Deppad

Ger upp, har redan accepterat ett IG bara för att jag inte orkar kompletera gamla uppgifter, men istället på de lektionerna kommer jag att kunna plugga till andra saker och kanske ta en sovmorgon ibland?

Trotts att det är mycket i skolan och inför studenten är det inte precis bra att man käkar piller emot pollen som man blir depdrimerad av... Så nu ska jag dra täcket över huvudet och  gråta mig tills John blund tar över. 
 
Fan vad jag hatar allt just nu, känns som man går på de  sista krafterna av reservkrafterna!


Promenad med JL

På dagen passade jag på att ta en promenad med Jamie Lee, hon har blivit så duktig, hon gick lös nästan hela promenaden. Vågade inte ha henne lös när vi gick igenom centrum och när vi mötte hundar. Annars gick hon prick fri "fot". Min lilla bebis börjar bli stor! Hela nio månader och kan gå bra i koppel, börjar lära sig lite cirkus konser (bland annat slalom har hon blivit en höjdare på!!) vardags lydnad, gå lös på promenader, prata konstant och vara världens godaste!

Några små utflykter har hon gjort när hon varit lös, men vilken hund gör inte det (bortförklaring, jag vet!) Men häromdagen var hon ute på isen vid nicksta, det är ett under att den höll! Men hon kommer glatt tillbaka när hon jagat fåglarna och väntade på belöning. Mamma tyckte jag borde koppla henne, ääääh säger jag, två minuter senare får Flisan ett frispel och springer ut på isen efter fåglarna, då vill ju inte Jamie Lee vara sämre, så hon hänger på!

Då står man där i motvind, försöker att ropa på en halv döv hund, som tur var såg hon när jag flaxade som en skata efter ett tag, och duktig som hon är kom hon på en gång! Tack och lov! Sen kopplade jag henne :P (jajajaja tänk om man lyssnat på mamma på en gång...)

och idag sprang hon 10 meter ifrån mig efter några fåglar, men kom tillbaka bara jag "flaxade" lite igen.

Hahahaha, nämnde jag att jag har en fågelhund? :P :D

Trötter

Helst av allt vill ögonen bara gå i kors, så jag ska ta en promenad istället,
både jag och Jamie Lee behöver det! Innan jag somnar i soffan och missar denna underbara vårdag!

Hon vabbar som vanligt...

Som vanligt är det samma lärare som vabbar alla andra måndagar som är hemma idag igen. Jag palrade mig upp ur sängen strax före klockan sex i morse för att kasta i mig lite frukost, gå till tåget och vara i skolan klockan åtta. Kommer nästan ända fram till skolan när Å och J skickar sms att läraren är hemma och jag börjar klockan 10.20.
Så det blir några timmars kortspel och skitsnack. Innan redovisning, lunch och vi åker hem igen. Så jag har väll varit hemma en timme nu.

Ska vänta och se när syrran kommer hem, ska lämna henne, Flisan och Zindy hemma då tänkte jag. och bara gå en promenad med Jamie lee, så jag kan träna henne lite.

Nej nu ska jag leta studentklänning i väntan på syster min.

Avla på sjuka hundar.

Det går någon dokumentär på tv som pratar om avel på sjuka hundar. Om hur människor avlar och ställer ut sina sjuka hundar. De avlar på sina hundar för att de följer rasstandarden, inte för att få en frisk och lycklig hund. Vissa hundar kan knappt gå på grund av smärta säger veterinärerna, ändå vinner de "BIS" Best in show priser. Andra hundar kan inte äta för att de har för korta nosar eller  för korta ansikten andra problem är för skrynklig hud, knorrar på svansen och dvärgväxt till utseende, detta är fel som medvetet avlas fram. Det är som skönhetsideal hos en hund, hundar avlas fram för att få ett speciellt utseende. De avlas för att ägarna ska få en massa priser och visa upp. De avlar på hundarna för att de ska följa "rasstandarden" någonting som vi människor har tagit fram, någonting vi vill, vi vill att hunden ska se ut så eller så. Vi struntar i alla konsekvenser. Som att hunden inte kan andas för sina framavlade problem, men vem bryr sig, den vinner ju första priser, blir champion eller blir BIS! Då spelar det ingen roll? Eller?

Det var en hanhund, han var pappa till 34 kullar. När han hade fått sin åttonde kull fick han en diagnos på en obotlig och genetisk sjukdom. Ändå har han blivit pappa till 26 kullar till.  Ägaren säger då till sitt försvar "han är inte pappa till så många kullar!" Så hon menar att 34 kullar med sjuka valpar inte är mycket? Även om inte alla valparna får diagnosen, så är det alltid några stackare som blir sjuk, får lida och kommer att avlivas ung. OM inte ägaren är lika dum som henne och avlar på den hunden också, för att föra generna vidare, för den har vunnit BIS eller blivit champion. Bara för att få fram den perfekta "rashunden". En sjuk hund som inte kan äta på egen hand för att den har för kort nos, för stor över/underbett eller liknande.
All den lidelse hundarna får stå ut för att ägaren vill ha en Best in show hund eller en champion. Ett pris att sätta på väggen!

Jag är glad att jag endast såg tio minuter av detta program, annars hade jag setat i taket av raseri nu. Jag skulle aldrig i världen kunna tänka mig att köpa en hund som har genetiska problem i släkten, där inavel är en hög risk eller där någon hund lider för att framställa den perfekta hunden. ALDRIG I MITT LIV! Avla på friska hundar, låt hundar få leva ett bra liv, inte sjuka och lidande. Någonting dom aldrig ägnat en tanke, de tänker endast på sin egna stund i rampljuset(!), när hunden inte vill annat än försvinna.

Citat från länken nedan:
"Den brittiska kennelklubben mötte en våg av kritik och flera sponsorer drog sig ur Storbritanniens mest prestigefyllda hundutställning, Crufts, som arrangeras av landets kennelklubb." Hur kan kennelklubben vara medveten om allt utan att göra något?? 

"I filmen får vi bl.a. se en Cavalier King Charles Spaniel som vinner ett pris på en tävling. Hunden lider av syringomyelia - ett plågsamt neurologiska tillstånd som uppstår när skallen är för liten för hundens hjärna.

Vi får också se boxrar som lider av epilepsi, mopsar med andningssvårigheter och bulldogar som inte kan para sig, bära valpar eller föda dem utan hjälp från veterinär." Hundarna kan inte bära valpar för sina problem, ändå får den flera kullar. Den kan inte andas, för nosen är ihoptryckt eller hjärnan får inte plats i huvudet. Vem bryr sig, tio kullar till på den hunden! *blir galen på detta!* hur kan man utsätta hundar för någonting sådant?

"En undersökning utförd på Imperial College i London visar att mopsarna i Storbritannien är så inavlade och nära släkt med varandra..." Hundarna är syskon, har samma mamma, pappa, är kusiner eller liknande, ändå paras dom. Kan människor inte bara inse att det är hundar, de vet inte om problemen, de får bara lida utav allt!!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=103970&a=1492418&lid=puff_1492591&lpos=lasMer


29 mars

Idag har vi varit hemma hos farmor och farfar för att fira mig och kusin vitamin. Hon fyller fjortizz och jag 19. Så de blev lite mat, godis, fika, snack och väldigt trevligt. De försökte få med mig på någon bio, men jag ville inte. Gå med tre fjorizar, nej tack du. :P
Nu sitter jag framför tvn och har sett någon skum film, "din, min och våra" tror jag den heter. Ganska bra, men konstig. Handlar om en familj med 18 barn, eller pappan har åtta barn och mamman har tio. De gifter sig, berättar för sina familjer, sen börjar helvetet. Men den slutar lyckligt :)

Nu blir det ett avsnitt av cityakuten innan jag duschar och hoppar i säng. I morgon är det skola igen, sju tåget *suck*

Smart liknelse :)

Läste på Tumadres blogg om att hon inte lärt sig hur man skulle ställa klockan med vintertid och sommartid. Då hade någon lärt henne "när det är sommartid tar du FRAM grillen, och vid vintertid/normaltid flyttar du TILLBAKA den!" Tyckte det var lite smart så jag var tvungen att skriva det oxå :D

            

Så nu är hela huset nedsläkt för earth hour, vi släkte lite tidigare och kommer väll låta det slå släkt över natten. Sen kanske man lär sig att släcka ner lite mera, inte alltid ha fullt lyse på hemma :) och så ska alla klockor ställas om. Men det tar vi sen när vi hoppar ner i sängen.

I morgon blir det firande igen.

Ångesten tog över.

Jag pallade inte att hänga med, jag hade för stor ångest. De gick inte. Kroppen använde alla medel emot mig för att jag inte skulle åka med. Har varit peppad som fasen ett par dagar, men när de kom till kritan så tog ångesten över. De gick helt enkelt inte. Får hoppas att de går bättre nästa gång, att jag är lite mera peppad då och ångesten ligger nedväddad i sängen.

Beslutsångest

...

Utgång eller ej?


Har svårt att bestämma mig om jag ska med ut eller inte ikväll...

Läxor

Jaa jag gör allt för att slippa plugga!
Även en komihåg för mig :)

Läxor
* Historia
   -
Ideologier (har börjat, lite)
* Religion
   - Judiska påsken (har borjat, går ganska bra)
   - Kristna påsken
* Hälsopedagogik (klart, ska bara redovisas och lämnas in)
* Psykosocialt arbete (vi har börjat i alla fall med grupparbetet)
* Svenska muntliga nationella (opps)
* Svenska skriftliga nationella (ska göras på onsdag)
* Foto
   - En fotograf (nästan klar)
   - Fota någonting som representerar mig själv.
   - Framkalla fotona från tagningen i studio sist.
   - Visa läraren min färgbild
   - Ett temaarbete

Rester
* Historia 
   - Hemtentat
   - Något prov jag ska kompletera en fråga på
   - Någon inlämnings uppgift jag ej gjort.
* Religion
   - Julen, den ska kompleteras 
* Svenska B
   - Tonårs döttrar (någon skriv uppgift)
   - Alkohol på konsum (oxå någon skriv uppgift)

OCH SÅ SJÄLVKLART!! PROJEKTARBETET!!  :mad: :thumbdown:

Ny färgat hår :)

Ligger här i soffan med nyfärgat hår, de luktar underbart kan jag säga :D
(inte bara jag som lyktar gott idag, har lyckats bada två av tre hundar! inte illa, så nu är det slut på illaluktande löptikar i detta hus.)
Vet dock inte resultatet av färgningen än, de återstår att se.
Hoppas att det är någon form av blont i alla fall :P
Annars har jag misslyckats totalt.

Eftermiddagen ska väll spenderas med att plugga.
Har ingen ork eller lust till det, men de måste göras om jag ska ta studenten.

Vi har bestämt vart hela klassen ska samlas för champange frukost i alla fall, ännu ett framsteg :P
Studentskivan är bokad och klar, bara maten som ska beställas.
Flak är ordnat, tack vare en kompis pappa.
Nu är det bara kläninngarna som saknas :D
Slutskivan är oxå fixad, eller?
Något jag glömt?

Älskade lilla mormor hoppas du vilar i frid

De senaste dagarna har jag setat och funderat mer och mer på mormor, antar att det är för att jag inte träffat henne på fem månader nu. Det är hela fem månader sedan hon somnade in på Huddinge sjukhus. Det känns tomt, de känns konstigt, de är ett stort tomrum efter henne. Vi var inte särskilt ofta och hälsade på henne, tyvärr, men vi hade en stoppkloss i familjen som stoppar det mesta. Jag kan känna i efterhand att vi är idiotiska som inte hälsade på henne oftare, det tog inte mer än en timme att åka till henne, glädja henne med ett besök. Äta lite med henne, prata och kanske gå en promenad. Några fler besök då och då, hade inte kostat oss mycket. De hade gett oss alla glädje. För mormor var alltid glad. Alltid.

Jag är däremot glad över de stunder vi fick tillsammans, jag är glad över stunderna vi åkte dit och hälsade på, även de stunderna vi hämtade henne och åkte ner hit och hon stannade några dagar eller bara några timmar över dagen. När hon kom och hälsade på alla valparna, hon blev så glad när hon fick se dem, när vi kom på besök hos henne och hade två valpar och Zindy med, glädjen de gav henne, trotts att hon bara satt i soffan och tittade på dem såg man glädjen i hennes ansikte. Inte bara för att hon älskade hundar, hon älskade sällskap. Hade hon inte varit sjuk hade hon garanterat haft en egen hund. Hon ringde alltid och tackade för korten vi skickade på hundarna och valparna, hon blev så överlycklig över ett litet kort.
Hon hade alltid ett leende på läpparna när man träffade henne, trotts att hon knappt fick någon luft, trotts att hon inte kom mera än 18 meter från sin syrgas-apparat som hon hade igång dygnet runt, trotts att hon tillbringade sina sista år i soffan eller sängen. Hon hade inte mycket ork, framförallt inte de sista åren, den sista tiden orkade hon ingenting. Att gå på toaletten var ett dagsverk, hon gick de fem metrarna de var till toaletten med hjälp av en rullator, satt och bara andades ett par minuter, kissade, gick därifrån och satte sig i soffan igen, pustade och stånkade.  Ringde telefonen kunde hon inte svara, för hon kämpade med att få luft. Ibland tog hon dock fjärrkontrollen och förstod inte varför det fortsatte ringa och ringa, hon hade ju svarat. Dessa gånger förstod man att hon var förgiftad, hon var koldioxid förgiftad. Hon kunde inte andas ut luften som låg i lungorna.

Mormor var sjuk. Det var svår att förstå och svårt att inse, även fast man såg det så tydligt. Sommaren 2006 trodde vi inte att hon skulle orka året ut, hon åkte in på sjukan och hamnade i koma. Vi åkte in så ofta vi kunde och fick se när sköterskorna kämpade för att få liv i henne. Hon var vaken korta stunder emellanåt och åt lite granna. Ibland var hon piggare, ibland var hon helt borta. Men peppar peppar ta i trä, hon överlevde och kom hem igen. Hon gjorde några resor ner till Nynäs och hälsade på oss, hon gjorde en eller två resor upp till sin son i Skellefteå, även till sin andra son i dalarna åkte hon några gånger. Men i våras/somras när hon kom hem från Skellefte sa hon "ALDRIG MER EN RESA DIT, detta var min sista resa ända upp dit" Ingen förstår varför, vad som egentligen hände. Troligen fick hon en liten blödning eller något liknande, men svar på den frågan kommer vi aldrig att få. Hon minskade sina minimala matintag och levde nästintill på den lilla luften hon fick i sig. En kopp kaffe och en halv macka eller en tallrik med välling kunde hon leva på. Mer orkade hon inte äta.

En vanlig dag för mormor var oftast (den sista tiden) frukost på säng av hemtjänsten, ligga i sängen halva dagen, vänta tills kissblåsan var sprängfylld och kissa ett par - tre gånger om dagen. Se på tv/sova, äta lite lite lite till lunch som hemtjänsten serverade, om någonting alls, se på tv/sova, vänta tills hemtjänsten kom en tredje gång och försöka få i henne lite mat, se på tv/sova, hoppa ner i sängen med hjälp av hemtjänsten och sova framför tv:n.  Hon sov väldigt mycket, då menar jag inte en timme då eller två extra per dygn, hon hamnade mer eller mindre i koma. Hon sov upp till 18-20h vissa dagar. Dessa dagar var hon koldioxid-förgiftad. Trotts alla problem, ingen ork, förgiftad eller ej, hon var alltid glad. Hon var ALLTID glad! Visst kunde hon gnälla på hemtjänsten när någonting blev fel, men allt ordnade sig i slutändan ändå, och jag kan förstå att hon tröttnade på dem ibland. Hon ville inte äta, ändå serverade dom mat till henne, de kom fem gånger per dag hem till henne, olika klockslag varje gång de kom till henne. Hon styrde ju sitt liv efter tv, efter programmen som gick. Ibland var hon lite svår att ta när hon hade för mycket koldioxid i sig, då påpekade man detta och hon försökte andas lite djupare andetag och blev lite "normalare" igen. När hon väl "kom tillbaka" igen så kunde hon säga nu var jag så där borta igen väll? Förlåt mig. Så ibland insåg hon det och bad om ursäkt.

Dagen kom då mamma fick telefonsamtalet att mormor somnade in. Den 23 oktober 2008. En solig hösdag. Samma dag som min farbror somnade in, fast två år senare. Jag, mamma och alla hundarna var ute i skogen och gick, jag hade en ledig dag och mamma hade lunch, vi hade packat ihop några mackor och saft. För att ta en sista fika utomhus, mammas telefon ringer precis när vi ska passera bommen till tänkarstugan. Undra vem som ringer nu tänker vi. Mamma svarar, stannar och börjar gå mot bilen igen. Jag hänger på med hundarna i släptåg. Mamma mumlar att mormor somnat in, hon hade sakta men säkert börjat skifta från sin kritvita färg till grått, hennes läppar hade började bli blåa och hon tog färre och färre andetag. De sista andetaget hade låtit som en liten lätt suck. En pust. Hon hade haft sina söner brevid sig i alla fall, så hon var inte ensam.

Tidigare i veckan hade vi "skämtat" om att hon väljer väll samma dag som Jappe, för hon var så pass dålig att vi förstod att slutet var nära. och självklart valde hon samma datum. Tidigare på dagen hade mamma och jag pratat om att hon skulle åka in, men hon sa "jag får se efter lunch" och innan hon ens ätit lunch åkte hon in. Tog ett sista farväl av sin mamma och träffade sina bröder i mormors lägenheten i Tullinge. Hon sa att de var inte lätt att köra gråtandes till sjukan och de var inte lätt att ta ett sista farväl. Vilket jag förstår, jag både är glad och ångrar att jag inte åkte med in. Jag vet inte om jag velat se mormor ligga där och inte röra sig.

Jag kan fortfarande inte förstå att hon är borta, jag väntar på att hon ska ringa emellanåt, jag väntar på att hon ska höra av sig, jag väntar på att mamma ska springa ner och lämna in hästarna några minuter i två. Mormor levde för tvn, sängen, soffan, telefonen och lördagsspelet på hästarna. Jag kan inte påstå att jag gillade att åka till mormor alla gånger, lukten hemma hos henne var speciell, mycket för att hon och hennes väninnor rökte inne innan mormor började med syrgas, de fanns inte mycket att göra där heller. Men de var ändå roligt att se henne, även om hon var sämre för varje gång man såg henne, tröttare och slitnare. Men alltid glad.

Jag känner nu i efterhand att jag egentligen inte kände mormor särskilt bra, hennes favorit färg, hur hon ville ha kaffet och hur syrgasen skulle stå ställd visste jag. Men de finns så mycket jag fått veta i efterhand som jag inte hade en aning om.

Det blev en vacker begravning med flera närstående, vänner till mormor och till min stora förvåning var morfar och hans nya fru Marianne där. De var ganska mycket folk som kom och tog ett sista farväl av mormor. Det var en vacker, fin och trevlig begravning. Vacker orgelmusik, underbara blommor och massor med tårar. Tror inte att det fanns ett enda tort öga efter den begravningen.

Men en sak är säker, JAG ÄLSKAR DIG MORMOR! Det går inte en dag som jag inte tänker på dig, Jappe eller Nessie, det går inte att glömma er. Jag vill inte glömma er. Ni kommer för alltid att finnas i mina tankar och i mitt hjärta.

Budskapet med denna långa text är till alla rökare, släng cancer/kol/mördar pinnen åt helvete och börja leva. Åker ni på KOL som min mormor gjorde blir inte livet roligt, de blir bara jobbigt. Inte kunna andas ordentligt eller leva "normalt". Att röka är en säker död, man dör inte fort, de går sakta men säkert!
Hoppas du vilar i frid mormor, att du har det underbart!

Färggladast i stan?

Sitter just nu med hårfärg i håret, så vi får se vad det blir för färg denna gång :D
Någon nyans av blont lär det i alla fall bli, hoppas jag :) De har ju gått åt fanders tidigare när jag färgade, fast då var det från lila till blont. Gissa resultatet?
Kanske lite morotsfärgat?

Nej nu ska jag hoppa i duschen och vänta på resultatet :P

Skriver och skriver

Sitter och skriver världens längsta inlägg, om min mormor. Vet inte om jag ska publicera det nu i morgon eller aldrig. Känns som jag måste läsa igenom allt igen och kolla igenom det ordentligt en gång till. Känns super att skriva av sig, har skrivit hur mycket som helst känns det som. Börjar känna av huvudvärk igen så de är ingen höjdare att sitta framför datorn. Men hellre det än att somna igen, har redan sovit nästan två timmar på soffan.Varit lite smågrinig och låtit mamma gå ut själv med alla tre hundarna. Inte särskit snällt, för det är världens snöoväder utomhus och hundarna drar ganska bra i kopplena ibland. Men trött, sur och grinig så blir det så. :P

Får se vad som händer i morgon kväll om det blir utgång eller ej. Värkar som Cathen har svårt att bestämma sig! Så vi får se, sen på söndag blir det tårta igen uppe hos farmor och farfar. Ett himla firande av en massa födelsedagar nu :D

Ikväll har jag spenderat tiden framför daton och tvn, självklart kollade jag på finalen av lets dance :) Magnus och Annika vann!! :D De dansade ju superbra om man jämför med hur han dansade i början, men jag tycker faktist att båda paren var värdiga vinnare :)

Busungen

Min lilla Jamie Lee är riktigt busig ikväll, först försökte hon hoppa upp i knät på mamma för att bita, gnaga och suga på mammas tumme. När inte det går tillåter jag henne att mysa i mitt knä :) min lilla gosunge! Hon lägger sig så snällt på magen och kurar, mysig värre! Så hoppar hon ner i 20 sekunder, sedan kommer hon tillbaka med glimten i ögonen, börjar bita lite i min hand och gosade ner nosen emellan armen och sidan på mig. Hon sover ett litet tag innan hon åter igen hoppar ner. Busar lite och kommer tillbaka. För inte ska jag få lägga datorn på magen! Så hon hoppar för tredje gången upp i famnen på mig och nu jävlar ska hon bitas, jäklas och ha roligt! Hon biter mig i händerna, armarna, tröjan, håret och hon försöker bita mig i magen! Även Flisan kommer för att hjälpa till, hon vet dock inte vem hon ska hjälpa så hon står mera som en åskådare och tittar på, halvt på min mage halvt på golvet.

Sånt roar sig två av mina busiga hundar med! Den tredje ligger och latar sig raklång på golvet.

                 

Lektion

Den lugnaste lektionen denna vecka i alla fall. Hur underbar som helst, skriver just nu ut ett fotografi på Jamie Lee i svartvitt, i A3 format. Hoppas att den blir superbra efter allt arbete i PS!! Redigeringar hit och dit. Strul med datorn åt alla håll och kanter, så nu måste det bli superbra, så jag har en uppgift mindre i alla fall.
Nästa fredag blir det i alla fall studion! och kanske labbet om vi hinner med det.

Nu är fotot klart!! :D måste se hur det blev, hörs ikväll
kram kram

Fotolektion

Sitter just nu på fotolektionen och ugglar. Har ingenting att göra då negativen ligger i torkskåpet på tork. :/ (hatar mac datorerna! Tangenterna är helt fel!)  Så jag ska svara lite på några mail och vänta , vänta och vänta. Sen blir det förhoppningsvis en tågresa hem i lugn och ro, trotts rusningstrafiken. och några timmars sömn på soffan :) sov alldeles för lite i natt. Sen får vi se hur det går med helgens planer. Cathrine har svårt att bestämma sig tror jag :P Så vi får väll se vad som händer på lördag kväll. Sen söndag blir det mat och fika hos farmor och farfar.

Lilla farfar mår inge vidare efter att han ramlade, han spräkte en kota i ryggen så han har super ont stackaren. Så jag och kusin vitamin ska firas där uppe istället, så han slipper krongla sig i och ur bilen.

26 mars

Idag kan jag inte påstå att jag gjort särskilt mycket, sitter just nu och väntar på att mamma ska komma hem på lunch så vi kan gå en promenad med hundarna och jag kan åka till skolan. Jag älskar torsdagar då jag har sovmorgon, men fasen vad tråkigt det är att bara sitta och vänta. Även om jag kunde ha pluggat och en massa saker så har jag inte gjort det, jag har setat framför datorn och hundarna har varit ute på tomten. Kan upplysa er om att löpande hundar inte luktar gott!! Framförallt inte när de varit ute och busat en massa och sedan kommer in leriga, löp+lera=luktar BLÄÄÄÄÄ!

Nej nu ska jag göra mig i ordning så jag kan åka till skolan om ca en timme, spendera lite tid där och sedan åka hem igen :)

Ska bara plugga lite och sedan planera de återstående veckorna.
Kram kram

Grattis till mig!

På min 19-års dag!!
:D


Även Grattis till Cathrines mamma, Kristin och hennes tvillingbror!
Samt Melinda som oxå firar födlare denna dag!!

Värdelös skoldag

Idag var det en värdelös skoldag, hoppade klassrådet i morse. De pratade väll som vanligt om studenten om jag förstod rätt i efterhand. Sen såg vi Prinsen av Egypten (hur många gånger har man inte sett den redan?)  på religionen, lunchen bestod väll till mestadels sallad, sen var det Pedagogiskt ledarskap och då pratade vi bara om praktiken. Redovisade vad vi hade gjort för uppgifter och så.

Sen efter skolan åkte jag hem och sov som en gris hela vägen hem, så idag behövdes de ingen middagslur på soffan eller golvet. Men jag knatade förbi min gamla arbetplats för att krama på alla barnen, jag måste säga att jag saknar dem! Alla gulliga ungar, personalen och lokalerna. Men nu har jag även skaffat mig ännu en referens! Super!

25 mars

Lärarna kämpar verkligen för att stressa oss elever ännu mera inför studenten. Mera läxor och uppgifter. Trotts det har jag inte pluggat ett skit idag, fast jag skulle behövt de. Istället shoppade jag en ny klänning och ett par nya byxor. Var hemma hos Kina och pratade nu på kvällen, käkade även våfflor efter middagen idag, det är ju våffeldagen! Och nu slog jag ner rumpan i soffan.

I morgon har jag en underbar sovmorgon, om inte familjen kommer och sjunger med sina underbara röster runt halv sju, försöker få dem att inte göra det, men de gör som de vill ändå. Sen är det skolan som gäller mellan 15.20 och 16.50 så jag åker väll runt ett hemifrån och är hemma vid 18 igen. Om vi nu inte slutar tidigare, håll tummarna! För vi ska endast planera resten av terminen. Vilket är tio veckor ungefär.

Nej snart väntar (som vanligt) duschen och sängen.
Natti natti

24 mars

Har inget att skriva
Natti natti

I övermorgon fyller jag år :D
72 dagar till studenten!

Huvudvärk suger!

Vet inte varför jag ska ha så lätt att få huvudvärk...
Om det är för den nya tvålen jag tvättat händerna med eller om det är tullpanerna eller påskliljorna som luktar för starkt. Huvudvärk har jag i alla fall, dum som jag är sitter jag kvar framför datorn med alla blommor runt mig.


Studenten närmar sig...

Fasen vad tiden går fort, de brukar ju heta "tiden går fort när man har roligt" men det är inte roligt att vara i skolan. Inte när man inte vet om man ska ha lektionerna eller inte, om man ska göra någonting eller inte. Mestadels sitter jag och funderar vad som händer efter studenten. Vilka kommer man att ha kontakt med, vilka kommer man tappa kontakten med, vad kommer man göra på dagarna, kommer man ha arbete eller kommer man vara arbetslös? Livet är som ett stort frågetecken. Jag har ingen aning om vad som händer efter den 6 juni. Då är det tomt i både almanackan och huvudet, studenten är avklarad och betygen ligger under huvudkudden. Man har klarat av ännu ett steg här i livet. Eller som en lärare sa när hon hon pratade om studenten, då jämförde hon det med en skilsmässa. Det är ju ganska så sant, det blir en skilsmässa från klassen, från vänner och lärare, förhoppningsvis håller man kontakt med vännerna. Annars blir det väldigt tråkigt...

Några saker jag vet, de är att jag ska INTE pendla, jag avskyr att åka tåg efter dessa tre år! Jag ska INTE heller plugga vidare, faaaan rent ut sagt för att plugga!

Skolan är ioförsig en trygghet, man vet att det finns alltid någon där, något man inte har kvar efter studenten. Just nu ser man skolan som en självklar sak. Men den femte juni är sista dagen man "är i skolan". Sedan kan man endast åka dit för att hälsa på...

Dessa tre år på gymnasiet har varit väldigt roliga, lärorika och underbara. Samtidigt som de har varit så tråkiga, sega och fyllda med läxor man helst velat spy över. Så det är med delade känslor man närmar sig studenten. Både med positiva tankar och negativa. Som allt annat, de har två sidor!

Som tur är har man två månader till studenten, två månader att plugga upp betygen och fundera ännu mera! 


Natti natti

Nu har jag letat tips för träning av döva och halvdöva hundar.
Har väll inte gett allt för mycket, men lite.
Får fortsätta i morgon igen. För nu väntar en snabb dusch och några timmars sömn.

Sova middag

är så j*vla underbart, bara det att eftermiddagen går väldigt fort...
Och jag har pluggat!


Knas Flis

Har just nu två stycken busiga hundar brevid mig.
Vi brukar lägga upp lite leksaker på högre höjder för att de inte ska kunna få tag i dem och tugga i sig trådar tillexempel från knut leksakerna, det är inge roligt när trådarna ska ut igen där bak (men de behöver vi inte ta nu). Bara det att Flisan tittar på leksaken, biter lite försiktigt i hörnet på den och drar försiktigt ner den samtidigt som hon har koll på oss runtom. Sedan ramlar självklart leksaken ner, då säger hennes blick typ "oj titta Jennie, den ramlade ner till mig!!" så tar hon leksaken och springer iväg.

Bus ungarna, (nu har de 2 minuter senare) somnat med huvudet på varsin leksak... Synd att man inte har kameran i famnen :)


Bjuder på en gamal bild istället :)


Bildbomb

Jag har sååå grymt tråkigt och jag vill verkligen inte plugga, fast jag måste. Men men, laddar upp massor med bilder innan jag gör ett nytt försök till att plugga.

Jamie Lee
  
  
 
  
 

Zindy
  
 
 

Flisan
 
  
 
 

Vilken lång skoldag..

Idag var det helt värdelöst att åka till skolan, 70min till skolan, vänta 20 min på att lektionen skulle börja, tre redovisningar som var bra och någorlunda intressanta, 70 min hem, en promenad med hundarna, lite lunch och nu ligger jag raklång på soffan igen. Ska plugga som en tok denna eftermiddag har jag tänkt. Får se om jag lyckas med det...

Mitt mms inlägg gick som vanligt inte fram, vet inte varför det ska strula så dant för mig, har fått de och lyckas en gång av fem tror jag. Så jag vet inte vad jag ska göra. Tips?

På tåget var det i alla fall värsta alkisen, på 30min hade han hällt i sig tre öl... Sen en annan kille som läste tidningen och jag som satt och studerade dem. :P Tror det var en skolklass på tåget också, fast de satt längre fram som tur var :) Så har min dag sett ut hittills, nu är det plugga som gäller! Och massa gos med hundarna :D


God morgon

Haha kanske lite sent att säga god morgon, men vad fasen :P
Nu ska det bli en promenad i skogen innan jag dyker ner i läxbökerna... Så tråkigt som de kan bli men vad har man för val? Det är bara göra läxorna om man ska få några betyg till studenten :)

Nej nu ska jag ut till mina skällandes vovvar.

Ha en trevlig dag!
Kramar

Natti natti

Nu ska jag hänga tvätt, jaga rena lakarn och hoppa i sängen :)

Studentkläder

Nu har vi äntligen fått våra studentkläder!! Gissa om jag är lycklig nu :P
Längtar ännu mera efter studenten nu, samtidigt som man har ångest över det hela.

Men kläderna och mössan har jag :D Tyvärr var bara de ena paret med byxor sköna att gå i men de andra paret med byxor var underbara och tröjan lika så :) Mössan får jag ett streck i pannan av, men vem bryr sig? Kommer använda den ändå! :D När jag provade mössan kändes den perfekt, men när jag fick hem den så kändes den lite liten... Men den passar bra ändå.


  

Årets första cykeltur :)

Undrar hur jag fördrivit tiden idag, känns som man inte gjort mycket, bråkat med pappa har jag självklart gjort, det gör vi ju varje dag... Har även tvättat bilen, så nu är gula faran ren igen :P Sen blev det en långpromenad med hundarna. Efter det bestämde jag mig för att ta en cykeltur med kameran, eftersom ingen ville följa med fick jag cykla själv. Lite tråkigt men jag fick lite extra motion. och några fotografier på bland annat Gotlandsbåten. Lär må prima i morgon, har ju inte cyklat sedan i somras när jag jobbade på trehörningen... Så jag kommer väll ha ont i både baken och benen :P

Nej nu ska jag tråka en lördagkväll som denna, får väll bli en kopp tee för ovanlighetens skull :P


Solen skiner - eller inte

Gick upp idag och blev så glad att solen sken! Så jag hoppade in i duschen och tänkte sen ska jag gå en lång promenad med Jamie Lee. När jag en kvart senare hoppa ur duschen, var himlen täckt med moln. Som vanligt när jag planerar att gå utanför dörren och njuta av solen.

Så det blir städa, tvätta bil och ett besök på apoteket istället. Pollen sesången drar igån nu igen... :/ så det är bara att införskaffa en massa mediciner igen.

Vilken ska jag göra en Canvas av?

1.
2.
Självklart ska jag ta bort svansen (?) i hörnet.

3.

4.

5.

Vattenkrig!!

hahaha ikväll hade jag och syrran vattenkrig, jag var nästan torr efter det, men inte syrran! Hon var dyngsur! Gissa vem som pricka bäst :P Det var superroligt! Tyvärr tyckte inte hundarna, mamma och pappa det, men vem bryr sig? Vi skrattade som tokar i alla fall.

Har även varit hos frissan idag, eller jag var hos Jamie Lee. Så nu måste jag duscha och reda ut håret ordentligt, ser ut som ett skatbo i huvudet nu. Och nu på kvällen har jag och mamma gått en långrunda med hundarna, var ute över en och en halv timme. Gick nästan Nynäs runt :P Först ner vid Nicksta - ut på Estö - mot sandhamn - förbi hembygdsgården - ner mot hamnen - vid gotlandsbåten - genom "centrum" och hem igen :)

Nej nu är det duschen och sängen som gäller, i morgon blir det ett tidigt tåg till skolan och sedan ett sent tåg hem :/ Har även ett muntligt förhör i historia i morgon, har inte pluggat allt för bra, får väll göra det i sängen :)
Nu duscha, plugga (lite) och sova.

Natti natti

Tråk tråk tråk

Har pluggat lite (läs väldigt lite) och setat och flyttat runt gamla bilder åt alla håll och kanter istället. Tömt kameran och funderat på om jag ska laga mat nu eller vänta med det ett tag till... Får se hur jag gör... Latare än vad jag har varit idag, är svårt att slå!

Nu ska jag hjälpa syrran att banka lite på hennes cp dator, den hänger sig för 100000000000000000 gången, så de kanske är dags att skicka den på lagning igen?  Nu när hon instalerat alla the sims spel på den igen.
Haha sist vi skickade den på lagning, kom den tillbaks utan att de gjort något, för "det är inge fel på den" HUR KOMMER DET SIG DÅ ATT DEN INTE STARTAR ALLS EMELLANÅT??

Hur stor är sannolikheten?

Satt och käkade frukost i "morse", tittade ut på de vackra vädret och undrade om de var för tidigt aprilväder som kommit eller om de var vår.

Det kommer en stor klumpig traktor åkandes, han tar sandlådan som stått halva vintern mitt i backen och åker vidare, vad händer då? Joo, det börjar snöa!! Precis när han kört runt kröken på backen så börjar stora snöflingor att falla! Hur roligt känns det då? Som tur var blev det inte ens ett vitt lager på backen, men han tar lådan och åker, precis då faller de ner massor med snö...

Nej, nu ska vi inte fundera mer på det, nu ska vi njuta av vårvädret!


(Bilden är från http://www.fotosidan.se/cldocpart/)


En ledig dag

Hur spenderar man en ledig torsdag?
Först en låååååååååång skön sovmorgon till halv elva, sen sega sig ur sängen för att äta lite frukost, klä sig och bara slappa. Sen kommer mamma hem på lunch och vi går en runda med alla tre hundarna. och nu sitter jag här, har massor med läxor att göra, men jag orkar f*n inte ta tag i dem. Har ett gäng med böcker som verkar mycket mera lockande :P

Men lite läxor kanske jag lyckas göra ändå. Kanske.
Eller så går man ut och leker med hundarna, om nu vädret tillåter det, emelanåt är det sol och jättevarmt, nästa blåser det som fasen och solen går i moln.

Skällfia


Tryckte av kameran när jag var super irriterad på denna skäll fia, de blev ändå lite bra :)
Hon ser så oskyldig ut.

Stegräknare

Tredje koppen med tee som slinker ner nu, super gott måste jag säga. Även en och annan vindruva åker även med, för det är nyttiga veckan nu igen! Denna gång fungerar det mycket mycket bättre än förra veckan. :) Självklart var det pms veckan som sabbade det hela :P Men nu är det nya tag!

Har testat att gå med stegräknare under en vecka för att se ungefär hur mycket jag går i snitt. 13000 steg per dag! Det blir väll lite mer när man jobbar på en förskola än när man sitter i skolbänken, men de blir nog runt 13000 ändå. Ska gå med den snart igen har jag tänkt, när de är lite mera vår ute!

Idag har det varit underbart vår väder, pappa har börjat planera att byta däck på bilarna (då tänker jag fly så långt hemifrån jag kan). Sen har vi ju inte sätt hur "april vädret" blir heller. Nej vi ska ha vår nu!! Inge mera snö bara!!


Nu är våren på väg hoppas jag!! :D

Judiska museet

Dålig uppdatering var det här!
Inte så konstigt när man både är lat och har annat att göra.

Igår kväll blev det ett snabbt besök till veterinären, för att kolla ögonen på hundarna och en snabb undersökning på dem. Tur var väll det att vi fick en avbokad tid, för alla tre hade ögoninfektion (de ser ut som de kommer gröna snorbobbor ur ögonen på dem just nu, men bara ibland) och så hade Flisan en öroninflammation Så nu ska alla tre ha ögondroppar och Flis ska ha örondroppar oxå. KUL!! Får väll se hur det går, vi ska börja behandla nu ikväll.


En bild på sjuklingen

Idag däremot har det varit en lyxdag i skolan, ett studiebesök på Judiska museet och sedan slutade vi. Det var väldigt intressant de hon pratade om, men emellanåt var hon lite läskig, ögonen var  på väg att ploppa ur ögonhålorna på henne såg det ut som. Hon upprepade väldigt mycket oxå. Skulle dock aldrig vilja leva som judar gör! Men de var lite intressant att höra vad hon hade att berätta. Så dagens skoldag var mellan åtta och ett :) Så kom jag hem, tog hundarna, en kopp tee och kameran och gick ut på våran leråker. Njöt av solen, tog några kort, gick in och somnade två-tre timmar på soffan. Så nu ligger jag här och väntar på att få lite mat i mig. Syrran ska fixa något gott idag :P

(bild från, judiskaforsamlingen.se)

Australien nästa?


(bild från www.hejcyklist.se)
Har en dröm om att resa till Australien, finns ju så grymma kängrusar så nu blir man ju inte mindre sugen :P
Jag och mamma var ute över en timme och gick som vanligt och pratade om allt mellan himmel och jord. Men mycket handlade om min framtid, vad jag ska göra och vad jag vill göra. Jag vill resa, jag vill se världen, jag vill! Jag vill resa till Australien - bland annat Bondi Beach, Thailand - bland annat Bankok, , Italien - Rom, Frankrike - Paris, Lanzarote och många många fler ställen. Jag vill bara ut och resa, se världen, men för vilka pengar? Ingen som har lust att sponsra?  :P
Nej det blir nog att drömma vidare, se lite AFV/AFHV och få sig ett gott skratt innan sängen kallar :)

Studenten närmar sig :D

Nu är det endast 80 dagar kvar till studenten!
Fasen vad tiden går fort (eller rättare sagt, livet) känns som man nyligen har börjat på gymnasiet och helt plötsligt är det slut. Det finns som med allt, både positiva och negativa sidor med de hela. Negativa saker är att det kostar pengar, man blir troligen arbetslös istället för studerande och man tappar kontakten med några/många, Vissa väljer ju att lämna sthlm (känn dig prickad!!). Men de positiva är att sommaren äntligen kommer, man tar studenten hela saken är ju bara så underbar, man får en utbildning och man har hela livet framför sig.

Vad som helst kan ju hända, jag har i alla fall med Jamie Lee planerat att resa till Finland, om resten av familjen åker med eller inte, de vet jag inte, men jag ska åka! Sen kanske, men fortfarande som ett stort frågetecken, en resa upp till norrland skulle jag vilja göra :) och så kanske man får ett jobb, så man tjänar några slantar :)

Men nu är det endast 80 dagar till studenten, så det är dags att börja jaga en klänning :) Hur nu det ska gå till :P
Ett senare problem, typ i morgon, för nu ska jag packa upp massa matkassar :P

På måndag kommer en mössa att pryda mitt huvud, för då ska vi äntligen få dem!! :D

16 Mars

Idag var det måndag igen, som vanligt var en lärare hemma och vabbade, så två av tre lektioner var inställda :D Men vad gör det när man både får sovmorgon och kommer hem tidigare :P Skippade lunchen i skolan och kastade ihop en taco när jag kom hem, så mumsigt så! Nu sitter jag vid datorn och undrar om jag ska göra något vettigt eller om jag ska hitta på något roligt eller varför inte sova en stund, gäller ju att passa på när man är själv hemma :P Göra vad man vill, ingen som skvallrar eller klagar.

Vi har fortfarande inte fått ordning på interntet, så fort telefonen ringer så flyger Internet all världens väg, lika så gör hundarna, de tror att någon ringer på dörren. Så nu ska jag ändra ringsignal på alla hemtelefoner, så man åtminstone slipper hoppa högt när trion startar sin vackra sång stund.
Alla tre låg och tog de lugnt efter en dragkamp om en stackars leksak (som nu är i tusen bitar), då ringer någon kärring från vi i villa, trygghansa eller nått, *Galen* varför ringa när jag äntligen fått lugn och ro, bäddat ned mig i soffan med Zindy, valparna hade slappnat av.

Nej nu ska jag knapra lite piller och sova ett tag, känner att huvudvärken som plågade mig hela natten är på väg tillbaka...  :(  :thumbdown:  :tired:

15 mars

Idag har varit en helt vanlig söndag.
Kina har varit här nästan två timmar med sina hundar, så en massa snack och lite bus blev det. Sen en snabb middag, 10 minuters sovandes på soffan och ett jumpa pass senare gick vi förbi farmor och farfar för att kolla läget och hämta lite saker. Stackars farfar hade ont som fasen, så de ska troligen till sjukan i morgon, förhoppningsvis är de inge alvaligt, men han måste nog börja träna lite efter detta. Om han inte ska bli sängliggandes.

Nej nu ska jag leta lite fakta om stress, skäms att jag inte pluggat någonting på det, fast jag haft fem veckor på mig. Men men, lite plugg och sedan en god natts sömn innan de är skolan som gäller igen :/ Vill inte börja skolan igen, bara en massa plugg och tråkigheter! Dock roligt att träffa kompisarna igen och så, men fasen för skolan. Har aldrig i hela mitt liv varit så skoltrött som jag är nu! Fast i morgon är det endas en lektion, mellan 10.20 och 12.00, kanske lite plugg och skitsnack efter det, eller en resa hem igen.  Får väll se i morgon :)

Har inte tömt kameran på tre dagar, så jag har 300 biler att kolla igenom oxå, när de nu ska finnas tid och ork för det...


En gammal bild på Tjejen [Mörka vovven] och Killen [Ljusa vovven]

Ambulans?

Klockan var strax efter elva, telefonen ringer och direkt tänker jag "nu har farfar fått ett EP anfall igen, bara att åka upp dit och vänta på ambulansen" Men så illa var det inte farmor ringer, smått panikslagen och säger att farfar har ramlat. Så vi åker upp dit och hjälper honom i säng. Han skrattar och är glad, skämtar och har sig. Dock har han ont i ryggen, får se om de blir värre eller inte, får ringa i morgon igen och höra hur han har det.
Farmor var lika orolig som vanligt, hon skulle ringa ambulans och allt, bara för att få åka in och kolla. Han hade ju ont i ryggen, men de går troligen över om han vilar och knaprar lite piller. Annars får väll vi köra in dem till akuten i morgon.

Nej nu ska jag bädda ner mig i sängen och sova gott.
Hoppas ni gör det oxå :)



Igår kändes det verkligen inte som om en ambulans behövdes, för ringer man efter en kan man vänta länge och väl. Ibland kommer de relativt fort, men oftast inte. Idag verkar farfar dock må sämre, han har super ont i ryggen och ligger bara i sängen stackarn. Farmor ska väll ring sjukan här nere i morgon och höra om röntgen fungerar eller om den rostat igen ;P För ryggen fick sig en redig smäll.

E.M.D

Är hittills den bästa låten :D

De var inte många bra låtar, eller vissa låtar var bra,
men de var inga melodifestivalen låtar...


Tycker inte att rätt låt vann... Men men, får väll se hur
det går för sverige i år, troligen som vanligt, käpprätt åt helsike:P

Melodifestivalen

Måns Zelmerlöw, Caroline af Ugglas, Agnes, HEAT, Emilia, Alcazar, Sarah Dawn Finer, EMD, Sofia, Molly Sandén och Malena Ernman är kvällens tävlande. Måste säga att de fyra låtarna som spelats har inte impat på mig särskilt mycket. Får se, de finns några bra. Hoppas att en bra låt får gå vidare, så vi Svenskar inte måste skämmas. :P


Älskade lilla Zindy pindy :)

Zindy är så underbar, hon har lärt sig vissa ord, så när man pratar med henne så svarar hon ibland. Ibland lägger hon huvudet på sne, ibland skäller hon eller så rå glor hon på en som om man vore galen. Om man säger Kissen, då blir hon jätteglad, svansen går som en propeller, ögonen blir stora som hus och ett "leende" kommer fram, säger man det för många gånger börjar hon dock skälla :P Eller så börjar hon leta efter en katt :)

Säger man gå ut går hon till dörren, säger man bilen blir hon överlycklig, viftar på svansen och går till dörren väl ute springer hon som en dåre och ställer sig vid bagageluckan. Sen kan hon några namn oxå, som hon blir glad att höra. Och så kan man skicka henne till, mamma, pappa, Affe och Jennie. Då letar hon glatt upp rätt person.

Bara några av alla knasigheter som hon snappat upp utan att vi tränat det.

Jag hoppas att valparna kommer göra likadant, att de går och "lära dem" oxå :D Kanske lite svårt med Jamie Lee, men det är ju värt ett försök :P Vet inte hur Zindy så enkelt och snabbt tog in vissa saker, men roligt är de i alla fall. Hoppas verkligen att valparna snappar upp saker oxå!


Zindy ute på isen

Middagssömn

Nu har jag sovit middag ett tag, känner mig inte alls pigg idag.
Luften har gått ur mig totalt...
Bara jag inte ska bli sjuk nu igen!

Vad ska jag göra?

Sommar sommar sommar


Nu kan man ju inte längta mera...
Blir galen av längtan till stugan snart!
Bara kunna gå och strosa, göra vad man vill.
Glöma klockan, tider och alla måsten.
Njuta av lukten som bara finns i stugan.
Bara njuta av sommaren.

Jag längtar som en tok!

Mormor och hennes klocka

Har skrivit det tidigare, att mormors klocka driver med oss. Som att ringa helt plötsligt, fast den bara ska ringa varje helslag. Den flyttar sig framåt och ringer ca en minut senare varje gång. Då förväntar man sig ju att den ska gå nästan två timmar före när den håller på som den gör. (Den har varvat alla andra klockor två gånger)

Men klockan går två timmar efter alla andra!! Hur går det ihop? Den ringer en minut senare för varje timme som går, men ändå går den två timmar efter...

Jag blir fasen inte klok...

Morsning korsning

Hahaha God morgon! Nu sitter jag som en padda framför datorn, Cathrine har precis vaknat tror jag. Bara lite mer än en och en halv timme efter mig :) Jag har redan hunnit med en dusch, fixa i tvättstugan och druckit en kopp tee.

Nej nu ska jag duka fram lite frukost och sen ska vi plugga lite,om nu arbetet ska vara nästintill färdigt till på måndag är det dags att sätta lite fart :P


Nu har syrran lurat mig att fastna och lyssna på denna låt :mad:
De gör väll inte så mycket egentligen, för det är en ganska bra låt :)

Vårkänslor

Idag har vårkänslorna börjat komma :D Solen värmde så gott när vi stod ute på gården, så underbart!! :D Även lite blommor har börjat titta upp i trädgården, snödroppar och tulpaner :)

Våren är varmt välkommen :D

Hatar hemtelefonen! ;)

Jag hatar när hemtelefonen ringer, för då flyger internet all värdens väg. *arg som ett bi* Och emellanåt går telefonen så varm att man skulle tro att vi jobbar som växeltelefonister!

Nu har jag avslutat min praktik, så nästa gång jag ska ut så är det som arbetare, inte som praktikant! Det känns lite tungt att lämna alla gullungar, de är så underbara! Någon som kan tänka sig att ge mig en anställning där? Känner att jag vill ut och arbeta nu, istället för att plugga! Nej nu ska jag söka lite jobb innan några kompisar kommer. Även städa lite smått, några små saker att fixa. och kanske hänga lite tvätt. Det finns alltid någonting att göra. Tur det, så man inte sitter ner allt för mycket ;P

Sista dagen på jobbet

I morgon är det sista dagen på jobbet :( trivs superbra! Så jag vill inte sluta. Men men, kan ju hoppas på ett vikariat eller någonting i framtiden. Vi får väll se, har ju inte tagit studenten ännu :) Men de är inte långt borta, endast 84 dagar kvar!!

hahaha nästan så man kommer fälla en tår eller två i morgon!

Trötter

Nu äntligen sitter jag i soffan och försöker äta lite kladdkaka, den smakar gott, men jag tror jag fått i mig för mycket sötsaker idag. Men man behöver det en gång i månaden ;P

Måste säga att jag njuter av att sitta ned, har inte hunnit med det så mycket idag, benen har jobbat hårt och det känns nu! På jobbet är man som en studsboll, nästan så man fått ögon i nacken nu oxå. Man är med på de mesta som händer, överallt. Kan inte sitta mer än två minuter innan någon är och sliter i en för att leka någon ny lek, hämta någonting eller de berömda krokodiltårarna som rinner för minsta lilla.

Sen har jag roat mig med att baka tre stycken äppelkakor (en blev misslyckad, något familjen tyckte var väldigt synd! Även hundarna fick smaka lite av den) Ska ta med och ställa i fika rummet i morgon, måste ju bjuda på någonting efter fyra veckors praktik. Har även handlat lite leksaker till barnen :)
Syrran bakade en kladdkaka när jag var nere på stan och handlade lite små saker och handlade mat på konsum och willys, underbart god måste jag säga, hon hittade receptet på google tror jag, hon sökte på kladdig kladdkaka tror jag. Den är kladdig rakt igenom!

I morgon kommer de några kompisar hem till mig för att laga mat, käka, se film och självklart snacka en massa skit :D

hahaha är så grymt trött att jag knappt skriver riktiga meningar, hoppas någon hänger med i mitt flumm om allt och inget. Nu ska jag ta en 2 minuters dusch innan jag (som vanligt) stupar i säng...

Har för övrigt hunnit med att träna mer än vanligt med Jamie Lee idag, både på promenaden och hemma! Hon är superduktig!! Kommer bli ett lydnads ess om jag bara skulle träna regelbundet. Och inte la händerna och armarna ivägen för henne hela tiden, de är alldeles röda och såriga nu efter hennes jakt på godis!

Over and out!

Nu tänker jag krypa till kojs, började planera för att hoppa i säng för över en timme sedan. Men som vanligt fastnade jag framför datorn, msn, chatt på gmail och plugg. Har tack och lov ett arbete mindre att göra nu!! Har blivit klar med foto uppgiften, det enda som fattas är två namn och det tar ju inte särskit lång tid att skriva in.

Nej nu ska jag duscha och sova, kommer väll se lite smått tokig ut i morgon, påsar under ögonen och allt sådant, men de tillhör väll vardagen för min del...

Nej nej nej, nu ska jag slita mig från datorn!!!!!!!!

None
Jamie Lee som en liten valp!
Usch vad min lilla fialotta växt fort!!

Prins och Prinsessa dagen!

I morgon är det prins och prinsessa dagen på förskolan, så det är bara att klä upp sig lite och dra en krona på huvudet. Inte för att jag har någon krona men ändå :) En klänning och leggins blir det nog ändå, mitt i vintern ;P För lilla Nynäshamn har fått närmare två decimeter snö. Det snöade nästintill konstant i ett dygn.

Nej plugga var det... bara att sätta lite fart med det... Eller något annat som kommer emellan även denna gång?


Bilden är från Expressen

Home Sweet Home

Nu har jag avslutat en arbetsdag till, har endast två arbetsdagar kvar innan man ska börja pendla igen. Känner inte alls för det, men vad ska man göra? *mums mums på lite naturgodis* Åt helvete med nyttiga veckan! Kanske klarar det nästa vecka men inte denna. Sitter och sörjer att praktiken snart är slut, skulle mer än gärna arbeta kvar där, skulle kunna gå som praktikant ända fram till studenten!

Har gjort tre av fyra uppgifter på praktiken idag, känns ganska bra, ska bara skriva klart dem och lämna in dem till handledarna i morgon. Sen är jag färdig för att få mina betyg, hoppas på minst VG i alla fall. Får väll se vad de vill ge mig. Nu ska jag göra lite andra skoluppgifter som jag inte orkat ta tag i, men nu måste jag, tyvärr. Och så ska jag driva min kusin till helvete! ;P

Lite fotografier - varnar känsliga tittare/läsare ;P


Börjar med syrrans äckliga fot!
Kan inte påstå att den såg varken fräsch ut eller luktade särskit gott. Men det är väll inte så konstigt när den inte duschats på tre veckor och hela tiden varit ned packad i en massa bandage och liknande!




Sen var vi ute på tomten och lekte lite med busungarna, energi har de så de räcker och blir över i alla fall. Det finns inget så underbart som att jaga snöbollar tycker trion med tollare!
Jamie Lee tog sig även friheten att hoppa upp på bordet för att leka med alla leksaker vi gömt undan. Hon blev så lycklig när hon hittade dem :)


Tog även lite andra kort :) hade dock inget stativ, så de blev inga höjdar bilder. Men jag orkade inte bry mig ;P kanske orkar det i morgon, när man kommer hem och det fortfarande är ljust ute! :D Ser inte alls fram emot att börja pendla igen, åka när solen börjar titta fram och åka hem när den börjar gå ned, då ser man inte Nynäs när de är ljust längre. Så man kanske ska passa på de sista praktik dagarna nu... :)

Nej nu snubblar jag på tangenterna igen, så det är dags att ta en snabb dusch och krypa till kojs :)
Lite konstigt egentligen, på kvällen går man och lägger sig sent, för man vill göra så mycket annat, men på morgonen ligger man gärna och drar sig ett par minuter för mycket bara för att sängen är så underbar, lite småklurigt :)

Statistik om kroppen

- det tar 7 sekunder för maten att komma från munnen till magen.

- människans hårstrå kan hålla 3 kg vikt.

- längden av mannens penis är lika med längden av hans tumme gånger 3.

- lårbenet är lika hård som cement.

- kvinnans hjärta slår snabbare än mannens.

- på varje fot har vi runt tusen miljarder bakterier.

- kvinnan blinkar två gånger oftare än mannen.

- vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står och...

... kvinnor har redan läst färdigt denna text, medans männen fortfarande tittar på sin tumme...!



(Hittade texten på http://mansondust.wordpress.com/ blogg och bilden är från wikipedia)
Och jag kunde inte låta bli att kopiera texten :)


Tisdag 10 mars

Nu ska jag ta en promenad med hundarna innan jag ska sätta mig och läsa manualen till min kamera :)
och kanske plugga lite :(

Mamma och syrran kom precis hem, de har varit nere på sjukan igen för att lägga om syrrans sår. Kan säga att det inte ser allt för roligt ut. Men de kommer att bli bra snart, de har gått tre veckor nu!


Is farliga vägar

Idag har det varit en lång dag, först några timmars arbete och sedan några timmar i skolan. Skönt dock att vara med på ute leken, man får lite mera energi av att vara ute med lekfulla barn. Sedan några timmar helt värdelös fakta inför nationella i skolan. De gav verkligen ingenting!

Det var däremot härligt att ha bilen, dock lite läskigt. Först på parkeringen var det snorhalt, bilen bara sladdade och hade sig, trodde verkligen att jag skulle krocka med en blå saab som stod parkerad. Men jag fick kontroll på bilen så de var lugnt som tur var :) sen kom vi ned till ösmo och åkte Cathrines underbart hala väg. Plogbilen hade sandat korta sträckor, resten var rena isvägen. såg en stackars man som kört av vägen med bilen. Vi stannade och  frågar om han behöver hjälp men hans fru var tydligen på väg, men han tackade ändå. Hade supersvårt att komma därifrån sedan, bilen bara slirade igen, så jag körde länge och väl på ettan innan jag fick kontroll på bilen igen. Trodde nästan jag skulle hamna brevid honom som redan låg i diket. Men de gick bra ett bra tag, lite små sladdar åt alla håll och kanter, men ingen ned i diket :)
Sedan möter vi en plogbil, jag fick lättare panik men behöll lugnet i magen och började backa, men de fanns ju ingenstans att backa förutom ned i diket. Och vägen vi åkte på är f*n inte bredare än för en bil nu på vintern, så jag vet inte hur, men på något sätt överlever vi allihopa! Tack och lov :) När plogbilen körde förbi såg jag framför mig hur backspegeln skulle åka med och bilen blev helt repig, men det var hela 2mm mellan gula faran och plogbilen...

Nu sitter jag och ser på Jerry Springer, bara för att syrran fastnade framför det. Men jag kan inte påstå att det är bra, någonstans... Helt värdelöst, så jag ska tralla ut i köket för att äta lasagne istället :D

Valpisarna börjar bli stora nu...

Nu är de inga små bebisar längre, de börjar bli stora damer!
Båda valparna har börjat löpa nu. Skönt att dom gör det samtidigt i alla fall!

Så valparna kommer troligen löpa mars och september
medans Zindy löper midsommar och jul (juni och december)

hahaha intresant fakta va?
Nu är jag så grymt trött att jag skiter i detta, en snabbdusch och sova.
I morgon tar jag bilen till skolan, struntar i att det ska bli snöslask och en massa skit.
Jag orkar inte åka tåg!


Måndag 9 mars

Fasen vad tiden går fort! Nu är det sista veckan på praktiken, både skönt och tråkigt måste jag säga. Men jag vill inte tillbaka till skolan, för det är såååå underbart att slippa skolan!! :D Har en bunt en redig bunt med läxor att göra men jag har bara njutit av praktiken och rent ut sagt struntat i läxorna. Men de for man ju igen nu. För nu måste läxorna göras, så i morgon efter jobb och skola så kanske det blir lite plugg. Gillar inte förra tisdagen och denna tisdag, jag har inte gjort mina läxor och jag har tycker det är såååå jävla onödigt att åka till skolan för några timmars info, som vi skulle kunna få senare!


  

Hundarna fick tre nya leksaker idag, Jamie Lee hade sönder den första på mindre en två minuter. Sen gjorde hon något annat innan hon dampade loss på den andra leksaken, den gick sönder minst lika fort! Den tredje har hon inte rört ännu, så vi får se hur länge den får vara hel...
Jag tröttnade på att hon skulle sabba leksakerna hela tiden så jag kastade ned två diskborstar till hundarna, de höl i 30 minuter åtminstånde!!

Diskborstarna kostade 7kr/st och hundleksakerna kostade 22kr/st. Så jag satsar på några diskborstar nästa gång hundarna ska få nya leksaker, inga dyra fina leksaker som knappt hinner landa på golvet innan de gått i 1000 tals bitar...

Nyttiga veckan :)

Verkar som om det ska bli slask väder igen då. Just nu kommer de ned snö, men för ett tag sedan regnade det. Så kan det gå. Smhi hade lite rätt trotts allt då. :)

Han med en ganska härlig promenad innan snö/slasket kom, ett jumpa pass och sedan en till promenad i slask bajset.
Nej nu ska jag kalla på john blund, för i morgon (lite halvt idag) ska jag börja nyttiga veckan!
Nyttig mat och en långpromenad runt ringvägen med Marie blir invigningen på veckan :)
Sen j*vlar ska de rulla på med nyttigheter ;P

Har gått med stegräknare nästan en vecka nu, jag går i snitt 12.000 steg per dag!

Söndag 8 mars

Idag fyller Marianne år, många grattis till henne! :)

Nu har jag tvättat min bil, inte för att den blev helt ren, men renare i alla fall. Och så har farmor och farfar varit här en sväng, de pratar om att skaffa en dator nu igen, vi får väll se hur de slutar. Farmor vill lära sig men inte farfar. Farmor kan tänka sig att slänga ut några tusen på en men inte farfar. Så det är precis som vanligt.

Men nu ska jag och mammsen ut med alla hundarna i det underbara vädret, de öser ned! Sånna smällar får man ta när hundarna måste ut. Ska gå en bit på ringvägen tror jag, valparna får fortfarande inte gå hela vägen, det är för långt för dem... Tyvärr...

Nej nu måste jag röra på påkarna.
Ikväll är det jumpa igen :D


Sånna här dagar saknar jag!!

Biltvätten har öppet!

Tror ni jag slitit mig från datan ännu?
Svår att gissa va?
Hahahhaa nej nu ska jag ta de sista med kläderna och sedan ska jag springa ut och tvätta bilar. Min stackars bil har aldrig varit så skitig som den är nu.

Fick tillbaka den från servicen i veckan, och den förra ägaren har inte gjort allt som han sa att han gjort. Så de blev mycket dyrare än väntat, men bilen går desto bättre och framförallt säkrare. De var något fel på bromsarna, så de fixade han till, tack och lov! Nej nu ska jag slita mig från datorn, bilen måste tvättas för den ska tydligen på besiktning i morgon.

Ett varv runt ringvägen eller inte... Det återstår att se...

Hade hoppats på att gå ett varv runt ringvägen idag, får se hur de går med dessa planer. Först hade Marie en massa saker hon måste fixa, så hon kunde inte, sen kommer tydligen farmor och farfar hit om ca en halv timme. Jag måste tydligen tvätta bilen nu när termometern äntligen visar på plus sidan. Så mina egna planer gick åt skogen.

Det har fortfarande inte blivit någon snöstorm som smhi förutspådde.
Nej nu ska jag göra något vettigt, som att fortsätta städa och plocka lite. Har fortfarande inte fått bort alla kläder jag rensat ur garderoben från golvet. Så de ska jag lägga i lite kassar och skänka bort.

Nej ett sista damp ryck nu!

Lördag den 7 mars

Det blev efter många om och men en resa till Västerås. Och vi kom iväg vid halv tio tiden. Dock är det såååå grymt tråkigt att sitta så länge i bilen. Vi gjorde några stopp på vägen, ett i Södertälje för att införskaffa lite hundmat (har lite förmåner, vi får ganska bra med rabatter där för att vi har vattubrinken hundar) Så när vi har chansen passar vi på att handla när vi är i närheten. Hade även lite kontakt med uppfödaren idag, hon ville att vi skulle komma förbi en sväng, men hur skulle vi hunnit det? Kanske nästa gång! Och på hemvägen blev det en sväng förbi coop forum, för att inhandla lite nya cykeldäck. Både mammas och pappas cykeldäck har smällt...

men men, vi var som sagt en sväng i Västerås, käkade, fikade och hade de trevligt. (haha snubblar en massa på tangenterna idag, är så trött nu att tårarna rinner, får skylla på det ;P ) Pappa var faktiskt snällare idag än han var igår. Vet inte vad han hade för idiot dag då...  Men arg som ett bi var jag på honom i alla fall :P

[Mormors klocka har dragit ifrån rejält nu, en timme och 25 minuter före alla andra, lite läskigt samtidigt som det troligen finns en förklaring som dåliga batterier?] 

Nej nu blir det bara en massa svammel för att jag är så trött. Jag ska se lite till på TV och kasta mig i sängen. Är så grymt trött... Som vanligt är det bara jag som är vaken, pappa har lagt sig redan och mamma & syrran sover på soffan. Hundarna vet jag inte vart de är, de sover någonstans :)


Natti natti

I morgon blir det en liten resa, hoppas bara att surpuppan inte kör fel denna gång oxå och skyller på oss andra. Jaaaa! jag är super irriterad på min pappa. Han står inte högt i kurs just nu! Vi har bråkat som tokar och så har vi inte pratat med varandra på några timmar nu, precis som de brukar vara när vi bråkar, skriker och gapar på varandra. Stackars mamma brukar få sig en känga av pappa för att hon inte tar någons parti, men varför ska hon göra det? om hon inte är delaktig i diskussionen? Korkboll som han e.

Nej nu ska jag ladda kamerabatterierna, slå in lite paket, ta en dusch och sova. Kommer väll inte få sova så mycket eftersom pappa ska åka klockan nio i morgon, hahaha tror han ja! Då kan han ju åka själv, för det första är det MIN bil, för det andra är inte jag KLAR klockan nio en lördagsmorgon, för det tredje är han (just nu) en redig skitstövel. Så tro det eller ej, jag sätter mig inte i bilen förens klockan efter halv tio i morgon, vad han än säger!
Blir han ännu surare, argare och grinigare, så är det upp till honom, han ska inte sabba min resa! Jag ska vara pigg, glad och alert i morgon :) Vi har ju trotts allt ett födelsedagsbarn att fira :D

Nej nu ska jag duscha sanden ur håret. Natti natti
Sov så gott på er och ha en trevlig helg



45 min senare: Syrran kommer ned och säger "varmvattnet är slut" TACK! Verkligen snällt, vi ska upp tidigt i morgon, jag har ännu inte kommit i duschen för hon har blockerat badrummet, duschat så länge så varmvattnet tagit slut. Nu blir man ju ännu mindre irriterad. "du kan väll vänta tio minuter, så kanske de finns lite varmvatten" joo visst, jag får vänta 30 minuter till minst innan de finns varmvatten. TACK! Jag tror verkligen att denna familj har vänliga veckan. De värsta med de hela var att hon visste att jag väntade på duschen! Hon visste att hon skulle spara på varmvattnet. Men de gjorde hon så fan heller!
Tror inte vi kommer iväg före tio i morgon i alla fall. Och som vanligt kommer jag att få ta skiten för att vi inte kom iväg som pappa planerat (eller som han säger "vi planerat")

Nej nu ska jag ta en kalldusch, syrran kan inte räkna med en enda varmdusch detta år i alla fall, för hemden är ljuv! :thumbup:

mums :D

Lilla mammsen och syrran var en sväng till konsum för att handla 70% choklad till morfar och marianne, så passade de på att köpa lite glass :D så nu har sockersuget lagt sig lite. ;P

Nej nu ska jag käka lite mera glass, maräng, chokladsås och banan :)

choklad, choklad eller choklad

Det spelar ingen roll, men jag har ett så j*kligt sug efter choklad!!

bilden är från http://www.himmelsberga.nu


Är de värt 400 kr?

Är det värt att köpa en organizer?
Det är en almanacka med en massa saker till så man kan ha ordning på en massa hundpapper och tillbehör. Även när man ställer ut och så. Jag har dock inte ställt ut eller tävlat något med Jamie eftersom skolan tagit alldeles för mycket av hennes tid.
Men det ska bli ändring på!

HUNDBOKEN Classic 2009
Organizer PU - Svart
Bilderna är från minalmanacka.com, de gör sig inte rättvisa på bild, eftersom almanackan är precis lika stor som organizern. Man ser spiralen i kanten på bilden. Almanackan ska ligga där i.

Mamma har en sådan almanacka och den är ganska bra, är det värt då att satsa på tillbehören??

Dessa j*vla bråk!

Blir galen på dessa bråk, blir galen!
Förstår inte varför pappa är så J'vla dum hela tiden. Bara alla sträcker sig efter honom, lyssnar på honom och gör som han vill. Då fungerar det bra, men går någon emot, då kommer man fan inte ens utanför dörren! Bara han får bestämma så är allt lugnt. Annars är de hus i helvete.

Det blir ingen resa på söndag, vi kanske ska åka i morgon istället, men jag vet inte om jag vill följa med de där jävla surkartet. Får de mycket roligare hemma själv med Jamie Lee än att sitta timme efter timme i bil med honom i alla fall. Och om vi ska åka i morgon är det fortfarande klockan nio som gäller, inte fan kan han ge med sig, trotts att både syrran och jag måste göra det. Hon går ned till läkarna nu istället för i morgon när de bad henne komma och jag kan inte gå runt ringvägen med några kompisar som jag bestämt med. Kan han ge sig, nej då!

Nej nu ska jag jaga lite lägenheter och jobb, längtar mer än någonsin efter en egen lya!
Någon som vill ha en inneboende med hund? Jag flyttar in på en gång!

Morgontrött eller vad?

Började morgonen med att hälla apelsin juice i tee koppen. Ååååååh så mumsigt ;P Så den åkte rakt ned i slasken. Sen rullade allt på som vanligt, en promenad med hundarna och mamma "lämnade" mig på dagis :) 

Sen har dagen rullat på som vanligt, höga ljud och massa spring, de handlar ju om barn så det är ju inga konstigheter. Även en massa krokodiltårar, men dessa går vi inte på! Byrålådan åker ut och tårarna börjar rinna för att barnen inte får som de vill, nej tack du.

Nu sitter vi och bråkar om vi ska åka till morfar eller inte i helgen, pappa försöker visa att det är han som bestämmer genom att säga tvärt nej till att åka senare än klockan nio. Alla andra säger tio tiden, men inte han. Så den resan verkar ligga mil bort nu. Tyvärr. Hade varit lite roligt att träffa dem igen, har inte sets sedan jul... Om vi inte åker utan surpuppan, vi får väll se. Än så länge är ingenting omöjligt. hahaha har ju egen bil, får sticka iväg själv annars :rolleyes:

Nej nu ska jag se till att bli av med mitt socker sug, har blivit sockerberoende tror jag... *suck* Bara för att jag har socker i teet på jobbet... Dags att sluta med det oxå! Annars kommer man ju bli helt galen sen när skolan börjar igen :thumbdown:


Natti natti

Nu ska jag släpa mig till sängen om benen orkar anstränga sig mer, har ju varit på jumpa idag och efter det ville ine benen riktigt som mig... Så de tackar nog och tar emot om de får hoppa ned i sängen och vila upp sig för morgondagens äventyr.

Natti natti :)

"han är lik..."

Idag på jumpan kunde jag inte låta bli att spana lite på alla andra som jumpar, för när man ser någon i ögonvrån som man känner igen så tittar man ju en gång till. Bara det att idag var det en gubbe (har sett honom tidigare på något pass) som liknade en som spelade i pelle svanslös filmerna, de som gick som julkalender :P Kunde inte låta bli att titta på honom och fnissa för mig själv.



Claes Månsson
(bilden är från sr.se)
De var ganska lika ;P
Bara att han på jumpan var svettig och klädd i träningskläder.

Har för övrigt läst pelle svanslös boken flera gånger idag för barnen, den som handlar om när pelle ska fiska ströming ;)


[email protected]

Igår fick jag för mig att jag skulle upp till min farbrors grav för att tända ljus och sätta lite blommor. Vi tände ljus i både minneslunden och vid graven. Bara det att jag hade köpt lite blommor med mig oxå, hämtar en vas och vatten, går tillbaka för att trycka ned blommorna och vasen brevid stenen. Hur bra går de på en skala då? Inte bra alls, det är ju djupfryst för f*n!! Varför tänker man inte på en sådan simpel sak? Det är ju fortfarande vinter ute, klart att backen är fryst när de ligger både snö och is på den... Men så kan det gå, när hjärnan ligger hemma på kudden och slappar...

                                    

Så nu står det en bukett med tulpaner i alla färger hemma istället för på kyrkogården.

5 mars

Idag har det som vanligt varit full fart, en härlig dag på förskolan. Eftersom de inte var så många barn gick vi på en liten promenad med barnen till en lekpark relativt nära förskolan. Mycket uppskattat av barnen :) Sen satt jag och Åsa kvar en timme efter jobbet och arbetade med projektarbetet (suger så de skriker om det, vi jobbade även på rasten blääääääääääää... ) Sen var de bara hem, laga färskpasta med skinksås, rocka loss till några låtar från mamma mia the movie eftersom syrran latade sig på soffan och tittade på den, käka lite för mycke mat, ut med hundarna och ett jumpa pass :) så nu ligger jag utslagen på soffan och längtar upp till en varm och go säng :) 

                

God morgon!

vaknade som vanligt upp till en grå och trist morgon, men med alla busiga barn på jobbet lär det inte spela någon roll. De lär busa och ha sig så man blir lite gladare. En snabb frukost, packa ned datorn i väskan och  bege mig till jobbet, börjar om ca 30 min. Så det är ganska lugnt :) sååååå underbart att slippa pendla, slippa stressa till tåget, trängas i rusningstrafiken med gubbar och gummor.

Nej nu ska jag sätta lite fart så jag slipper stressa.



Lilla Jamie Lee har även varit på rymmen denna morgon, valparna är ine rädda för kompostgalrena som finns överallt, så de kan glatt skutta över dem utan några problem. Något Zindy aldrig gjort...

Projekt arbete

Nu har jag setat och arbetat med projektet, tyckte att de var ganska klart från början, men de fanns mer att ändra än jag trodde. Så nu har jag uppdaterat de en del, skrivit ut det för att få godkännande av min projektkompis som arbetar/praktiserar på samma ställe som mig. Så snart kanske vi kan skicka in mallen och våran slutprodukt!! Hoppas hoppas hoppas! För då kan jag stryka en punkt till på "läx-listan" :D :thumbup:
Jobbar vi efektivt på rasten i morgon och på fredag kan vi snabbt bli klara med det sista, om den tredje gruppmedlemen godkänner de vi gjort... Det återstår att se!

Nu ska jag ta en snabbdusch och krypa till kojs
:tired: Natti natti :tired:

4 mars

Idag fyller min kusin vitamin i norrland år, många grattis till honom!
                         
Idag har de varit mera fart än vanligt på dagis/förskolan, kalla de vad man vill tycker jag men vissa säger att dagis får man absolut inte säga! aj aj aj, de är förbjudet! Barnen har varit vilda som små monster men haft så grymt roligt, så de gör väll inte så mycket. De har hoppat i alla vattenpölar de kan hitta och dragit med sig en massa lera. Så min röd/vita jacka är inte så röd och vit längre. Men vad gör det? Får tvätta den i helgen eller efter praktiken :) Det är så härligt att se barnen leka och stojja så mycket. Inte lika roligt att klä av dem när vi skulle gå in, de var lera, kladd och blött, överallt. Så 13 barns ytterkläder och vanliga kläder skulle in i torkskåpen, de gick nästan inte att stänga dörren ;P

Min lärare har även varit på besök idag, för att se hur det går för oss och om vi trivs m.m m.m... De gick bra, fick lite mera kött på benen hur vi ska göra uppgifterna och sånt. Dock blev de lite pinsam tystnad när handledarna var med, både jag och Åsa pratade samtidigt med läraren för att slippa göra det enskilt, så lite mera flyt blev det. Annars hade de nog varit ännu tystare :P

Nu ska jag äntligen få lite käk, är hur hungrig som helst, sen kommer Bekka och hämtar min bil för att serva den och lägga in gallret i bagage luckan på den :)

                                         

Underligga drömmar

I natt hade jag underligga drömmar, om allt mellan himmel och jord. Jag var en sväng till stugan i Finland, min farbror var med och en massa konstiga saker. Min farbror låg sjuk hos min farfars syster, han var jättedålig och kunde inte komma hem över jul. Jag blev jätte arg för att farmor och farfar lämnat honom där istället för att ta med honom. Man lämnar ingen sjukling mitt ute i ingenstans där ingen har tillgång till en bil eller kolektivtrafik. Så jag bestämde att farfar och jag skulle åka över den kommande helgen  för att hämta hem honom. Sen helt plötsligt var de inte jul längre, de var mitt i sommaren när jag och farfar reste till stugan. Bara det att stugan var sig inte alls lik, de var underbara blommor överallt, de var så färgglatt så de inte var sant! De var som att gå in i plantshopen, fast den var miljoner gånger så stor, hade alla blommor man kan tänka sig, i alla färger och storlekar. Husen stod inte där de står i verkligheten, de var inte i rätt färger, de var långt emellan dem. (Husen står på jätte nära varandra i verkligheten, de är gula och röda och har buskar och träd runt sig) Men vi kom fram till stugan, när vi passerat massor med trädgårdsmästare och tjänstefolk. Väl framme träffade vi på upp födaren (hon bor i S-Tälje). Någonstans kom min farbror in i bilden och han var inte alls så dålig som de hade sagt. Han strosade om kring hos Lea, farfars syster, rak i ryggen och jätteglad. Jag började leta efter min systemkamera, hade helt plötsligt inte rest till finland för min farbror, utan för att fotografera. Jag fick gå tillbaka en bra bit, för att komma till upp födarens hus där min kamera fanns, men jag fastnade vid varenda blomma på vägen. Ville fota dem alla. Trotts att jag gick med pappas kamera i handen kunde jag inte fota förens jag hade min kamera. Hittade min kamera och började gå tillbaka.
När jag kommit så långt i drömmen började Flisan skälla som en tok, så jag vet inte hur det slutade...

Men de var en härlig blandning av vinter och sommar, fick träffa min döda farbror och se hur stugan ser ut med världens blomster runt om, även att upp födaren rest från Södertälje till stugan i finland för att ha en hundträff, utan hundar. Har aldrig sett en trädgårdsmästare eller några tjänstemänniskor i stugan. Många saker var med, men inget stämde med verkligheten :P Var får sådana saker ifrån? Hur kommer det sig att man drömmer konstiga saker under nätterna? För ingenting av det jag drömde stämmer, finns, skulle inte kunna föreställa mig detta, inte ens i min vildaste fantasi, det enda som stämde var att min farbror var sjuk, det var han sista tiden han levde, men allt annat var bara konstigt och stämde inte alls!

                    

3 mars

Idag är det den 3/3
Först var det några timmars arbete innan man kastade i sig lite lunch för att åka till skolan. Kom en timme tidigt till skolan för att kolla igenom projektarbetet (haha de gjorde vi inte), kollade hur de gått med alla studentmössor, som äntligen har kommit, även alla kläder och tillbehör, tror jag. *yes* äntligen! Så vi får se när det är dags att dela ut dem, kommer stå först i kön då :P
Som vanligt satt jag och Åsa kvar sist i skolan för att arbeta med projektet, inte ens lärarna var kvar. Men var hemma vid 18 tiden igen, kastade i mig lite middag och gick till hundträffen, som vanligt var vi sist ned dit. Denna gång pga mig. Men det gick ganska bra, var lite slabbigt ute så Jamie Lee ville inte riktigt ligga ned, vilket jag förstår, hundarna var lite kalla när vi kom hem. Men de var så duktiga så, kommer bli riktiga elit vovvar :)

Har anmält mig till en grundkurs i juni, troligen kommer mamma få gå en eller två gånger istället för mig. De krockade med studenten och lite sånt :P

Nu ska jag se klart på Gibbs och hans team sedan är det duschen och sängen som gäller. För i morgon är det en ny arbetsdag :)

                     

God morgon

Vaknade inte till världens vackraste väder, men de duger ändå. Solen kanske tittar fram några minuter när vi är ute och leker idag. Man kan ju hoppas i alla fall.

Somnade sent i natt, hade så ont i huvudet, knaprade lite alvedon och ipreen men de hjälpte inte. Så jag har fortfarande ont. Hoppas de går över innan vi ska skriva nationella, annars blir de inge roligt...

Hoppas ni får en trevlig dag, jag ska träffa alla klasskompisar igen, ska bli superroligt! :)

God natt

Nu ska jag knapra lite alvedon, ta en dusch och krypa ned i sängen.
Känns som om huvudet ska sprängas snart.

Har i alla fall skickat en del av alla fotografierna till Kina nu, skickat ett försenat grattis till en gamal dagisfröken och i morgon ska jag skicka cd:n med fotografier till morfar. Om jag nu inte glömmer det igen, eftersom jag slutar ganska sent i skolan...

Men men, vi får se.

Natti natti


Vovvarna på hal is



  



  

  
(små bilderna går att förstora när sidan laddat klart)

Lite foton från helgen



  



  




  
(små bilderna går att förstora, när sidan laddat klart)

Ute på isen


  

(små bilderna går att förstora, bara att klicka på dem)

Vilken dag...

Blev så irriterad på jobbet idag, förstår inte varför de ska hålla undan information för en? Först kom en upp från storbarns avdelningen och pratade med en av mina handledare, sen gick båda handledarna ut och pratade. Medans jag satt  ensam kvar med 12 barn. Sedan bad de mig gå in i de andra rummet och leka med de andra barnen, "för att de skulle vara en i varje rum" något de aldrig är annars. Så jag anade att något var galet, så ca 30 min senare får jag äntligen veta. Min kompis har tuppat av och ligger där nere och mår skit och pannkaka. Ändå tycker de inte att jag ska gå ned! Trotts att jag behövdes uppe gick jag ned.

Men men, i morgon blir det en kort arbetsdag, bara 3½ timme, sedan bär det av till skolan för att plugga lite och skriva inför nationella. Super tråkigt måste jag säga, men samtidigt skönt att bli av med det.

[Mormors klocka har vandrat ett helt varv nu, så den är ikapp igen med sitt plingande]

somnade visst

Tänkte lägga mig och vila ett tag på sängen, de slutade med att jag sov nästan två timmar.
Så nu ska jag ned och äta lite.

Är trött som fasen... Trotts en underbar sömn...
Kanske man behöver efter alla chocker man fått idag + att man ska skriva "inför nationella" i morgon.

"Bara" två till sjukan

Idag var det en händelserik dag på jobbet, hade inte räknat med att de skulle hända så mycket, mer en vanlig måndag på en förskola söder om stockholm. Men ack så man kunde bedra sig. En av pedagogerna hade ramlat på väg till jobbet och slagit i bakhuvudet, så helt plötsligt ramlade hon ihop på jobbet. Hennes man kom och ambulanshelekoptern fick köra henne till sös. Vet inte hur de har gått med henne. Bra tror jag eftersom helekoptern kom ganksa snabbt.

Sen var det lunch, lunchrast och barnen var busigare än vanligt. Då blir de kallabalik igen, min kompis som jobbar med femåringarna rasar ihop, så det är bara att  kalla på amublansen igen! Även hon fick sig en åktur till sös. Troligen är det bara ett migrän anfall. Men det är ju inte första gången det händer, hon är ju stammis hos ambulanskillarna ;)


Sen var det även första dagen efter lovet, så barnen var mer spidade och galna än vanligt. Mera bus, skrik och tårar än vanligt, men det är ju så det ska vara på en förskola! Barnen ska ha roligt :) Det är dock lite jobbigt när de varit lov ett tag och barnen har mer leksug i sig än någonsin!

Nej nu ska jag ta igen mig på sängen ett tag med alla gullhundar :) Känner att jag behöver det.

                     
                                                    dagens händelse (bild från google.co.uk)


Första mars

Ja då var det endast 25 dagar kvar tills man fyller år igen. Både på gott och ont. Börjar bli lite smågammal känns det som. Usch, jag fyller ju endast 19 år. Har hela livet framför mig, ändå sitter jag här med ångest. Men några timmars sömn kanske räddar mig.

Idag har jag i alla fall börjat med pluggandet, rensat ut hur mycket kläder som helst från mina garderober, ska väll skänka en hel del, men jag får göra en "sista"  rensning i morgon igen, när jag är lite piggare. Syrran kanske skulle sno lite av sakerna oxå. Det är trotts allt bara 15 högar med kläder som jag inte vill ha längre. Sen var det självklart ett friskispass en promenad med hundarna och duschen som gällde, så nu har jag äntligen fått in de jag ska spara i lådor och skåp igen, de tog bara 4 timmar! Men jag är inte färdig än heller, så jag skjuter de till i morgon efter jobbet.
För nu har man inget underbart lov längre, nu är det jobb och skola som gäller igen. *suck* det som är så underbart att vara ledig.

Nej nu ska jag nanna kudde några timmar innan väckarklockan ringer.

Ska lyssna en sista gång på "Wherever you will go" innan jag släcker för natten.

Natti natti :)

plugg plugg plugg

Nu är jag trött på att plugga, har snart gjort klart uppgifterna i svenskan, så de är skönt att kunna stryka en sak på listan. Trodde jag hade lite roliga uppgifter att göra men inte, de är bara tråkiga saker. Som Historian och Religionen. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! Men de är som sagt bara bita i det sura äpplet och jobba på. Farmor och farfar var nyss förbi en sväng, de ville ha hjälp med några saker och så var de ute på en promenad i de vackra vädret.

Nej nu ska jag fortsätta plugga lite innan det är mat och träning.

1 av 13

Nu har jag gjort en av tretton uppgifter. Känns ganska bra att en är klar i alla fall, då de bara är tolv kvar nu. *suck* men de är bara bita i det sura äpplet när man skjuter upp läxor så får man ta igen det senare.

De tråkiga är bara när man kör fast med uppgifterna. Vet inte hur jag ska skriva dem... Men de löser sig nog. Har kommit igång ganska bra!


Nej tillbaka till pluggandet, annars kommer jag fastna här för alltid!

Sen är det ju sista dagen på sportlovet, inte så roligt, de skulle gärna få vara några veckor till ;)
Så i morgon är det tillbaka till verkligheten och en massa busiga barn!


1 mars

Kanske lite sent att säga "godmorgon" trotts att man precis klivit upp, låg kvar i sängen över en timme och läste i min bok jag fastnat i. Så nu ska jag jaga lite kläder och kankse gå en promenad i skogen med hundarna. Om jag inte stannar hemma och pluggar i stället. Får se hur jag gör.

För de är ju trotts allt värdens vakraste väder ute, så jag borde knata lite i skogen, men läxhögen minskar ju aldrig då... Så pluggandet måste nog tyvärr komma i första hand. Var ju trotts allt ute på isen i värdens skönaste väder igår. Får väll dra isär gardinerna och njuta av solen den vägen istället ;)

Alla sju hundarna på samma bild!!

De var inte bara alla sju hundarna som kom med på bild, även en hand fastnade ;)

RSS 2.0