31 augusti

Händer inte så mycket nu för tiden, jag är hemma och sjuk, går hemma och tvättar, myser med hundarna och har de ganska bra. Idag ska jag i alla fall klippa mig, sitter och väntar på att Stina ska komma, känner att håret börjar bli lite för långt. Så de ska vi ändra på! Vet inte hur jag ska klippa mig, men ändå :)

Får väll se om de blir tuppkam eller något :P


29 augusti

Idag är det skärgårdsmarknaden som gäller, sen i eftermiddag drar jag mig in till sthlm för att fira en kompis som fyllt år :)

Ha en trevlig dag, nu ska jag sätta lite fart!


Ett stort grattis till Sabina & Robin!

"Vi har fått en dotter!

Onsdagen den 26/8 klockan 17:03 föddes våran älskade dotter Tyra, hon vägde 3230g och var 51cm. Sabina och Tyra är kvar på BB över natten och kommer troligen hem på Fredag eftermiddag.
Vi kan inte vara mer lyckliga!

/Robin, Tyras pappa"

Så står de på Sabinas blogg! Massor med grattis till er och tusen tack för den super söta bilden på eran lilla dotter!


...

Idag har de varit en konstig dag, först ett jobb mellan 9-14, sen ville bemanningen ha mig att jobba 14-21. Okej, när ska jag hinna förflytta mig, äta, andas och vara människa då? Så jag fick två timmars "rast" på den lilla stunden han jag till veterinären för att röntga Flisan höfter, äta, duscha och säga Hej till hundarna, sen var de bara vidare till nästa arbete!

Som tur är gick de väldigt bra, tack vare min snälla mamma som bakade en tacopaj till mig! Annars hade jag aldrig i världen överlevt hela dagen!

Nu ska jag sörpla i mig min smoothie och äta lite honungsmelon, bara för att de är så underbart gott, sen är de sova som gäller! Trött som en tok, jag som tänke ta de lugnt och njuta av helgen när jag slutade vid 14 tiden, men tji fick jag allt!

...

Idag hade jag några timmars arbete på en förskola, hur underbara barn som helst! Åhh vad underbara! I morgon ska jag tillbaka som personlig assistent, sen har jag inget mera jobb inbokat, har skrivit på papper för tre månader till så vi får väll se om jag får något mera arbete eller inte. Tydligen är de mycket sjukdomar som går mellan personalen och barnen nu, så förhoppningsvis får jag jobba lite.
Skulle vara skönt med lite ledigt, men samtidigt behövs pengarna!

Nu ska jag sova lite, får se om jag kan få tillbaka huvudkudden, Flisan har ockuperat både täcket och kudden samt halva sängen! Hmmm....

Fredag: Jobb 9-14
Lördag: Ledig? Skärgårdsdagen och fira en kompis i Stan.
Söndag: Ledig? Fira farfar.
Måndag: Klippa mig kl 16

Sen ledig några dagar? JAA TACK!

Jobb, jobb och jobb

Denna vecka är det en del jobb, inte allt för mycket, lagom! Nått 12 h pass, nått 9 h och några 5 timmars. Ska även hoppa in på en förskola nu! Så jag hoppas några förskolelärare blir sjuka så jag får jobba :P Visst jag vill ha jobb, men jag önskar inte att andra blir sjuka så jag får jobba istället.

Idag var de jobb 9-16, några av timmarna spenderades nere på stan... Vilket leder till shopping. Så idag införskaffades en tröja jag länge velat ha, dock kostade den 300 kr. Men nu när man inte lever på studiebidrag längre kan man unna sig lite :) (läs, lönen trillar in i morgon!)

Har setat och räknat på lönen, dom gav mig hela 18.30 kr för lite i lön... Men jag orkar inte bråka om 18.30 kr, känns lite dumt! Men jag ska hålla koll så jag inte får för lite flera gånger.



En kompis har precis fått en liten bebis, hon får skriva själv på sin blogg om de :)

Välja bilder till fotoboken...

Är inte de lättaste, har för mycket fotografier att jag inte vet vilka jag vill ha med eller inte! Sitter med en bunt fotografier i handen som jag inte kan hitta i datorn... *suck* Men men, bara leta vidare!

Har även märkt att många av mina fotografier lutar till höger... Vad kan de bero på? Är jag sne?!


Hur man skaffar sig tre bulldogar!

Jag är lite elak emot mina hundar ibland, eftersom dom alltid ska ha så hiskeligt bråttom ut genom dörren brukar jag jävlas lite med dom. Eftersom vi har två stycken lås på dörren brukar jag låsa upp de undre låset först, detta leder till att alla tre tollare trycker sig mot dörren, fasten den inte är öppnad ännu! På så sätt måste dom vänta lite till innan jag fått upp de andra låset oxå och dörren öppnas igen :)

Lite elakt, men dom har såååå bråttom ut!

Mobil räkningen lär slå i höjden!

Använde mobilen ganska mycket i Finland så jag undrar hur den räkningen kommer att sluta! Ganska dyr antar jag, blev över 150 sms den veckan, jag som inte skulle använda telefonen alls! Även några sms trillade iväg till Cathrine i Frankrike... Så vi får se om de blir en dyr historia eller inte!

Men jag måste säga att de var skönt att ta semester från datorerna och tvn. Bara njuta av livet på landet. Men jag saknade min säng och en dusch, sägen jag fick sova i var inte alls skön, hård och liten... Sen att basta och endast kunna tvätta sig i baljor var inte de lättaste, håret var lite för tjockt för att jag skulle kunna skölja ur shampoo och balsam, så nästa sommar blir de kort hår inför resan :P Men annars var allting super, längtar tillbaka som bara den!

DNA
Fi sonera
Fi elisa
AMT
Tele 2

Lite variation på mobilen, ena dagen vaknade man upp och de stod DNA, nästa hade man Fi Sonera. Så kan de gå :)

Måndag

Idag har jag inte hunnit göra så mycket ännu, vaknade vid nio men låg kvar i sängen och myste med hundarna till halv elva. Inte så tokigt när man jobbat hela helgen och äntligen får en ledig dag!
Vet inte vad jag ska hitta på senare idag, får se om pappa kommer hem med bilen innan kvällen så kanske man hinner med att lägga några spår i skogen?! Sitta framför datorn eller sova på studsmattan. Får se vad de blir, men först behöver jag frukost!

Gott om uppdatering var de ont om!

Hinner inte med att uppdatera här längre. Bara en massa jobb hela tiden, eller för de mesta i alla fall :)
Igår var de sju timmars arbetsdag, efter de kom farmor och farfar ner till oss för att käka lite kräftor och ha de trevligt. Sen var de bums i säng, idag var de en tolv timmars arbetsdag, några timmar spenderades inne i sthlm på djurgården (bilder kommer senare) och några timmar på jobbet. Om ganska exakt tolv timmar är de jobbet som gäller igen. Ingen rast ingen ro längre... Men troligen blir de en lugn dag i morgon, med inget att göra dom nio timmarna jag har pass.

Datorn får jag inte heller ha med på jobbet längre, får se om den dumma regeln försvinner på tisdag när dom fast anställda har möte. De är bara vänta och se.

Nu ska jag sova några timmar innan de är dags att jobba igen!

Ha de super, kramar

(bilder från finlands resan e på ge, hoppas jag hinner fixa till dom på måndag när jag är ledig?!)

Fredag: 9-16
Lördag: 08-20
Söndag: 11-20
Måndag: Ledig?!
Tisdag: 08-20
Onsdag: 09-16
Torsdag: 9-14
Fredag: 09-14

sen är jag förhoppningsvis ledig några dagar?!

Gratis fotobok från fujidirekt!


bild från: http://www.fujidirekt.se/blogga/

Hittade ett superbra erbjudande från fujidirekt på http://donotpanic.blogg.se/ blogg. Tänkte direkt att de är bara haka på och testa! Så nu har jag anmält mig för att få hem en fotobok alldeles gratis! Gäller bara att välja ut favorit bilderna, vilket är de svåraste jobbet, ska man välja semesterbilder, släktbilder, från studenten eller göra en härlig blandning av alltihopa...


Har tidigare beställt fotografier från fujidirekts/fujifilms hemsida sida och blivit supernöjd, även några förstoringar av fotografier, klistermärken för att sätta i hundarnas pass och ett gäng med almanackor har inhandlats. Varje gång jag fått hem produkterna har jag varit super nöjd så jag håller tummarna att fotoboken är minst lika bra som deras andra produkter. Eftersom man får en gratis, förlorar man ju inte på att testa, kanske blir så att man beställer flera i framtiden?!

Erbjudandet FUJIFILM har denna gång är en gratis fotobok! Har tidigare inte vågat testa deras fotobok då jag inte vet om den är värd så mycket pengar, vad de är för kvalitet på den och hur den kommer att se ut i verkligheten. Men snart har jag förhoppningsvis svaret på det! En härlig bok att visa för släkt och vänner, istället för att alltid ta fram de vanliga fotoalbumet, så har man en speciell bok nästa gång! Inte helt fel.

Fotoboken hittar ni på www.fujidirekt.se/fotobok eller www.fujifilm-fotobok.se


...

Har inte hänt mycket idag, vilket inte ger mycket att uppdatera om...

I morgon är de jobb igen 9-16, sen på kvällen ska vi ha kräftskiva, eller farmor och farfar ska komma och käka kräftor här. Ska försöka få med lite bilder till jobbet i morgon, så jag kanske får upp några här. Har bara från dom två första semesterdagarna, resten kommer sen när jag får tid och ork att sitta framför datorn igen!

Dom finns redan ute på bilddagboken. Men just nu är datorn för seg för att jag ska orka vänta på att den ska ladda upp här oxå.

Ha det superbra, kramar

2009-08-20

Rubriker kan inte alltid vara nödvändiga...

Får se vad som händer idag, känner mig slö och tung i kroppen, har ingen ork alls... Så jag tog en sovmorgon till klockan tolv! Så nu väntar frukost och en promenad med hundarna, får se om de piggar upp en lite. Jobbet ringde vid sju tiden i morse och ville att jag skulle hoppa in på ett ställe, men jag orkade verkligen inte! Får se hur det går i morgon bitti när jag ska jobba igen...

I eftermiddag blir de troligen en vända på stan för att slösa lite pengar. Kul med nya saker, mindre roligt med ett stort hål i plånboken! Så kan de gå, nu ska sju sovaren få i sig lite frukost/lunch.

2009-08-19

Idag har de inte hänt särskilt mycket, jag har varit hemma hela dagen och bara tagit de lugnt. Solat ett par timmar och börjat läsa en bok, "rädda Felix" tror jag den hette. En skogspromenad och vinka av kusinerna när deras färd mot Skellefte började har jag oxå hunnit med.
Annars, nada!

I morgon lär de väll inte hända så mycket heller, sova, slappa och kanske en vända på "stan". Orkade inte gå ner idag, var för lat :P Lägga in alla fotografier som damp ner i brevlådan samt ladda upp lite semesterbilder ska jag försöka göra. Får se om hundarna är snälla och lugna i morgon eller om de är full fart som vanligt.

Ensam hemma!

Har lite lugn och ro några timmar idag, kusinen med pappa har åkt hem, mamma och pappa har åkt till jobbet, syrran ränner med kompisarna och hundarna är ny rastade! Kan de bli bättre? Tror inte det :P Funderar på att lägga mig i solen några timmar och ta de lite lugnt! Inte så galet.

Läste på fejjan att en kuselin ska börja plugga igen, denna gång till "snortorkare/bajsskrapare". Inte bara jag som pluggat till de med andra ord! :P Dock blir han förskolelärare direkt, jag fastnade som barnskötare ;)

Nu ska jag bege mig ut i solen och förhoppningsvis få lite färg... Och inte sluta som årets blekfis!

Ännu ett grönan besök!

Nästan hela dagen har spenderats på grönan, kan inte påstå att jag åkte särskilt mycket saker eftersom de var köer överallt! Men lite åk i regnet blev de i alla fall :)
Prövade även på insane, inte att rekommendera kan jag säga, de värsta jag gjort på länge! Usch och fy för den! Men jag har i alla fall prövat den! :)

I morgon vet jag inte vad jag ska hitta på, Skellefteborna åker hem, mamma och pappa jobbar och syster yster börjar skolan igen. Så jag får sitta hemma och njuta, med tre gnälliga hundar! Kanske inte så dumt om man ska arbeta hela helgen, men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på :P Kanske en vända på "stan"? En heldag framför datorn och fixa med semesterbilderna eller en heldag i skogen med hundarna? Vem vet, tiden får utvisa! :P


Kusin vitamin på besök

Igår kväll kom kusin vitamin och hans far på besök, sen dess har de varit full fart! Två omgångar med monopol, två filmer, två promenader med hundarna och en massa bus! Förstår inte vart han får all energi ifrån?!

I morgon är det grönan som står på schemat, dock öppnar dom inte förens på eftermiddagen så de blir sovmorgon! :) och en långpromenad med hundarna innan resan...

Nu ska vi fortsätta se mr & mrs smitt.

Lilla Nynäs!

Fasen va det märks när turisterna börjar försvinna. När vi åkte till Finland så kryllade det av turister överallt, på stranden, i hamnen (minst sagt) och i "centrum". Men nu finns de inte många av dom kvar. Några här och några där, båtarna i hamnen börjar försvinna och gotlands färjan kommer inte in lika många gånger per dag.

Så går de när man bor i en sommarstad. På våren och sommaren ser man folk, men på hösten och vintern försvinner alla. Då blir de grått, trist och tråkigt igen.

Men snart kommer några släktingar och hälsar på! och jag har städat färdigt övervåningen i alla fall. Bara en våning kvar, för källaren skiter jag fullständigt i! Bara byta dammsugare och bege sig neråt, dammsuga och småplocka lite. Sen ger jag upp helt. För så mycket har vi inte stökat ner på fem dagar?

(bilder och sammanfattning av semestern kommer, tar lite tid bara, precis som vanlig!)


Städa, tvätta, dammsuga, plocka...

... Tar de aldrig slut? De svämmar verkligen över av saker i mitt rum! De jag inte vill ha framme åker i i garderoben, hur ser den ut nu då?? Öppnar man dörren får man skylla sig själv, om jag säger så...

Ska slita ett tag till, för snart kommer kusinen och morbror Bob, sist vi hörde från dom var dom i Kaaarlsboooorg. 
Har inte sett dom sedan mormors begravning, så de ska bli roligt att ses igen! Får se vad vi hittar på, för jag antar att dom stannar ett par dagar. Grönan har de varit prat om. De återstår att se! :)

Onödigt inlägg, men nu måste jag återgå till städningen!

Augusti månad

I morgon är det jobb igen, bara nio timmar dock :) Så de är inte så farligt... Men jag hade hellre varit ledig, men icke... Får se vad som händer sen i helgen och nästa vecka, verkar som en kusin vitamin med sin far är ute och reser och planerar en tripp förbi oss. Vi får väll se.

Fredag 14: Ledig
Lördag 15: Jobb 11-20
Söndag 16: Ledig, agility tävling? och wakeboard SM final... Får se vad de blir.

Måndag 17, tisdag 18de: Ledig. Grönan någon av dagarna?
Onsdag19: Syrran börjar skolan. Jag ledig?
Torsdag 20: Ledig?
Fredag 21: Jobb 9-16
Lördag 22: Jobb 08-20 (missar agilitytävlingen)
Söndag 23: Jobb 11-22 (missar agilitytävlingen) Morbror min fyller år...

Måndag 24: Ledig?
Tisdag 25: Jobb 08-20
Onsdag 26: Jobb 09-16
Torsdag 27: Ledig?
Fredag 28: Jobb 09-14, farfar fyller gammal :P
Lördag 29: Fira Jenny J,  och Grattis Marie som fyller år :)
Söndag 30: Fira farfar

Måndag 31: Ledig?

Sen var augusti månad slut... Sorgligt men sant!

Wakeboard SM

Hatar att hitta på rubriker, tråkigaste som finns!

Idag har de inte hänt så mycket har varit och kollat på wakeboard SM en stund, inte för att jag fattar särskilt mycket av sporten var de ganska roligt att se, trotts att alla vurpade hela tiden! Han som satt och snackade i micken hela tiden kunde inte vara tyst många sekunder. Han pratade om allt mellan himmel och jord, sen kom han fram till att båtarna dom använder hälls det en massa vatten i för att göra dom tyngre, så att skrovet (?) sjunker ännu mera, de leder till att de blir mera och högre vågor för åkarna att hoppa på. De var lite intressant tycker jag!

Trodde att de var förra helgen som de var Wakebord SM, men icke, de var denna helg! Så jag missade den inte i år :)

(bilder kommer senare)

Nu ska jag ner och se på en film, får se vilken de blir denna gång!



Beställde LCD skydd från cyberphoto i förrgår och fick hem varorna idag! De gillar jag :) Plus till dom!

LCD skydd

Har beställt en nytt LCD skydd till kameran eftersom de gamla är puts veck. Har ingen aning om vart de tagit vägen... :/ Men en dyr beställning från cyberphoto blev det...

Så kan de gå när man inte håller hårt i sina saker :)
Undra om de gamla befinner sig i Sverige eller Finland?!

Vart tog sommaren vägen?

Tycker att denna sommar gått alldeles för fort! Har jobbat bort nästan hela sommaren :( Och nu tjatar alla om hösten. Jag vill inte ha höst, jag vill ha sommar!! Jag vill ha värme, jag vill sola, bada och bli brun. Någonting som jag misslyckats med totalt denna sommar... Så kan de gå.

De där med rubriker...

Känner mig lite rastlös, försöker hitta på saker att sysselsätta mig med... Men jag lyckas inte riktigt. Faster K var här idag och hämtade godiset vi köpte på båten åt dom, en sväng i skogen, matlagning och nu sitter jag framför datorn som ett fån. Har precis kastat ut min stationära dator, använde den aldrig, den stod bara i vägen och samlade damm! Så nu åkte den ut. Med stora datorn åkte en massa kablar och sladdar, så nu äntligen kan jag skjuta in min datorstol under skrivbordet! och så fick hårddiskarna plats på skrivbordet! OCH det finns lediga uttag... Vad ska man fylla dom med montro?
Äntligen börjar de se lite skapligt ut i rummet. Bara sängen som ska bäddas, handdukarna in i badrummet, garderoben som ska rensas, sen är allt klart!


En veckas semester

= närmare 500 inlägg på bloggkoll, över 40 mail, meddelanden från jobbet, 20 stycken som kastat upp massor bilder på BDB och ett gäng meddelanden på facebook. Så morgondagen är räddad, tur att man har tre understimulerade hundar som oxå tävlar om uppmärksamheten!

Full rulle!

Dålig uppdatering den senaste tiden! Kanske kan bero på att jag spenderat en underbar vecka i Finland! Han inte mer än komma hem förens jag längtade tillbaka dit. Så kan de gå, får se när det går att planera in en ny resa dit.

Kom hem vid tio tiden på tisdag kväll, mötte några gamla vänner i "centrum" som jag snackade med innan jag kom hem till kaoset! Hundarna var överlyckliga över att vara hemma igen och slippa alla löplinor och koppel, så de blev några race igenom huset och runt tomten. Mitt i allt börjar Jamie Lee spy, så de blir torka spyor åt både höger och vänster, Sen mitt i allt försvinner Jamie Lee, hon är helt borta! Hon har gladeligen traskat upp på övervåning och kissat i min säng! En underbart glad och överlycklig matte hittar henne i syrrans rum i full färd med att busa.

Så dagen har spenderats i länna där jag inhandlat ett ny madrass till sängen, samt köpt en ny extern hårddisk! Så snart ska jag äntligen krypa till kojs på den nya madrassen, Zindy har dock tagit över halva sängen så jag vet inte om jag får plats... Får se hur de slutar! Hundskrällena små.

När vi kom hem från Länna hittade vi hundarna överlyckliga och i godan ro tuggandes på tuggben, jaha tänkte vi och trodde det var pappa som gett dom... Men så var inte fallet, de hade själva hittat en påse med fem stycken tuggben som de glatt knaprade i sig! Själv servering på hög nivå! De var bara att öppna baggen lite mera, trycka ner nosen, sno benen och dela till resten av gänget som glatt väntade på en del av bytet... Sen att påsen låg kvar på golvet och att de var fem ben utspridda över hallen och köket, de gjorde inget, för matte märkte ändå inget???


23 min kvar

... på detta arbetspass!
Sen får jag gå hem och sova!

Usch vad jag är trött just nu, segt som fan de sista timmarna!

Ska packa ihop lite och diska, sen går jag hem :) *längtar*

Har för övrigt varit en trevlig dag på jobbet, om jag skulle lära mig att sova i tid så skulle jag vara lite piggare bara... Men icke sa nicke, även denna gång...


Äta eller inte äta...

Känner inte alls för att käka, har ingen matlust alls längre! Igår gick de bra, men inte idag, inte i förrgår och dagarna innan... Så jag vet inte om jag ska ta en bit paj eller inte. Känner inte alls för det, men kroppen börjar strejka, huvudvärk, trött och alla galenskaper, men snart är de dags för en alvedon igen! Allt för att klara av att jobba denna helg! (pengar, pengar, pengar, skit i hälsan!)

Så jag ska försöka pina i mig lite mat, får se hur det går... :/

uppdatering 19.20

Inte äta blev det, för maten var gammal, frukten var mosad och hade kladda ner hela väskan, så de blir lite blåbärspaj med vaniljsås till... Ingen direkt nyttig mat, men de får gå för denna gång. Får se till att äta något mera matigt när jag kommer hem istället vid halv elva ikväll. Eller kanske en kopp te och en macka. Får se vad man är sugen på.

Grannfesten

Igår var det som sagt grannfesten. De var en trevlig kväll med massor av skratt, vin, öl och snack! Maten var supergod, massor med sallader, röror, kött och annat gott!

Vädret var inte hela tiden på våran sida, men de gick ganska bra ändå. Vi kurade ihop oss och ML tränade inför husvagnssemestern! Han tryckte in sig i ett hörn bakom två stolar! Trångt värre var de i alla fall för honom. Nästan så att han inte kom ut därifrån i alla fall, men han trivdes bra. :P

Massor med roliga berättelser kom fram, som bröllopsnatten när de började brinna och dom bodde på 27 våningen, resan med husvagnen som inte användes, flisorna som flög från stugväggarna när de snarkades som mest! Roligt hade vi, har inte skrattat så mycket på så länge! :)

Vid 12 tiden började grannarna skruva lite på sig, några gick hem, resten stannade, sen skulle jag lägga mig tänkte jag och då började alla skruva lite på sig och de tog ytterligare en timme innan jag helt slut låg i sängen och sov som en stock! Jag la huvudet på kudden, sen sov jag!

Nu sitter jag på jobbet igen, jobbar 11-22, och nu ska jag fixa till lite middag! :)

RSS 2.0