Mösspåtagning

Om 30 min går tåget jag ska åka med, jag och mössan ska bege oss till skolan för att titta på en gosskör och lyssna på rektorn. Sen ska alla studenter på Fredrika Bremer sätta på sig mössorna på en och samma gång!

Vilken känsla! Studenten är närmare än man tror, så ut i det vackra vädret.

Självklart följer kameran med!

Mösspåtagning

I morgon är det mösspåtagning, egentligen är jag ledig, men jag ska åka in på eftermiddagen för att sjunga, stoja och ha roligt med klassen! :D
Tre år har gått fort, känns inte som det är sant att studenten är inom räckhåll, men det är den! Det är endast 36 dagar kvar om jag minns rätt :D

Sen är det jobb över sommaren, men sen då?! Till hösten...?
Arbestlös? Jobb? Vila? Slappa? Återhämta sig?
Det får tiden ta och visa!

Men nu ska jag nanna kudde, ett plus i morgon är att jag har sovmorgon!
Ska inte åka förens med halv ett tåget!

Projektredovisning

Dagen har varit ägnad åt projektredovisningar, fem timmar i miniaulan. Och jag redovisade, blev lite småstolt över mig själv att jag kladade mig, men tacka vet jag Åsa som räddade mig när jag tappa tråden! :P
Dock blev det en lite små klumpig redovisning, då en i gruppen hade planer som vi andra inte varit delakiga i. Så kan det gå, men skönt är det att evighetsprojeket börjar ta slut!! Underbart!!
Bara lite kvar att skriva i mallen, men det ska vi fixa nästa vecka!
Sen ska jag bränna skiten :D

Värdelööööööööööööööst!

Just nu känns allt värdelöst, nyss var allt bra och roligt, men inte längre. Nytt objektiv, jobb över sommare och allt verkade bra. Nu är allt på botten igen, bråkar med mamma och syrran, mamma tror jag kommer att vara kapabel att köra bil dagen efter studenten, jooo tjena. Projektarbetet strular mer än någonsin, office open sabbar dator och skrivare, det är 36 dagar till studenten, 36 dagar för mycket! Ska upp om sex timmar igen och jag är redan så slutkörd att en veckas lov knappt kan rädda mig. Tyvärr kommer det nog bli massor med skolk den närmaste tiden.
I morgon är det projektredovisning, jag kommer sova igenom denna dag, jag tror inte jag kommer klara att redovisa. Tyvärr. Paniken är för stor redan nu...

Tack och adjö, från en som tycker att skolan, livet och ALLT suger!

Projektpanik!

Jag får panik över allt som heter projekt  just nu!
Får inte tag i Sarah, så jag kan inte få Power Pointen, så jag kommer inte att vara förberädd i morgon.
Vilket leder till skolk!

Dagen som varit

Efter en lugn morgon med en promenad med hundarna, frukost och allt de vanliga kommer vi till skola, Åsas första fråga var "varför är det avspärrat vid lärar ingången?!" Sen ser vi att en ruta är krossad och börjar fundera vad som hänt denna gång. Kommer till "elev ingången" och ser vaktisarna stå där och då får vi veta att alla bärbara datorer är snodda IGEN! Alla nya mac datorer som vi fått, är borta. Några har brytit sig in, snott datorerna och stuckit igen på fyra minuter. Bra jobbat säger jag bara! Hoppas ni åker dit era jäklar!!
Skoldagen rullar väll på, det blir lunch och mitt i allt ringer min mobil, ett nynäs nummer ser jag att det är och tänker att de är någon som ringt fel, men jag svarar. Inte 17 är det någon som ringt fel heller!! Det var bemanningscentra som ringde och sa att jag fått jobb, från första juni till sista augusti! Blev överlycklig då, även om sommar planerna flyger hej villt, så jag har ett jobb, jag kommer få pengar (mellan 30-35000, på dessa tre månader, eventuellt mer OM jag jobbar kvällar/nätter/helger) Så det känns underbart!
Sen efter lunchen fick vi komma in i hemvisten igen och då ser allt nästan ut som vanligt. Några trasiga rutor och ett avspärrat klassrum. Det är super roligt att gå i barackerna som hela tiden blir utsatta för inbrott, skadegörelse och stölder. Tacka vet jag studenten, då blir inte vi drabbade mer i alla fall! xD

Sen var det projektplugg till tusen, åkte inte hem förens vid fem tiden (hemma vid sex tiden) käka lite yoggi och macka, bråkade med mamma, gick en och en halv timmes promenad med Jamie Lee (Gotlandsbåten + med alla människor som kom med båten, Hamnen, Hembygdsgården, Estö, Gröndalsviken, Nicksta och den hemska myrbacken upp och hem). Så nu sitter jag i köket, är sur som en citron på mamma, men överlycklig över mitt nya jobb och min älskade Jamie Lee. Lilla JL gick lös hela promenaden, hon gick nästan fot hela tiden, "lyssnade" på mig som en lite pärla och var helt underbar! Man kan inte bli annat än glad då, när allt går som planerat och hunden lyssnade :D Min lilla prinsessa!

Men nu ska jag tjata till mig PowerPointen av Sarah så jag är lite förberedd tills i morgon. Annars kommer jag skolka, har sån jäkla panik över projekt redovisningen i morgon så det inte är sant!


Veckans citat

Det är inte allt som räknas som går att räkna, och inte allt som går att räkna som räknas.
Albert Einstein

Ännu en trevlig överaskning! :D

Men denna gång var den inte från mamma och pappa, utan från bemaningcentra! Jag har fått jobb, hela sommaren som vikarie. Dock vet jag inte vart ännu, men troligen en blandning av förskola (jag är utbildad barnskötare) och innan hemtjänsten, men det är i kommunen (jag slipper pendla!), så från den 1/6 till 31/8 kommer jag hoppa in lite vart stans. Super, perfekt, underbart, dock sprack alla sommar planer, men det får vi lösa på något vis. För allt löser sig! :D Jag kommer i alla fall tjäna pengar, vilket betyder en ny mobil, nya kläder och en massa annat skoj med kompisarna och självklart saker till Jamie Lee.

MEN JAG HAR ETT JOBB!  *dansar av lycka*

(är inte längre arbetslös/arbetssökande, jag är vikarie!)
Över sommaren i alla fall :D

Ångest över skolan

I morgon är det projektredovisning, gissa om jag har ångest!? Jag hatar att prata inför andra människor och i morgon ska jag plågas med att prata inför klassen och alla tvåorna. Fyyyyyyyyyyyyyyy Faaaaaaaaaaaaaaan!

Men det måste göras, spelar ingen roll om jag svimmar eller dör, det ska göras i alla fall.

Hoppas att jag överlever, jag måste i alla fall få PP ikväll, så jag kan träna lite till i morgon, så jag har en aning om vad jag ska säga. Annars är jag död redan innan... Så lite tjat på Sarah så kanske den trillar in i mail korgen?!


En trevlig liten överaskning

Fick en trevlig liten överaskning av mina föräldrar idag, ibland är dom sååå underbart gulliga!
Jag har under den senaste tiden, veckorna, dagarna, kanske man ska säga tjatat om ett nytt objektiv. Jag ville ha ett som täckte 18-300, men de fanns självklart inte, men jag hittade ett 18-250. Men de var tydligen inte lika bra, bla bla bla, den som ändå förstod allt prat. Men idag fick jag ett paket, gissade vad de kunde inne hålla men jag trodde det var för bra för att vara sant!

:D Det var ett nytt objektiv!! :D
Sigma AF 70-300/4-5.6 DG APO Zoom Macro Sony
Jag har redan blivit lite små kär i det! :D Det fungerar superbra!!


(Bilden är från fotofabrikas.it)


Men nu är det dags att hoppa i säng, som vanligt går tiden väldigt fort på kvällarna. Denna kväll har spenderats i skogen med hundarna och kameran. Sen PROJEKTARBETE eftersom det är redovisning på onsdag... Suck!

En underbar morgon - eller inte! (känsliga läsare varnas!!)

Vaknar några minuter innan veckarklockan ska ringa, tittar tre fyra gånger på klockan och undrar om det verkligen stämmer. Ska jag verkligen upp om tre minuter, klockan är ju endast 05.45 då! Kollar några gånger till innan jag inser att det är sant. Vänder på mig igen och känner en otrolig stank, det luktar riktigt fruktansvärt. Jag tänker det är säkert någon av hundarna som ligger och fiser, de brukar dom klara av ganska bra. Jag ligger kvar någon minut i sängen, det är kolsvart i rummet så jag anstränger mig inte för att se någonting. Men stanken är sååå olidlig att jag tillslut tänder lampan för att se om jag har någon hund precis nedanför sängen. Självklart har jag inte det, men jag hör någon tassa runt i hallen.
Sen vänder jag blicken emot mattan, för lukten är INTE borta, har stått ut med den i närmare fem minuter. När jag ser mattan, då undrar jag verkligen hur jag såg ut i fejset, var jag grön eller vit?! För där låg världen största bajshög! Jag lovar, jag har aldrig sett en sådan elefanthög, våran förra vovve bajsa mycket, men i jämförelse med denna hög så var hennes lass små! Jag måde så illa att jag höll på att spy. Men jag går ut i hallen för att se vem som tassar runt och se hur stackaren mår. Det är Flisan som sakta men säkert tassar runt och ser almänt orolig ut. (livrädd för att få en utskällning?)

Så jag går in till syrran och pratar med henne, hon får ta hand om det eftersom klockan saktar drar iväg och jag ska hinna med sju tåget denna underbara måndag morgon. 
Vi diskuterar vad hon kan ha gjort när det kommer ett sådant elefantlass, troligen var det människoskiten hon stack iväg för att käka i skogen under dagen som inte fick vara kvar längre. För ut kom den och illa luktade det. (Hundarna äter massor med saker i skogen ibland, jag lovar att man märker skillnad på människobajs och djurbajs!)

Sen har jag mått illa ända fram till lunch, då började det illamåendet släppa, men jag har fortfarande lukten kvar i näsan. De kommer dröja ett tag innan den försvinner. Kan inte påstå att jag den närmaste tiden kommer jubla över att plocka hundskit, snarare spy så någon annan får ännu mera att plocka. För det var en mardröm att se, känna och uppleva denna morgon!

Jag hoppas jag ALDRIG mera kommer göra det. Inte syrran heller, hon var så snäll som hjälpte mig :)

Nej nu får det vara nog med skitsnack!

Skola igen - endast 38 dagar kvar!

En lugn skoldag idag, nästan onödig att åka in på. Men duktig som man är åker man in. Först var det MIBAS - Människor i behov av stöd. Vi tittade lite på filmklipp om barn i andra länder, hur dom har det och hur mycket dom får jobba! De kan arbeta upp emot 16 timmar per dygn, utan ersättning, sen kan dom gå mil efter mil med ved som väger mer än vad dom själva gör! Det var både jobbigt och hemskt att se. Hur de sliter och släpar, för att få lite lite lite mat. Usch, man vet att det är stora problem ute i världen, men man känner sig så handikappad, man vet inte riktigt vad man ska göra.

Sen hade vi hälsopedagogik, de var lite info om nästa vecka, vad vi ska göra då och inför provet. Sen var det lunch - överkokta nudlar med lite ärtor och kykling i. Och så självklart lite kortspel i väntan på kommande lektion.
Där var det projektarbete som gälde, gissa vem som åkte med första bästa tåg hem?! Joo jag! Åsa åkte med tåget innan, så jag sa till Sarah att vi tar det sista i morgon, inför redovisningen. Så vi får fixa allt då. Jag pallar inte. Så jag åkte hem och somnade på soffan direkt, var ute med hundarna ett tag först. Men jag somnade som ett utblåst ljus.

Nu ska jag försöka sammanfatta min underbara morgon!

Helgen

Söndag idag, jag vaknade i morse och tänkte "guuuuuud vad underbart med lördag" men icke sa nicke, det är måndag i morgon, bara stiga upp och åka sju tåget till skolan! Underbart, verkligen...

Lördagen spenderades på cykeln och med plånboken i högsta hugg. 3500 lyckades mamma, syrran och jag spendera, 500kr på apoteket (så går det när man är allergisk), 590kr på djuraffären (koppel och utställningskoppel) och resten på intersport (skor!) så två par nya dojor står i hyllan nu!

Söndagen däremo spenderades i en solstol, så lite brunare har jag blivit, så man inte är vitare än klänningen sen på studenen! hahaha den risken finns ju om man inte solar lite! Sen har farmor och farfar varit här och grillat, mumsigt värre, åt en massa goda grönsaker och en underbar bit flinta stek!

Men nu väntar ett jumpa pass med Carina och en stund på soffan. Jag hoppas ryggen pallar med ett jumpapass, har en nerv i kläm eller två. Det gör så grymt ont att böja sig ner. Fattar inte vad jag har gjort...

24 april

Idag har jag klarat av några uppgifter i skolan, så det ska bli skönt att stryka från listan. Bland annat muntliga nationella i svenska b har jag gjort. Enda negativa med det var att jag var så fruktansvärt nervös, så de gick inge bra. Sen har jag fotat och fotats i studion, måste säga att det är roligare att fota än att fotas! Usch, jag gillar verkligen inte att vara med på bild, som alla kanske redan vet :P Jag är såååå mycket heldre bakom kameran än framför!

Sen såg vi även en snutt av en film på historian, om första värdskriget. Inte alls roligt, gillar inte krigs filmer, men måste man se den så måste man. Får väll se vidare på tisdag tror jag :/ 

Men trött som en tok är jag i alla fall, så tandborsten och sängen väntar. Slut efter en skolvecka, då är allt precis som vanligt. Nej tandborsten och sängen var det som gäller! (fast jag fastnar garanterat framför CSI)

Lite bilder från veckan!

Lördag 18/4
 
Stiliga Zindy under studsmattan :D

Måndag 20/4

Jamie Lee sover gott på golvet, lika så systeryster som somnat i hundkorgen till vänster!

Onsdag 22/4

Flisan tränar balansen.

Torsdag 23/4

Trion har fått nya matskålar och äter numera på rad!

Fredag 24/4
 
Grillade flinta till middag idag :) Mumsigt värre!

(bilderna går att förstora, bara att klicka på dem!)

23 april

Idag har man hunnit med en arbetsintervju, göra ändringar i projektarbetet, ett friskis pass med klassen - en vacker syn måste jag säga :P, gjort klart PMet till nationella muntliga, två promenader med hundarna och nu går ögonen i kors. Ögonlocken är så grymt tunga just nu så jag ser knappt vad jag skriver.

Så nu blir det en snabbdusch och sängen. För i morgon är det veckans längsta skoldag, tro mig, jag kommer somna!

Natti natti

Datorn får nog inte virus, om den använder kondom!

Friskis & Svettis, Jakobsberg

Två män ~30 sitter och lyfter tyngder.
Man 1: En elev hade trätt på kondomer på skolans datorer idag! Min kollega frågade varför han gjorde det.
Man 2: Varför gjorde han det för ?
Man 1: Han sa att han inte ville att datorerna skulle få virus.

(från tjuvlyssnat.se)


Arbetsintervjun

Kom nyss hem från arbetsintervjun, de var så trevliga och goa så nervositeten fick snabbt över! De andra som även var där var trevliga och snälla, så nu är det bara hålla tummarna att man får jobb i sommar. Dock verkar det vara jobb över hela sommaren, så man får väll vara ledig i höst istället?
Men håll tummarna, för jag behöver jobb (och pengar!) För jag kommer bli galen om jag bara ska sitta hemma och vänta på nya jobb och arbetsintervjuer.

Men nu ska jag ta mig lite lunch, ge hundarna lunch, packa träningsväskan och bege mig till skolan för att plugga projek och träna. :) Kommer hem sent ikväll, men det är sånna smällar man får ta!

Flitiga Liza

Ibland i alla fall, nu har jag gått igenom x antal jobb men de verkar inte finnas något som passar perfekt. Något måste det finnas, men inte. Antingen ska man vara 40+ are eller så ska man ha tidigare erfarenheter från de ena eller det andra, något som jag inte har fått ännu. Men ett jobb till har jag hittat som jag ska söka i morgon. Jag har även fyllt i papprena som ska skickas till polisen och kopierat klart alla papper som jag ska ha med mig till intervjun i morgon! Så + i kanten till mig! :)

Dock har jag inte gjort alla läxor som jag måste göra, så där försvann pluset igen. Men i morgon kanske jag lyckas göra någon uppgift, som PMet till muntliga Nationella kanske. Vad jag nu ska prata om vet jag inte. :S Usch usch usch för alla läxor som ligger och släpar & som kommer som nya. Jag har aldrig varit så skoltrött som jag är just nu!! Aldrig!! Det ska bli så underbart med studenten, även om jag inte har en aning om vad jag ska göra sen, men det är ett senare problem, för jag måste måste måste klara skolan nu! Även om jag har god lust att ge upp.

Var lite flitig i skolan också, vi jobbade hårt med projektarbetet i närmare tre timmar, så snart är det helt klart(!) och ska lämnas in, hur underbart som helst. Det är en av de större bördorna just nu, även historia och religion trycker hårt. Så det ska bli underbart när det är klart. Har även besökt en thailändsk familj, de var som ett tempel i deras lilla hus, huset såg ut som ett vanligt Svensson hus, men inte på insida, de var som att kliva in i en helt annan värld. Han berättade på knackig engelska om Buddha och Budismen, mediterade i tio minuter med oss och sen tackade han för sig. Ett mysigt besök måste jag säga, är väldigt imponerad av hur han lever och framförallt hur det såg ut inne i huset!

Nej en dusch och några timmars sömn innan de bär av till kommunhuset för intervju, ett jumpa pass med friskis och svettis i Haninge och en massa plugg. Det är morgondagen det. Sen en massa mys med hundarna, men det är ju en självklar sak!

Natti natti

Anstälningsintervju

I morgon ska jag på en anställningsintervju, jag vet dock inte för vilket jobb jag sökte, men något av dem i alla fall :) Så nu röjer jag runt i huset efter gamla betyg och intyg från alla håll och kanter. Har en bunt papper nu som ska med i morgon, dock måste jag ansöka om ett nytt utdrag ur belasningsregistret. Så nu ska jag ta mig en springtur igen, hela vägen upp för att hämta ännu mera papper!

Men ska man söka jobb så ska man! :)

Har även anmält Jamie Lee till en utställning i maj, men jag ska troligen inte ställa henne själv, det får mamma göra :)


Home Sweet Home

Borta bra men hemma bäst!
Nu väntar middag och en skogspromenad :)

Sitter nu i skolan och ska plugg

59656c08879b4b798d50012e89860cea.png

Sitter nu i skolan och ska plugga, ni kan ju tänka er hur det går! Jag gör som vanligt allt annat, läser, chattar, snackar och allt som faller mig in. Men pluggar det gör jag inte. Har hål till klockan ett, så jag har ju lite tid på mig. <br> <br> Snart kommer jag säkert att spela kort, som vanligt! Ett försök till att plugga ska jag i alla fall göra. Det är det kanske värt. <br> Hoppas ni har en trevlig dag, det ska jag ha med mina vänner.<br> Kram kram


Trött, tröttare, tröttast

Just nu kännes det som jag skulle åkt genom en mangel. Tränade i lördags utan att stretcha, sen kratta jag löv ca tre timmar på söndan, sprang en sväng i skogen med mamma och alla hundar, sen tränade jag kampsport på hälsopedagogiken. Så nu är alla muskler i kroppen relativt möra, har ont i ryggen som en tok! Även benen är lite små trötta. Så jag kommer nog vara lite mör i morgon, sen är man tillbaka igen :) Hoppas jag i alla fall. :P

Men de var härligt, men kallt, att promenera igenom hamnen. Förstår att de var kallt, temometern visar på nollan.

Nej jag fick inte många timmars sömn i natt, så nu ska jag bädda ner mig i sängen och sova några timmar. Kusinerna är hemma igen, lika så faster min. Så nu hoppas jag att de är lugnt ett tag.

Natti natti

Veckans citat

Vecka 17
Människan kan inte upptäcka nya oceaner förrän hon har fått modet att förlora kusten ur sikte

Okänd

Min vovve har humor

Min lilla skit unge har ju humor!
Satt i soffan och platade med lilla Jamie Lee, så sa jag till henne att "vi passar ju bra ihop, båda är korta, hur vi än sträcker oss så blir vi inte längre" då låter det precis som om hon skulle lägga av världens asgarv! Så jag kunde inte annat än att stämma in i garvet och ge henne en kram.


(Jag är inte lång, endast 160cm och Jamie Lee är en låg Tollare i jämförelse med sin mor och syster)

x i taket

Kvällen blev inte som planerat, men så är de ju nästan alltid, livet kommer emellan ibland. Men det blev en joggingrunda ute på lövet (japp ni hörde rätt, Jennifer joggade! dags att rita ett X i taket). Sen en sväng upp till kusinerna för att vara "barnvakt". Mammsen deras kom hem viv halv fyra på morgonen, då knatade mamma hem igen. Själv gick jag runt tolv tiden för att få några timmars sömn.

Skolkar lite från skolan idag, för jag orkar inte med den längre, samt att jag har så ont i kroppen - träningsverk från städning och träning. Jag säger varje gång till mig själv att jag måste stretcha men inte fasen gör jag det ändå. Som tur var hade vi kampsport i skolan idag, så de blev stretching därefter så nu är jag bara allmänt mör.

Ska försöka plugga som jag så många gånger försökt redan, men jag lyckas inte denna gång heller verkar det som...

och så åkte rullgardinen ner ige

3b52e4a36c4cbce7abfa1ecf187bc981.png

och så åkte rullgardinen ner igen. <br> Sov gott


Tack för en trevlig kväll

Tack för en trevlig kväll Marie!
och alla andra som var där :)

Brukshundsklubben


Här har dagen spenderats, med att städa och fixa samt träna lite.
Gullungarna var så duktiga så. JL (Jamie Lee) pratade konstant.
Kan inte påstå att jag fick någon sovmorgon idag, så jag är supertrött!

Kvällens planer

Ikväll blir det en låååång resa ;) Jag ska hela vägen till Ösmo, femton minuter hemifrån :D Där blir det mat och en massa babbel. Hoppas det blir en trevlig kväll, ska även få träffa Maries blivande sambo.
Sitter och funderar på vad jag ska ha på mig, de jag ville ha ligger i tvätten, så jag har ingen aning om vad jag ska klä mig i. Så en djupdykning i garderoben får jag allt ta och göra.

De lär ju inte bli mera uppdaterar här idag i alla fall, inte i natt heller, så jag återkommer i morgon :) Ha en bra och trevlig helg, det ska jag ha i alla fall :)


Jamie Lee/Ior/Ferdinan


Ibland är hon verkligen som Ferdinan, hon sitter på ett ställe och bara ser helt underbart nöjd ut. Andra gånger ser hon ut som Ior, hon öronen & ögon hänger, svansen lika så.
Dock är hon alltid glad, trotts att hon hör som en kratta! :)

Klänningar


Min studentklänning

Mönstret på klänningen

En anna klänning som jag "råkade" köpa

17 april

Jag har just nu supertråkigt, sitter och ser en gamal kill bill film som går på tv och överväger att hoppa i sängen istället för att se mer. Hundarna sover och drömmer en massa redan, de låter så mysigt så :)

Idag har lilla Jamie Lee varit på äventyr, hon har åkt kolektivtrafik! Hela vägen från handen och hem. Det gick superbra, i ösmo började hon prata lite gran, men la sig så snällt ner igen och väntade på komando att få kliva av tåget. Familjen skulle in och handla en massa, då sa jag att lämna Jamie Lee till mig så åker vi tåg hem, jag orkar inte shoppa. Sagt och gjort, vi åkte hem tillsammans med Åsa. Hon blev förvånad att jag pratade så högt i jämförelse med vad jag brukar, men jag måste ju det, JL är ju halv döv.
Sen blev det en promenad runt nicksta där vi mötte världens goaste par, de gick med varsin blindkäpp och pratade så glatt när jag gick förbi, självklart var jag tvungen att stanna och prata lite med dem. Sen var det hem för lite mellanmål, en drickoggi och en kopp te och lite träning med JL. Nu är hon expert på att veta vad jag vill ;P Lägger jag fram en papptalrik i ett rum och sätter mig i andra änden, springer hon fram till tallriken och slår till med tassen. Klick-godis. Även om jag lägger fram salladskålen upponer, så går hon fram och ställer sig med framtassarna på den. Klick-godis! Så en massa gottis har det blivit för hennes del idag. Vad kan det tänkas leda till, joo en fis rumpa! Kan inte påstå att de luktar särskilt gott här inne... Det är en konsekvens av tränadet... :)

Sen han kvällen rullat på, jag har setat och kollat igenom gamla bilder och fotat min studentklänning, får se om jag tömmer minneskortet i morgon, om nån nu vill se den.


Tulpaner




Älskar mina bilder på tulpanerna, så jag var tvungen att ladda upp dem :)

Blandade bilder


Blommor

Jamie Lee spanar in mamma när hon krattar :) Sötnosen :)


Man ska inte lämna pappa i köket och låta honom leka mästerkock inte...

Lite gamla bilder - bildbomb


 

  

Objektiv till kameran

Just nu ligger ju mitt objektiv i någon fraktlåda för att någon gubbe sedan ska laga det. Det är väll bra ioförsig, men jag vill ha det helt hemma istället. Så nu sitter jag och spanar efter ett nytt, men de kostar ju! Hittade ett objektiv jag tyckte verkade hyfsat för 1800 kronor. Låter väll ganska okej tänkte jag. visade det för pappa men han sågade det direkt! Nej nej nej, kolla in detta objektiv istället, de är myyyyyyyyyyyyyyyyyyycket bättre. Ja ja tänkte jag och kollade, DET KOSTAR JU FÖR FASEN FEM TUSEN NÄSTAN, jag köpte ju kameran för sju tusen, inte fasen tänker jag lägga nästan samma summa på bara ett objetiv! Självklart har han svar på tal, men de där är ett superobjektiv, du behöver inget annat då, de har allt. Macro och zoom (18-250).

Så jag ska se om jag ska beställa ett Tamron AF 18-250mm F/3.5-6.3 Di-ll LD Aspherical (IF) Macro till sony/minolta AF objektiv eller inte. Pappa har sagt att han hjälper till och betala på det för det är ju ganska mycket pengar, om man räknar att jag endast får in 3150 kronor till, sen kommer de in 0 kronor från månadsskiftet juni/juli. För jag har ännu inte fått något arbete, jag kommer gå som arbetssökande från den 6 juni. Från student till arbetssökande/arbetslös.

Får fundera lite till, men JAG VILL HA!!
Objektiv superzoom Tamron AF 18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical (IF) Macro till Sony/Minolta AF

Tråkigt

Egentligen ska jag ägna lite tid till att plugga just nu, men jag kan inte hitta ro till att plugga. Tankarna flyger runt, radion snackar en massa om allt mellan himmel och jord, hundarna sover och jag är ensam hemma. Jobbar febrilt med att få upp locket på yoggin jag tänkt dricka, men jag lyckas inte. Drickyoggi med smak av persika och passion.

Plugga var det ju, eller inte? Jag vet inte vad jag ska göra, får väll fortsätta med att spana in grannen, som hoppar på studsmattan med tre kompisar. Ser ganska roligt ut, hennes bror kommer även hem nu, han som jag nästan krockade med på tåget igår (upptäckte jag nu). Annars händer de ingenting i detta kvarter, de är lugnare än vanligt... En taxi buss glider förbi med en massa äldre personer som jag jobbade för i somras. Alkisarna har väll somnat i någon buske och orkar inte palra sig upp för backen, men om ett tag lär väll igelkotten komma igen, han har äntligen vaknat ur vinter vilan. Efter alla år här så känner man igen alla, tillomed alkisarna. Man vet va de heter och hur de spenderar störstadelen av sina dagar, även vart de spenderar dem.
Igelkotten Ivar är väll en av dem man pratat mest med, kan nog störstadelens av hans liv, vad han jobbat med och allt. Dock vet jag inte varför han dricker som en dåre. Nej nu ska jag göra något annat... Tråkigt som fasen här vid datan.

Grahamsscones till frukost, klockan 12!

Har precis avnjutit en frukost med nybakta grahamsscones med lite linfrön i, hur mumsigt och gott som helst. Vaknade halv elva av att telefonen började plinga, så jag tog en snabbdusch innan jag började baka och nu sitter jag här. Mamma käkar lunch och jag sörplar de sista från tee koppen.

Kanske dags att sätta lite fart, vi har två bilar att hämta på verkstan, så de blir en promenad upp dit.
Sen i eftermiddag kanske de blir lite plugg, beror på om de vackra vädret håller i sig eller inte. Troligen gör det de.

Nej en promenad med hundarna väntar!

...

Är ju som sagt ledig i morgon :D En härlig skolvecka, endast tre dagar!

Allt har rett ut sig med studenten hoppas jag, det verkade så när jag stack från skolan i alla fall, musikeleverna verkade vara med i matchen någolunda nu i alla fall. Men ändå saknas det en massa pengar, så jag hoppas de också löser sig. Annars har dagen ängats åt att projekt arbete, redovisning om två veckor... Tror inte jag kommer att vara med, men samtidigt vill jag inte svika gruppen. Så vi får se.

Men i morgon ska jag ägna mig åt att baka grahamsscons med linfrön, hoppas de blir bra, har aldrig prövat förut.

Hund + Studsmatta = Hoppande hundar

Vi har ju haft studsmattan uppe i en vecka nu, hundarna har lärt sig hur man kommer upp på mattan via stegen och hur man jäklas med matte på bästa sätt! Hoppa för fullt brevid henne och sedan krypa mellan benen (precis som katter stryker sig mot benen) eller hoppa och bita i armarna. För då gör hon såååå mycket roliga ljud, har ju ingen kamera nu, men jag ska leta efter lite bilder från förra veckan.

På den andra, sega datan...

Så lite bilder kanske kommer i morgon, nu ska jag se på tv och njuta av en ledig kväll :D

090415

Har precis sett ett super spännande avsnitt av NCIS och chattar för fullt. Helg planer :P

Idag åkte objekivet in på lagning så nu får jag väll vänta två veckor innan jag får tillbaka det, minst.

I morgon är jag ledig igen, en härlig torsdag med andra ord, nästa vecka är det dock Friskis och Svettis i 2h som gäller istället. Därför jag har ledigt i morgon.

Har inge roligt att skriva... Bloggtorka...

Föresten har ont i pekfingret, Flisan högg till i det när jag skulle ta tillbaka mitt äpple... *morr* på dig hundskrälle!

Pittbull klassen

Idag var det skola igen, fy fasen vad tråkigt måste jag säga. Jag sitter med tankarna på annat håll och skriver inte ett ord mera än jag måste. Snackar lite på rasterna och tar mig hem så fort jag kan, precis som alla andra. Dock har de blivit problem med studenten, men jag är inte förvånad, vi ska ha studentskivan tillsammans med estet - musik tror jag. (bra koll!). Men hur som helst, de vill inte köpa sin del av middagsbiljetterna nu, så vi står med 19 biljetter för 350kr/st som ingen vill ha.
Några i klassen vände alla taggar utåt och sa att de är bara för den klassen att köpa biljetterna och så får de göra vad de vill sen, för pengarna måste in. Och kom inte och bråka med oss, för vi är en pittbullklass! Vilken jämförelse va? Vi är som 28 st pittbulls... Så kom inte hit och bråka inte!

Sen var det redovisning, självklart så spricker min läpp på insidan så det rinner en massa blod, tror ingen märkte det dock, men de smakade! Sen var de lite små svårt att prata men jag tror jag fixade det ändå. På en redovisning jag inte hade en blekaste aning om vad jag skulle prata om egentligen, fick väll veta de 30 min innan eller så. Självklart är det mitt egna fel, men sånt är livet. :P Jag fixade det i alla fall, hyfsat.

Sen var det en tågresa hem igen som gällde, kan inte påstå att jag gillar att resa längre, så jäkla tråkigt så det inte är sant... Men jag satt och snackade med min gamla rektor :) en härlig gubbe som kan snacka en massa! Munnen gick konstant i sex minuter tror jag... :P Svarade mmm... jaaa... hon finns inte längre... dog i cancer för 1½ år sedan... joo tre renrasiga tollare... hon jobbar kvar, fast med barnomsorg istället för assistent till rektorerna... mmm... jaaa.... (x 100) hej då... resten av samtalet höll han i. Sen klev han av och jag fick njuta av lite musik. Social jäkel här vetni :P :D



Känner mig betydligt bättre nu än både igår kväll och i morse, då sprutade tårarna konstant. Vet inte varför men allt går emot just nu, inget går som det ska... Allt jäklas bara med mig, (en "hemlis" jag burit på i över ett år börjar spöka igen), stugan, Finland, semester, pengar, jobb, läxor, pappa och jag går som sagt inte ihop alls längre, Jamie Lee börjar komma in i trottsåldern, Flisan också, plugget tar över allt, humöret tryter pga pollen och alla dessa j*vla mediciner (kameran/objektivet brakade samman idag) och sen 100000 saker till jag inte orkar rabbla upp. Men lite uppåt har det i alla fall gått idag.

Nej nu ska jag njuta av några timmars sömn. För i morgon är det skola igen, ska se "min snygging" då, (enligt Åsa i alla fall)

Och så pajade kameran oxå

Mitt i allt elende så tog kameran sitt pick och pack och sa upp sig. Eller jag tog två kort, stängde av den och den bara raslade till, startade den igen och de raslade som bara den, stängde av den och gav den till pappa. Han med sina lustiga komentarer sa "jag har ingen aning om vad fan du gjort" fast han ståt precis brevid mig och sett allt jag gjort, så jag ger honom en smäll i bakhuvudet och lämnar kameran i knät på honom. Pappa har också en sony kamera men inte samma model, så han provade om oblejktivet strulade och självklart. Så egentligen är de inte kameran, de är "bara" obljektivet. Så i morgon blir det en vända förbi Expert för att be dem skicka den på lagning, har ju kvar garanti på allt så de ska väll inte vara några problem, den är ju endast åtta månader ung. :/ Sen kommer man väll få vänta ett bra tag innan man får tillbaka den. :(

Sen kanske man ska passa på att köpa sig ett nytt objektiv, har varit sugen på det ett tag, men jag vet inte om jag har pengar till det, om de nu är så att man ska bli en arbetslös fialotta som inte får in en enda krona! Då kanske det är dumt att slösa pengarna på ett objektiv?

Trött och elendig

Säljer dom stugan säljer jag livet.
Nej jag vet inte vad jag ska göra, har mardrömmar om studenten, har mardrömmar om livet efter studenten. Idag är det sista lovdagen på sista lovet jag har. KUL! Eller inte, farfar har blivit sämre och pratar om att han dör snart, farmor och farfar pratar om att sälja stugan. Någonting som är otänkbart, förut var jag nästan arg på dem för att de inte sålt den redan, de var för att jag själv inte varit där på sex (?) år. men nu, nu har jag varit där igen och insett hur mycket jag älskar stället. Och jag vet hur mycket stugan betyder för både farmor och farfar, innerst inne, även för oss andra, men alla har ju inte varit med från start. Som dom. De har varit med från första spad taget, de har byggt upp alla små hus, varenda planka, allt.

Skulle jag få skulle jag  spola tillbaka tiden och se till att den 6 mars 2000 inte fanns med i almanackan, den dagen skulle inte existera, den sabbade allt. De var en mardrömsdag, som fått mig att hata farmors hemlagade köttbullar, sega ambulans förare och elaka läkare. Den dagen tog musten ur oss alla och inte fan har vi fått tillbaka den heller!

Denna kväll är en kväll jag är trött på allt, jag hatar allt, jag vill inte vara med längre, får se om jag pallar att ta mig till skolan eller inte. Just nu känns det inte så, just nu vill jag bara försvinna. skita i skolan, trotts att de bara är 35 skoldagar kvar, de är väll 50 (?) dagar kvar till studenten, sen då? Sen har jag ingen aning om vad som händer. Jag hatar att leva i ovishet, vad som händer ju närmare studenten jag kommer, ju mer ångest får jag. Jag vill inte gå i skolan nu, men jag vill inte leva som arbetslös heller. Just nu är allt jobbigt, jag ska ta en alvedon eller två och krypa till kojs, hoppas på att livet inte känns lika värdelöst i morgon som de gör just nu...

Natti natti hoppas ni har en bättre kväll/avslut på lovet än vad jag har...

Sommar, semester och stugan

Det ser ut som om slutet skulle närma sig för alla underbara sommrar i stuga, inte för att farfar kommer att sälja stugan när de väl kommer till kritan, men just nu låter det inte särskillt ljust för allt som har med Finland att göra ;( Jag älskar stugan över allt annat, jag älskar att åka dit, det är en lugn och fridfull plats som bara är underbar. Man glömmer allt som har med tid och rum att göra, man bara tar det lugnt, tar dagen som den kommer. Man njuter av den korta tiden man har chansen att vara där. Nu verkar den platsen vara på väg bort. Den dagen de verkligen menar alvar med att sälja stugan kommer jag gråta floder, jag kommer bli arg som ett bi, jag kommer skrika som ett litet barn. Jag kommer göra allt för att försäljningen inte ska bli av.
Jag kommer köpa stugan själv, flytta dit i ren protest, vad som, bara jag får ha kvar underbara stugan. 

Okej, farfar är sjuk, han har blivit mycket sämre, så de kan inte resa själva, de kommer bli svårt att ha stugan kvar, men i sommar är det kanske sista chansen att åka dit, om de är så att en av de tre syskonen säljer sin "del" av kullen. De kanske blir sista resan innan tömning, allt blir bara konstigt nu. För jag vill inte sälja stugan, jag vill ha den kvar för alltid!



Visst det är en j'vla stuga jag pratar om, men farmor och farfar har byggt (även mamma och pappa var med på ett hörn) upp allt från början. Jag har spenderat varenda sommar där de 12 första åren i mitt liv, sen kom hundarna ivägen och gjorde att vi inte kunde åka på samma sätt, farfar blev sjuk. Men nu när jag äntligen har ett eget körkort, jag har rest dit igen och inset hur mycket jag älskar allt där ute. Då kan man inte sälja den! De går inte. Men jag tror att farfar kommer att inse att han älskar stugan för mycket, han kommer troligen sätta stopp för allt han satt igång i år. Men just nu känns allt så tungt bara, mera motgångar, inga medgångar...

Sen finns det inga lediga helger som passar för ma och pa att köra över farmor och farfar heller, som sagt, livet är ett stort strul moment just nu! Nu vill jag bli liten igen, på en gång! Liten person har små problem, stor person har stora problem!


Stugan

Sitter vid fikabordet med farmor och farfar, tyvärr pratar de redan om att sälja stugan :( blir tårögd vid bara tanken av inte kunna åka dit igen. Denna sommar blir det en resa i alla fall, men nästa, nästnästa och alla kommande år. Allt blir tokigt igen, som vanligt. Ska stugan säljas kommer jag köpa den! För de finns ingen så underbar plats som stugan.

Men som läget är nu, kan farmor och farfar inte åka själva, någon måste åka med dem. Sen semester och så måste de ha hjälp hem igen. Så i sommar blir de troligen några resor över... Vi får väll se...

Livet är som ett stort frågetecken efter femte juni.


...

Så underbart duktig på att plugga, jaa, jag ger upp.
Precis som räknat, solen skiner och jag har tre glada hundar
som vill hoppa matta eller något annat roligt.


Mormor Liza

Som vanligt snurrar tankarna om mormor i mitt huvud, fram och tillbaka, på mormor, farbror och Nessie. Mestadels på mormor eftersom det inte är så länge sedan hon gick bort och bara några veckor sedan hon spreds, vi fick inte vara med eftersom de är hemligt vart de spider (gräver ner) askan någon stans.

Igår eftermiddag hade jag inte funderar någonting, tankarna låg på helt andra håll än släkt och vänner, då ringer mammas mobil, hennes bror ringer och säger att han åkt ända till gränna och tagit in på hotell där. Han bor i skellefteå så det är ju en bit. Jag tänkte då "tur att mormor ringer med jämna mellanrum så han håller sig vaken, han har ju ändå kört i ett från halv sju till halv fem" Men inte fasen har ju mormor ringt, HON FINNS JU INTE LÄNGRE! När ska jag lära mig att leva med den tanken? När ska jag lära mig att förstå att allt är inte som de var? Hon finns inte längre, hon ringer inte, hon svarar inte, hon hälsar inte på, vi hälsar inte på henne, hon finns inte kvar. Hon är borta för alltid.


Plugg plugg plugg

Sista dagen på det sista lovet man har, hur ska man spendera den? Joo med att plugga så klart! Jag ger fasen upp snart, hatar att plugga, har ett grupparbete om BO (banrombudsmannen), projektarbetet (skulle vara klart för länge sedan), muntliga nationella och tre högtider att skriva om (en ska jag bara kompletera, en skulle vara inne för länge sedan och den tredje vet jag inget om) Låter superbra va?

Tror jag kommer ge upp snart, tar en alvedon och går ut i de vackra vädret istället. För klockan tre kommer Farmor och Farfar hit och grillar, tredje grillningen i år, ganska bra jobbat va? :D

Nej, plugga eller ge upp... Svårt att gissa vad jag kommer göra va?

12 april

Har inget att skriva egentligen, har tappat skriv lusten helt (kanske har märkts den senaste tiden).

Idag har jag fördrivit tiden med städning av rummet (+bädda ur sängen) en skogspromenad, alla hundarna badade, Zindy simmade för första gången i år men typ fjärde gången hon är i vattnet (denna månad, första "doppet" var i mitten av mars), Flisan tog sina första plaskande simtag och Jamie Lee undrade om de verkligen var nödvändigt att blöta ner sig. Men i sommar ska vi simma tillsammans, hon (alla tre) är ju en apporterande fågelhund, inte fasen ska hon stå på land heller! Det ska vi ändra på, vare sig hon vill eller inte!
Sen var de duschen som gällde för alla hundarna, de luktade skunk! Sen tog mamma, syrran, syrrans kompis och jag tog en cykeltur runt ringvägen, vi frös i början men inte när vi var hemma igen. Sen tvättade vi farfars bil, har nog aldrig tvättat en bil som har så mycket in gnott skit på, han köpte den sproilans, eller den hade varit visningsex några månader, men han misshandlar den stackars bilen, första gången på nio månader den tvättas nu. Vi fick dra ut högtrycken, men inte hjälpte det. Sen var de jumpa, ett "lugnt" pass de brukar vara runt 100 pers i den lilla salen men idag var de inte mer än 40 kanske, sen kastade vi i oss lite middag, en promenad trion och nu sitter jag halvdöd framför stans segaste dator och längtar efter en varm dusch och bädda ner mig i en renbäddad säng!

P.S. Har även bakat bröd idag! Bra jobbat Jennie, bara 100 år sedan jag gjorde det. :P

Glad Påsk

Glad påsk :D

Datanörden tar ledigt ;)

Över ett dygn sen man satt framför datan :) Rekord! hahahaha
Igår var det grillkväll hemma hos en kompis mitt ute i ingenstans, men trevligt hade vi ändå :) Var länge sedan man skratta så mycket så man knappt kunde andas och magen krampade tills man nästan spydde :P Men ett gott skratt sägs förlänga livet, så de var bara nyttigt och roligt :D

Idag har jag gjort lite nytta bara, spolat av trappen, så jag är super darrig på ena armen. Någonting som ingår... sen var det middag hemma hos farmor och farfar, mumsigt som fasen! Men nu ska jag ut och busa med hundarna på studsmattan. Så fort man hoppar lite blir Flisan helt galen, skäller, hoppar och bitts (på skoj). Jamie Lee som är lite segare, fattar inte vad Flisan skäller på så hon skäller när hon sitter på kanten av studsmattan :D Galningarna :) Zindy tycker bara att valparna är jobbiga :)

Nej nu ska jag dra en tröja över huvudet och gå ut igen, de är mycket roligare ute med busungarna än vad det är inne :) Så tack och adjö, roligare än så här blir de inte... Eller?

Natti natti

Har inget att säga, så nu tar jag mitt pick & pack och hoppar i säng :)

Shopping, bio och mat

En lång dag i sthlm med shopping, bio och mat. Nu ligger jag raklång på soffan och är 2000 kr fattigare, men lika glad är jag för det. Har troligen köpt klänning till både studenten och skivan, inga klänningar jag hade tänkt mig från början, men jag tycker de får duga. Ett par jeans eftersom mina favorit jeans envisades med att gå sönder, fyra linnen, en polotröja, t-tröja, en annan tröja och lite annat onödig, som bara följde med. :) (får se om jag orkar fota allt i morgon, vi får väll se om de kommer några bilder här eller inte)

Nu ska jag se en CSI innan jag stupar i säng, får se vad morgondagen har att bjuda på.

Har lyckats superbra idag, när jag skulle in till sthlm så hamnade jag mitt i Gotlandstrafiken, sen kan jag inte påstå att de var lite folk på tåget hem heller, för jag hamnade mitt i Gotlandstrafiken ännu en gång!

Vill bli liten igen

Haha får se hur de går med morgondagens planer, allt verkar vara ett enda stort problem bara. Bio blir det i alla fall. Mer vet jag inte. Om vi grillar tillsammans här eller om vi käkar någonstans inne i stan, vi får väll se.

Just nu känns allt konstigt och upponervänt.
Födelsedagsfirandet i efterhand = ?
Alla traditioner i släkten håller på att dö ut.
Framtiden är som ett stort hål, har ingen aning om vad som händer.

Jag vill bli liten igen, då var det ett värdsproblem om man hade sand i skorna, strumporna satt snett, man fick inte välja kläder, man fick inte vara uppe så länge man ville. Små problem tycker man idag.
Jag vill inte bli vuxen, ha ansvar, fatta beslut, jag vill bli ett litet barn igen, med små problem!

Studenten närmar sig med stormsteg

När lärarna i ettan och tvåan drog upp "skilsmässan" som sedan kommer i trean tänkte vi att det är lååååååååångt dit. Jaa, då var de långt dit, nu är det endast 57 dagar kvar tills skilsmässan är ett faktum. Den blir verklig. Det är inte långt kvar tills vi springer ut i vita klänningar, mössor och skrattar & gråter om vartannat. Glädjen att vi klarat av dessa år, tårar för att vi inte mer än kan se tillbaka på alla dessa år, allt roligt vi varit med om, vi kommer aldrig mera vara tillsammans som en och samma klass. Vi får se tillbaka på det som varit. För alla väljer olika vägar, några flyttar, några får barn, några pluggar vidare, några arbetar medans några går vidare som arbetslösa.
Vem av alla dessa blir man själv? Just nu lutar det åt den arbetslösa, som ägnar dagarna med att sova, surfa och driva tiden med att göra så lite som möjligt. Precis som pankisarna, har man tvättstuga några timmar en dag, då är hela dagen bokad. Nej någon arbetslös latmask ska jag inte bli. Ett par veckor går på sin höjd, sen kommer jag bli galen om jag ska ägna hela dagarna till ingenting.

Jag söker det ena jobbet efter de andra, ska snart på en arbetsintervju för ett vikariat över sommaren. Tryggheten man tidigare haft i skolan kommer inte längre att finnas kvar. Tryggheten som man under alla åren kunnat luta sig tillbaka på, den kommer man inte längre att ha. Man går från student med 1050 kr i månaden till arbetslös med 0 kr i månaden. Om man inte har turen att få ett arbete. Då kanske man får in en liten slant i månaden.

Jag känner att "framtiden" (om 58dagar) då har jag inte en aning om vad som händer med mitt liv. Om jag står rakt upp och som ett fån utan någonting eller om jag har jobb. Jag kommer i alla fall inte att plugga, det är en sak som är sann.

Jag har f***n ångest över allt som har med studenten att göra, jag gräver ner mig i sängen och vaknar upp lagom till nästa sommar. Allt verkar lättast så, just nu i alla fall...

Dagens jobb

Idag har jag inte gjort särskilt mycket, montera en studsmatta, hoppat som en tok med kusin vitamin junior och shoppat lite på kvantum med alla andra galningar. En hel del godis och mat blev det i alla fall. Om alla snurriga planer håller eller inte återstår att se, bio och grillning med tjejerna OM det går som planerat. Förhoppningsvis :)

Nu ska det bli en promenad i det regniga vädret. Sen blir det lite dans med dammsugaren och plock med alla prylar som vägrar ligga på sin plats ;P De där med att plugga får vi se om vi någonsin kommer att ta tag i.

Halva lovet har gått, vad händer med resten?

Onsdag: Plugga, städa
Torsdag: Sthlm, bio, tjejkväll
Fredag: Grilla, Tvätta farfars bil (den är inte tvättad på nio månader, hur kan man misshandla en helt ny bil så?), Friskis och svettis? Till Angelica på kvällen?
Lördag: Påskmiddag hos farmor.
Söndag: Friskis och Svettis.
Måndag: Sova och plugga?

Vad ska man fylla alla dö timmar som blir där emellan med då? Studsmattan? Kompisar? Hundarna?
Nån som vill hitta på något?

Kusin vitamin fyller Fjortizz!

Så ett stort grattis till min kära kusin på FJORTIZZ dagen.
Du får leva med att jag kommer mobba dig ett helt år nu :D


Att göra idag

* Städa :(
* Plugga :(
* Studsmattan :D

Gissa vad jag gör först? ;P

En dag med blandade känslor

Idag var det planerat att hela familjen (inklusive hundarna) skulle åka till Skärholmens centrum för att shoppa lite. Superbra tänker jag, äntligen kan jag leta efter en klänning till studenten och en till studentskivan. Hur slutade det hela då? Joo det han inte ens börja(!), pappa dunkade i huvudet i första affären han gick in i, blödde en del, svor som en gris och gick ut till hundarna. Mamma, jag och syrran gick ett litet tag, jag provade några klänningar, men hittade ingen jag gillade, så åkte vi hem igen. Kul va? Surpuppan sabbade så de blev ingen shopping, eller jag handlade en väska. Som inte ens stod med på inköpslistan...

Så mamma, jag och syrran ska åka in någon dag till Farsta istället, då lämnar vi både pappa och hundar hemma! Annars kommer det sluta som idag.



På vägen hem åkte vi via Huddinge och självklart genom Tullinge, de kändes jättekonstigt att åka igenom där, se vägen man alltid åkte upp till mormor på, se alla husen, se allt runt om, de stod orört som om ingenting hade hänt, jag har inte varit där sen slutet av december förra året, så såg sig allt likt ut.  Det kändes konstigt denna gång, man känner verkligen tomrummet att bara åka igenom en stad man alltid annars stannat upp i och hälsat på någon i. Men inte denna gång, då passerade vi allt bara. Rakt igenom. Mamma som bott där tyckte däremot inte att de kändes konstig, men jag och syrran tyckte det. Jag har varit i Tullinge, städat i lägenheten, besökt minneslunden, varit i kyrkan, begravningen, men denna gången kändes allt bara mer konstigt än vanligt att inte mormor var med, att vi inte hälsade på henne, att vi inte hämtade eller lämnade henne, vi bara passerade, rakt igenom.

Sen nu på kvällen pratade mamma med sin ena bror, nu äntligen har mormor blivit spridd i vid Tullinge kyrka (kanske det som gjorde att allt kändes konstig?). När jag hörde att hon skulle spridas, då trodde jag verkligen att hon skulle spridas med vinden. Men så är icke fallet, de som inte begravs, i urna eller kista, blir nedgrävda (vid minneslunden?). Så mormor ligger egentligen begravd, bara att hon saknar en gravsten.

Jag hoppas du vilar i frid älskade lilla mormor, du är saknad här på jorden!



Sen var det kvantum med farmor som gällde och ett besök på Nynäs kyrkogård. Lite blommor och några ljus tände vi, till alla vi saknar och minns. Men nu är det dags att minnas tandborstningen och huvudkudden ;P

En kväll som denna

Ligger just nu svettig och äcklig på soffan, har svettat som en tok på jumpan idag, jag var inte den enda som svettades kan jag säga! Fy fan vad det luktade illa i hallen efter alla svettandes gubbar, tycker synd om innebandy killarna som tränar efter. Efter det en timmas slö promenad med lite träning med hundarna och så hem och slappa på soffan.

Roligare än så verkar det inte bli, längtar efter en dusch och en stor säng :) 

Nej nu ska jag käka ett äpple till och se vidare på csi för den som är intresserad ;P

Mur gubbarna




Nu börjar alla våra små murgubbar att titta fram :)
Så muren ser inte allt för tråkig ut längre.

4 April

Igår var det grill premiär här hemma, efter hårt arbete hela dagen bestämde vi att vi skulle grilla. Så underbart, ännu ett steg närmare sommaren! Vi höll på ganska länge ute, även grannarna jobbade hårt, den ena hängde tvätt utomhus medans den andra eldade :P Bra jobbat :D

Idag är det mulet och tråkigt utomhus, så jag vet inte vad vi ska hitta på, troligen ska jag, mamma och syrran fixa det sista på altan, köra lite högtryck, olja stolar, bord och golv. Sen är allt klart, tror jag :) Då är det bara studsmattan kvar och så saknas ju sommaren!! :D Men den kommer väll snart?!

(och jag är frisk igen! Tror jag käkat något som var dåligt, ingen annan blev sjuk och jag käkade middag igår, så de måste vara något sånt, tack och lov så slapp jag magsjuka!)

Kvällens film & Kvällens låt


Har precis setat och snyftat till denna film.
Sorglig som fasen, men samtidigt så bra!

Nu ska jag nanna kudde för att i morgon vakna upp och vara frisk och kry!

Är man trött så är man


Ååååh vad underbart med påsklov!

Det är så underbart att det äntligen är lov.
Så underbart att man åker på någon form av magsjuka redan första dagen!
Så nu ska jag ut och lägga mig i hammocken!

Fredag kväll blir inte roligare än så här


Har grymt tråkigt och är grym trött.
Så snart blir det nanna kudde.

(har fixat mera ute, sått gräs, fixat hammocken och lite skit)
Så jag hoppas vi blir klara i morgon, måste dock köpa mera jord.
Sen ska vi städa inne innan jag får njuta av att vara ledig!
Har även lovat att tvätta farfars bil, om den nu startar... Får dock bra betalt för det :D
Nej, natti natti orkar inte hålla ögonen öppna längre...

Vårtecken!



En underbar dag

Nu ska jag krypa till kojs efter en underbar dag, lite tjafs och bråk har det varit men annars en bra dag. Har varit ledig hela dagen från skolan, underbart, sedan en lång sovmorgon ända till 11.20 när Zindy började sno för mycket plats i sängen var det bara kliva upp, duschen, frukost och ut med alla små grisarna. Sedan har jag spenderat nästan hela dagen utomhus, hur skönt som helst, krattat bort gamla löv och sönderknaprade pinnar,  slitit fram hamocken, burit upp bordet på övre gräsmattan, alla saker på altanen har jag ställt på plats, bord, stolar, grillar jaa allt.  Så hela helgen är räddad, Det är städning till 100% som gäller! Vi ska tvätta altan och trappen med högtryck och olja den, sen olja alla trä stolar, bordet och hamocken, upp med studsmattan (fast inte mamma och pappa tycker det), ställa glasbordet och stolarna på plats, så gräs, plantera blommor och allt annat som nu dyker upp emellan. Även en vända till soppstationen verkar behövas...

För nu är det vår! Nu ska allt fram och faan ta snön om de kommer mer nu! Då blir jag galen för jag ska sitta på altan hela påsklovet och njuta av solen!

I morgon är det en lång skoldag, så jag ska skolka lite, hoppar över historian på morgonen för att ta en långpromenad med hundarna... Slutar halv fyra först och då ska pappa hämta mig, sen ska vi fara till obs (coop forum) och handla en massa saker till trädgården och saker att fixa allt med i helgen (rengöringsmedel och oljor av alla dess slag). För nu är jag trött på de här, jag ska ha fram våren och sommaren, jag tänker inte vänta flera veckor till. Jag ska ha i ordning gården nu!

Hade tänkt mig en lugn ledig dag idag, men så blev det inte, verkar som jag fixat jobb till hela familjen i helgen oxå :D Bra jobbat Jennifer :) Men om inte jag tar tag i det, så kommer ingen att göra det. Jag startar upp projekt och låter resten av familjen avsluta dem, smart va? ;P

Sov gott, de ska i alla fall jag och min onda rygg göra.

Glömde en sak bara, vi han även med en sväng till bruks idag, lite träning och så tittade vi på alla som "tävlade" för att komma in på Agillity kursen. Det var härligt att träffa alla där uppe igen, så nu ska vi börja åka dit regelbundet igen hoppas jag! Om inte nu så kommer det bli i juni när vi ska gå kurs där igen :)

Nej nu måste jag sova, om jag ska hinna sova några timmar över huvutaget.

Våren är här!

Inte bara alla underbara blommor som kommer upp i rabatten, gatorna blir soppade, solen som skiner och alla vår jackor som tittar fram, även Turken/Araben eller vad han nu är har vaknat efter vintervilan, idag har han börjat vårstäda och tagit årets första dusch. Hur vet jag det? Joo han plågar hela kvarteret med sin Turk/Arab musik, idag är den på en okej nivå, den låter inte allt för högt men det är bara uppvärmningen till sommaren!

Varenda vår sommar och en bit in på hösten så spelar han sky hög musik från sin lägenhet, vet inte om det är samma låt som spelas om och om igen eller om han har en skiva som går runt, runt, runt. Men han spelar så glatt sin musik, ovetande om att grannarna några kvarter bort också hör. Oftast spelar han det när han gör sig i ordning eller när han har en storstädning av lägenheten (ja man "lär-känna-sina-grannar") fast de bor högst upp i en lägenhet, har aldrig sett honom mer än när han står där på balkongen och pratar i telefonen, (även dessa samtal kan alla höra). sån granne har vi i detta kvarter, vet inte hur många år det har varit samma visa, nu har de gått så långt att man börjat vänja sig.

                        


Ledig!

Idag är jag ledig heldag, har inte gjort mycket hittills, duschat och käkat. Även hundarna får sig en omgång lunch... Sen när mamma kommer hem ska vi gå ut en sväng. Roligare än så blir det nog inte. Har njutit av en underbar sovmorgon :) sov 10h i sträck :P



Jamie Lee på rymmen! och Gubbe med kamera utanför..
Byebye

Nationellt prov

Innan vi kom igång med provet var det en massa problem, datorer hit och datorer dit, men det löste sig någorlunda, hade satt rumpan på stolen, då meddelar hon som startar upp oss att vi måste byta klassrum, för det finns mera eluttag där inne. Så det är bara packa ihop allt igen och byta sal. Lättare sagt än gjort, men nu sitter nästan hela klassen med en dator under näsan och hoppas på ett MVG :P


10.15 Efter en timmes skrivande har jag fortfarande inte bestämt ämne, jag har ingen aning om vilken jag ska välja. Jag velar fram och tillbaka mellan två olika. En med egna erfarenheter eller en om internet. Svårt att välja måste jag säga, den ena "svartlägger" jag lite skolor och skit i medans den andra drar man upp allt skit om internet... Men jag tror jag ska skriva båda och sedan lämna in den som är bäst. Men jag får se, det är trotts allt fyra timmar till man får skriva.


10.45 första eleven kopplar bort sin dator och gör sig redo att gå hem. Tycker att tiden går ganska fort just nu, har skrivit ett A4 på ena uppgiften så jag ger upp den andra. J lättast så :P men jag tvivlar på att jag är inne på rätt spår, men jag hoppas det kommer bli ett godkänt i alla fall. Förhoppningsvis högre, om jag nu inte misstolkat allt!


10.55 dags för en liten rast, vi var några som gick ut och pratade om hur de går, om man är klar eller inte. Men absolut ingenting som hjälper den ena eller andre!


11.05 Bläääääääääääääääääääääääää! För detta, nu längtar jag härifrån. Sitter och funderar på en massa skit bara, som hur de går för den andra gruppen i andra huset. Förhoppningsvis är det någon som åker samma tåg hem och sådana saker. (och en massa annat jag inte orkar rabbla upp) Hahaha märker att jag använder "slang" när jag skriver i detta inlägg, men inte när jag skriver i det jag ska lämna in innan klockan tre idag. Nu känns allt jobbigt, jag vet inte vad jag ska fortsätta skriva för att bli klar, är inte alls fokuserad längre. Man hör hur de andras tangentbord rasslar på som tusan. Undra hur många  ord som skrivs idag, som delitas och skrivs om. Ojojoj vad många det måste vara. Själv har jag väll skrivit allt mins en gång extra.


11.25 första utskriften för att läsa igenom och ändra? Kanske höra med läraren om hon kan skumläsa det hela J och bara ge en vink om jag slösat 2½ timme eller inte.


11.40 har paserat tre sidors gränsen.


11.55 (20 minuter till lunchen.)


12.10 andra utskriften, klar? Skrev ut, hittade ett fel så jag ändrade och skrev ut igen. Så nu ska jag åka hem och njuta av en ledig eftermiddag! Blir väll en promenad med Jamie Lee och bara njuta. Har lite läxor, men de skjuter jag på ett tag till! :D


12.53 sitter i VH och väntar på att få åka hem, men som vanligt ska man stå här några minuter extra, bara för att känns det som.  men det blir en solig eftermiddag hoppas jag på, så jag kan ge mig ut och njuta av dagen, njuta av att ett delmål till är avklarat innan studenen!


Lärarna försökte hålla oss kvar så länge som möjligt, men vem fasen vill sitta kvar i onödan? När man känner sig klar så går man ju. Kanske borde stannat och läst igenom lite mera men vad faan, jag hoppas på ett godkänt, blir det bättre är det bara ett plus, blir det sämre ja, då får jag väll komplettera på något sätt.

Nu ska jag ut i solen och njuta av dagen :)


RSS 2.0