bla bla bla

Känner för att skriva, men jag vet inte vad.
Sitter och tittar på någon gammal film som går på tv+, män och kinnor tror jag att den heter.
Valparna ligger i hagen och sover, fast det verkar som om en är vaken, för någon piper och har sig. så jag får vänta med att skriva, valparna får i första hand.

så natti natti

ciao

bilddagboken.se

Nu har jag lagt ut massor med bilder på valparna på bilddagboken.se
Även där heter jag trollartollaren om det nu är någon som är nyfiken =)

Valpisarna åtta veckor


idag fyller alla valparna åtta veckor!!
så många grattis igen!! =)

Grattis på 18års dagen


Idag fyller Marie 18 år!!
många grattis =)

så ikväll blir det party!! med andra ord har jag ledigt från valparna!

Såååå gulliga!


Kan inte få nog av dessa gullegrisar, vet inte hur jag ska stå ut nästa vecka när de flyttar... =/

Min vovve


Lugnt och lugnt kan jag inte påstå...

De där med att lugnet har lagt sig stämmer inte så jättebra, nu är alla vakna och skriker, gapar och har sig, men de är supersöta!
Men jag ska nog ta mamma Zindy på en promenad innan valparna ska ha mat igen och sen startar de stora "kiss och bajs kriget" igen, valparna har ingen koll var de sätter sig och gör sina behov, de kommer lite överallt. Tur att man är snabb med svabben och hushållspapper.

Sen är det duschen och sova som gäller, ca tolv tiden om man har tur!

Lugnet har lagt sig...

Nu har lugnet lagt sig i köket, alla valparna sover, jag sitter med en kopp tee och myser framför datorn och har det ganska bra. Diskmaskinen går för fullt och jag funderar på vad som hända ska i skolan i morgon.
Nya lektioner och så får vi kanske träffa nya läraren, M, vet ej hennes initialer..

Första veckan med schema fungerade ganska bra, eller rättare sagt första dagen med schema...
Första lektionen var MIBAS - människor i behov av stöd... Hade ca en tredjedel av lektionen, sen viste inte AJ vad vi skulle göra. Så det blev en lång håltimme tills nästa lektion började, hälsopedagogik, ska vi tydligen få masage, åka till sydpolen och sådanna saker, inte helt fel. Fast de börjar inte förens vecka 44. =)
Sen lunch och en superlång håltimme att göra ingenting på, så vi satt och titta i väggen. Sen var det Fritid för funktionshindrade, den lektionen slutade oxå ganska fort, så de enda vi gör är att gå igenom läroplanen och prata lite, sen är det håltimme, men det är ganska skönt med en "mjuk start".

På spaning med maggan



Kan det vara Maggan (Meg R heter hon egentligen) som ligger och spanar?

Inge vidare på nya hemsidor

Har nydligen blivit medlem på facebook och jag kan inte komma underfund med alla länkar åt alla håll och kanter, ioförsig är det mitt i natten och jag är inte värdens piggaste, men jag klickar bara fram och tillbaka och förstår inte mycket.
Får göra ett nytt försök i morgon... Kanske är bäst så.

Sov gott, det ska jag i alla fall... (fast jag borde sova för länge sedan!)

Massor med bilder på valparna

Nu har jag efter många om och men tömt kameran och laddat in massor med bilder på valparna.
Tror att jag dock har kvar ca 50 bilder på kamerna, som jag tog efter att jag tömt den. =) Men de laddar jag in nästa gång jag orkar ladda in dem igen. (vet man aldrig när det blir!)

De växer, är glada och låter för ett helt kompani. Precis som det ska vara.

I morgon kommer Zaco (stavning?) med familj och hälsar på alla sina små bebisar.
Undra vad han tänker när han ser valparna...
Kanske att Zindys bästa kompis Tjejen oxå kommer förbi, vi får väll se vad dagen har att bjuda på.


Valpisarna igen

  
  
  
  
 
 


och ännu mera bilder på valparna!

  
  
  
  

Bilder, bilder och mera bilder!

  
  
  
 
 

Ännu mera valpbilder!

  
   
  
  

Lite nya valpbilder!

  
  
  
 

Lite dålig på att uppdatera

Har varit lite seg på att uppdatera, har bara inte orkat, har velat men jag har inte orkat.
Har känt mig trött (valparna som inte sover hela nätterna och tar inte sovmorgon emellanåt) och konstig i kroppen, ont i rygg, nacke, axlar och huvud. Vad beror det på?
Huvudet har jag nog ont i för att jag inte druckit te på en vecka nästan... =/  Men jag kan inte förklara varför jag har ont i kroppen...
Ajaj nu gnäller vi bara igen, skärpning med det!



Vaknade med ont i halsen idag (lördag) oxå, men de börjar ge med sig.
Hoppas verkligen att jag inte blir sjuk!!

Valp getingstungen

En av alla tio valpar blev getingstungen, vi kallar honom för pip Johan (För att han piper hela tiden) fast han egentligen heter Richard G. Eller "åttan" som han oxå kallas.

Han blev geting stungen för lite mer än en timme sedan, så vi ringde till veterinären "vi har lunchstängt mellan 15-16, vänligen återkom senare" så jag ringde till uppfödaren B, och hon tyckte att vi skulle vänta och se, sen ringa på nytt till vet. för att se om de är farligt, vilket de inte verkar vara. Om han inte spyr och sväller upp, så är det lugnt. Men håll koll på honom de närmsta timmarna. Om något ändras.
Så vi får väll se, om de ändras eller inte... Förhoppningsvis inte, håll tummarna för pipjohan!!

Kolla in denna länk

Måste skriva som Jennie "Hallon8"
I love it!!

kolla in länken!!

Valparnas egna språk

Jag kommer nog aldrig riktigt att förstå mig på hundvalpar...
Bajs - någonting man nosar sig till så man kan trampa i. (Mattarna blir överlyckliga)
Kissa - De gör man i liggande ställning, så hela magen blir blöt och kladdig.
Öron - Någonting som man ska bita i, hela tiden, så att någon skriker allt de har. Då släpper man och tar ett nytt tag.
Näsa - Tugga i tills någon blir förbannad.
Haka - Kan man suga sig fast i, så de blir ett sugmärke, sen tugga lite.
Fingrar - Bita i tills någon skriker till, då byter man tag. Så han/hon skriker ännu mera.
Svabben - Jaga tills man stupar av trötthet. Den smakar säkerligen underbart!
Mamma Zindy - Bär på mjölkbaren, man ska hänga sig fast så fort hon kommer och inte släppa förens mjölken är slut. Annars kan man bita lite överallt i henne.
Bajspåsar - Skit roliga att leka med, för de går sönder om man sätter tänderna i dem. (Tomma påsar) Jätteroligt när matte ska plocka skit sedan!


Latmaskens dag

Idag har jag haft latmaskens dag, jag har gjort så lite som möjligt.
Jag har passat valparna, blivit klippt och fått håret slingat, de blev riktigt bra måste jag säga. Sen har jag sovit några timmar på soffan och så har jag kommit hem från Finland, båten kom iland halv sju svensk tid. Har även käkat lite godis och varit ute och kört valparna i bilen så att de vänjer sig vid att åka. Framförallt Golide som ska till Norge och Nicole som ska till Skåne någonstans.

Så nu ska jag ta min bok och läsa några sidor i den innan jag somnar. våga flyga tror jag att den heter, jag gillar författaren, Lisa Jewell. Har redan läst två eller tre böcker av henne. =)

I morgon ska jag tömma alla kameror (min system, min lilla och pappas jobbkamera) jag hittar på bilder, får se om jag hittar några roliga bilder att lägga upp.  =)
Fast i morgon är det sista dagen på sommarlovet, så man kanske ska ta en sväng på stan och handla lite nya saker till skolan, några par jeans skulle behövas. Även åka till ösmo och lämna tillbaka alla nycklar, på gamla jobbet. Kanske åka och handla med farmor och farfar, åka till kyrkogården och sen måste man njuta lite av sista dagen av ledigheten. Sen börjar bajs skolan igen, jag har ingen som helst lust att börja igen.

Sen måste jag (om jag hinner) uppdatera med lite bilder på valparna de har jag varit dålig med den sista tiden.

En favorit i repris

Verkligheten kommer ikapp

På onsdag börjar skolan igen, de är dubbla kännslor, roligt att träffa alla kompisar igen och så, men samtidigt känns de tråkigt att börja pendla, sl har värdens problem med tågen och det är första dagen de går idag. Förstår inte att de inte kan då dem att fungera. Sen med alla läxor och sånt skit rent ut sagt.
Jag är redan skoltrött igen... Känns ju bra.

Men men, fyller på sen, nu ska alla valparna ha mat igen och snart kommer CL och klipper och slingar mitt hår. =) Måste se lite fin ut i håret oxå.

Shopping

Nu har jag varit på en tripp till Finland och stugan igen, har gjort av med ännu mera pengar på parfymer och godis. Eller mamma betalade nästan allt godis. =) och jag "bytte" mina parfymer jag köpte förra resan.

Då handlade jag en JLo parfym, Glow tror jag att den heter, men jag får sådan huvudvärk av den så mamma sa att hon köper en ny till mig och ger den till min syster, för hon gillar och klara av den, så jag fick en Hugo Boss istället som jag hoppas inte luktar för starkt. Sen gav jag min Kenzo parfym till mamma och fick en Escada parfym istället. Sen köpte jag en parfym av Ashley & Mary Kate, den Rosa (kommer ej ihåg namnet på den) köpte jag förra resan och den luktar så underbart så jag provade att köpa den blå nu, hoppas att den oxå luktar lika underbart.
Jag köpte även en sådan att ge till en kompis som har fest nästa helg.
Sen köpte jag även en Puma parfym som jag har haft de senaste åren, den är en stor favorit!

Tror de var alla, har väll lagt ut en 1000 lapp på parfym, men de får jag leva med, har ju så de räcker länge nu! =D

Ville köpa en Dolce och Gabbana, men den kostade över 600 kronor och de känns lite överdrivet för en parfym... Fast de var en riktigt 10poängare till parfym!

Killar ni ska vara lyckliga!

Jag menar verkligen att killar ska vara lyckliga, för de slipper mens och allt som nu hänger med detta!
De senaste 12 timmarna har jag gjort så lite som möjligt för att värktabletterna inte ens hjälper. Har tryckt i mig både ipreen och alvedon, men de hjälper inte till 100%. Har även smörgt ice power på ryggen, men den gör ändå(!) ont!!

september 2007

När man kollar runt på en massa bloggar ser man att september 2007 var en av de månader som många(!) började blogga, och jag var en av dem. =)
Kanske var det så att hösten var på väg och alla fastnade mer och mer framför datorn? Att de inte längre var lika mysigt varmt och så?

Även i september för ett år sedan så avlivade jag min hund, Nessie, efter det så behövde jag skriva av mig lite och sedan dess har det bara fortsatt. Även om jag bytt bloggar några gånger.


Sista dagen på arbetet!!

Idag var det sista dagen på vikariatet!! Det känns underbart att äntligen sluta!!! Slippa städa!!!
Nu väntar vi bara på att pengarna ska rulla in på kontot...
Har gjort av med alldeles för mycket idag och säkerligen kommer jag att göra av med lika mycket till i helgen... =/
Men men, hoppas att pappa för över sin skuld till mig snart, så jag har lite pengar att röra mig med.

i morgon bär det av igen

I morgon bär det av till Finland igen, farmor och farfar ska hämtas hem och stugan ska stängas. Fast de ska bli härligt att komma iväg, så man får sova lite. =) träffa lite släktingar igen och så... Man vet ju inte om de är sista sommaren de har kvar stugan eller ej, vi får se...

Men men... Ska packa lite, mata & väga valparna och gå en promenad med Zindy. Sen kanske jag får sova några timmar, för jag ska upp kvart i fem i natt. =/


Såå vill jag oxå göra!

Valp köpare

Idag var det två stycken och hälsade på valparna, de ska antingen köpa feman, Sean, eller sjuan, Kevin. De lutade åt feman. Men vi får se, de hade setat och åkt från Falun fast de egentilgen bor ännu längre norr ut. (har tappat namnet...)
Kan inte vara roligt att åka så långt... Men de är förhoppningsvis värt de, de tycker jag de skulle vara i alla fall!! För valpisarna är underbart söta.
Fast de var lite oförskämda och låg och sov mestadelen av deras besök här, de har åkt sååå långt för att se ett gäng tröttmössor =D fast de hade varit igång nästan hela dagen så de var värda att sova en stund på eftermiddagen!  ;P

Nej nu ska jag sova ett tag, morfar och MD kommer troligen i morgon för att se valparna och hälsa på oss... Och de är tyvärr morgon pigga!!



i morgon är det min sista arbetsdag!! Sååå underbart att äntligen få sluta!!!!!!!!!!!!!!!

money money money

Blev lite förvånad när de fanns mer pengar på kontot än väntat, var och tankade bilen igår och den var nästan tom. Men ändå så finns det mer pengar kvar efter att jag tankat än jag trodde de skulle göra!!

Så nu har jag skickat efter lite nya kläder från Ellos och i morgon ska jag skicka efter lite från Halens om jag fortfarande tycker att jag har råd då. =)  De är jobbigt att hitta massor av kläder från olika ställen. (jag ska inte kolla på hm, för då hittar man en massa där oxå!)
Men de trillar ju in en slant till snart, hoppas jag. + lön nästa månad och studiebedraget som börjar komma nästa månad igen!! (mycket efterlängtat!)

Nu är de bara att vänta på att paketet ska komma hem oxå, de är de roligaste, men sen när fakturan kommer så ser man inte alls lika glad ut... =/

Shoppat gulliga valpsaker

Skulle åka och handla mat idag, men jag överlät de till min lilla mamma. Själv knallade jag till Djurboden och handlade lite saker till Jamie Lee. Ett halsband och två koppel. Ska fota dem och lägga ut bilder sedan. =)

Fast jag köpte ett stort halsband tills hon blir stor, men jag tror att mamma Zindy får ta det och sen när det är dags för henne att få ett stort, då köper vi ett nytt.


Tänk vad små de var...


Det är skillnad på röntga och runka!

Det har gått 10 minuter sen lektionen började och lärarinnan ~50, kommer inspringandes.
Lärarinnan: Ursäkta att jag är sen, jag var tvungen att åka och runka min son!
Alla i klassen tittar chockerat på varandra.
Lärarinnan: Men han klarade sig bra, och behövde inte gipsas!
Alla är fortfarande väldigt förvirrade.
Tjej ~14: Jaha, du menar röntga?!
Lärarinnan: Ja, RUNTGA!
Flera i klassen brister ut i skratt över uttalet, och lärarinnan ser helt oförstående ut.

Hittade detta inlägg på tjuvlyssnat.se och jag kunde inte låta bli och lägga in det här!!


Ett härligt kvällsdopp

Var iväg med ett gäng tjejer ut till Järflotta och badade lite i regnet. Måste säga att de var ganska härligt att bada trotts att de regnade, man blev ju blöt av att bada så lite regn skadade inte... =)

Fast på vägen hem var vi på väg att krocka med en traktor med släp, de fanns ingenting kvar av vägen brevid den. Den tog upp hela vägen!! Så jag fick lägga i backen på en kolsvart väg och fösöka hitta ett lite bredare ställe som vi skulle kunna mötas på. Efter en lite bits backande hittade JJ en liten stuga som vi kunde köra in på så att traktorn kom förbi... Men de var sjukt läskigt, för de var kolsvart, inte en gatlyckta, bara en stor strålkastare från traktorn, som segproppen inte förstod att stänga av, förens det var lite för sent.
ääää... de går inte att förklara, de var super läskigt, hoppas jag INTE möter en traktor där igen!!

Gratisbio.se ??

Försöker logga in på gratisbio.se men jag kommer inte in, skriver jag fel användarnamn eller lösenord kommer de upp felmeddelnaden, men skriver jag allt rätt kommer jag bara till startsidan.
Någon som känner igen detta?

Klagomuren

Känner för att klaga lite, för jag mår inge vidare bra idag.
Jag har sovit dåligt i natt, för jag har börjat få så ont i nacken... Varför? Det har jag ingen aning om... Men ont gör det i allafall. Sen när jag väl kom upp ur sängen kände jag att halsen börjat svälla lite, så idag får jag inte pussa och gulla med valparna som jag brukar, hur ska jag klara mig?? Håller dem i famnen i alla fall, utan att pussa allt för mycket på dem. De blir inge roligt om de skulle bli sjuka... =/
men men, de är bara att rota lite i medicinskåpet och trycka i sig en massa skit, så ska de kanske lösa sig.

Fast jag ska jobba fem kvällar i rad nu, de känns inte alls roligt, jag tycker att det är såååå tråkigt! Och om man inte mår bra så blir det inge bättre för den saken... *suck*

Nej, nu ska vi ta oss i kragen och tänka positivt. Vi ska även gå och dricka lite apelsinjuice, så vi får i oss lite c-vitaminer!


Valpisarna sover, igen

Nu ligger alla små söta gullungar och sover, de har hållt igång en massa idag.
Tillomed tian (Jamie Lee) har varit vaken och busat en massa, fått frispel och levt livet. Annars brukar hon vara den som är latast, men idag visade hon nya sidor.
Vi misstänker att hon ligger två veckor efter alla andra valpar i utvecklingen, men vi vet inte. Vi misstänker även att åttan (Richard G) är en nervös typ, men vi vet inte, vi ska försöka få uppfödaren hem till oss och kolla igenom alla valpar och bedöma om vi måste upp till veterinären eller inte.

Syrran skulle sätta sig vid sin stationära dator, men den ville inte starta alls, vad gör man då?
Joo man ber datanörden att titta på den (pappa!)...


Lilla mormor på besök

Vad har hänt idag?
Inte mycket kan jag säga, mamma var till Tullinge för att hämta mormor på en dagsutflyckt. Hon sa att hon var mycket glad att hon fick komma ner och titta på alla björnarna (valparna), de ser ut som små björnar nu, de är hur söta som helst! Och att hon gärna kommer ner igen. Vi får väll se hur de går med den saken, hon var nästan helt slut när hon promenerat upp för trappen! Även om syrgasen var på hela vägen lät det som om hon inte fick luft.
(så går det när man röker cancer pinnar/KOL pinnar)
Jag åkte med henne hem, och jag kan bara säga att där behövs det städas! Jag förstår att hon själv inte orkar eftersom hon är så sjuk, men varför kan hon inte anlita någon som hjälper henne?? De såg förskräckligt ut på golven, strumporna fastnade. Men men, de är inte mina problem, jag bor inte där. Men hon verkade trivas.

Sen har det varit full fart på valparna, de började låta vid sex i morse, då fick de lite käk och somnade om till elva! De är första gången. Men vi hoppas på fler.

Nu ligger alla tio i valphagen och leker eller sover, måste nog bädda rent en gång till innan jag lägger mig, de är massor med kiss. =(

Nej nu är klockan ett, jag har en valphage att ta hand om.
Sov gott! De ska i alla fall jag göra.
ciao

Ångrar att jag inte hade kameran med mig

Jag velade mellan att ta med mig kameran eller inte när vi körde hem mormor.
Först körde vi av mot brukshunds klubben, för att mormor skulle få se vildsvin, men idag ville de inte visa sig. Istället kom de massor med rådjur precis brevid bilen!! Sen när vi kom till Tullinge så var de två regnbågar framme, och Alfa Laval huset såg jättefint ut, solen låg på halva huset och andra halvan var skuggan, de går inte att förklara, de var underbart vackert!!

Men men, får skylla mig själv att jag lämnade kameran hemma!!


080808 - grattis på 18 års dagen

Många grattis på 18-års dagen Jenny. 080808
Har glömt att skriva det, men nu kommer det, 30 min efter midnatt!



Sju hungriga valpar äter ur samma skål


Idag

Vad har jag gjort idag?
Jag har passat valparna.
Jag har matat valparna.
Fyra ggr med torrfoder, de har tuttat hundra gånger, sen afil.
Jag har städat efter valparna. X10000
Jag har gosat med valparna. X1000
Jag har städat i ordning mitt rum.
Jag har tvättat flera maskiner med tvätt.
Jag har fikat med K och C/O.
Jag har jobbat.
Jag har kört hem en kompis. Som bor mitt i ingenstans.
och nu sätter jag mig för första gången idag ner i soffan och tar de lugnt, de känns ganska bra.
Fast jag får inte sitta länge, Zindy vill ha en kvälls promenad.

Måste säga att kroppen är lite trött nu, längtar till sängen som sjutton, annars brukar jag inte lägga mig före två tiden på natten... =/

I morgon ska jag försöka styrketräna träna lite, ta de lugnt och fota valparna. =)
På lördag kommer kanske pinnen ner (mormor) hon är smalare än en tandpetare! Och går med syrgas dygnet runt, så kan de gå om man röker cancer pinnar.  Fast hon åkte på KOL inte cancer.
På söndag är det jobb igen... Sen kommer en helt vanlig vecka... Men på helgen ska mamma och jag åka till stugan (Finland) och hämta hem farmor och farfar...

Haha jag vet inte vad jag ska skriva, så jag bara skriver en massa skit istället.
Nej nu ska jag ta en promenad och sedan sova, ögonen går i kors.
Sov gott!

Sömntutan somnade på plats


Lillsnurpan somnade när hon lekte i buskarna.

080807

I morgon är det datumet 080808, hur många kommer att gifta sig då? hur många kommer att förlova sig? Hur många här i värden är så datumfixerade att de gör olika saker just ett klockslag eller ett vist datum?

Sitter här och pratar om inget, datorn håller på att ladda in en massa bilder på en flyttbar hårdisk eller vad det heter, jag gör en backup på alla mina fotografier. Mitt i natten!!
Men men... ni är det endast 30 minuter kvar... sen ska jag sova... ögonen har redan börjat gå i kors!

Sov gott alla, de ska i alla fall jag göra, om datorn kunde snabba på lite!!!

16 bilder på 34 dagars valparna

Nu börjar valparna att bli större, de växer så det knakar. Även tänderna växer må jag säga, de är sylvassa, man stoppar inte in fingrarna frivilligt, inte heller tår, hälsenor, knän eller något annat de mer än gärna biter i.
De tar tag i allt de kommer åt, syskon, människor, byxor, handdukar, matskålar, allt som kommer i deras väg.

Tror att det är Jamie Lee som sträcker på sig.

Valparna - 34 dagar gamla

             

Lugn morgon

Somnade inte förens vid tre i natt, låg och läste lite i min bok. Så jag blir av med den någon gång... =)
Sen väckte mamma mig vid nio, för jag skulle passa valparna, men jag somnade om gott i hennes säng breve valphagen, jag och valparna sussa i kapp =D
Sen gick vi upp vid tio tiden... Då var det frukost till mig och lunch till Zindy, de blev en tallrik gröt till mig och en skål med uppblött torrfoder till Zindy. *mums*

sen fick syrran ta över valparna och jag gick och gymmade en timme + duschade. och nu ligger valparna i den "nya" hagen mätta och belåtna, på gräsmattan nere, för att de ska få mera plats att leka på. Men de orkade inte så mycket, de somnade ganska fort.

Men nu ska jag ladda in massor med kort, får se om jag får upp några här.

Föresten de är bara tio dagar kvar tills jag ska till stugan igen, pratade nyss med Farmor och hon sa att farfar och T ska hämta oss vid båten, så vi slipper leta efter bussen, som går en timme efter att båten kommer in. Så vi tjänar väll två timmar på det. Vi tackar och tar emot.  =)
Då hinner vi hjälpa dem lite extra, så vi kommer iväg på söndagen igen. =)

Blogg torka

Vet inte vad jag ska skriva, de är totalt tomt...
Valparna sover, Zindy har fått mat och en promenad, så nu ligger hon nöjt och sover.
Alla andra i huset sover, utom jag, för jag är en nattuggla. Fast jag har "morgonpasset" med valparna i morgon, så jag kanske ska ta och sova ett tag?

Har fotat en 100 bilder idag, på valparna, vad annars?
Kommer inte särskilt långt hemifrån...

Har jobbat och slitit ett par timmar och tjänat lite pengar. Inge vidare roligt att städa nu när de regnar och har sig ute, men det måste göras och jag tjänar ganska bra på det.

Måste säga att jag börjar bli ganska trött, sitter uppe på nätterna, vaknar tidigt när mamma och pappa går upp till jobbet och sen tar man hand om valparna hela dagarna, jobbar lite, åker hem till valparna igen, tittar på tv, sitter framför datorn och så kämpar jag med min bok. Det finns inte riktigt med tid för att läsa den, så det blir mitt i natten... =/

Men men... nu ska jag sova, vi hörs i morgon!
Sov gott

Foto: Google.se

Bloggen - uppdaterad

Nu har jag Copyright markerat alla mina bilder som jag har på bloggen, hoppas jag. Eller alla utom "ostindiefararen" för den bilden finns inte på denna dator.

Jag har även haft dagens bråk med pappa, inte alls ovanligt att vi bråkar. Men ändå. Det är andra gången jag är supersur på honom. Det är helt otroligt att vi aldrig kan komma överens... Men men...

Mamma och Syrran har matat valparna med A-Fil.

Så nu är de supergoa att gosa med, om man vill ha afil överallt! =)

 
 

Bilder - från nya kameran - valparna


Jamie Lee och Richard G
Och syrran i bakgrunden

Två valpar leker

Ett gäng busungar

Baren är öppen

En trött och sliten mamma


En bild? kanske, förhoppningsvis...

Får se om jag lyckas få med en bild eller inte, har pratat med en på blogg.se och fått lite tips, får se om det fungerar eller ej.


Samma bild som igår, fast i stort format...
Tusen tack Ann-Louise på blogg.se som hjälpte mig!!

Men nu måste jag göra mat till 10 hungriga valpar, olyckligtvis väckte jag alla när jag klampade ut i köket.
Men så kan de gå, tio munnar att matas...

Regn och rusk...

Det är inte alls roligt nu, de har blivit riktigt höstväder... Sommaren försvann på fem minuter, de känns som den knappt han komma! Men sånt är livet, antingen kommer de fina dagar igen, eller såförblir det mörkt, blött och tråkigt... De vet man aldrig.

Pratade lite med farmor och farfar idag. De har bokat om sina biljetter och fått de på samma båt som oss, så vi kan åka över till finland och hämta hem dem igen, eftersom att farfar inte får köra bil på åtminstånde tre månader och farmor vågar inte köra. Varför vet jag inte, men jag tror att hon inte har kört de senate 30 åren.

men men, det blir en resa till, till Finland, fast nu ska vi resa lördagen den 16 augusti och åka hem igen söndagen den 17. Så de blir bara över dit, stänga stugan, packa allt och åka hem igen. Inge vidare roligt, men de behöver hjälp, så mamma och jag hjälper gärna till. Hade dock varit roligare om hela familjen åkt, men de går ju inte, pga alla valparna!

Men nästa sommar kanske det blir en resa, vi får se, de är prat om det i alla fall. Men det är prat om att vi ska bila upp till Skellefteå, om de passar med kusinen där, bo ett par nätter där, över till Finland via Umeå(?) och sen bila hela vägen ner till Dalsbruk, bo där en vecka eller så och sen hem med båten till Sthlm igen... Men det är bara en tanke, vi får se. Annars åker vi direkt över till stugan och stannar ca en vecka och sedan hem igen...
Men vi får se, för vi kommer troligen att ha tre hundar med oss, så de kan bli lite svårt, men det löser sig alltid!!

Blogg.se krånglar, när man ska ladda upp bilder

Jag har försökt miljoner gånger att ladda upp bilder. Men det går inte... Jag vet inte varför det inte går.
MEN jag ska göra ett försök till!


Det blev en ny kamera!!

I förrgår så frågade jag pappa om en ny digitalkamera, att jag funderade på att köpa en ny. Sen idag utan att fråga mig eller så, hade pappa varit nere på expert och pratat med dem. Och lyckats få den kameran jag ville ha, till ett billigare pris.
Så han kom hem och pratade med mig, efteråt och sa att vi skulle skynda oss ner och kolla på den igen, för det var den sista de hade! Så efter ca 20 min gick jag med en ny kamera i handen.
Mitt batteri ligger på laddning, så jag lånar det som är till pappas kamera, det är ganska bra att vi har samma märke, för allt han har till sin passar min, så jag behöver inte köpa något mer än själva kameran och ett eget minneskort.

Men de tråkiga är, att lönen kom in på kontot och den gick ut igen, utan att jag märkte att den kom in knappt!
Men istället har jag en superkamera som jag kan använda. Eller jag har två, jag har ju min kompakta oxå. =)

Förresten, det blev en sony alpha 350.
och jag har redan på ca 2 timmar tagit mer än 60 bilder med den!!


Varför strular blogg.se??

Om jag kopierar en bild från internet och klistrar in i ett inlägg, fungerar det hur bra som helst. Men om jag ska ladda upp en bild som jag tagit själv, då hänger sig internet och datorn blir superseg.
Sen dröjer det 10-15 min innan internet fungerar igen... Jag förstår inte varför!

Vad beror det på??
Är det blogg.se som strular eller är det min dator??


Sony Alpha 350 - kan det vara något?

Har en Kodak Minolta 7D och en sony alpha 700 (?) tror jag, minoltan är pappas gamla och a700 är den han använder nu. (ajajaj inte röra!!) Det är pappas lilla leksak.
Fast jag lånar den ibland, för att fota valparna.

Ny kamera?? HJÄLP MIG!!

Funderar på att köpa en ny systemkamera, har en "gammal" som pappa använde förut, men den är stor och klumpig och svår. Så jag vill köpa en egen, som är min! Även om hans "gamla" kamera säkert är superbra, så förstår jag inte hur jag ska använda den, jag har inte tid att sitta och lära mig heller. Utan jag vill ha en enkel och smidig.

Jag har börjat fundera på en Sony Alpha 350, enligt pappa ska den vara bra, plus att jag kan använda hans objektiv till denna oxå då. Så att jag inte behöver köpa massor med tillbehör, för han har det mesta redan. =) Ganska smart va?
Men jag undrar är det någon som har en sony alpha 350?
Är den lätt att använda?
Rekommenderar eller ej?



Bilderna är hittade på google.se

Ska inte köpa nu på en gång, väntar tills priset börjar gå ner lite, eller kanske önskar mig i julklapp eller så...
...Vi får se...


080802

Sitter och väntar på att B (uppfödaren) hon som hjälper oss med valparna, ska komma. Hon sa någon gång mellan 9 och 11 men hon har inte kommit än.
Kanske att norskan inte har kommit till dem än, man vet aldrig, men de kommer nog snart.

Men nu ska jag gå och rulla köttbullar till valparna. Även lägga en massa hundmat i blöt, till alla 11 hundar.

Hörs kanske senare.

Bilder på valparna

Inga direkta "super" bilder på valparna, de är tagna den 29 juli av mig.
Jag står utanför deras bur och försöker fota dem, ni ser hur de blev med detta!
Men de är de senaste jag har inlagda på datorn.


Får göra ett nytt försök från min stationära dator, för internet bara hänger sig på bärbara så fort jag försöker få upp en bild på nätet... *suck*

Valparnas namn

Valp 1 heter Julia R (Julia Roberts)
Valp 2 heter Meg R (Meg Ryan)
Valp 3 heter Sally F (Sally Field)
Valp 4 heter Goldie H (Goldie Hawn)
Valp 5 heter Sean C (Sean Connery)
Valp 6 heter Nicole K (Nicole Kidman)
Valp 7 heter Kevin C (Kevin Costner)
Valp 8 heter Richard G (Richard Gear)
Valp 9 heter Merly S (Meryl Street)
Valp 10 heter Jamie Lee C (Jamie Lee Curtis)

Har inte haft någon "fusklapp" med alla namn på förens nu.
Julia R har börjat kallas för Jullan, bitchen och Flizan.
Meg kallas tvåan oftast
Sally kallas trean eller Sally
Goldie kallas Goldie
Sean kallas Sean eller feman
Nicole kallas Nicole och sexan
Kevin kallas Kevin och sjuan
Richard kallas oftast för pip Johan, enbart för att han gnäller hela tiden!
Merly kallas oftast nian
och sist men inte minst, Jamie, hon kallas tian, Jamie, Tessie och Tessan.

080801 - igen!

Samma namn på ett inlägg till, jag kan inte förstå vad tiden tar vägen (eller rättare sagt livet!). Det är redan augusti, de var inte allt för länge sedan de var januari, eller har jag fel?
Jag tycker att livet går väldigt fort just nu och detta som nu kallas sommarlov vet jag inte vart de tog vägen... Om 19 dagar börjar skolan igen och jag känner inte alls för att börja pendla igen. De suger rent ut sagt.
Men men... Sommaren är kort, de mesta regnar bort, även om de varit varmt flera dagar nu.

Sen fick vi "oväntat" besök idag.
Pappas jobbarkompis kom och hälsade på med sin familj innan de for hem till Gotland igen (tror att båten lägger till nu runt 23 tiden i Visby). Pappa berättade inte att de skulle komma förens vid lunch idag.
Sen vid 22 tiden ringer telefonen och det är uppfödaren som ringer och säger att hon kommer ner i morgon, mellan nio och elva någon gång. *suck* de var den sovmorgonen det!
Hon har även med sig en norska, som eventuellt ska köpa en av valparna.

Fast jag tycker inte att valpen ska flytta så långt, de ska bo kvar i stockholms området så de kan hälsa på emellanåt. De kommer att bli tungt att skiljas ifrån dem!! Men det är smällar man får ta, vi får ha dem i åtta veckor i alla fall.

Kokkila Flickorna - vet ni vilka det är?

Resan började på måndag morgon den 21 Juli, jag grät och grät på morgonen både för att jag hade pms och för att jag var övertrött och inte ville lämna alla valpar! Men det gick bra när vi väl kom iväg.
Hämtade kusin vitamin 20 minuter över fem på morgonen, sen bar det av in till stan, mot viking båten.
Vi kom fram ganska sent, kommer inte ihåg exakt vad klockan var, men runt tio finsk tid (runt nio svensk tid).
Eftersom jag inte hittar för fem öre i Finland, valde vi att följa gpsn till 100%, vilket i efterhand verkar ganska dumt, men vi gjorde det. Tror vi åkte drygt 13km på motorvägen från Åbo hamn innan vi kom till en avfart som gpsn skrek att vi skulle svänga av på. Sen var det mil efter mil på en liten krokig väg, som man skulle köra i 80 på. Men det gick väldigt bra, tills vi kom fram till en sjö! Jag såg att färjan var på väg tillbaka så vi behövde inte vänta särskilt länge, och väl ombord på den så ringde jag till farmor och sa " vi sitter på färjan nu, vi har inte en aning om vart vi är" Jag nästan hörde hur hjärnan gick på farmor i andra änden av telefonen. Och superbra på finska som man är försöker man läsa på skyttarna på båten och lyckas tillslut få fram "kokila". Då trillade poletten ner hos farmor, vi hade hittat en väg som ingen har kört på de senaste 30 åren när man ska till stugan (stugan är farmor och farfars sommarstuga, den ligger i dragsfjärd i Finland, och den har alltid kallats Stugan). Men vi var ganska nöjda ändå, för det var underbart vackra landskap, ängar och åkrar, stugor och traktorer. Men mest ängar och åkrar.
Vi mötte inte många bilar under våran resa, men en bild som fastnade var på en bonde som kom åkande i sin traktor och log så glatt när vi kom åkandes. Den enda som verkade vara vaken på hela vägen, förutom de ca 15 bilar vi såg under 2 timmars bilresa!

Så jag och Hanna är kokila flickorna eftersom vi hittade en sådan konstig väg att köra, tror att farmor har berättat för de flesta hon känner om oss, så vi är nog kända över halva Finland vid de här laget.

Väl framme ca en timme efter beräknad ankomst verkade Farmor och farfar var överlyckliga att se oss. De hade dukat upp ett stort bord med massor av mat och saker, klockan var 10 på kvällen och vi var väll inte vrål hungriga direkt, men vi åt lite. Innan vi gick och la oss i lillstugan för en god natts sömn.
När vi väl vaknade igen var klockan ganska mycket, halv 11 (finsk tid), jag tänkte jag låter kusinen (musicsound.blogg.se) sova ett tag till, hon kan behöva det, de var ganska jobbigt igår, men när klockan var halv två, och de hade kommit besök beslutade jag mig för att väcka henne, hon kunde inte sova bort hela dagen!!
När den trevliga "gubben" väl åkt (kommer inte ihåg vad han heter, men det spela ingen roll) bar det av till Siwa och handla lite mat och basvaror, vi åkte även till ett ställe som de säljer jordgubbar på och hämtade hem tre liter underbara jordgubbar, jag har aldrig ätit några så goda som hans var!!

Sen var vi upp och hälsade på farfars syster och hennes man, de var trevligt att träffa dem igen. Jag hade inte varit där på sex år visade det sig!! Men de var ändå ingen skillnad, hon eldade fortfarande som en galning inne hos sig, tror att mätaren visade 27 grader, trotts att det var ca 25 grader och sol ute sprakade det i vedspisen!
De var nästan lika varmt i bastun som vi "badade" i sedan på tisdags kvällen.

Onsdag den 23 Juli
På onsdagen var det marknad, den missar man inte om man åker till stugan, det är en tradition! Varje onsdag under sommaren är det marknad. Så är det bara.
Så vi handlade lite saker, jag handlade en ny plånbok, en äkta skin för 10 €, ca 100kronor. och lite saker att släpa hem till de andra. Man kan ju inte komma hem tomhänt heller.
Sen bar det av till kyrkogården oxå, för även det är en "tradition" att man ska besöka om man åker till Finland.

Torsdag den 24 Juli
På torsdagen bar det av till Oles butiker, han har en klädaffär, en sko/väsk affär och en gott och blandat affär med mestadels tyger. Vi var i alla och handlade lite, jag handlade påslakan och som tack för det fick jag en glasängel. (den står jättefint brevid glasängeln jag fick från ett dagisbarn i höstas) Vi var även i västanfjärd och hälsade på Ebba, en släkting på något sätt. (bra koll jag har). Sen kom min pappas kusin och hans fru, även min syssling, hans fru, dotter och hund och hälsade på. Vi hade väldigt trevligt, trotts att de var första gången vi träffades!
Sen var det inget dåligt fikabord som dukades upp heller, de var kakor och bullar av alla dess sorter.

Sen bar det av till en annan kyrkogård, tror att de var farmors föräldrar som låg på den. Eller var det farfars? Jag kommer inte ihåg. Men jag måste säga att de var underbart vackra kyrkort och gravplatser, jag kommer inte ihåg dem, jag var trotts allt 12 år när jag var där senast.
Sen på kvällen var det bastun som gällde, varmt och skönt. Det är något speciellt med deras bastu, som gör att man inte kan låta bli och tycka om den, den har en speciell lukt, det går inte att förklara varför den är så speciell. En speciell lukt dethar även stugan, just den lukten går bara att finna där!

Fredag den 25 Juli
På fredagen var vi och hälsade på Senita och Tage, vi träffade även deras hund, deras son hustru och deras son dotter. Väldigt trevliga allihopa måste jag säga. Vi fick mysa med en gosig schäffer, jag har alltid haft en stor respekt för schäfrar, men denna hund var otroligt go och mysig, jag gillar henne jättemycket!! Vi fick även träffa två (?) fåglar, undulater kanske? en kanin, en katt och en hamster. Sen var det dags för fika och även här dukades  det upp med 100 olika kakor, bullar och tårtor, jag kan inte förstå att de har tid att stå och baka allt, men gott var det, vi rullade hem allihopa! och jag kan säga att det blev ingen middag den kvällen, vi tog en kopp te och en macka vid 21 tiden på kvällen. Farfar åt lite middag men han orkade inte så mycket.

Lördag den 26 Juli
På lördagen gjorde vi inte så mycket, egentligen skulle vi ha åkt och tittat på krigs gravarna men vi orkade inte.
Lea och hennes man kom på fika och vi satt länge och väl och pratade. Åt gosaker och hade det bra.
Sen var det dags att starta bastun, och packa bilen, det var de tråkigaste och det jobbigaste, mycket saker måste jag säga. Hade med oss massor med saker för mycket, jag hade bara använt hälften av alla kläder jag släpat med mig och hälften av alla prylar. 
Sen när bilen var packad var det dags att basta, de har ingen dusch, så man får tvätta håret i en bytta med varmt vatten och sedan hjälpa varandra med att skölja det med vatten. (vi bastade tisdag, torsdag och lördag)
Sen satt vi och spelade kasino (och jag vann över farfar tre av fyra matcher, de är inte vanligt det!!) för han är en stor vinnare av det kortspelet!
Sen var de tee och macka som alla andra kvällar under veckan, bara för att farmor och farfar äter middag så tidigt, så man är hungrig igen på kvällen.

Söndag den 27 Juli
Då var det dags att åka hem igen, bara ta bilen och åka, eller kasta in de sista sakerna man använt på kvällen och morgonen. Tror vi åkte 20 i sex på morgonen, men jag kommer inte ihåg, för det var ganska mycket att göra, trotts att vi var uppe vid fyra tiden så var det inte tillräckligt med tid. Sen skulle man säga hej då igen och se farmor och farfar gråta... De var inge roligt.

Men nu är man hemma igen, ett tag i alla fall. För jag misstänker att vi måste åka och hämta hem dem, för i onsdags den 30 juli så fick farfar ett eleptiskt annfall och ramlade ihop. Så han fick ligga lite mer än ett dygn på sjukhuset och ta en massa prover. Så nu får han inte köra bil på tre månader. Vilket gör att han inte kommer hem. Så någon måste åka och hämta hem dem, vilket troligen är pappa och jag. För någon måste vara hemma med alla valparna.
Men farfar mår bättre igen och är hemma i stugan. Han har inte riktigt bestämt om han ska åka hem tidigare eller inte, annars kommer de på något sätt hem den 1 september, om en månad. Men jag tror inte att de klarar en månad utan bil, mitt ute i ingenstans. För de kommer inte särskilt långt.

Men men nu är klockan över två. Så jag måste gå och lägga mig. Men jag var tvungen att skriva av mig lite, har haft fullt upp de senaste dygnet för att få reda på vad som hänt farfar och hur det är med farmor.

080801

Har inte så mycket tid på dagarna att sitta framför datorn, valparna tar en massa tid och så har jag lovat farmor att göra en del saker innan de kommer hem - inte för att de har bokat biljetter än, men snart kanske.

På dagarna känns det som de är fullt upp hela tiden, men man gör ändå iget.
Valparna ska ha mat, vatten, de ska dia, de ska torkas kiss och bajs, de ska busas och det ska gosas, de ska även ut i utehagen för att få lite frisk luft. Så det är vad jag gör på dagarna, sen på kvällarna har jag mitt roliga städjobb. Jag tycker att det är så tråkigt, men har jag tagit på mig jobbet så måste jag!
Valparna ska även vägas varje dag för att man ska se att de har gått upp i vikt ordentligt. Annars kan någonting vara fel. och så får det bara inte vara!!

Men eftersom jag varit borda en vecka tänte jag uppdatera om vad jag gjorde då.

Valpnamn (hundnamn)

Som ni redan vet bor jag i en hundgård, hundarna håller på att ta över huset!
Men de är så underbara att de inte gör något. Alla 11 hundar är lika underbara, 10 valpar och deras underbara godisälskande mamma. Stackars lilla mamman har blivit supersmal eftersom att valparna suger ut allt ur henne!! De är bara skin och ben kvar... Trotts att vi ger henne otroligt mycket mat och godis så hjälper det inte, hon äter fem gånger så mycket mat som hon gör i vanliga fall, men hon går inte upp ett gram i vikt.

Men men ... Jag skulle vilja ha lite råd om hundnamn...
Jag har själv, som vanligt, beslutsångest om vad min valp ska heta, det har varit 100 namn på listan och jag kan inte välja. Mamman heter Zindy, pappan heter Zako. Så jag vill gärna ha ett Z i namnet.

* Zingo (väldigt likt Zindy)
* Tessie / Tezzie (heter en hund som B har på halvfoder redan, de påminer även om Nessie)
* Tessan / Tezzan
* Flizan (de kanske syrrans hund ska heta)
* Jamie (hon heter Jamie Lee i kullnamn)
 Tror att de är "favorit" namnen hittills... Men de kommer nog flera.
Sen känner man att ena dagen känns det ena namnet, yes, de där tar vi. Sen nästa dag känns det precis lika dant, fast med ett annat namn.
Så det är supersvårt, jag vet inte vad jag ska välja, igår kändes Tessie 100% rätt, idag känns Jamie 100% rätt. Vad ska jag göra???

RSS 2.0