turer så var vi äntligen framme! Farmor och farfar stod på trappen och väntade på oss, bordet var dukat med mackor, pannkakor (plättar som de heter på finska/finlandssvenska), tee, juice och en massa gott. Efter det var de bums i säng. Alla var helt slut efter resan, utom hundarna!

  



Spel = Beroendeframkallande!

Kanske lite bra med att vara sjuk ändå? Ända sedan Finlandsresan har jag haft massor med blogginlägg att läsa, mailen har varit full och en hiskligt massa bilder på bilddagboken. De är inte så att folk slutar uppdatera för att jag inte hinner läsa heller, så de har fyllts på och fyllts på, så idag har jag läst närmare 350 blogginlägg, tog bort 150 st som jag inte orkade läsa... Annars hade jag aldrig i världen kommit ikapp! Läst och svarat på mailen. Har även lyckats bli beroende av Roller Coaster Kingdom och FarmVille på facebook.

Men nu är de mitt i natten igen, jag står inte tillgänglig för jobb i morgon heller, utan stannar hemma för att sova, slappa och ha de bra. För då kanske jag är frisk på torsdag igen?
Nu ska jag leta reda på min bästa vän (alvedon) och krypa ner i sängen!

I morgon kanske jag lyckas få upp lite bilder från resan, dom finns redan på bilddagboken, men inte hära :) Vi får väll se!


...

Vad ska man göra idag då?

Har: Ätit, sovit, duschat, slappat, slappat, gått en sväng med hundarna, slappat, slappat och fastnat framför dumma spel på facebook!

Så underbart roligt att inte orka någonting! J*vla förkylning!!


1 september

Gillar inte att månaderna går så fort som dom gör! Gillar inte hösten, vill inte ha vinter, vill ha kvar sommaren för alltid! Gillar inte mörker, vill ha ljus! Gillar inte regn, snö och blåst, vill ha sol och en blå himmel.

Så nu får vi hoppas på en fin höst, en snabb vinter och varm vår! För sen kommer den underbara, efterlängtade sommaren!!

Nu ska jag sova lite, har fastnat framför facebook och alla dumma spel som finns där.


RSS 2.0