Tisdag morgon

I morse när jag var ute med hundarna så tänkte jag "de ska jag skriva om och de ska jag skirva om" nu sitter jag här vid datorn och det är tomt i huvudet!

Snöar gör det ännu, mer eller mindre hela tiden så ni kan ju tänka er hur det ser ut i lilla Nynäs. Jag stannar med glädje inne :) För de är trotts allt tio minus ute... Tillomed hundarna bär kläder nu, under protest så klart! Täcke är ingen hitt. Ändå är det superroligt att springa i snön och busa, fasten att tassarna fryser till is och gör ont. Inte lätt alla gånger.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och hoppas på att de finns något att se på tv, fick i mig frukost tillslut, efter nästan tre timmar vaken och en 45 minuters promenad med hundarna! - Jaa, jag var uppe tidigt, mina "gulliga" grannar håller på att renovera så de låter som golvet brakar igenom snart...

Ska även redigera lite bilder innan de är dags för lunch och en promenad igen.

(årets första julklappar ska även slås in) :D

"always look on the bright side of life"

Jaa, se det från den ljusa sidan! Det blir vitt ute... och jag blir fast på jobbet, trolige mellan 12-24 timmar... I värsta fall kan de bli flera dagar då det verkar omöjligt att få tag i vikarier.

Person 1 insnöad och skulle jobba söndag dag,
Person 2 jag ska jobba söndag natt,
Person 1 ska jobba måndag dag (fortfarande insnöad?),
Person 3 ligger på sjukhus och ska jobba måndag natt... När får jag sluta??

Okej, jag målar fan på väggen i förtid, för jag vet inte hur detta ska sluta, men samtidigt vet jag inte när jag kommer hem heller. Så jag försöker förbereda mig på de värsta då jag eventuellt ska vara vaken hundra år till... Tycker någon kan komma med lite bra besked snart!

Jobb 1½ dygn?!

Är lite smått orolig att jag ska bli fast på jobbet 1½ dygn, är inte direkt glädjande och titta ut genom fönstret och se snöstormen.. Dagpersonalen som ska jobba i morgon bor ute i skogen, förhoppningsvis snöar hon inte in :)

Nu ska jag sjunka lite djupare ner i fotöljen och se på Twilight och dricka mängder med tee. Rethosta samt ont i halsen... Ingen rekommendation, håll er friska! :)

- Bilden är tagen för nio månader sedan -

Från lägenheten







Äkta finne

Finsk och het, jo tack jag vet. Snygg och läcker, tack det räcker. Finsk och
smart,så uppenbart. Alla vill se oss falla, men vi Finnar slår sönder
dom alla. Tre ord räcker, Jag föddes läcker! Finnar är heta, det ska
alla veta! Alla Finnar kopiera om du vill visa att du är en äkta Finne.
Finne till 100% är jag inte, men i alla fall 50%!

:)

Idag kom lite av de Finska generna fram, vi firade lilla Jul tillsammans med farmor och farfar.

Sov gott



Bjuder på lite vita bilder från förra vintern då jag verkligen har ork att ta mig ut med kameran.
Förstår inte att jag inte somnat ännu, antar att jag går på reservkrafter. När klockan passerade åtta kändes det snarare som midnatt, men jag kan inte lägga mig ännu för då vaknar jag vid fyra, problem va?

Men nu är klockan 22.30 och jag mer än längtar efter sängen och en god natts sömn!

Morgondagens planer är i alla fall att åka till djurboden i hopp om att hitta något nytt foder till hundarna, fattar inte varför Precept skulle göra om sin hundmat, för hundarna får hemsk andedräkt av den nya! Hoppas även hitta täcket från hurtta som jag blitt smått kär i :) Vill veta vilken storlek hon har så jag kan köpa de lite billigare på hund mässan!

En sväng förbi Jysk som öppnar i morgon... Synd att lönen kommer i morgon, eller ska man se de som tur? Tror plånboken får stanna hemma ;)

Nu ska jag sussa, förhoppningsvis gott!

Natti natt

Tack och god natt, mår som jag skulle blivit både överkörd och manglad! Har i alla fall varit vaken 26 timmar nu, gissa om jag kommer sussa gott när jag ser kudden :)

Ha en trevlig dag, njut av snön, jag går i ide!

Natti natt

Tack och god natt, mår som jag skulle blivit både överkörd och manglad! Har i alla fall varit vaken 26 timmar nu, gissa om jag kommer sussa gott när jag ser kudden :)

Ha en trevlig dag, njut av snön, jag går i ide!

Harry Potter

Var och såg den senaste Harry Potter filmen i lördags efter jobbet och jag gillar den skarpt! Bättre gjord än tidigare filmer och jag längtar riktigt mycket efter den absolut sista filmen :) dvs del 2 som kommer? Juli 2011?

Vill se den igen bara för att den var så bra!! :D

Hundar + Snöblask = ?

Hundar + snöblask = hundar i täcken! Tänk vilken bra uppfinning! :)

Igårkväll när vi skulle ut med hundarna var det ett elende i hallen, ett helt gäng med täcken, koppel, halsband, gummistövlar, regnställ, mössar, vantar och sockar åkte fram.

Tänk att de kan vara så krongligt att komma iväg på en promenad. Först på med täckbyxorna, raggorna och stövlarna för att sen inse att man är kissnödig... Tänker tanken på att åla sig ur byxorna och få av stövlarna som är storleken för liten var inte allt för lockande! Så de är bara på med en extra tröja och ytterjackan för att inse att man nu liknar en michelingubbe.

Böjer sig ner för att få täckena på hundarna, halsbanden på plats och i med kopplet. Än så länge går allt bra! Sen, när vi väl öppnar dörren så rör sig hundarna inte en meter, i vanliga fall brukar dörren flyga upp och hundarna ser man knappt svansen av... Men icke då, de rörde sig inte ur fläcken. Efter ett litet tag gick Zindy med på att flytta sig, sakta men säkert ut genom dörren, Flisan gick sakta efter och JamieLee rörde sig inte ur fläcken!

Väl utanför dörren så går det sakta och osäkert, JamieLee fick vi släpa närmare 300 meter innan hon tog ett steg av fri vilja. Nästa problem kom när hundarna insåg att dom var tvugna att kissa med stringtrosorna på sig! (de såg i alla fall ut som de tänkte så om snörena som håller fast täcket runt bakbenen). Sakta och lite säkrare traskade vi vidare, hundarna såg olyckligare än olyckligast ut och själv var jag inte heller allt för lycklig. Men vem är det i detta underbara väder?!

Väl hemma var alla lika lyckliga att få klä av sig ytterkläderna och täckena, för inte är de roligt att traska runt med 35 kg extra kläder...


Systrarna bus förra vintern, Flisan har samma päls och samma täcke, JamieLee liknar en nakenhund...

p.s. De var underbart att få komma hem efter en 45 minuters lång promenad och få kissa! :P

Nya tag

Gårkvällen blev en gnällkväll. Inte bra.

Kändes inte bättre av att jag vaknade klockan halv åtta av ett sms från just BC. De ville att jag skulle jobba, bad för dem! Jag är envis :) Får jag inte veta i tid att jag ska jobba, så är jag hellre ledig än att stressa som en tok! Visst nån gång kan jag flyga ur sängen och ta jobb så, men inte efter att dom strulat som dom gjorde igår!

Slut på gnäll! Vaknade som sagt tidigt och sitter än i pyjamas, ganska mysigt med en morgon som denna. vakna med the voice, sos gute och diverse program har avverkats. Vad jag ska roa mig med resten av dagen har jag ingen aning om, förhoppningsvis hämta ut en iphone och njuta av en kall men solig dag!

Gnäll, gnäll, gnäll...

Känner inte för att göra något annat än att sova, är trött jämt och ständigt! Förstår inte detta, är som en såskopp i huvudet... Tappat lusten för allt.

I morgon ska jag förhoppningsvis hämta ut min Iphone, om sms avin kommer som den ska.

Blev lite sur på mitt ena jobb idag, i morgon skulle jag egentligen jobba 9,30-13 på en förskola men så blev jag "övertalig" för dom behövde inte vikarier längre. Så på eftermiddagen ringer BC och säger "du kan få jobba i Sorunda/Stora vika (minns inte vad hon sa) och då är arbetstiderna 8-16!" Newer ever, jag orkar inte  börja om med att känna ca 20 barn för en dags jobb. Inte heller åka till ett ställe jag inte hittar, så jag står utan jobb i morgon ist. Klagar inte, då jag behöver en dag ledigt!! Samtidigt såg jag fram emot en kort dag för en gångs skull... Jobbet via kommunen har värdelösa avtal, vi är rent utsagt slavar där. Ingenting att säga till om, bara acceptera eller vara utan jobb.

Man kan inte alltid få som man vill ;)

Nu ska gnällkärringen sova vidare på soffan innan hon kastar sig i säng för att sussa vidare!

Vila i frid <3







trötta ligan


Så här kan man oxå sova! På min mage :)

Sen slocknade även jag och vaknade ca 1 timme senare med en annan vovve på magen... Trött, ooo ja! Men hur fasen jag missade detta har jag ingen aning om.

Vovvarna på lövet







Färdig!

2 Timmar senare:

Nu är vi alla fyra rena igen, jag fick mig oxå en dusch tillslut när alla tre små monster var klara! Så nu ska jag på något sätt roa tre stycken överenergiska hundar! Fattar inte vart dom fick denna energi ifrån, jag är dö trött! Framförallt i ryggen.


Ganska bra jobbat, tre hundar är redan badade och klockan har inte passerat 11 ens en gång! :) Har även dragit igång en tvättmaskin, plus poäng!

Vad ska man göra nu då? *uttråkad*

Vad gör man på en ledig dag?? och när de till på köpet regnar??!!

* Roar sig med att bada tre hundar?
* Ser på film, tv och serier hela dagen?
* Tvättar, städar och skurar?
* Gör inte ett skit, sitter på en pinnstol och ser i väggen?
* Åker och shoppar

Kan säga att jag själv behöver en omgång i duschen, håret är så där lagom mysigt och jaa, ni förstår själva. Skyller på att jag jobbat nätter och nu äntligen ska tillbaka till verkligheten!

Vaknade runt fyra i morse och tänkte "nu är det kört" men jag somnade halvt som halvt om och sov fram till åtta :) Lagom mysiga drömmar har hängt med från morgon kvisten, en  blandning av NCIS, verkligheten och sånt som aldrig skulle kunna hända...

Sur och grinig

Ibland blir man bara så förbannad, helt galen!!!! Blir så förbannad att jag har lust att slå in skallen på vissa personer!!! Men inte fan kan man göra det heller, bara sitta och göra ingenting!!


Tack och god natt.

"råkade"...

... Klicka hem en Iphone 4 idag :)

hahahah fasen vad jag uppdaterar om den hela tiden, varför? jag har inget annat att skriva om!


Så nu är det bara vänta och se när denna ska trilla ner i brevlådan :)

Iphone 4

Igår pratade jag med en trevlig prick på tele 2 som hjälpte mig att ta bort bindningstiden på mitt abonnemang! Så nu blir de till att vänta två dagar sen kan jag beställa en iphone 4!!



Tralalalalalalalalala lalalalalala, dansar av lycka! :)

och så måste jag erkänna något, egentligen vill jag inte ha en iphone... varför köper jag då en? joo för att ha någonting att göra på jobbet!

Ännu en natt

God morgon världen! Hoppas ni är överlyckliga när ni vaknar och inser att de är storm och spö regn ute, vi slipper i alla fall snöstorm, än så länge! själv har jag varit vaken hela natten och hört varenda droppe mot fönsterbrädan.




Uppdatering om min lilla vovve, numera spelar hon heldöv och lyssnar inte alls på vad jag säger. Tror att de beror på att jag sällan är hemma numera, men jag vet inte... Hon drog även in i en hästhage och smaskade på alla delikatesser som hästarna delar med sig av. Gissa om hennes matte jublade, när hon stack andra gången skulle inte jag velat vara i hennes päls! Just då kände jag att de var tur att jag jobbade i natt och slapp dela säng med henne.

Tröttast i stan

Efter endast fyra timmars sömn lyckades jag på något vis kliva ur sängen! Lite mys med hundarna, middag och en timme på jumpan. Kan säga att jag ångrar att jag gick på jumpan, höll på att svimma och allt var bara extremt jobbigt, benen lydde inte och synen blev dålig. Med andra ord, soffan hade varit bättre :)

Men efter lite pepparkakor, en smörgås och en kopp tee känns allt bättre igen! Tröttheten är kvar, men den fixar vi lätt bort, om en timme drygt.

Nu blir de bondi beach och drömma mig bort innan jag ska kalla på John Blund :)

onödiga problem?

Ibland skapar man sig onödiga problem, just nu är mitt problem sömn... På måndag börjar jag jobba nätter igen (precis som jag gör nu, jobbar en lördagnatt, ledig söndag natt och börjar måndagnatt) så, egentligen så skulle jag sova 1½ dygn nu men vem fasen klarar det?

Antingen vara vaken hela dagen, jumpa på kvällen, fota på kyrkogården och sedan stupa i säng eller hoppas på att de löser sig. Just nu känns det som jag skulle vilja stupa direkt! :P

Nu ska jag fortsätta jobba, det vill säga, se på tv! Ansträngade de här ;)

Iphone 4

När min pappa skaffade sig en Iphone tänkte jag, en sån ska jag ALDRIG skaffa. Efter en dag i port 73 längtade jag efter en iphone för min kära mor gick och köpte sig en bara så där! Jag måste vänta till den 28 maj 2011... Känns lite surt. Det är bara vänta, vänta och vänta...

http://marielouisenilsson.blogg.se/images/2010/iphone4_100094323.jpg

Jaa, blir till att vänta ett halvår...

Tjejkväll !

Har haft en underbar tjejkväll med ett gäng goa vänner, snackat, käkat, skrattat och druckit...



Vet dock inte hur jag ska hålla mig vaken just nu, en otrolig trötthet slog plötsligt till och jag som måste vända dygnen lite för kommande natt arbete. Dock är det en maskin med tvätt och lite disk kvar att ta hand om, som jag längtat *jublar av ironi*

Kanske ska sussa gott ändå :P

Test med trion

Tänkte göra detta test på alla tre hundarna. Lite skillnad är de allt på dem :)

Vad heter din hund?

Vattubrinkens Silje (mamma): Zindy
Vattubrinkens Jamie Lee: Jamie Lee
Vattubrinkens Julia: Flisan


Vad kallar du den?
Gumman, grisen, råttan, gullunge, älskling, sötnos.. Kära barn har många namn ;)

Har den något kennelnamn?
Vattubrinkens Silje (mamma): Zindy
Vattubrinkens Jamie Lee: Jamie Lee
Vattubrinkens Julia: Flisan

Vad har du för ras?
Nova Scottia Duck Tolling Retriever "Tollare".


När är hunden född och hur gammal är den i nuläget?
Zindy: Född 2006.02.03 så hon är 4 år 9 månader
Jamie Lee: Född 2008.07.04, så 2 år 4 månader (men hon både beter sig och ser ut som en 6 månaders valp)
Flisan: Född 2008.07.04, så 2 år och 4 månader

Har du den för sällskap eller någonting annat (jakt, avel, utställning, vakt, etc)?
Zindy: Har varit i avel för en kull.
Jamie Lee: Familjehund ända ut i tassarna!
Flisan: Skulle ha en kull men har AD1. (pålagringar på armbågen, men det är någoting hon själv inte känner av)

Hur mycket väger din hund?
Zindy: 18.3
Jamie Lee: 16 (när hon var magsjuk senast) så nu ligger hon runt 17.7 ca.
Flisan: 18.8

Hur hög är din hund?
Zindy: Ingen aning, mittemellan...
Jamie Lee: Ingen aning, Jamie Lee är lägst.
Flisan: Ingen aning, Flisan är i alla fall högst!
Vart i från fick du din hund?
Zindy: Vattubrinkens kennel
Jamie Lee: Mamma Zindy som valpade här hemma!
Flisan: Mamma Zindy som valpade här hemma!



Hur lång tid tog det innan hunden blev rumsren?
Ingen aning!

Tigger din hund vid bordet?
Zindy: Ibland tyvärr
Jamie Lee: Oftast inte, men när vi ätit klart vill hon sitta i knät
Flisan: På avstånd

Ska du ha en hund senare i ditt liv också?
Tror inte jag klarar av att leva utan hund.

Kan din hund gå lös utan koppel?
Zindy: Ja.
Jamie Lee: Ja!!
Flisan: Tror det. (går sällan ut med denna gullunge)

Gillar din hund att hämta pinnar/bollar?
Zindy: Helt galen i både bollar och pinnar
Jamie Lee: Tittar på bollarna ungefär som de skulle vara något hon hostat upp... Någon enstaka gång kan nog leka lite med den, men blir den slämmig så går det INTE!
Flisan: Galen i allt som man kan leka med :)

Kan din hund simma?
Zindy: Finns inget bättre!!
Jamie Lee: Finns inge bättre, hon kan ta sig en egen simtur bara för att...
Flisan: Om hon får simma efter något.


Hur ofta är du ute och går med din hund?
Zindy: Minst en gång om dagen
Jamie Lee: Minst en gång om dagen
Flisan: Lite då och då.

Tro inte att hundarna får en promenad när jag känner för det bara, för så är de absolut inte! Hundarna får MINST tre promenader per dag. Antingen av mig, min mamma eller min syster. Allt beroende på hur vi jobbar och pluggar.

Har din hund haft en sjukdom nån gång?
Zindy: Kennelhosta, öroninflamation, ögoninflamation, magsjuka
Jamie Lee: Kennelhosta, öroninflamation, öroninflamation, magsjuka
Flisan: Kennelhosta, öroninflamation, ögoninflamation, magsjuka

Tror inte vi vart med om något mera, peppar peppar. Har enbart Jamie Lees uppskrivet, men när en vovve får det åker oftast alla tre på det...

Är du rädd för hundar?
Inte direkt rädd, men vissa raser har jag mer respekt för.

Är din hund aggressiv mot andra hundar?
Zindy: Vissa hundar klarar hon inte, detta efter att vi avlivat Nessie och att hon fick valpar. Vi jobbar på att få bort det, men de är lättare sagt än gjort!
Jamie Lee: Hon tror alla hon möter är lekkompisar
Flisan: Tyvärr efterapar hon sin mamma, så vissa hundar blir även hon arg/galen emot, men är mycket lättare att avleda än Zindy. Går man ensam med henne är hon en vovve, men går hon med hela flocken härmar hon sin mamma med allt.

Har du strypkopppel på din hund?
Zindy: Halvstryp
Jamie Lee: Halvstryp, för när hon var liten slet hon sig några gånger. Oftas går hon dock lös...
Flisan: Halvstryp

Varför vi har de undrar jag egentligen, de har blivit en vana att köpa det...

Har du någon gång köpt kläder till din hund?
Zindy: Täcken, tjockare för vintern och regntäcke.
Jamie Lee: Täcken, tjockare för vintern och regntäcken.  (önskar sig hurttas täcken i blått och svart) hehehe en hund som har allt vad köper man då? Joo lite snyggare täcken.
Flisan: Täcken, tjockare för vintern och regntäcke.

Skulle aldrig klä min hund / mina hundar i kläder!!

http://www.annonsera.se/images/00059/0/hurtta-regnt%C3%A4cke.jpg http://www.dog-online.co.uk/images/hurtta_pro_black_jacket_03.jpg

Vilken är din favorit hundras?
Tollare, Golden, Flat, Schäfer. Finns många underbara hundar!

Är du nöjd med din hund?
Jamie Lee: Absolut, undrar dock hur de skulle se ut mellan oss om hon vore hörande, om hon skulle vara mer som de andra och inte gå i sin egna lilla värld och om hon skulle skälla då ist för att skrika?




Är din hund van med andra djur, tex katt?
Zindy: Ja om dom inte är på tomten
Jamie Lee: Ja om dom inte är på tomten och hon inte är med Flisan
Flisan: Ingen aning, dom får inte vara på tomten för henne i alla fall!


Älskar du din hund?
Över allt annat!

Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop?
Vi har gått
Zindy: Valpkurs, fortsättningskurs, grundkurs, spårkurs, agility steg 1, agility steg 2, agility handling steg 3,
Jamie Lee: Valpkurs, Grundkurs, Agility steg 1, Agility steg 2.
Flisan: Valpkurs, Grundkurs, Agility steg 1, Agility steg 2

Vi ska gå:
Zindy: (tror mamma) ska gå steg agility steg 3 igen.
Jamie Lee: Spår och Agility steg 3
Flisan: Agility steg 3

Är det din första hund eller har du haft hund förut?
Ja, Jamie Lee är min första egna hund. Men i familjen har vi även Zindy (som är min mammas hund) och Flisan (som står på min mamma men min syster har ansvaret för henne). Vi har även haft Nessie tidigare som tyvärr inte finns med oss längre.

Nessie

Har ni besökt veterinären någon gång?
Ja, minst en gång per år för sprutorna sen för att kolla om de kan vara något, hellre en gång för mycket än en gång för lite!!

Det roligaste din hund vet?
Zindy: Springa efter bollar, Agility, springa i skogen, åka bil
Jamie Lee: Agility, hoppa på stenar, stockar jaa med andra ord ALLT som ger en godis :P mysa i soffan, åka bil
Flisan: Vad som helst, allt är roligt i denna vovves värld! Åka bil.

Våra hundar är super nöjda bara dom får vara med! Bara de ger godis och dom får vara med så är livet på topp.

Det tråkigaste din hund vet?
Zindy: Vara hemma själv, väntan!
Jamie Lee: Vara hemma själv, gå i trapphus (finns inge värre än trapphus i hennes värld), vänta!
Flisan: Vara hemma själv, väntan!

Biverkningarna av nattarbete

Biverkningarna av nattarbete... Klockan är kvart över fyra på morgonen och jag är klarvaken sen en halvtimme tillbaka. Kul!

De får bli en kopp tee och sen sängen igen. Min vovve fattar dock inte vad  matte håller på med, är de morgon redan?? Ser de ut som hon skulle tänka. Och det är de absolut inte!!

En kopp tee och sussa gott igen? Hoppas kan man alltid ;)

Lov veckan

Måndag;
- Slutar jobba klockan nio (trodde jag, åkte hem vid tio för dagpersonalen strulade)
- Sova till klockan ett (sket sig de med, sov till klockan 16)
- Åka på hundträff

Tisdag;
- Åka till nacka forum

Onsdag;
- Jobba 13-16
- Köra agility 19.00

Torsdag;
- Jobba 13-16

Fredag;
- Åka till Port 73
- Tjejkväll!!

Lördag;
- Jobba 20-00

Söndag;
- Jobba 00-09
- Sova några timmar på dagen bara
- Köra dubbla jumpa pass

(måndag börjar jag med nätterna igen)

Får se hur planerna går denna gång...

En bättre måndag morgon får man leta efter!

Inte nog med att natten har varit grymt jobbig, den har gått saktare än någonsin och jag har tittat på klockan varannan minut. När klockan är fem över nio har dagpersonalen inte dykt upp ännu. Fem minuter till går och de finns ingen på plats, då börjar jag ringa runt men inte svara hon i telefonen för det. Efter en kvart svarar en svärnades arbetskompis att hon försovit sig och kommer om tio minuter...

Mamma, syrran och hennes två kompisar sitter ute i bilen och väntar på att få åka hem och sova då dom setat vakna och titta på film hela natten. Så de får åka hem medan jag väntar, väntar och väntar. Tillslut ringer jag till "bossen" men där går bara telefonsvararen igån, i hopp om att få tag i arbetsledaren iställe ringer jag henne, men icke... Vid de här laget står håret åt alla håll och kanter, ögonen blodröda och jag svär åt allt! Då ringer telefonen och personen som ska jobba natt har blivit sjukskriven en vecka, så nu måste jag jaga vikarier till tre nattpass oxå. då bröt jag ihop!

Ringer hem till arbetsledaren och hoppas och ber om att hon ska svara och de gör hon. Hon blir rosenrasande (då de hänt en massa saker redan i arbetslaget så fick detta bägaren att rinna över) och jag fortsätter jakten på "bossen" som säger
- de ska inte du ringa om, är personen sjuk ska den själv ringa hit och anmäla detta.
- jaa, jag vet det, men hon ligger på sjukhuset, ring henne själv då!!

Då var jag nära att skälla ut henne istället fast hon inte gjort något fel, men vad ska jag göra? Vem ska jag ringa till när jag redan jobbat 13 timmar och de inte kommer någon? Är det inte "bossen" och arbetsledaren som ska ha en raport om läget då? Efter det gick både min och brukarens telefon varm och när de äntligen ringde på dörren kunde jag inte annat än skratta av ren ilska.

Jag blev i alla fall avlöst efter många om och men, vad händer då, joo mamma sitter i bilköer och kommer nästan en halvtimme senare. Dagpersonalen ber om ursäkt att hon är sen och jag förklarar att jag kommer inte hem nu bara för detta... Lagom glad, rent ut sagt, så arg så det övergått till skratt istället. KUL! ha ha ha.

Väl i bilen så säger mamma "de har varit inbrott på mitt jobb och jag är nu 1½ timme sen!" vad svarar man på det? Jag kände bara att de här var för mycket... De går inte längre, jag orkar inte! Så mammsens jobb är sönderklottrat, ruterna krossade och nya datorer snodda.

De blev bara för mycket med en sån här morgon och jag måste skriva av mig lite. Efter fyra nätters arbetande och dålig sömn på dagarna, nu ligger smockan i luften! Hade någon hälsat på mig i trapphuset hade den inte haft fram tänderna kvar kan jag säga.

Grattis till den som orkade läsa om min underbara morgon, nu ska jag borsta tänderna och sova några timmar, eller kanske några dygn. klockan är elva, vid de här laget hade jag hoppats på att sova minst 1½ timme, men jag har inte sett huvudkudden ännu. Och om de finns vikarier till nattpassen som nu står tomma i veckan, de har jag ingen aning om. och jag bryr mig inte heller för jag ska sova!!!!!!!!!!!!!

Kan man få en bättre start på veckan?! Kan man få en bättre måndagsmorgon?!

Fick denna underbara bild av mamma :) de v...

dsc00235 (MMS)

Fick denna underbara bild av mamma :) de värmer en seg morgon denna, snart får jag sussa gott när alla andra jobbar!


Den stora frågan, varför?

Det har gått mer än fyra år sedan vi fick beskedet, att min farbror inte längre finns. Det känns som en evighet sen, det känns så sjukt länge sedan jag fick se honom, prata med honom och höra hans skratt. Någon som jag aldrig kommer att få höra igen. För han finns inte mer, just nu sitter jag med tårarna i ögonen och undrar samma sak än idag, varför? Varför fick inte du överleva kampen?

Ett år senare så får vi beskedet att våran älskade hund Nessie har cancer och avlivas, även där varför fick inte hon överleva kampen? Varför?  Varför drabbades hon av cancer för, varför våran goa underbara vovve? Vad hade hon gjort för att drabbats av detta? Det enda hon gjorde var att bringa kärlek till hela familjen, ge oss lycka under stora delar av sitt liv.

Ytterligare ett år går och min mormor blir inlagd på sjukhuset min farbror än gång legat på. Ciggareterna som orsakat Kol tar hennes liv efter år av kamp emot sjukdomar och elende, som hon själv förnekade, hon mådde ju bra. Slangen till syrgasen styrde hennes liv och hon var fast i soffan mer eller mindre, fick maten serverad av hemtjänsten och kom inte därifrån förens hon behövde gå på toaletten eller hemtjänsten kom för att bädda ner henne. Vissa dagar klev hon inte ens ur sängen, vilket jag kan förstå. Hon orkade inte. Något jag inte kan förstå är varför människor väljer att röka, för de ger ingenting, de skadar bara och förstör. Men än en gång, varför?!





På ett vis känns allt som de var en evighet sedan, ändå är jag nära på att lyfta telefonluren många gånger bara för att kolla läget. När man pratar med kusinerna är de många gånger nära att de slinker ur "hur är de med pappa din då" eller något jag dagligen frågade min mamma under kvällspromenaden "har du pratat med mormor idag? hur är de med henne?" frågan ställs även idag, av misstag... För jag har fortfarande inte förstått vad som hänt. Mormor sitter inte längre i Tullinge och ser på sport, hon ber inte mamma lämna in hästarna varje lördag längre och hon finns inte längre i andra änden av telefonluren när man ringer.

Och mormor; jag är verkligen ledsen att vi inte kom och hälsade på oftare. Jag ångrar verkligen det!!



Jag hoppas ni vilar i frid och jag hoppas ni vet att ni är älskade och saknade. <3 även om det är två, tre och fyra  år sedan ni lämnade jorden, så kan jag inte förstå att ni är borta. Ni var ju här nyss.

38892

Just nu känner jag för att ut och åka bil, ända till postnummer 38892 :D

Dom har LÅNGHÅRIGA SCHÄFERVALPAR, SOM ÄR RAKRYGGADE :D

VILL HA, VILL HA, VILL HA!
Men nej, ska inte... Jävligt frestande dock :P


http://www.blocket.se/kalmar/Rakryggade_langhariga_schafervalpar_27952169.htm?ca=11&w=3&last=1

Hur roligt har du på en skala ett till tio...

dsc01579 (MMS)

Hur roligt har du på en skala ett till tio...? Gissa en gång, är inte så svårt! Klockan är nu kvart i tre och den verkar ha stannat där.


1 November

Om några minuter går vi över på en ny månad och det betyder att jag klarat av min 64 timmars vecka med jobb! Ja, just nu räknar jag ner samtidigt som jag tittar på "Chuck" käkar polly och längta efter en mjuk säng! De är väll som vanligt, för jag kan inte påstå att de är roligt att jobba nätter, för de är inte många vakna då :( Men samtidigt är de väldigt lätt jobb jag har, så jag ska inte klaga :)

Idag blev det en timmes skogspromenad innan jag äntligen fick sova gott, de gjorde jag minst sagt! Undrade vad de var för oväsen när jag vaknade och insåg att klockan kvar 18 och de var dags att kliva upp när väckarklockan ringde. Suck, jag som sussa så gott :) Ringde mamma och bad om matlåda, leggins och några filmer. Sen raka spåret till ösmo och en promenad på ca 45 minuter innan jag började jobba igen.

(humöret var inte de bästa när jag kom fram till jobbet, hade inte stoppat i min någonting på 12 timmar)

RSS 2.0