29 oktober

Idag har jag varit en latmask. Först hade jag tänkt träna, men så blev maten klar på tok försent! Så de blev en lång promenad med hundarna och lite träning med dom, iofs jobbade jag hela tre timmar innan dess som vaccinationsbiträde. Har även fixat med alla papper så jag håller koll att jag får rätt lön.

I morgon är det mera jobb igen, först på en förskola 11-16 sen som peronlig assistent 17-21! Nu ska jag försöka stänga av datorn och sova lite... I morgon måste matsäck packas till kvällen, om jag ska hålla mig vaken! :P

Idag fick jag prova på att jobba som vaccinationsbiträde! Hur j*vla roligt som helst!! :D Nästan så jag funderar på att skola om till undersköterska! Fy fasen vad vi hade roligt!


Fick sluta liiite tidigare!

Hade planer på att jobba ända till klockan sju ikväll, men så blev inte planerna! Vaccinet tog slut och sen fick vi sluta allihopa. Så jag fick en kort arbetsdag, bara mellan 10.45-13.45 inget man klagar på direkt! Får se nästa vecka om jag får mera jobb på sjukan eller inte... Jag hoppas på det, för de var super roligt! :) Även om man inte gjorde så mycket, bara hjälpte till att fylla i lite papper, prata med passienterna och sådant... Men roligt var de! :)

Har ledigt ända till klockan 11 i morgon bitti... Vad ska jag hitta på nu då?! Inga hundar hemma, inge jobb planerat och en hungrig mage...


Sen, som vanligt!

Jag är verkligen en tidsoptimist! Börjar jobba om ca 20 minuter och jag ska ännu dricka upp teet, borsta håret och tänderna. Tror att jag hinner med tanke på att jag bara ska gå ca 200 meter till jobbet. Idag ska jag till ett nytt ställe igen, denna gången på sjukhuset för att hjälpa till med vaccineringen av svininfluensan... Får se hur de går för spruträdda mig :P
De ska nog gå bra! Kanske lyckas bota den lite?! De återstår att se!

Jobbar mellan 10:45-19 så jag har med mig lite picknick, annars överlever inte jag dagen!

Dom har även bokat in mig på jobb i helgen... Inget jag ville, men med tanke på OB:t så var de bara tacka och ta emot. Så åtta timmar ska jag jobba, inte så mycket, men de sabbar både fredag och lördags kvällen. Så kan de gå! - Även det på ett nytt ställe. Har "bara" tio avdelningar, tre brukare och sjukhuset som jag jobbar på nu!

Nee, dags att sätta lite fart! Får inte komma sent! :)


Trött

Fick jobba några timmar extra idag, de var en kollega som gick hem med migrän... Så kan de gå! Nu är jag helt slut, hade egentligen tänkt träna men de lutar mer åt att sova en stund innan jag gör något vettigt igen! :) Har en lätt huvudvärk, så de känns som att bota den innan jag gör något annat är klokast! Ibland är de super roligt att jobba med barn, men denna vecka hade jag heldre varit personlig assistent... De är super tråkigt väder, jag har mens värk och huvudet dånar för ingenting... Men de är bara knapra alvedon som de vore godis och trycka fast ett stort leende!

Så natti natti en stund!

Sen, ett stort tack till Jenny som skickar sms några mornar i veckan, mellan 05-06... De uppskattas! ;) (ironi)


Krig?!

Börjar nästan fundera om de ska bli krig snart eller inte... Var ute med hundarna på kvällen och traskade som vanligt förbi vid gotlands båten för att se alla stressade resenärer ;) Vi stannade ett tag extra för att se alla bilarna åka av och tro det eller ej, men en j*vla massa stridsfartyg började köra av, ett efter ett och stoppade upp trafiken totalt! Galet värre blev det när pansarvagn efter pansarvagn kom körandes i ungefär samma takt som en gående person... Många andra pang pang vagnar var de oxå! (Kan inte namnet på alla) :P

Sen traskade vi på som vanligt, tror vi var ute närmare en och en halv timme.



http://wwwc.aftonbladet.se/debatt/0006/11/368x237krig.jpg

Sånna såg vi några stycken av...

För mig ser bloggen helkonstig ut, vet inte hur den ser ut för er andra?!
Ni får gärna skriva en rad eller två och berätta om den ser normal ut eller inte!


26 oktober

Känns bara så underbart att den 23 oktober har passerat! Vet inte varför men de känns som en stor lättnad! Inget hände, det är ett år tills nästa 23 oktober och de är långt dit. Känns bra att de är ett år fyllt med nya äventyr som väntar innan den dagen återkommer.

Idag har de inte hänt så mycket, var en sväng förbi farmor och farfar för att hjälpa dom att packa lite, kan inte påstå att de går särskilt fort precis! Sniglarna kör förbi (och varvar) några gånger innan denna flytt är över. Börjar undra om de verkligen är vettigt att dom ska flytta... Vi kommer att få fixa en massa saker med denna flytt! Så kan de gå... Har inte gjort så mycket annat, farmor tvingade mig att stanna kvar på middag, inget jag ångrar i efterhand! För hon lagar så supergod mat!! Mumsigt värre! :)

Nu ska jag ta en snabbdusch, tvätta mitt BRUNA hår och sova gott! Allting på skärmen bara flyter omkring.

Natti natti


Någon skillnad på bilderna?!





Någon skillnad på bilderna?!


B&W Solnedgång



Sitter och försöker lära mig PS... Går väll si så där, får tacka modeskeppet för lite tips därifrån :) Har (nästan) lyckats få bilden rak nu :P Framförallt om man jämför med orginalbilden!


Hur f*n kan man göra något sådant?!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6002898.ab

Jag blir helt tom på ord, hur fasen kan man göra sådanna saker?! Mot oskyldiga små djur?!


Vila i Frid

Idag är det exakt ett år sedan min mormor somnade in på Huddinge sjukhus, efter år av kamp emot lung sjukdommen KOL så förlorade hon... Vila i Frid älskade mormor!

Även min farbror somnade in denna dag, fast för tre år sedan. Även han somnade in på Huddinge sjukhus... Även han kämpade emot sjukdomar och djävulskap. Men klarade det inte heller. Så även du älskade farbror Jappe, Vila i frid!

Det går inte en dag utan att vi tänker på er, vi skänker även en tanke åt alla dom andra släktingarna på andra sidan. Som ex, gammelmormor och Nessan. Men idag är de en minnes dag och ni får några extra tankar, ni får några extra blommor vid graven/minneslunden och varsitt ljus.

Vila I Frid, ni är älskade och otroligt saknade!


PS - CS4

Nu har jag äntligen PS på datorn igen!! Nu gäller de bara att tömma kameran så jag har lite bilder att ladda upp på sega blogg.se igen! :)


Tre år har gått

Nu exakt på minuten är det tre år sedan min morbror somnade in på Huddinge sjukhus...
Vila i Frid <3

Även mormor lilla, Vila i Frid! <3
Idag är det ett helt år sedan du somnade in, vet inte exakta klock slaget, men runt lunch fick vi samtalet om att du somnat in, på Huddinge sjukhus.

Efter jobbet i morgon ska vi tända lite ljus och lämna en vacker buket med blommor åt er båda, ena vid graven och andra i minneslunden.

Vila i Frid, ni är älskade och så saknade!

R.I.P


Sms terror

Blev lite galen på jobbet idag, låg i sängen och sov såå gott! Klockan blev fem över åtta och bemanningen skickar och frågar om jag kan jobba 08.30-17 i ösmo. Hur fan ska jag hinna dit?! 25 minuter på mig att äta, klä mig, göra mig i ordning och sedan åka bil i 15 minuter. Inte gick de ihop så jag blev sur, fem minuter senare ringer dom (precis som vanligt om man inte svara på smset med en gång), men då är jag så grinig att jag inte ens svarar :O. För då är det endast 20 minuter tills dom vill att jag ska börja jobba.
Så de blir inget, sen lite senare, kvart över nio smsar dom ut om jobb igen, 15-17 "de behövs någon som varit där förrut, därför frågar vi dig" ooo vad jag kände mig utvald! ;) Jag stoppade tillbaka mobilen under madrassen och sov vidare en timme. För jag tänker inte förstöra en hel dag för att arbeta två timmar, som jag sedan inte får räkna med! Aldrig!
Sen vid halv elva kommer de ett nytt sms, ösmo denna gång igen. 14-17 oxå sådanna tider som sabbar hela dagen och sedan "räknas" dom ändå inte! Så jag tackade nej då. Funderade på att ta bort tillgängligheten, men orkade inte. Det blev en timmes promenad med hundana istället! Och en helt ledig dag! :P

"räknas" dom räknas inte med som en hel arbetsdag när de är under 4 timmar. Jag måste komma upp i 280 dagar för att komma in på LAS listan. LAS - någon lag om arbete - ska ge mera jobb, så jag kämpar för att komma in på listan. Och är de under fyra timmar får jag inte räkna med den dagen.


Så slutade oktober månad...

Som vanligt började jag med en tom månad, men den fylls sakta men säkert på med jobb. Har fått ihop närmare 100 timmar denna månad! Så en liten slant blir de till plånboken i alla fall! Kanske ska börja köpa lite julklappar så att man inte bränner pengarna på annat?! Vi får se vad vi gör :P

Tor 1: Jobba 0930-1600 (lärare & fritids)
Fre 2: Jobba 0900-1400 (personlig assistent)
Lör 3:
Sön 4: Jobba 20-00 (personlig assistent)


Mån 5: Jobba 00-08 (personlig assistent)
Tis 6: Jobba 08.30-15 (förskola)
Ons 7: Jobba 09-16 (förskola)
Tor 8: Bear-test på Jamie Lee
Fre 9: Ledig och hemma med en drogad hund ;)
Lör 10: Spårade i skogen med Jamie Lee
Sön 11: Ledig! - Ledig hela 4 dagar i sträck!

Mån 12: Jobba 09-16.30 (förskola)
Tis 13: Ledig? *hoppas*
Ons 14: Jobba 13-16 (personlig assistent) + ner på sjukan för att skriva papper på ett till jobb!
Tor 15: Jobba 10.30-14.30 (förskola)
Fre 16: Jobba 09-15 (förskola)
Lör 17:
Sön 18: Spårade med Jamie Lee


Mån 19: Jobba 08.30-14.30 (förskola) + städning av garderob, bara för att leta efter en sak!
Tis 20: Jobba 07.30-14.30 (förskola) + resa till haninge efter jobbet.
Ons 21: Jobba 08-12 (personlig assistent) + 13.30-16 (förskola)
Tor 22: LEDIG! - Tackade nej till jobb...
Fre 23: Den värsta dagen, varje j*vla år! Jobba 9-16.30 (förskola)
Lör 24:
Sön 25:


HÖSTLOVS VECKAN! - Ledig? nee skulle inte tro det...
Mån 26:
Tis 27: Jobba 9-15.00 (förskola)
Ons 28: Jobba 07.30-13 (förskola) - så underbart med dessa mornar!
Tor 29: Jobba på sjukan 10.45-13.45
Fre 30: Jobba 11-16 (förskola) & 17-21 (personlig assistent)
Lör 31: Jobba 17-21 (personlig assistent)

Själv hemma :S

Det är mitt på ljusa dagen och jag är hemma själv! - Livrädd! Tackade nej till jobb idag, även om jag inte jobbar allt för mycket (ca ½ tid) så kände jag att en ledig dag behövdes! Så en härlig sovmorgon till 10:20. Underbart, vet dock inte vad jag ska fylla dagen med... De återstår att se :P

Satt i vardagsrummet och tittade på den läskiga tavlan, då hörde jag två röster och hundarna sprang som skollade troll åt alla håll och kanter... Jag blev livrädd! Så nu ska jag borsta tändera och bege mig ut i de vackra höstvädret! Usch för detta väder, regn, blåst och grått... Sen får de antagligen bli lite fix i köket innan jag dunkar ner rumpan i soffan igen för att se en bra film! :)

Funderar på att klicka hem lite saker från nätet oxå, får se hur de går med det :P Men först en lång(?) promenad...

Har inte laddat upp bilder på hur länge som helst nu, 1. har inge fotoprogram på datorn, så jag kan inte minska bilderna så dom går att ladda upp här. 2. De går såååå segt att ens försöka ladda upp redan inlagda bilder! 3. Pappa vägrar hjälpa mig att lägga in tex. ps... Får se om jag lyckas övertala honom i eftermiddag. Har bara tjatat i tre veckor nu...


Jamie Lee

När vi gjorde bear testet kollade vi även höfterna och armbågarna, något som rekommenderas att göra på alla hundar!

Höfter - A
Armbågar - u.a/0


De bästa man kan få, så något är i alla fall normalt med henne! ;)
Vet att det bara är hörseln som är nedsatt & ett öra dövt. Allt annat är normalt, men det känns ibland som de ställer till med så många problem med hennes hörsel. Som att hon inte kan lokalisera ljud alls, hon hör inte (självklart) och det är lite svårt att lära in tecken till allt. Men de går, bara man vill. Hittills har de gått ganska bra! Men vi måste hela tiden komma på nya tecken & Minnas dom gamla... Samt att alla i familjen ska göra samma tecken.


(Jaaaaa, jag saknar stugan!)


21 Oktober

Satt på jobbet (personlig assistent) och bara njöt, hade ingenting att göra, bara sitta och vara! Funderade på vad jag skulle göra när jag kom hem för jag jobbade bara mellan 8-12. Gå en långpromenad, kanske runt ringvägen? Även om vädret inte var de bästa, sen träna lite, ta en dusch och bara njuta av livet!!
Tji fick jag, de var bara rycka in på mera arbete mellan 13.30-16 (förskola) så den lugna dagen var förstörd. Så går de alltid när jag planerar att göra något, då ska jag jobba istället!

I morgon vill jag vara ledig, men vi får väll se om de blir så eller inte. Man vet ju aldrig längre, så jag har inte planerat någonting, hoppas inte på någonting... Eller egentligen gör jag det, men låtsas inte om det :P För jag kanske kan få en dag att bara vara hemma och ta de lugnt?! - Inga planer va det!

Just nu går ögonen i kors, jag läääängtar efter att få sova!

Nästa vecka verkar alla ha lov och vara lediga, men inte jag, jag har tre dagar (förskola) med arbete inplanerat... Så kan de gå, men de är bara jobba le och vara glad. För pengarna behövs! :)


20 Oktober

Sakta men säkert går dagarna framåt! Idag var de några timmars arbete på en förskola, två barn som skrek konstant mellan klockan åtta och tolv. Efter de var man ganska mör! Men bara på med leendet och jobba vidare, jobbade mellan 07.30-14.30 (höjdartider när man älsssssssskar mornar!) Det har gått super ändå! :)

Snabbt hem därefter för att fixa allt och ta bilen till Haninge för lite shopping! Påslakan stod högst upp på listan och ett set handlades hem. Ska beställa några till, för de går inte att bara ha ett när det är dags att bädda rent! Så mera påslakan! Även lite saker till hundarna inhandlades och annat smått o gott... Nödvändiga och lite mindre nödvändiga saker följde med hem. Tex. en hundmats box för 250kr (var ju halva priset på den!) och så var den minst dubbelt så stor mot den gamla :P lite godis, skor till mamma och syrran, mjukisbyxor, tröjor m.m m.m... Man kommer inte hem tomhänt precis!

Nu ska jag (äntligen) bädda sängen och sova några timmar innan jag ska jobba igen, denna gång är de lugnt på jobbet 08-12. Som personlig assistent! (på mitt favvo ställe!)

Förra gången jag var i Haninge, 9 oktober, då hade dom redan börjat med en massa jul saker (har bilder på det!) som kommer när min snälla pappa hjälpt mig med PS! Idag fanns det ÄNNU mera julsaker! Nog för att julen är min favorit högtid, men någon måtta får det väl ändå vara?! Början av oktober är lite tidigt!!??



Någon som har något emot mig idag?

1. Det regnar
2. Mina lakan till dubbeltäcket är borta, dom finns ingenstans!!
3. Rensade min garderob, men hitta inte de jag letade, hittade en massa annat istället
4. Tog fram mitt duntäcke, hängde ut de & självklart börjar de regna! - När jag var ute och gick!
5. De regnade nästan hela promenaden!
6. Jag jobbar i morgon igen, börjar halv åtta! - Jag hatar tidiga mornar...
7. Mitt täcke är i torktumlaren - lär lukta underbart

Så de känna som de inte är min dag! Men två positiva saker har i alla fall hänt, har hittat sakerna jag tappade bort den 11 april 2008. Shoppade lite saker, som jag sedan tappade bort totalt, dom fanns ingenstans! Men nu låg dom i garderoben.
Sen på jobbet hade vi endast sju barn på 2 ordinarie, 1 vikarie (jag) och 1 barnskötar-parktikant. Det var lugnt och skönt, hoppas de blir lika dant i morgon! :)

Sov gott!


Trevlig middag!

Har haft en super trevlig kväll med några släktingar. Vi käkade ganska gott, förrätten kunde man dock diskutera! Men varmrätten var supergod :) Kycklingspett, potatisgratäng med rödvins och choklad sås. Hade inte med mig legget heller, så några alko drycker fick jag inte dricka trotts att pappa(!) gick i godo på att jag var över 18 år (tänka sig att min pappa gör det, bara det är värt ett kors i taket!!) Vi satt där tre generationer, men ändå fick jag inte, när alla gick i godo! Så kan de gå, jag har i alla fall lärt mig en läxa till nästa gång, glöm inte legget/körkortet!

Nu ska vi få några timmars sömn innan morfar och hans fru kommer tillbaka.

Vet inte vad jag ska göra, har fått ett litet problem. Alla mina påslakan till dubbel täcket är borta! Helt borta!! Så jag sover med ett täcke utan lakan runt... Inte så fräscht, men vad ska jag göra?! Mamma och jag har röjt runt i hela huset, men vi hittar dom ingenstans! :O Har inte använt mitt dubbel vinter täcke på två år nu, men när jag ska ha det, då skiter det sig ändå. Får göra något radikalt i morgon... Orkar inte nu.

Sov gott :)


Bloggdesign :)

Känner för en ny design, någon som känner sig manad att hjälpa mig? Har haft samma design ett år nu, visst den är fin, men skulle vara roligt med något nytt! :)


Ändrade smilisar :)

http://www.bloggdesign.nu har en massa bra smilisar :) :P ;) Ändrade val av paket bara så jag kan få dom som jag vill ha :D


Besökare från Västerås

Idag har vi lite besök från Västerås, min kära morfar och hans fru är på helg besök. Dom har tagit in på hotell, så vi ska ut och käka med dom senare ikväll! Inte helt fel, hoppas bara på att kläderna jag tänkt ha är rena.

Igår hade vi storstädning av huset, vi dammsög, torka golv, damma, plocka och en massa saker. Väldigt välbehövligt med tanke på att en av hundarna precis löpt = blod överallt!, en hårar värre än värst = ser ut som en nakenfis och den tredje = dövörat vet inte riktigt vad hon gör. Bara det att när vi ska städa vill hundarna mer än gärna leka! Först med dammvippan, Flisan blev livrädd, hon viste inte åt vilket håll hon skulle springa med svansen mellan benen, Jamie Lee försökte käka upp den och Zindy skulle riva den i bitar. Inte så lätt att damma med andra ord :P

Sen kom vi till hundleksakerna, hmmm... alla dessa leksaker! Vissa är demolerade till max, andra gömda för att hålla ett tag. Men en basket boll tittade fram och Flisan blev galen, hon gjorde allt för "döda" den. Jag studsade den några gånger och hon hoppade efter den tills den var stilla. Om och om igen! Lät som et monster är bara förnamnet.
Sen hittade vi godisbollen, så den fyllde vi med godis och lät dom raca efter den, full fart på alla tre blev det minst sagt! Alla tre sprang runt efter den, sladdade i svängarna  och repade golven lite lätt. Inget jag vågar säga högt till dom andra här hemma :P

Som pricken över i, så dansade och städade ikapp med smurfarna! :) Jobbar man på dagis så gör man :P (nej då, det är så att jag ska ge skivorna till en förskola så jag tänkte att jag måste kolla att dom fungerade, så varför inte städa i takt till musiken :P)


http://www.text.nu/storage/smurfarna%20smurfparty.jpg


16 oktober

Lever, trött, huset städat!
Skriver kanske mer i morgon...

Städning och städning, tur att man har tre hundar som lätt kan roa en!


15 oktober

Idag har jag ägnat hela dagen till jobb, börjar känna mig lite trött nu och i ett stort behov av en dusch! Duschen får jag ta i morgon, för jag orkar inte! I morgon ska jag jobba några timmar igen, "bara" mellan 09-15. Sen har jag tagit ledigt i helgen. Morfar och hans fru kommer förbi en sväng i helgen så pappa kan fixa deras datorer, rykts även om att vi ska käka ute i helgen! Inte så dumt :)

Är lite stolt över mig själv oxå :P Körde 100& lagligt hela vägen till Ösmo och tillbaka! Rekord! Troligen första och enda gången jag kört 100% lagligt!! Sen att de var minus grader ute och risk för halka, påverkade ju bara lite :)

Nu ska jag sova några timmar så jag får lite energi för morgondagens arbete!


14 Oktober

Igår hände det inte så mycket, var en sväng förbi mina far föräldrar för att snacka lite skit, titta på deras ritningar på nya lägenheten och kolla i julkatalogen. Dom gör då inte många knop per dag, så en flytt är inte helt fel. Då blir dom lite sysselsatta, rensa, packa, flytta, packa upp och göra i ordning. Kanske det blir lite fart i gubben igen :)
Lyckades även med att träna lite i källaren igår! Så nu jäklar är jag på ge igen! :P Känner mig lite mör idag dock, inte träningsverk utan trött i kroppen... Ytterligare en förkylning?!

Idag har livet rullat på lite sakta... Jobbade tre ynka timmar som personlig assistent och skrev sedan på några papper för ytterligare ett jobb! Jag ska hjälpa till under vaccineringen av svininfluensan! Spruträdd som man är, hur detta ska gå vet jag inte, men förhoppningsvis bra!! Tack och lov ska inte jag ge några sprutor!

Nu ska jag sova, i morgon har jag tio timmars arbete framför mig, först på en förskola 10.30-14.30 sedan som personlig assistent 16-22.


Åh så var vintern här :(

Idag föll dom första snö flingorna över Nynäshamn! :(
Visst de är underbart med julen och allt mys med den. Men f*n för allt slask, halka, kyla och mörkret...


Busungen!

Jag har en liten busunge här hemma :P Självklart är det en av hundarna jag pratar om! Min lilla dam, Jamie Lee (dövörat) och alla underbara smeknamn hon har :)

Denna lilla dam har en förmåga att gå ner i källaren för att hämta upp en massa värdelösa saker. Ibland kan hon komma upp med en toffel, ett gamlat halsband till Nessie eller något annat fredligt. Men på senaste tiden har hon börjat komma med konstiga saker, som spackelspadar, tomma shampoo/tvål/balsam flaskor och lite annat skit. Vad är de roliga med att bära runt på detta? Lättroad är hon i alla fall!

Men något som inte är allt för roande, när hundarna är själva hemma så kan hon få för sig att göra en del rackartyg, som att dela en foppatoffel i så många delar som möjligt! Något som hänt två gånger, vi vet inte 100% säkert att de är hon, men man kan lätt gissa att hon varit med på några hörn åtminstone Eller när hon (eller någon av dom andra) tuggade sönder syrrans väska, då var dom billiga på blocket! Eller de senaste, i måndags, när hon troligen hoppat upp på bordet, tog fjärrkontrollen till radion/cdn och tuggade sönder den... Så kan de gå när man lämnar en hund som inte vill vara ensam med sin mamma (Zindy) och syster (Flisan) själv hemma.


Oktober Månad

Tor 1: Jobba 0930-1600 (lärare & fritids)
Fre 2: Jobba 0900-1400 (personlig assistent)
Lör 3:
Sön 4: Jobba 20-00 (personlig assistent)


Mån 5: Jobba 00-08 (personlig assistent)
Tis 6: Jobba 08.30-15 (förskola)
Ons 7: Jobba 09-16 (förskola)
Tor 8: Bear-test på Jamie Lee
Fre 9: Ledig och hemma med en drogad hund
Lör 10: Spårade i skogen med Jamie Lee
Sön 11: Ledig! - Ledig hela 4 dagar i sträck!

Mån 12: Jobba 09-16.30 (förskola)
Tis 13: Ledig? *hoppas*
Ons 14: Jobba 13-16 (personlig assistent) + ner på sjukan för att skriva papper på ett till jobb!
Tor 15: Jobba 10.30-14.30 (förskola)
Fre 16: Jobba 09-15 (förskola)
Lör 17:
Sön 18: Spårade med Jamie Lee


Mån 19: Jobba 08.30-14.30 (förskola) + städning av garderob, bara för att leta efter en sak!
Tis 20: Jobba 07.30-14.30 (förskola) + resa till haninge efter jobbet.
Ons 21: Jobba 08-12 (personlig assistent) + 13.30-16 (förskola)
Tor 22: LEDIG! - Tackade nej till jobb...
Fre 23: Den värsta dagen, varje j*vla år! Jobba 9-16.30 (förskola)
Lör 24:
Sön 25:


HÖSTLOVS VECKAN! - Ledig, nee skulle inte tro det...
Mån 26:
Tis 27: Jobba 9-15.00 (förskola)
Ons 28: Jobba 07.30-13 (förskola) - så underbart med dessa mornar!
Tor 29:
Fre 30: Jobba 11-16 (förskola)
Lör 31:

En lite sen "månad" kom äntligen upp. I början av månaden stod jag utan ett enda arbete inplanerat, men de rullar sakta men säkert in lite. På olika ställen, har inte jobbat på samma förskola två dagar i rad, denna månad. Lite tråkigt, men bättre än inget jobb alls! :)

Varför blev just hon nästan döv?


Funderar hela tiden på hur de ska gå för Jamie Lee, jag vill gärna träna upp henne i spårning och eventuellt vidare utveckla det. Men jag vet inte om de är möjligt, jag skulle så gärna vilja utveckla henne som narkotika hund, mögelhund, tullhund eller någon annan form av spårhund. MEN jag vet inte om hörseln sätter stopp för allt? Nog för att spårning går ut på att använda nosen, inte öronen, men de finns så mycket bestämmelser och regler av alla dess slag som man blir lite lätt gråhårig av.
Mycket funderingar är det, dom går fram och tillbaka hela tiden. Tankarna och funderingarna går ännu mer på högvarv nu än vad dom gjorde innan. Har även mailat uppfödaren med alla uppgifter, funderar på att skicka en kopia på alla papper oxå. Får se vad hon svara på mailen först.

De låter säkert lite roligt, men efter att vi fått svart på vitt, känns det som hon skulle vara lydigare. Det känns som vi förstår varandra på ett annat sätt nu. (en hemlis) men kvällspromenaden gick hon lös hela vägen, minsta vink jag gjorde, ropade på henne eller kallade in henne med teckenspråk, så kom hon på en gång! (hemlis, för de är koppeltvång i denna kommun, 1000kr i böter om polisen "stoppar" en)

Men en sak jag funderat mycket på, varför just Jamie Lee? Varför blev hon nästan döv?

Sen är jag superglad att vi behöll henne, att hon inte hamnade hos någon annan! För vem vet vad dom hade gjort med henne när de kom fram till att hon hade nedsatt hörsel? Om dom hade stora planer att göra saker med henne, så kan de faktiskt bli problem. Eftersom jag funderade på att antingen behålla Myran eller Jamie Lee, så är jag överlycklig att jag valde Jamie Lee. Annars kanske hon hade blivit en "problem" hund som fått flytta runt en massa och inte få ett stabilt hem, just pga hörseln!

Nog om nattsvammel, funderingarna fortsätter i morgon igen när vi fått våran skönhetssömn :)


Spår i skogen

Dagen har spenderat delvis í skogen, kände för en långpromenad i skogen men vi hamnade ute på Torö stenstrand. Inte så illa, när vi väl kommit en bit ut så inser jag att kameran ligger kvar hemma! Usch vad jag blev irriterad på mig själv då. Solen, stenstranden, himlen, havet och hundarna. Det hade blivit många bra fotografier, har några bilder på mobilen, men de är ingenting i jämförelse emot systemkameran. Usch vad jag är sur på mig själv. Men men, de kanske blir en tur ut dit någon dag i veckan igen, om vädret tillåter!

Nog om det, spårningen!
Jag funderade länge på att göra ett lätt spår, eftersom hon inte spårat så många gånger tidigare. Men sen fick terängen avgöra saken, de blev medel spår. Lite svängar och blandad teräng! Trodde inte hon skulle klara det, men de gick galant! Hon tog alla tre små pinnar, missade den stora men hittade slut leksaken! Hur underbart är inte det?! Sedan fick jag själv leta upp "slutpinnen" de tog ett tag, men jag hittade den :P Även om hon inte är tränad särskillt mycket i just spår så klarade hon det galant!

Dock inte med hjälp av luktsinnet utan synen! Jag förstår inte hur hundarna kan spåra så superbra med hjälp av nosen, de är helt fantastiskt!



Bilden är från Finland. Inte från idag...
Hoppas de blir vackert väder snart igen så jag får en chans att fota ändå. Men hösten varar inte i all evighet.


½ döv eller inte?

Igår spenderade vi kvällen i Danderyd, på djursjukhuset Albano. Först fick vi sitta lite mer än en halvtimme i väntrummet, något som Jamie Lee tyckte var mer än en evighet. Vi köpte lite leksaker men dom var inte allt för roande. Dom dög ett litet tag, sen var de gnällfia som var framme igen!
Sen kom en underbart gullig veterinär och visade in oss i ett rum där vi skrev på lite papper, Jamie Lee = JL fick lugnande och vi fick vänta ett tag till. Hon fick lite extra med lugnande eftersom höfterna och armbågarna skulle kollas oxå. Hon sa att jag kommer om ca 20 minuter igen och ser om hon sover då eller om hon behöver mera. Hon stängde dörren och gick, sen sov Jamie Lee som en stock! 20 minuter behövdes uppenbarligen inte.

Hon kom tillbaka och förklarade i detalj vad som skulle göras, vi viste precis vad som skulle hända. Nästan så vi kunnat göra allt själva. Först fick JL öronproppar, en nål i nacken, bakom örat och en i pannan. Dessa skulle läsa av vad hon hörde och inte hörde. I öronproppen satte hon en sladd från datorn som skickade ut ljudsignaler i 100 DB. För att få ett bra resultat så skickar vi ut minst 400 signaler. Hon började med höger öra och där fanns det lite hörsel, hon hör antingen ljusa eller mörka toner. Vi antar att hon hör ljusa eftersom hon reagerar bättre på ljusa toner än mörka. Sen var de samma sak på vänster öra, efter ca 30 ljudsignaler sa hon att detta öra är helt dövt! Men för att göra allt rätt ska vi göra klart testet och göra om det på båda öronen. Bara för att vara på den säkra sidan.
Även andra testet gav samma resultat. Så tack vare bear testet vet vi nu att hon är helt döv på ena örat och har nedsatt hörsel på det andra örat. Jag gissade på att hon var döv på vänster öra, men jag hoppades och bad om att hörseln skulle vara bra på det andra örat, även om jag misstänkte att hon hörde lite illa där.

Det känns bra att veta vad som är "fel" att det är hörseln som spökar och inte något annat! Men lite tråkigt ändå. Men det är bara fortsätta med teckenspråk och använda dom ljusa rösterna när man pratar.


2 timmar kvar

Sen beger jag mig till Danderyd för att göra en hörselkoll på min lilla Jamie Lee. Vet inte om jag ska hoppas på att hon är halv döv eller inte. Men vad är då felet på henne om hon inte är halvdöv? Usch usch usch, inget jag ska fundera på nu, de får man göra sen när man sitter med svaret i handen!

Nu ska jag göra mig i ordning, sen blir det en promenad med alla busungarna innan vi far iväg :)

Tycker lite synd om Jamie Lee, när jag kom ner i morse hade hon hittat mina vantar och lekte med dom. Självklart fick hon en utskällning då, sen fick hon även en utskällning för disktrasan hon disikerat till 1000 bitar. Sen måste hon trott att jag "straffa" henne ännu mera, för jag gav henne ingen lunch, dom andra hundarna fick äta medans hon var ute själv och lekte lite. Sen när hon kom in och såg deras tomma skålar började hon gråta! Hon satte sig vid skålen och såg så nere ut, öronen hängde och hon gnällde lite tyst och försiktigt, slickade lite i sin tomma skål och såg så bedrövad ut. Gissa om jag fick ont i magen då, stackaren är vrål hungrig men har inte fått något annat än frukost vid sju, sen ska hon inte äta på ett dygn! Usch usch usch!

Nej nu ska vi ut och gå & busa lite, kanske uppdaterar mer i kväll, om hon är halvdöv eller inte. För jag har ingen aning om när vi får resultatet...

Våran tid är klockan 18.00, med eventuella förseningar då hon (som gör testet) ska ha med sitt lilla barn :)


Grannen

Satt med frukosten i handen när de kom en bil farandes i full fart ner för backen. Jaja, dårarna igen, tänkte jag. Men så tvärnitar dom och svänger snabbt och smidigt in på grannens parkering. Oj, de där var snyggt gjort tänkte jag. Inte nog med att de står en husvagn, en eller två båtar på uppfarten och han lyckas parkera så där snyggt! Han måste ha gjort de förr...? Tänker inte mer på de förens jag ser någon gå med kolsvarta kläder och en svart golfväska in till dom... Men?? Ingen speler ju golf där...
Gissa om jag blev fundersam, lite nyfiken som jag är :)

Jag käkar vidare på frukosten och tänker lite på det, sen ser jag någon uppe på taket, de var ju självklart sotaren som kom för att sota! De var ingen dåre, ingen inbrottstjuv, ingen golfspelare, de var sotaren!


Bild från: http://www.timra.se/upload/547/bild%20-%20sotning.jpg 

Självklart var jag ute med kameran och lekte paparazzi :P Men dom bilderna kommer senare, när jag fått in lite bra program på datorn, igen!


En rolig historia :P

Det var en kille som fredag eftermiddag jobbat klart för veckan. Han slutade jobbet åtta på kvällen,
så han var bra hungrig. Han gick på restaurang och tog en middag och ett par öl.
 
Efter middagen tog han ett par drinkar och ett par whisky. Det hade varit en tuff vecka,
så han tog en kaffe och cognac också. Och ett par gin & tonics och lite till.
 
Sen skulle han gå hem till sin fru. Men benen bar honom inte. Han föll som en fura.
Han försökte ta sig upp, men det gick inte.
- "Fan också, jag får väl krypa ut då, och försöka ta mig upp där ute.
"Att jag kunde bli så full", tänkte killen.Han ålade sig ut, men utanför gick det inte bättre.
 
Benen bar honom inte. Det var lögn i helvete att kunna ställa sig upp.
-"Jag får väl krypa hem då", tänkte killen.
-"Trots allt är det ju inte så långt".
 
Drygt två timmar senare var killen äntligen hemma. Han drog sig upp i handtaget
till ytterdörren och låste upp. Han ramlade in. Frun sov, tack och lov,
och killen ålade sig in i badrummet, fixade till sig så gott han kunde och kröp in
i sovrummet, upp i sängen och somnade som en stock.
 
Morgonen efter väckte frun honom:
- "God morgon. Var du ute och söp i går?"
- "Nej, nej! Jag åt mat och tog några pilsner bara. Varför tror du det?" frågade killen.
- "Nja, de ringde från restaurangen och sa att du glömt kvar din rullstol..."

Mitt i natten...

... och jag sitter på jobbet, trött som bara den. Klockan är närmare halv fyra på morgonen och jag vet inte hur jag ska hålla mig vaken sista tiden! Cityakuten går för fullt på tvn och datorn är igång... Men jag chansar på att jag slumrar för det :P


FarmVille

Japp, jag är beroende, till 100%
Men än så länge har det inte gått så pass långt att jag addar alla jag ser med farmville som vänner, även sånna jag inte känner, som bor i andra länder. BARA för att ha dom på farmville. Fattar inte detta, bara ikväll har jag fått tre vän förfrågningar av några som bara pratar engelska, för att dom vill ha fler vänner på farmville! Jag ger upp snart.


Du som föddes på 1990-talet:

 

Du som föddes på 1990-talet:


Minns du...

-tidiga morgonar på helgerna för att titta på Sailormoon och Totally Spies

-när nikelodeon var på hela dagarna

-att det var läskigt spännande när madicken hoppade med paraply

-pokemon och digimon

-när man spelade kulor på skolgården varje rast

-när Britney Spears och Spice Girls var det enda folk lyssnade på

-när man fick Hitz for kidz i julklapp

-när man tog med sig freestylen och en trave CDskivor istället för iPoden

-när Pippis pappa var fångad av pirater

-när Timon och Pumba bara var med i Lejonkungen och inte hade ett eget program

-och alla fajter om bästa delarna

-när tamagutchi var allas bästa vän

-"I'm a tamagutchi, and I can make you happy..."

-"I'm a barbie girl, in a barbie world, I'm made of plastic, it's fantastic"

-"Sola å bada, tio pina colada. På sommar'n är livet som bäst"

-"Mål mål mål, mera mål, å mål, det kommer det att bli"

-"boom boom boom boom, I want you in my room"

-"Mama mia, here I go again" alla låtarnas melodi utantill

-tiden innan harry potter

-när du såg din första harry potter bok och tänkte att den kommer jag aldrig orka läsa

-när lattjo lajban var veckans höjdpunkt

-att "mojje och mimmi" förut var "nicke och nilla"

-första gången det hölls melodifestivalen för barn, MGP Junior och Sofie sjöng om Superduperkillen

-du kommer ihåg melodin till superduperkillen och delar av texten (han är min superduperkille, bara min. Han är den som jag gillar bäst)

-att du växte upp i tron på att madicken, emil, lotta, pippi, alla barna i bullerbyn m.fl fanns på riktigt

-när det var jojo-period och alla övade in tricks

 -när inte disneychannel fanns, eller iallafall inte var upptäckt

-Creep School, Aahh! Riktiga monster!,

- Arthur med Signaturmelodin "hej, hej, vilken underbar dag det är, om man kan vara den man är, och alltid leva tillsammans, vi säger hej, hej..."

-när du läste "Så funkar det i skolbiblioteket"

-när piggelinglassen kostade 6 kr

-och sandwichen 10 kr?

-och framför allt, minns du när det blev år 2000 och alla vuxna sa att du hade tur som fick uppleva det, men du tyckte att det kändes precis likadant som när det blev 1999?

Kommer du ihåg det? Saknar du det? Lägg upp texten på din BDB/blogg om du kommer ihåg det lika väl som jag...

-Så jävla sant och man längtar ju tillbaka en del-
Mitt leende blev bredare och bredare för varje rad.


Jaa de är mer än sant! Leendet blev bara bredare och bredare! Minnerna kom tillbaka från att man var liten. Lite roligt tycker jag i alla fall :)


Veterinärerna på bondi

Sitter och ser på veterinärerna på bondi, de kom en massa söta och underbara hundar på tvn. Vad gör inte våra gullungar då? Joo, två stycken ställer sig och rå glor på tvn, pratar lite med dom och ser så söta ut! Tänk vad en tv kan göra, tillomed roa hundarna! :)

Idag har de väll inte hänt allt för mycket i detta hus. Plockat in alla utemöbler, nu närmar sig hösten och vintern med stormsteg! Inte alls roligt!! Sen bakade vi en massa bullar, 101 stycken blev det. Inte illa :P Några vofflor och ett par koppar med tee. Lite höst mysigt måste jag säga, sen att krypa ner i soffan med lite tända ljus, de är så underbart! Jaa, de finns några plus med hösten och vintern oxå, men inte många!

Nu är det dags att krypa ner i sängen med en varm och go pjyamas. Kanske någon eller några hundar följer med, de vet man aldrig :) Zindy ligger brevid mig i soffan och myser nu, huvudet på armen och tassarna i knät. Jamie Lee leker katt och Flisan sover brevid pappa. Ibland är dom bara för underbara!


Saknar dessa dagar! - Bilden är tagen i Finland.


Kör försiktigt!


Jag är en sån person som alltid är ute i sista minuten. Eller nästan alltid i alla fall. Som när jag skulle till & från jobbet idag, de är en 70väg större delar av resan men jag kör oftast mellan 85-90 km/h. En aning för fort. Håller man hastigheten kommer det oftast bilar som lägger sig så nära en, så snuddar man bromsen så krockar vi garanterat! Så jaa, jag kör oftast för fort, men jag måste ändra på det, genast!
När man väl ligger i dom högre hastigheterna så blir man lite små irriterad att det endast går i 40 inne i "stan". Man ligger gärna i 50 (som det tidigare har varit) eller mera. Inte nog med att jag kan förlora körkortet, jag kan skada någon. Har alltid vetat om riskerna, men de blir lite verkligt nu...

Så räkna med köer när jag kommer, jag ska börja med att hålla hastigheterna igen! (något som inte många i denna kommun gör, blinkers och stanna vid övergångsställen är sådant som folk mer än gärna hoppar över oxå!) Folk får tro att jag precis tagit körkort, att jag fick körkortet i flingpaketet eller vad dom vill. Men jag kör hellre säkert än att jag skadar någon och blir av med körkortet!

Kör försiktigt!!

(hittade klippet på designadinblogg.se)


Så var det oktober, igen!

Det blir bara mörkare och kallare utomhus, usch usch usch! Gillar inte det. Har jobbat en del den senaste tiden, sovit och jaa, jag börjar bli av med min förklning, sakta men säkert! Trodde inte att de skulle gå, men de verkar som den ger med sig.

Sov två timmar nu på kvällen, så vi får se om de blir någon nattsömn eller inte. Idag har jag jobbat några timmar och efter det blev det en sväng runt ringvägen. Nu ska jag skaka liv i min mamma och syster, dom sover gott på soffan, funderar på att hämta kameran, men jag tror inte jag överlever då :P


RSS 2.0