Rubrik?!

Idag har jag fått lite mera info om mitt framtida vik. inte så dumt :) Har lagt in om ledighet undersommaren, kommer att ta bort fem pass för att få tre veckors ledigt i juli och en vecka i augusti! Gissa om jag är nöjd :P



Efter dagens jobb kom jag hem till tre överlyckliga hundar, ååååh så dom är mysiga just nu! Hade nyss två små vovvar i soffan!


Ännu en lördag med massa jobb

Dagen har ägnats åt 12 timmars jobb, gjorde inte så mycket då jag inte hade några planer, men lite små surt att de var en superfin dag och solen sken! Då spenderade jag den inomhus... Men jag hoppas jag får några timmar med sol i morgon oxå, skulle vara lite mysigt att se den igen :) Självklart blir de några timmar jobb i morgon oxå.



En iskall dag vid nickstaviken, hundarna höll på att frysa ihjäl trotts täcken... (21 december)

Nu ska jag se klart på NCIS sedan ska jag sova som en stock...


29 Januari

Snart var denna månad slut, usch vad tiden går fort!

Idag har de varit jobb och shopping som stod på schemat, usch usch usch vad jag spenderat pengar. Men jag fick en massa bra saker istället :)

Får skriva mer en annan gång när jag fått livet tillbaka, i morgon ska jag jobba 12 timmar och sen 6 timmar till på söndag. Måndag och tisdag är förhoppningsvis slappardagar... Sen jobb igen.

De där med semester låter lockande!!

Sov gott :)


*Lycka*

Titta in på lönekontot!! :D

Hoppas jag inte bränner allt nu bara...


Lilla Jamie Lee

Just nu är denna lilla dam busigare än någonsin! Hon är superskendräcktig och äter allt hon hittar... Behöver inte gå in på detaljer, dom är inte så mysiga alla gånger...

Hon har även börjat dra mer i kopplet eftersom jag skämt bort henne med att gå lös. Smällar man får ta när man ska vara lite snäll!

När vi är hemma och inne är hon extremt lat, hon sover mer än gärna i soffan, sängen eller i sin fotölj. Men när vi går ut är de full fart på henne! Inte många sekunder som hon står stilla...

Har även märkt många gånger att hon har väldigt svårt att höra vem som pratar med henne när vi är ute där det är ljud runt, de blåser mycket, bilar, bussar eller liknande. Då kan hon inte skilja på min och mammas röst.

Trotts att hon hör väldigt illa så är hon helt fantastisk och hon är helt underbar, hon har utvecklats precis som Flisan och Zindy, i vissa lägen lite segare, men hon klarar allt ändå :) Nu är de dags för kvällskissen! Tre glada Tollare som ska ut i snön och busa lär de snarare bli ;)


27 Januari

Har märkt att jag uppdaterar här mest när jag har fullt upp med arbete eller dom dagarna jag verkligen inte gör någonting! Ska kanske ta och ändra på det...

Vintern har återvänt här, det är och har varit snöstorm här hela dagen... Inte så roligt, men bara bita ihop! Hade tänkt vara ledig i morgon, men får istället hoppa in och jobba med en massa gullungar :) halv åtta till 16. Så de blir en lång dag...

Idag har jag även shoppat lite, två jackor och en tröja för 170 kr. Superbra att ha när man jobbar på dagis!


Full fart, medvetslös...

... Eller inte... Idag har jag inte gjort mycket, jag har varit hemma och bara tagit de lugnt, hade tänkt vara ledig i tre dagar, men så fick jag frågan om några timmar i morgon på ett ställe jag trivs superbra och att jag får jobba med en kompis klagar jag inte direkt på :)

Så ledig, får jag vara någon annan gång.

Vecka 4
Måndag: 0730-1230 förskola
Tisdag: Tog mig ledigt!
Onsdag: 0915-1415 förskola
Torsdag: Ledig? Hoppas jag :)
Fredag: 0730-1400 förskola, sen shopping!
Lördag: 10-22 personlig assistent
Söndag: 14-20 personlig assistent

Men idag har jag inte gjort någonting i onödan, en hund på magen och en bra bok i handen... Inte direkt att klaga på ;) Igår spenderade jag 150 kr på kläder (tre tröjor, en flisa, ett par strumpbyxor och en jacka!) och 200 kr för en väska, så nu äntligen har jag en väska till förskolor och en när jag jobbar som personlig assistent. *äntligen*

Nu blir de en kopp te, lide kladdande i kalendern och en dusch!

Min dator strular en massa just nu, internet strular mer än någonsin, så räkna inte med uppdateringar allt för ofta... :/ Istället blir det en massa WII spelande, jobb, bus och mys med hundarna :)


21 Januari

Två kiwisar senare och jag känner mig lite piggare! Ska på något vis hålla mig vaken mellan 21-14 men jag vaknade redan vid 18... Så jag kommer vara pigg och glad sen ;)

Förra natten var inte allt för rolig, har av någon annledning börjat drömma en massa mardrömmar på nätterna, dock var den värsta hittills förra natten. Vaknade av den och hade en sådan grym huvudvärk att tårarna bara sprutade... ca 1 ½ timme tog det innan både alvedon och ipreen värkade och jag kunde somna om. Sen dröjde de inte länge innan jag vaknade igen och hade sådan grym halsbränna, tur att de finns piller för det med! Sen somnade jag om gott och sov ända till halv 12.

Sen var inte den dagen så lång med tanke på att jag skulle sova vid 16 tiden igen... Dagen bestod av, sova, laga taco, duscha, gå en sväng med hundarna och träna lite med wii spelet. Nu sitter jag på jobbet, har gjort det sen klockan 21 och kommer sitta här till 08, sen är de hem och packa om väskan för att ta mig till nästa jobb 10-14. Haha gissa vad jag kommer göra sen?


När jag sitter här själv, då saknar jag min lilla Tjej ännu mera... Vet dock att hon sover gott mellan mamma och pappa, där hemma i en varm go säng...


Sova bort dagen? Ja tack!!

Fy fan vad jag är trött! Jag fattar inte detta, har tränat närmare en timme och har nästan sett hela filmen "P.S. I  love you" Den är superbra, som vanligt, men jag orkar knappt hålla ögonen öppna...

Träningsvärk har jag oxå, så de räcker och blir över! Även ont i nacken, efter att jag halkade på en is fläck... Så nu känns de verkligen att man lever! Har även dragit på mig en skada i foten för några veckor sedan som inte ger med sig!

För att lindra en sak så blir de troligen frukost snart :) Kanske man piggnar till och ser livet lite positivare? Men först ska jag se klart filmen.

Hoppas ni får en bra dag, jag ska sova bort min!


Jobb, träning och hunger...

Nu är klockan närmare halv tre på morgonen, jag jobbar och undrar vad jag ska göra... Troligen blir det en timmes pilates! Men först lite frukt, jag håller på att hungra ihjäl!!


Monstervecka...

Har en sån grym monstervecka på jobbet igen, vet inte hur jag ska palla med den, men de är väll som vanligt. Bara bita ihop?!

Måndag: 11-16 (inget att klaga på) Förskola
Tisdag: 22-00 Personlig assistent, och klippning kl 16
Onsdag: 00-08 Personlig assistent
Torsdag: 21-00 Personlig assistent
Fredag: 00-08 Personlig assistent & 10-14 Förskola
Lördag & Söndag: Sova!!

Måndag: 07:30-13 Förskola
Fredag: 07:30-14 Förskola
Lördag: 10-22 Personlig assistent
Söndag: 14-20 Personlig assistent

Dagarna där emellan har jag än så länge inget bokat, men man vet ju aldrig när dom trycker in ett pass till... Men de är bara bita ihop hårt och köra! Sen börjar självklart en ny månad och de är dags att jaga timmar igen... Denna månad passerade jag 100 strecket, får en hyfsad lön, tack vare nattjobben... Så nuförtiden blir dagarna/nätterna blandade med jobb och täning, även en del hundpromenader däremellan. Är lite stolt, men jag har äntligen kommit igång med träningen! Inte bara dagtid efter jobbet, utan även på nätterna när jag jobbar, då tränar jag antingen pilates eller styrka! :)


75% döv, ändå tränar vi och har roligt!

Jag har på senaste tiden fått en mycket gladare och mysigare vovve då jag kommit igång med träningen igen! Hon uppskattar verkligen dom små stunderna när hon får visa att hon kan!! Detta kan låta fel och så, men tolka det rätt. Jag får ibland känslan av att de är jobbigt att träna med henne, de ger inte så mycket som jag vill att de ska (fast de egentligen ger mer än jag begär), de blir fel och de är svårt att hitta på handtecken till sakerna man vill lära henne.
Med en hörande hund är det så pass mycket lättare, bara hitta på ett enda ord! Men med Jamie Lee måste man även ha ett hand tecken. När man försöker få hjälp från olika kursledare, så står dom helt handfallna, jag hittar inga böcker med direkta tips och allt känns bara jobbigt. Jag kan inte tänka mig att hon är den enda hunden i världen som har hörselproblem, så någon borde väll skrivit någon bok om hundar med dålig hörsel, teckenspråk för hundar eller annat. Men jag hittar aldrig någon som är bra eller passar oss. Då känns de värdelöst och jag undrar varför just jag fick en hörselskadad hund, som bara skriker hela tiden... Allt känns hopplöst. Då blir det att jag heldre inte tränar med henne, utan gosar en stund och sedan fastnar framför datorn eller något annat.

Men när jag väl kommer igång och tränar lite med henne har hon minst sagt lika mycket som dom andra hundarna att ge, + lite till! Hon är (emellanåt) helt otrolig!! Det är lätt att säga "de går inte, hon hör ändå inte" men de går faktiskt ändå, om man bara är lite envis och om hunden vill. Jamie Lee är en sån fantastisk liten dam, hon kan och vill göra allt, men hon jobbar inte gratis! Hon är envisare än någon av dom andra och helt underbar :) Hon är ett litet charmtroll :) <3

Jag har som sagt äntligen funnit lite ork att träna med henne igen, tack vare det har hon blivit mycket gladare, piggar, mysigare och framförallt lydigare! Hon går sällan i koppel numera, endast om de kommer barn eller hundar hon väldigt gärna vill hälsa på, då kopplar jag henne för säkerhets skull, så att barnen inte blir rädda eller hon blir påhoppad av någon annan hund och sticker. Annars är hon alltid lös och lämnar sällan min vänstra sida. Hon är mycket mera posetiv till träning, hon kastar sig över sakerna när man tar farm dom, tex papperstallrikar, för då vet hon att jag ska bara ägna mig åt henne.

Idag testade jag att lägga fram två papptallrikar och så skulle hon slå på dom varannan gång, något som hon fattade!! Gissa om jag var glad då :)



Saker hon kan:
* Sitt (både hand tecken och ljudkommando)
* Ligg (kan hon inte rikigt, men med hjälp tecken går de. Ej med ljudkommando)
* Stanna (med både ljudkommando och hand tecken)
* Rulla runt (med hjälptecken och en godis, ej ljudkommando)
* Sitt fint (med hjälptecken och godis, ej ljudkommando)

Ute:
* Gå lös
* Bära vantar på promenaden
* "March"
* Slalom
* Hoppa upp på ryggen
* "Ta trädet"
* Hoppa på allt hon ser (betong-änderna i centrum, stenar, skåp stubbar)

Klicker träning:
* "Slå" på ett föremål (ex. en papptallrik, postitlapp)
* Hämta aportbocken
* Stå i en ring med ena tassen & vänta på klick
* Ställa sig med framtassarna på en plastlåda

Detta är vad jag kommer på just nu, finns massor med flera saker som bara inte ploppar upp just nu. Men de går att träna, tävla och ha roligt med en 75% döv hund oxå, bara man vill!

Hon är även en pärla på agility ;)

100116

Idag har de väl inte hänt så mycket saker, hade en lång skön sovmorgon och känner mig för en gångs skull utvilad. De är länge sen jag kände så!
Men när vi var på väg ut med hundarna ringde farmor och var desperat, farfar hade troligen fått ett litet EP anfall igen, så hon var mer eller mindre galen, visste inte vad hon skulle göra... Men de var ingen större fara med honom när vi senare kom upp dit och körde hem honom. Jag misstänker att han hade en mindre hjärnblödning eller liknande, inget EP anfall, men man vet aldrig och jag tänker inte säga något om de till farmor och farfar heller.

Vi har även hunnit med en promenad på Norvik, hundarna var överlyckliga att få springa fritt och leka, busa och äta snö. Även en sväng ner på svandammen har vi gått idag, inte så dumt :) Men de var lite moddigt på isen...

Nu ikväll har tv gått varm, jag har lyckats beställa hem ett mario spel till WII, så snart kommer man väl inte göra  något annat än spela ;) Även en ny extern hårddisk då den gamla ska lämnas tillbaka, denna gång fick de bli en gul, ful :P Men den är lättare att släpa med, så nu slipper jag oroa mig för att allt ska försvinna om de händer något. För den fula ska få bo i jobb väskan istället för på skrivbordet!

16 Januari 2009

Fasen vad tiden går fort!! Den bara flyger iväg... Den 16 januari för ett år sedan föddes lilla underbara Kevin! Ett stort grattis till honom :)


Visste ni...?

Att jag vill - ha semester och åka utomlands
Att jag lyssnar mest på - min mamma
Att jag pratar - väldigt mycket med mina hundar när jag är själv hemma 
Att jag inte gillar - tråkiga dagar 
Att jag gillar att - göra saker
Att jag alltid kommer att - ha minst en hund 
Att sist jag grät var - ett bra tag sedan 
Att min mobiltelefon är - de bästa som finns, skulle inte klara mig utan den!
Att när jag vaknar på morgonen - undrar jag om jag är ledig eller ska jobba :/
Att innan jag går och lägger mig - hoppas jag på en ledig dag 
Att idag har jag - inte ett smack, jobbade natt så jag tog bara igen mig efter det
Att jag just nu tänker på - hur de kommer gå med vattenledningarna
Att i morgon kväll ska jag - sova som en stock
Att i morgon kommer jag - få jobba med Åsa hela dagen :D
Att jag hoppas - att få ett fast jobb snart, så jag kan planera mitt liv lite mera
Att jag verkligen vill - att 2010 ska bli ett bra år :)

Sommar, sommar, sommar...



Saknar sommaren...

Saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar...


Råttatouille

Sitter på jobbet, "nytränad" och längtar efter att få sova! Men i hopp om att hålla mig vaken har jag startat "råttatoullie" :)

Nöjd efter mina 200 situps, 100 rygglyft, 50 armhävningar och sammanlagt 100 hantelgång. En bra start när man inte tränat på väldigt länge!! :) Kanske för att jag i vanliga fall käkar en massa godis på nätterna och håller mig mätt på det, men inte längre!! Jag får hålla mig vaken på frukt isället eller något annat nyttigt. Och jag längtar som en tok efter frukost. Kanske borde ta ett äpple till innan frukost eller så står jag ut en timme till :)

En massa babbel om ingenting mäker jag, så jag ska se vidare på Råttatouille och sedan blir de garanterat frukost :)


Saknar min bebis, hon brukar vara så hjälpsam när man tränar :P


Ganska bra med nattjobb

Hittills har jag gjort:

200 situps
50 armhävningar
100 rygglyft

Nu saknas bara 50 "hantelgång" på tre olika vis (150st med andra ord)

Men jag skulle lugnt kunna trycka i mig lite frukost just nu, är grymt hungrig då jag nästan inte åt något igår, en liten frukost och en halv middag. Så utan tee kopparna och äpplet i magen hade jag troligen varit galen just nu ;)


Natt jobb igen

Jag vet inte varför men innan jag ska jobba natt får jag världens ångest, varje gång! Jag blir nere, ledsen och helt borta. Men sen när jag väl är på jobbet igen så är de lugnt. Då är ångesten och allt bara borta! Så även denna gång ska de väll gå bra :) Även om det är lite svårare än vanligt... Det finns inge kallvatten i kranarna och helt plötsligt slutade toaletten att fungera, det hör troligen ihop med vattenproblemet. Dock är de lite mindre roligt, när man druckit tre koppar te :/ så jag får se hur denna natt slutar :P

Hittills har jag/vi inte gjort så mycket, sett på "Johan Falk - gruppen för särskillda insatser" och så såg vi på "en annan del av köping". Brukaren ligger numera och sover, medans jag sitter här i fotöljen och funderar på vad jag ska göra om jag blir kissnödig!!

Har även bestämt mig för att bli lite nyttig igen nu efter jul & nyårs helgerna! Än så länge har de fungerat bra, sitter inte längre och knaprar i mig godis när jag jobbar nätter utan har bytt det emot lite frukt. Ska försöka komma igång med träningen oxå, får se om jag orkar göra lite situps, armhävningar och "hantelgång" redan i natt eller om jag bara latar mig :P Vi får se, har i alla fall kommit ett steg i nyttigheter.

Vet inte vad jag ska göra riktigt, om 6 timmar är jag på väg hem igen, har med mig några filmer, en box med cityakuten och datorn. Men inget är särskillt roligt... bara skit på tv och jag har inga bra låtar på spotify :P


8 Januari 2010

Även idag är det iskallt ute, runt minus tio grader ligger de stadigt på... Vet inte hur länge vi ska klara detta, hundarna fryser tillomed när vi är ute och går så dom får glatt använda täcke nu! Flisan gillar det inte alls men dom andra accepterar det :)

Vad ska man hitta på idag då? Funderar på om jag ska ta kameran och gå en sväng med hundarna, det är superfint väder ute, trotts kylan! Solen skiner och snön glittrar :) Får humöret att stiga lite i alla fall! Annars ska vi tömma farmor och farfars förråd på skräp, leta efter någon bra bio att gå på i morgon och bara slappa.
Har även varit på schema möte, så nu har jag ett fast schema som jag kommer att gå på under mitt vikariat :D Känns hur underbart som helst! :D

Sa för ett tag sedan till en go vän att här i sthlm får vi inte så mycket snö, en vecka per år om vi har tur... Något som jag fått käka upp nu kan jag säga! Bara denna jul har vi haft tre veckor med snö :P

Nej nu ska jag ta kameran och tre kissnödiga hundar och bege mig ut i snön :)


Flytten tog kål på oss alla

Just nu är allt bara skit och pannkaka, jag bråkar som en tok med min mamma bara för att jag inte orkar gå ut med min hund i kylan. Visst de är bara -10 idag, i natt när vi var ute och busade var de -19. Men jag har verkligen ont i hela kroppen efter farmor och farfars flytt, jag har ingen aning om hur många gånger jag sprang upp och ner i trapporna med en massa saker! Både armar och ben är helt slut, så jag pallar inte.

Jag tog studenten, började jobba med en gång, var knappt ledig över jul, jobbade hela nyårshelgen, hjälpte till med flytten och nu är första dagen jag har HELT ledigt! Ändå får jag inte ta de lite lugnt och slippa en promenad. De längsta jag har haft ledigt sen studenten är 11 dagar och dom spenderade jag i Finland, sen kom jag hem och började jobba igen. Snart kommer jag att få ett vikariat, vilket gör att jag inte har någon semester där heller! Så jag kommer inte att vara lång ledig på nästan tre år! Jag är trött, jag behöver en dags vila, men nej, då leder det till massbråk i familjen!!

Denna flytt har inte bara tärt på farmor och farfar, den har även gjort en stor glipa i vår familj. Jag längtar mer och mer efter att få flytta hemifrån, jag ångrar så att jag inte stod på mig och kämpade för lägenheten jag hade, nu har den gått till någon annan :(

Nu ska jag ta min trötta kropp och rensa ur lite kläder, tvätta och städa för de är något vi inte gjort sedan gästerna åkte hem efter jul, de blir inge kliniskt rent hem, men bättre än de är nu. Sen ska jag rensa ur gamla kläder jag aldrig använder, jag ska inte ha en lika stor garderob som min farmor har! Hon har nog inte slängt ett klädesplagg på tre miljoner år! Inte heller en pryl, dom har tillochmed kvar en TRASIG vhs spelare för farfar tycker inte att man kastar det... Sen kommer hela historian om kriget och dom svåra tiderna. Därför han sitter i en sprillans ny lägenhet, har en sprillans ny lägenhet och en fru som passar upp honom på minsta vink?


En flytt för mycket!

Jag förstår inte hur mycket saker ett gäng med pankisar kan samla på sig! Efter att hela flyttbussen var packad, fanns de fortfarande saker kvar att köra! Efter att ha kört prylar i fyra dagar, de har varit kartonger, påsar, väskor, mattor och en masssssssa andra saker!! Ändå räckte inte flyttbussen till. Fy farao säger jag bara.

Så mycket jag har svurit idag över alla deras prylar har jag nog aldrig gjort. Helt sjukt vad prylar! Men nu är allt i den nya lägenheten och det känns bra, även om det ser sjukt ut, så får det vara så, i morgon ska vi fortsätta att röja och packa upp åt dom. Men det måste kastas en hel del om dom ska få plats med de som ska sparas... Mattor har dom för ett helt slott, prydnadssaker för en hel butik och kläder för miljoner människor! Ja, tänk er själva hur det ser ut...

Men utan all hjälp dom fått från höger och vänster, hade denna flytt inte blivit av! Vi var 17 stycken som konka och bar idag, tre stycken var flyttgubbar och så farmor och farfar som inte gjorde ett smack... Fyra trappor upp och de var tre stycken som flyttade in på samma gång! Så hissen fick vi inte användning av många gånger, istället konkade vi och bar så mycket som möjligt, fyra trappor upp... Så jag gissar att jag inte kommer ha mycket krafter i morgon...

Hade vi inte övertalat dom att flytta hade vi inte fått sånna problem, men samtidigt är det en sista chans att få dom lite mera aktiva... känns dock lite hopplöst just nu.

Dags att sova, dagens goda gärning är i alla fall gjord, egentligen skulle jag behöva en dusch, men de får bli morgondagens problem... För jag är helt slut!! Det finns nog inte en muskel på kroppen som inte protesterar just nu!


Då var de nya året här!

Gott nytt år!

Måste säga att 2009 har varit ett fantastiskt år! Helt underbart med studenten, börjat tjäna egna pengar och planer på att flytta. Har även fått ett vikariat i vår :) Så livet flyter på ganska bra, en bättre sammanfattning kanske kommer senare!

Nu gäller det att komma ihåg att det är 2010... :P



Fredag: 9-16 (assistent) sen hjälpa farmor och farfar med flytten?
Lördag: 8-22 (assistent) sen sova som en stock :P
Söndag: Ledig, hjälpa till att flytta!!
Måndag: Ledig, Hjälpa till att flytta, nu går de stora lasset med möbler, tv och allt annat!
Tisdag: Ledig? Hjälpa till och packa upp lite...?
Onsdag: Ledig på riktigt?!

RSS 2.0