Semester, stugan och sommar!

Det kommer bli en konstig sommar må jag säga.. Hur allt ska gå ihop, de har jag ingen aning om! Men vi ska nog få ihop det..

Men jag kommer troligen fara på tre Finlandsresor! En i juni, juli och sista i Augusti...  18/6-22/6 och 5/7-15/7 och14/8-22/8 på ett ungefär! Första för att lämna farföräldrarna i underbara stugan, andra för semester själv och tredje för att få hem farföräldrarna igen. Taxi?! I högsta grad! Men jag älskar stugan så jag ställer gärna upp och får resan betald på köpet :)


Dock är pappa och jag osams om detta, ovanligt va?


Blommor

  

  

Detta är tydligen ett mangolia träd, mamma blev väldigt förtjust i dessa och köpte ett! Nu har vi bara ett problem, vart ska vi plantera det?!
- Tänka först, handla sen?!
- Nehe inte det...


Morsdag

Idag är det mors dag, egentligen, varför har vi sånna dagar?!

Tycker om min mamma alla andra dagar oxå! :)

Idag var det morsdag middag hos farmor och farfar, mumsigt! Innan det så roade vi oss med ösmo marknad, inte så mycket där egentligen, men en klänning och två par solglasögon fick följa med hem :)


ESC

Jaha, då var ESC slut, måste säga att jag är lite besviken. Inte alls några vidare bra låtar... Men men, det är över nu i alla fall, sverige som inte ens kom med...
Kollade inte allt för mycket, satt mest framför datan och sa emellanåt "kliv av scenen, gå och dränk dig, eller värdelös" jaa, en bra sammanfattning av kvällen...

Nu ska jag äntligen krypa ner i sängen! :) Sov gott!

I morgon har jag ledigt och ska gå på ösmo marknad, sova och bara vara! Måste även träna lite Agility...


Min elaka vovve :P

Jagade upp en katt i trädet!


Katten och skatan, fasen vad skatan retades!



Alla tre, skatan, katten och Jamie Lee


"jag är oskyldig"


Försökte fota blommor...

... de tyckte inte Flisan var någon bra ide...


Den enda röda blomman, bland minst 100 gula :)



... Så hon plöjde ner dom allihopa!


29 maj

Jaha, då var man återigen supertrött och på väg att bli sjuk... Hört de tidigare?!
Idag den 29 är de jobb mellan 11-20, troligen blir de ösmo marknad en sväng och sen vet jag inte vad som händer... Kanske en sväng ner till Nynäs så brukaren kan kolla på ny tv, hon har pratat om det sedan mellandagsrean. Så vi får se vad som händer.

Men nu ska jag kurera mig med vitaminer och tabletter av alla dess slag (alvedon, ipreen, halstabletter). Ont i halsen, kraxig röst, ont i nacke/axlar/huvud och övertrött! Känns inge vidare! Tror att det är busungarna jag jobbade med idag som smittat mig lite, förkylda små sötungar som man kånkar runt på :)

Har i alla fall ledigt söndag och tisdag, då har jag tid att sova och bli frisk igen!



Väckarklockan ringde strax före sju i morse, jag övervägde att skicka ut den genom fönstret! Men gick upp efter många om och men, kom precis på klockslaget till jobbet och fick inga klara besked vart jag skulle vara... Som vanligt! Slutade med att jag hoppade mellan avdelningarna. När jag väl kom hem från jobbet skulle jag kolla lite saker på datorn, men jag kom inte så mycket längre, jag somnade med datorn på magen... Vaknade, ställde bort datorn och somnade om! Sömnbrist? Joo tack! En långpromenad med hundarna och hem till soffan för att se en skitfilm och nu väntar sängen igen. Fan vilket liv man lever, sover, jobbar, sover, jobbar, promenerar, jobbar, sover... Jaa... Semestern är efterlängtad! Endast 30 dagar och 7 timmar kvar!

NU: packa jobbväskan, datorn (brukaren måste låna den, i vanliga fall är det dataförbud dagtid), pappas mobila bredband (jag måste beställa ett eget, snarast!) lunch och middag, plånboken och en bra bok.

Mobilt bredband ?!

Det är en djungel! Men jag behöver ett mobilt bredband när jag jobbar nätter, men hur fasen ska jag hitta ett som är superbra, billigt och passar mig?

Det lutar åt ett mobilt bredband från tele 2, men medium eller large?
ELLER?!?


Från inget att göra, till stress!

Varför har inte dygnet flera timmar?! Syrran har blivit sjuk nu ikväll och jag är lite avis, jag hade gärna haft en dag hemma och bara vila! Men icke, även om jag inte vill vara sjuk så skulle en vilodag behövas :)

Idag var det en kort arbetsdag 10-15 efter det åkte jag direkt till konsum för att handla, självklart hade jag plånboken med mig, men den var tom! Kontokortet låg självklart hemma! Ringde mamma och var as förbannad på mig själv och då säger hon, ja men åk inte hem och parkera än för då står bilarna fel sen så vänta tills pappa är hemma... Så de blev ett varv i bilen runt nynäs, hem hämta kontokortet, på cykel ner på stan där jag träffade en kompis som snällt hängde med mig och hämtade ut mitt paket, handlade sakerna på konsum, vidare till Nilssons för att köpa lunch till morgondagen (vägrar äta fiskbullar som serveras på förskolan) *hua*

Efter det drog vi hem till henne, hon har precis flyttat hemifrån till en underbar lägenhet, gissa om jag var avundsjuk!!! Nästan så jag sparkade ut henne och flytta dit, men lägenheten mitt emot henne kommer troligen att hyras ut snart, så jag ska försöka få den! Efter de blev de en vända till macken för tankning, och så lämnade hon mig på stan igen för att åka vidare till sina småsyskon. Jag travade iväg till klädaffären för att bränna lite pengar på saker till både mig, mamma och pappa (sakerna till päronen betalade iofs mamma), till blomsteraffären för mamma skulle köpa en blomma till pappa (mamma och pappa har bröllopsdag idag, 16år tror jag det är...)

Sen var jag helt slut! Men bara hem och laga mat för mamma skulle iväg på agility kurs. Efter det somnade både jag och hundarna en timme innan kvällspromenaden. Nu är de knapt 7 timmar tills jag börjar igen!!

Sov gott! :)

18 kg knävovve!




Tänk om man hade haft med sig en riktig ka...

dsc01335 (MMS)

Tänk om man hade haft med sig en riktig kamera och inte bara mobilen... Men men...


fortsättning, ringvägen runt


 
  

och som vanligt, dom små bilderna går det att klicka på så dom blir större!


Jobb, agility, sova, jobba!

Varför ska livet vara så kompliserat?! Denna månad hade jag tänkt jobba så mycket som möjligt så att jag inte har dåligt samvete under semestern att de är tomma lönekuvert som kommer... Men istället måste jag försöka klämma in en resa någonstans, i de redan fulla schemat! Lyckat! Det får bli morgondagens problem...

Idag har de varit jobb, ingenting att göra där som vanligt... Lite småtråkigt, men jag får i alla fall betalt! Efter jobbet åkte jag till brukshundsklubben och tränade lite Agility, slalom, balansen och lite hopp hinder. Alla gånger gick de inte allt för bra med slalomen... Hon fuskar mer än gärna! :P Ingen vidare fart är det i henne heller, men de har de aldrig varit heller :P Sen en långpromenad i skogen så dojjorna är genomblöta nu...

Och jag måste erkänna, illa är det, jag har fortfarande vinterskorna framme, jag använde dom senast igår!


Ringvägen runt

Nu när vi är med i stegtävlingen så går vi väldigt mycket, ca 15000 steg om dan ca 1.5 mil. och då brukar vi klämma in ett varv runt ringvägen.



  


Självklart har vi vovvarna med oss :)


Onsdag?

Jag har inte riktigt vaknat ännu, men jag tror det är onsdag idag och att jag jobbar 9-20. Men jag har ärligt ingen aning! Så de är bara kliva upp för att ta reda på detta. Vilket tar emot lite, de är ju såååå skönt att ligga och dra sig i sängen :)


Vacker väder och underbara hundar!


"normala" hundar tuggar ben...


...men jag hävdar precis som vanligt att min vovve inte är som alla andra!


Jamie Lee


Flisan


Zindy


Zindy

Agility steg 2

Idag var det agility igen, superroligt som vanligt förutom detta väder! Inge vidare roligt heller att lämna hundarna i bilarna så dom blir iskalla. Men vad ska man göra när det är teori och redan är 100 hundar (överdrivet, okej) i klubbsugan...

idag började vi med bakombyte och det gick ganska bra, har en del att träna på till nästa tränings tillfälle. Bakombyte är inte lätt, framförallt när man har en hund som det är lite svårare att skicka från höger sida (jag till vänster, hunden till höger) Men nästa gång lyckas vi ;)

Vi fick i läxa att man ska sätta hunden vid sin sida höger eller vänster spelar ingen roll, (jag beskriver om man sätter hunden vid vänstra sidan) och sedan gå ifrån och bakom hunden. Om man går höger varv från hunden så ska man belöna så fort hunden vrider huvudet till vänster och sedan få hunden att gå med sig. Super svårt att förklara, men ganska lätt när man prövat några gånger. :) Detta ska sitta klockrent nästa gång, både höger och vänster varv!
Framförallt vänstervarv på Jamie Lee, då hon har svårare att bli skickad från den sidan hon inte hör alls på... Men träning ger färdighet :)


Hund, jobb och ett liv?

Värt ett försök, jag ska försöka, men jag vet inte om jag lyckas. Jag ska försöka styra om bloggen så de blir lite mera hund i den, känns som de mest blir jobb i den för tillfället... Eller?

Lite foton kommer och jag ska ta tag i allt, när de lugnar ner sig överallt, när jag får en ledig dag! (massa jobb, som vanligt) Inge gnäll om det, plånboken tackar, även jag den 25 och 27 varje månad :P

Nu ska jag nanna kudde, några timmars sömn och full rulle igen? Eller nej juste, fotöljen i 11 timmar! - vill ta med lilldatan, men den har inge virus skydd i sig så jag vågar inte använda den då... Så jag får sluka böcker istället!


Barnen är hög ljuda och överallt! Snart bl...

dsc01303 (MMS)

Barnen är hög ljuda och överallt! Snart blir det mellanmål och sen åker dom ut i regnet. Grodynglen och odlan får inte vara ifred... Ska bli skönt när barnen börjar gå hem och det lugnar sig lite :)


Lite sömn...

Jag tror jag skrapat ihop närmare fem timmars sömn i natt, mer eller mindre... Allt har varit fel i natt, för varmt, för kallt, hundar som spyr, super svårt att sova och skumma tankar. Så nu vill jag sova mera, men de är bara kliva upp, nio timmar på dagis och två på agility planen, sen får jag sova!


Hund i bil - Helst inte!

http://hittadjur.se/index.php?page=dbcontent&contentId=cartemp

Kolla in detta, OM man måste sätta hunden i bilen så tänk på detta. Men undvik att lämna hunden i bilen, skulle jag se en hund i bilen som verkade må dåligt skulle jag troligen tveka, men krossa rutan...


Vecka 21

jag gnällde lite tidigare på dagen om att jag kanske inte har kvar mitt ena jobb, efter det trillade det in lite mera jobb från båda ställena.

Måndag: Ledig
Tisdag: 9-18 dagis (kurs 19-21)
Onsdag: 9-20 personlig assistent
Torsdag: 10-15 personlig assistent
Fredag: 8-16 dagis
Lördag: 11-20 personlig assistent (melodifestivalen hos matilda efter det)
Söndag: Ledig - ösmo marknad

Så ser min vecka ut, känns som jag behöver komma tillbaka till verkligheten nu och inte ha en veckas ledigt, för jag blir så förbannat lat då! De konstiga är att jag ser verkligen fram emot att jobba på dagis igen, jag har verkligen saknat alla underbara barn!! (sen att jag får in mera pengar än jag räknat med skadar ju inte heller!)

Och jag vet fortfarande inte om jag har kvar tim.viket på kommunen efter månadskiftet... De återstår att se om kommunen är snabb på att skicka ut breven eller inte. Dom brukar inte vara det!


Jamie Lee - dövörat


Som sagt, hon är inte som alla andra! Detta är hennes favvo ställe att sova på, efter sängen så klart! :)


När matte kommer med kameran, gör jag allt annat än lyssnar!


Sötnosen! - ibland bara så där kryper hon in i buren och sover där... Ingen av dom andra hundarna gör detta, bara Jamie Lee :)


Jobb?

Det verkar som jag endart har ett jobb numera, men jag vet inte säkert... Det återstår att se! Men jag verkar inte längre vara anställd av Nynäshamns kommun eftersom jag inte kommer att kunna jobba särskillt mycket för dom i sommar då jag har mitt schema att gå efter samt semester.

Så då verkar det inte som dom vill förlänga med tre månader till, men jag måste säga, de gör inte så mycket, jag har jobb i minst tio månader till, sen kanske jag kan bli återanställd via kommunen?
Visst de hade varit skönt att ha dom bakom sig och veta att de finns en plats kvar och att jag kan återgå till de jobbet sen igen. Men tydligen inte. och självklart kommer jag att sakna alla barnen! Det är de som tynger mest... Alla "mina" barn *snyft*


Framförbyten i Agility

Just nu håller vi på att träna framförbyten på agility kursen, jag kan säga att de inte är de lättaste, men det går! Har lite mardrömmar om tisdagens träningspass, då vi troligen ska börja med bakombyten! Hur ska detta gå? kanske borde gå en danskurs först? Så de blir lite lättare att dansa runt på banan och se förvirrad ut :P

Tur att ingen filmar, eller ens fotograferar under kursen :) Det hade varit något de ;)

Detta är Agility steg 2 som vi går just nu.


Trion

Lite blandade bilder på skaran med Tollare!


Godis letande


Bergsgetterna


Varför ska hon alltid blunda?!?


Zindy, på spaning efter skateboards, katter och andra irriterande saker man kan skälla på :P


Början på våran agility bana, tunnlarna kommer ut snart oxå :) även "däcket" / ringen


PMS på hög nivå!

Som sagt, denna dagen har inte varit på min sida! Mensvärk, humörsvängningar och dåligt väder... Bara hoppas på att morgondagen blir bättre!

Så just nu löper två vovvar och jag har PMS, undrar hur detta ska sluta... Trotts att jag sovit middag två gånger idag hoppas jag på att kunna sova i natt *höhö* lär ju ligga vaken ett par timmar i alla fall :/ så kan de gå. Livet är som vanligt upponer! Men jag har min underbara vovve JL att tacka, utan henne hade jag inte stått ut denna dag :)


Ett par horn på den, så blir det jag ;)



35 dagar och åtta timmar till semestern! Vad ska jag hitta på då? Mina nuvarande planer ser ut att spricka, som vanligt! Nu ska jag pussa lite på vovvarna innan jag kryper till kojs :) Natti natti

Mensvärk x 1000

Denna dag är inte på min sida! Har sådan grym mensvärk och pms så jag håller på att bli galen själv! Ont i både mage, rygg och lår! Värken strålar åt alla håll!
Alvedon och ipreen hjälper inte, så jag bäddar ner mig i soffan istället.

sen är de inge vidare roligt väder heller, ännu en anledning till att ligga kvar i soffan :P


Natti natti

Jaha, och vart tog den här dagen vägen?! Sopstationen, långpromenad och grillning med alla dess goda tillbehör! Annars har jag bara tagit de lugnt, somnade en timme på soffan innan långpromenaden, de var superskönt!

Nu ska jag fixa till dom sista bilderna innan jag hoppar i säng! Sov gott!


Id-brickor

Har precis klickat hem lite id-brickor till hundarna. Så kommer dom bort är dom märkta med våra nummer! Har redan en uppsättning, men dom är 1½ år gamla och ganska slitna, så nu byts dom ut :) Lagom till semestern!

Brickorna kommer från idbrickor.com

Jamie Lee får blåa
Flisan får en röd
och Zindy får ett rött hjärta

Grillning på ge!

Gud vilket bra humör man kan vara på då! Herregud... Att min kära far är på ännu bättre humör och klagar på precis allt hjälper inte precis, men det är väll bara bita ihop och köra, för om ca 20 minuter kommer far föräldrarna hit och ska grilla med oss. När vi bjöd dom känndes det som en bra ide, men just nu känns det som en mindre bra ide!


22/5

Klockan är elva och jag är färdig, hur gick de till? I vanliga fall brukar jag kliva upp den här tiden på dagen... Kan det vara så att jag är lite trött att mina dygn är totalt felvända?

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra idag, en liten shoppingrunda blir det i alla fall :) och ikväll när det är lite svalare ska det bli en långpromenad med hundarna! Nu ska jag återvända in i spelvärlden på facebook innan jag beger mig ner på stan! vad händer sen?

Jag ska tömma kamerorna idag, tror jag :)


England i höst?


bild från http://www.freefoto.com/images/31/26/31_26_1---Tower-Bridge-at-night--London--England_web.jpg

Har gått en grymt lång promenad med Cathrine i kväll och diskuterat en massa saker :) bland annat en ev. resa till england i höst!! Jag hoppas och ber att den blir av, det skulle vara så grymt roligt :D

Underbara ringvägen :)

dsc01320 (MMS)

Underbara ringvägen :)


Åh så gott! Nu är det sommar! Massor med t...

dsc01318 (MMS)

Åh så gott! Nu är det sommar! Massor med turister runt om i hamnen, god glass och två hundar som precis börjat löpa. Sommar sommar sommar! Semestern blir i alla fall utan löp. Nya skor är även inköpta:) det kan inte bli bättre!! :)


21 maj

Börjar återigen känna mig som en människa! Helt underbart! Just nu sitter jag och väntar på att min kära mor ska sluta jobba så jag kan hämta ut en ny omgång med pollenmediciner. Men för att fördriva tiden lite ska jag tvätta några maskiner tvätt och sätta mig ett tag i solen :)

Ja, jag börjar känna mig som en människa igen! Kan tänka mig att det var agility kursen igår som fick lite fart på mig :) Annars är dagen oplanerad!

75 % döv, men ändå överlycklig!

Varning för lång text!


Jamie Lee är en speciel hund, på alla vis! Hon är bedårande! Inte bara det att hon är heldöv på ena örat och har nedsatt hörsel på det andra. Hon kan inte lokalisera ljud när man ropar på henne vilket gör att hon spriger åt motsatta håll och först när hon var ett år och nio månader skällde hon på riktigt för första gången. Trotts detta är en helt vanlig Tollare som allt för ofta får sin vilja igenom, bara genom att titta på en! Huvudet på sne, leendet på plats och glittra lite med ögonen så smälter vem som helst för henne! - I mina ögon är hon den perfekta hunden, trotts hörsel problemen.

Jamie Lee är familjen lilla bebis, hon är den som är valpigast och barnsligast av dom alla. Vanliga smeknamn på henne är puppy, dövörat, gullunge, sötnos, ferdinan, måsen, junior och alla söta ord du kan komma på! Dock så tror hon att hennes namn är ordet "Här".

När hon var hon den sista valpen som kom, eftersom "nian" föddes död men återupplivades sa uppfödaren att nästa valp som kommer är troligen död eftersom moderkakan släppt för tidigt och det kommer en massa grönt. Nian återhämtade sig och snart därefter kom tian (jamie lee) och skrek glatt att hon minsan inte var död! Men det mäktes tidigt att det var något fel på henne, hon var inte alls som sina nio syskon. Hon sov mycket mera än dom andra valparna, hon reagerade inte på dammsugaren som sina syskon, dom flydde för livet, men hon sov vidare. Hon pep och gnällde aldrig på samma sätt som syskonen och hon var lite mera som ferdinan, satt heldre under sin korkek och luktade på blommorna. Visst fick hon busryck, men aldrig som dom andra valparna, hon var sällan med och brottades och bet i dom andra. När det gällde mat ville hon mycket heldre att mjölkbaren skulle vara öppen än att äta köttfärs blandat med uppblött torfoder, allt tog längre tid för henne. Jag minns att jag sa flera gånger, att hon ligger ca två veckor efter sina syskon, men det var ingen som lyssnade på mig. Jag var dock envis och stod på mig, hon var inte som dom andra och de fick jag medhåll för, men inte att hon låg så mycket efter.

När det var väl var dags för oss att välja ut två stycken av tio små bedårande valpar, var inte beslutet enkelt, jag övervägde många gånger att behålla alla tio och rymma iväg med dom! Men kom snabbt på att leva med elva hundar inte skulle bli det lättaste. Det slutade med att vi behöll en på halv foder och så fick vi en som betalning för att vi hade valparna hemma hos oss och tog hand om dom. Flisan (min lillasysters hund) blev på halv foder och Jamie Lee fick vi. Jag velade mella alla tio länge och väl, trotts att jag inners inne redan hade bestämmt mig för Jamie Lee, men tvåan "Maggan" var även intresant, men Jamie Lee var ändå min redan när hon föddes på något vis. På något underligt vis hade jag redan bestämt mig, trotts att jag tvekade gång på gång, men jag återkom alltid till lilla Jamie Lee.

Tiden gick och hon och hennes syster var som dag och natt, inte många tecken på att dom är syskon i temprament, betende eller något annat än färgen, men den delar (nästan) alla tollare - beroende på mängden morötter dom äter!

När hon var runt ett halvår-år bestämde jag mig för att kontakta uppfödaren för att berätta att jag tänkte göra ett BEAR test samtidigt som hennes höfter och armbågar röntkades, hon undrade varför och jag förklarade att hon inte är som dom andra hundarna, att jag tränar henne med handtecken och förskräckligt låtande klickers, inte som med Flisan (syrran) och Zindy (mamman) med vanliga kommandon. Sagt och gjort, när hon var ett år och tre månader gjordes hörseltestet (BEAR-testet) i samband med höft/armbågs röntken och de visade sig att vi hade rätt, hon hörde väldigt illa men höfterna och armbågarna var det inge fel på! Därför är hon lite senare än andra hundar, hon reagerar inte när någon morrar åt henne och hon har ännu inte lärt sig "hundarnas grundlagar". Men jag tror att hon kommer vara valpig långt upp i åren, hon kommer att bita i kopplet, suga på mattes tumme, bita lite för hårt när hon busar, och bara vara sig själv, ända tills hon inte orkar mer! Dvs om ca 100 år :)

Jag kommer alltid att träna henne med handtecken, men även säga ordet, för tillslut fastnar även de. Jag vet inte om hennes hörsel kommer att försvinna helt eller om hon alltid kommer att höra "samma mängd", troligen kommer hon väll som alla andra hundar att få ännu sämre hörsel med åldern. Men vad spelar det för roll? Jag älskar mitt lilla troll över allt annat!



Tillägg: Flisan har ett lätt fel på ena armbågen, något som hon inte lider av eller någonting, men uppfödaren har valt att inte avla på henne. Detta för att minska risken med att föra problemet vidare. Så Flisan står inte längre som foder hund utan som "familje" hund.

Så i detta hus finns det tre tossiga tollare, alla tre är helt olika varandra men samtidigt så underbara! Dom har sina brister, men vem har inte det?

Fan fan fan

Nu börjar min huvudvärk att återkomma, jag har sex timmar kvar på jobbet och håller på att bli galen. Har inga filmer med mig och jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra, träna är inte att tänka på ens en gång!

Fan vad jag hatar detta!


Kärlek till trion!


Flisan

Jamie Lee

Mamma Zindy

Det spelar ingen roll hur mycke satyg dom gör, de är ren glädje att vara med dom! :)
Usch och fy vad mardrömmen har skrämt mig! Kan inte tänka mig den dagen någon av dessa busungar inte finns mera, det vill säga om ca 90 år :)


Mardröm

Igår var dagen då allt var åt helvete, ingenting gick som de skulle och jag var allmänt deppig och idag ser jag märkerna efter det, jag lyckades bränna mig på ugnen, var inte ute i solen när de var superfint väder och ringarna under ögonen...

Tur att de är ny dag idag! Med frukosten i halsen ska jag ut och gå efter alla mardrömmar i natt / nu på morgonen. bland annat drömde jag att vi var på valpträff och då dog 8 av 10 valpar, Jamie Lee och någon mer var de enda som var kvar, men Jamie Lee hade krymt och blivit en sex veckors valp som man var tvungen att hjälpa andas. Flisan gick tyvärr bort och Zindy var deprimerad. Hualigen va hemskt allt var, dock började vi prata om att skaffa en ny hund från Sorunda (dom har valpar där ute nu som är leveransfärdiga om ca 4 veckor). Tack och lov vaknade jag där! Kollade klockan och den var 10,23. Jag vandlade snabbt om det till 23 oktober, dagen jag förlorat två släktingar.

Full fart ur sängen, tvätta av mig för att gå ner och pussa på mina underbara hundar! Åh, vad det kändes underbart! Nog för att de tar emot att jag ska jobba inatt, men allt blev såååå mycket enklare när jag hittade alla mina tre hundar vid liv! :)



Ska försöka ta lite nya bilder på dom idag för att se om de syns att vi klippt dom något. För vi fick tips om att tunna ut deras päls så dom torkar fortare på sommaren och fuktexem kan undvikas på så vis! Och vad jag ser, så är de ingen skillnad på dom, mer än att dom är lite lenare i pälsen, inte har de lika varmt och torkar fortare :)

Årets första rabarberpaj!

Inte min dag idag, sov gott!

Idag är det verkligen inte min dag, efter närmare 12 timmar med huvudvärk, nackont och axelont känner jag mig mer död än levande. Värktabletterna är min bästa vän!

Tröstar mig med att baka en rabarberpaj (årets första, med rabarber från tomten!) och sova på soffan... Ibland får man det! :)

Tänkte njuta av en ledig dag! Jo tjena...


Felvänt dygn, till 100%



När jag väl är hemma så tycker min lilla vovve att jag ska ägna all tid till henne :) vilket jag förstår. Bilden är från igår kväll.

Men klockan är strax efter fem nu på morgonen, jag har migrän och har legat närmare en och en halv timme och bara vridi mig, inget hjälper... Sen blir det inte lättare av att man blir hungrig denna tid på dygnet heller... Allt är fel vänt efter nattjobbet just nu... Allt är Skit och pannkaka.

update: kvart i sex.
jag kunde inte hålla mig till frukost så jag gick upp och käkade lite, trckte i mig ännu mera värktabletter och ligger nu här, klarvaken i sängen. Hundarna undrar vad de är för fel på mig och ärligt talat gör jag oxå det...

Men de blir nog till att vrida och vända sig en timme till eller något, sen kliver dom andra upp för att bege sig till skola och jobb, medans jag ska njuta av en ledig dag. Njuta får vi se, beroende på hur jag mår... (och vädret) !

Sov gott!


"sommarens faror"

Då var man hemma igen då, inge jobb förens på onsdag då äre bara en natt som gäller. Idag har vi varit på brukshundsklubben för infomöte om "sommarens faror" och jag måste säga att dom var superbra! ska lägga upp lite här på bloggen om det senare, om det är någon som är intreserad?
En massa bra info var de i alla fall. och självklart när man varit på info om faror är man lite extra försiktig, och när min lilla gullunge trampade i en massa glas och ryckte till, då satt jag nästan i bilen på väg till bagarmossen... Som tur är verkar de inte vara någon fara... :)

Sen blev det en långpromenad med hundarna och nu ska jag äntligen sova, antagligen till lunch i morgon... :P Sov gott!

Hem!

Jaha, då var de dags att diska, plocka och gå hem! Hoppas bara dagpersonalen kommer i TID idag... Annars blir jag galen! Och att dom sköter de dom ska göra... Behöver inte gå in på detaljer, men jag är lite små irriterad på en jobbarkompis...

Hem för att sova några timmar innan de är info möte om sommarens faror på brukshundsklubben sen blir de väll sova igen antar jag :P

Ha en bra dag! Jag ska sova bort min...


flyg din egna väg


Upp

Barn går till skolan och fritids, vuxna går till arbetet och jag väntar på att gå hem och sova...
Med andra ord en helt vanlig måndag :)

Filmen upp är ganska bra måste jag säga, lite konstig men rolig!
Häftigt gjord!

Nu blir det frukost.


16-17/5

Jaha, ännu en natt på jobbet! Dötrött är numera mitt förnamn... Men jag har i alla fall hållt mig vaken hittills! Mycket tack vare nattugglor till vänner :) En timmes träning har jag i alla fall klarat av. Nu blir de lite filmkikande, filmen "upp" står på tur! Egentligen borde jag träna en timme till, men jag orkar inte! Känner mig helt slut i kroppen... Internet har strulat periodvis och humöret har åkt jojo... Ja, man mår inte prima efter så här många nätter !
Men en god natts sömn så är man på benen igen (om jag känner mig själv så blir det ett dygns sömn!)


15-16/5

Jaha, ännu en natt på jobbet... Säger då det att de är tur att jag har mina underbara vänner som är riktiga nattugglor :) Annars hade 13 timmars passen varit ännu längre!

I natt har jag som vanligt setat vid datan xx antal timmar, chattat, smsat, tränat nästan två timmar och sett mamma mia the movie och eftersom jag är lite smålat orkade jag inte ändra inställningarna på den, så jag såg den endast med engelskt tal! - Bra jobbat, jag som är totalt värdelös på engelska :P Nu börjar det närma sig frukost time och jag klagar inte på det :P Inte heller att klockan närmar sig nio och jag snart slutar! Blir troligen mamma mia igen, eller Twilight, allt för att sista timmarna ska gå någolunda. Eller P.S i love you... Har lite svårt att bestämma mig... Men skulle jag se P.S. i love you skulle jag med största sanorlikhet gråta... Övertröttheten börjar ta över nu, igen...

Film och frukost! Snart får jag sova, när hela världen börjar vakna ska jag sova... :/


14-15/5

sitter som vanligt på jobbet (eller ligger på  golvet rättare sagt och tränar) jag inser hur mycket jag saknar friskis och svettis! så till hösten blir det troligen ett träningskort där igen! :) för jag saknar det otroligt mycket inser jag nu... de är fartfyllt, roligt och bra träning, sen är de även roligt att se alla nybörjare :P

men nu får de bli en träningsdvd till innan frukost och hemgång :)

I natt blir det jobb igen, detta är andra av fyra nätter... Suck säger jag bara... Sen att jag har träningsvärk gör inte saken bättre! Träning och frukost! Sen sova gott :)


Work

Nu blir det lite Thai mat innan jag återvänder till jobbet, ytterligare en natt!


Jobbet

Jaha, sitter på jobbet igen, första natten av fyra, känns inge vidare roligt men de ger bra betalt! Så jag ska egentligen inte klaga... Men de är inge roligt när hela världen sover, utom jag, känns det som i alla fall. Inge bra på tv, jag glömde filmerna jag skulle se hemma och tränat har jag redan gjort. Så nu saknas endast frukosten, men den får jag vänta några timmar till med... Tyvärr, annars kommer allt vändas käpprätt, men de kanske kroppen redan gjort med tanke på att jag jobbar nätterna igenom och är sover bort dagarna...

Men första passet av fyra med nätter 20-09!

Dagpersonalen är varmt välkomna! :) Gärna några timmar för tidigt :P


12 mars

Känner att jag inte har något att skriva direkt... Dagen har flytit på ganska bra, har haft ont i nacken som tusan bara... Hoppas det ger med sig till i morgon bara... Annars, inget nytt...


---

vet inte vad som hänt, tror jag är sjuk eller något. jag var uppe 09,20 PÅ EN LEDIG DAG!! duschade och nu sitter jag här med frukosten, vi är inte direkt bästa kompisar måste jag säga...

men jag måste väl sätta lite fart och handla lite på konsum, farmorn och farfarn kommer ju snart :) vad händer sen då? ingen aning.. antagligen ingenting, för jag kan inte planera saker, dom spricker bara :P lära Jamie Lee att gå slalom igen, det är ett måste!


Tyst, du jobbar på sl!

Tjej ~16 går på bussen och ber chauffören vänta en minut på hennes kompis som är lite sen. Tjejen kommer efter någon minut.
Busschauffören (sarkastiskt): Guuud vilken tur att du är i tid så att vi inte behöver vänta!
Tjejen: Tyst. Du jobbar på SL. Ni ska inte klaga på att någon är sen, när det är eran specialitet.

11 maj

Jaha, så var ytterligare en dag slut, denna dag har inte vart allt för rolig! Har i alla fall suttit ett tag i solen, så lite färg kanske man fått?

En massa steg har jag gått oxå :P 21023! (skriver inte in de här alla dagar, men när jag är ledig knatar jag runt 1.5 mil / 20000-23000 steg. Får se hur de blir när de kommer en massa nätter nu, då blir de väl inte alls lika mycket :/

Men men, nu på kvällen såg vi NCIS LA. Gissa vem som satt högst upp i kuddhögen och tugga på naglarna? Joo lilla jag... Sen tog den slut och jag måste vänta en hel vecka till innan jag får veta hur de går!! :O Hur ska jag klara detta?! Nu har dock vovven min tagit nästintill hela min plats i soffan, ett tecken på att de är dags att sova?!

I morgon hoppas vi på en solig och fin dag igen, men de kanske är för mycket att hoppas på? Kära lilla farmor kommer förbi och ska laga lite moussaka (stavning?) har varit sugen på det hur länge som helst nu! :P Så äntligen! :D Syrran springer lunken och päronen jobbar halvdag... Annars finns de inga planer för morgondagen heller... Sen kommer mardrömsveckan på schemat, 4 nätter på rad, en dag ledigt och två nätter till... Dock har jag tagit semester ett pass så nu längtar vi till torsdag morgon klockan nio, då blir jag ledig igen ett par dagar :)


Min kära mor

Häromdagen sa jag till min kära mor att jag vill ha en hund som det är lite utmaning att ta hand om, som en schäfer, som behöver lite mera utmaningar, stimulans och en massa träning. Visst tollare behöver massor med träning, stimulans och utmaningar, men ändå.

Vad blir de kloka svaret då?!
"Du har redan en hund som nästan är döv, är inte det en utmaning så det räcker?!"

Joo, det är en utmaning... Men hon lär sig ALLT så j*kla fort... och jag måste erkänna, hon är den som är mest bortskämd oxå, bara för alla tycker "synd" om henne att hon hör så pass illa som hon gör.
Men jag är fortfarande inne på att ha en schäfer, oxå...! Med andra ord, två stycken hårt arbetande hundar :)


10 maj

Jaha, så var denna dag borta...

vad har hänt idag då? vi har tränat lite agility, handlat, gått en långpromenad och sedan en promenad på norvik. Vi han även med en sväng till kyrkogården för att tända lite ljus och lämna blommor. Måste säga att de är lite tråkigt att sova bort halva dagarna... Men nu ska jag nanna kudde och kanske vakna lite tidigare i morgon?!

Trion


Godis grisarna glor på matte istället för kameran



Sitt, okej och så låg två av tre ner... Lyckat...



Sen var de kört, de gick en hund på gatan...


Nya buren


  



Lilla Jamie Lee har inga problem med buren, hon går ofta och lägger sig i den, helt självmant! Dom andra tittar på den och fnyser nästan åt den...


10 maj

En helt oplanerad dag!!
Vad ska jag göra?!

Eller nästan helt oplanerad, ska iväg en sväng ikväll vid ca halv sju :) Men annars har jag inget att göra... Rummet är städat, där nere är de färdig städat, har ett badrum kvar men de struntar jag i de får någon annan fixa... Antar att de blir att leta efter lite kläder och ge sig ut i de tråkiga vädret och traska lite... :)

Hundarna kanske vill ha lite lunch oxå... :P


Blandat med bilder


Hon sover i alla fall gott... Tur att skorna är nya :)


Fästinghalsbanden är på!


Varför i hela friden gör man hål i hundmaten?!


Trion!


Storsyrran började...





Syrran började, lillsyrran fortsätter!
Tokhundar, som tur är skulle mattan till soporna.


9 maj

Jaha, dagens alla planer har spruckit för länge sedan, men vad gör det? Sov ända till lunch och nu sitter jag här. Pappa har dragit igång "mamma mia" i hopp om att få oss på bättre humör och vilja städa lite... Får se om han lyckas. Bion ikväll verkar inställd eftersom min kompis fått förhinder. Så vi får se vad som händer.

Nu ska jag väll dansa runt med dammsugare och golvmoppen medans tvättmaskinerna snurrar för fullt...


Puppisar :)

http://www.blocket.se/stockholm/Tollare___nova_scotia_ducktolling_retriever_27357568.htm?ca=11&w=1

Gissa om man saknar valparna nu, "valparna" fyller hela två år i år!! :)
Tänk vad underbart de är med valpar!


8 maj

Igår var det en trevlig kväll hemma hos en kompis, har inte skrattat så mycket på länge som igår!! :) Så det kändes super att träffa lite kompisar igen :) Super god mat och dryck, inget man klagar på i första taget! Och var väll hemma med sista nattbussen vid halv två tiden. En superkväll!

Idag hade jag inga planer alls, tills min kära mobil påminde mig om att det är städdag uppe på brukshundsklubben OCH företagarnas nere i svanis parken... Så jag ska borsta tänderna och traska ner i svanis parken snart! Hade även glömt att det är hinderbyggardag på klubben i morgon, men jag tror jag skippar det, känns som det finns lite saker att göra hemma oxå. (dammsuga, torka golv, damma, tvätta, bara sånna där roliga saker!)


7 maj

Idag är inte vilken dag som helst, idag firar både jag och Cathrine två år med körkort! :) Vi lyckades med uppkörningen på samma dag :P Så ikväll ska vi fira med fortkörning, rattfylla och en massa roligt ;) haha nej då, så illa ska det inte gå :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra,  ikväll ska vi ses några kompisar i VH och käka lite gott och dricka gott tillsammans, men fram tills dess? En sväng på systemet kanske? En långpromenad med hundarna och bara lata mig, jag har inte mycket ork i kroppen just nu, nattarbete tar hårt på kroppen när man inte mår 100% bra... Men men, nån gång ska man väll bli frisk?

Nu ska jag och hundarna käka lite! Hörs!


Jobbar dag

Jobb som vanligt då, 9-21,30! vet inte hur jag ska hålla mig vaken idag men på något sätt ska det gå, just nu är det frukost dags för min del :)

Annars kommer det väll inte hända så mycket, kommer knappt få ihop steg så de räcker, så jag får antagligen ta en långpromenad efter jobet, något som lockar ;)

Bara vänta in dagspersonal nr2 och låta tiden sakta snigla sig fram :P

Dagens steg 5/5-10

13542 steg
8.2 km
555 cal
2 tim 19 min


Dagens steg 4/5-10

Regade 19000
1.5 mil
900 cal
2 timmar 50 min

Nu ska jag duscha och sova, har en grym huvudvärk och känner mig inte allt för pigg. Trotts det blev det en promenad på 7-8 km...

Återkommer förhoppningsvis med lite bilder senare i veckan, men nu väntar två långa arbetsdagar igen. Onsdag och torsdag, 9-20!

och jag vet att jag inte reggat 3 majs steg, dom kommer!


Skit och pannkaka

Just nu är jag så galet trött på allt, vill säga upp mig från jobbet, strunta i hundarna (eller låta mamma ta allt) och bara sova bort resten av veckan! Jag har ingen ork alls och mår skit och pannkaka!


Krångel

Det går tydligen inte att  kommentera, jag har ingen aning om vad som hänt... Kanske dags att skaffa en ny design och allt och få det fixat?

Idag har de inte hänt allt för mycket, sovmorgon längre än någonsin (superskönt) och en promenad med hundarna förbi farmor och farfar... Annars har jag inte gjort ett skit, tvättat ett gäng maskiner med tvätt som jag måste ta hand om! Uppdaterar mer i kväll efter promenaden runt ringvägen :)


Snart slutar jag :)

Bara lite mindre än en timme innan jag ska hem och sova! Nu är det bara diska innan dagpersonalen kommer. Dock är det strålande sol ute så det känns lite fel att sova bort nästintill hela dagen, sen ska jag klippa mig och dra iväg på hundträff.

Roligare än så här blir de inte...

Tredje natten

Jag har anmält mig till en agilitykurs nu! :) Jag ska ta två dagars semester för då kommer jag att kunna gå på sex av åtta gånger och så kommer jag att komma sent dom andra två gångerna. Det blir super! Gäller bara att min arbetsgivare går med på det. Men assistansia brukar aldrig vara omöjliga! :)

Sitter eller rättare sagt står vid min brukares dator då mitt internet strejkar! *suck* de fungerar klockrent hemma men inte på jobbet! Jag tror Telia har något emot byhålan ÖSMO!

Mobilbild
Det har fungerat fel fritt sen jag började jobba nätter dvs juni/juli 2009 men i fredags så var de något som hände och de bara la av kl 07.10! Gissa om jag är arg, funderar på att köpa ett nytt från något annat bolag! För telia suger! (just nu i alla fall)

Vad ska man hitta på nu då? Träna orkar jag faktist inte :/ Känner mig inte allt för pigg, men jag kanske ska träna bara lite? Vi får se.. Det är bara vänta på att världen ska vakna till liv igen, vilket den gör när jag åker hem för att sova... Lite surt.

Jag har även blivit världsförälder via UNICEF! *lite små stolt* ;)


Bilden tagen från google


Steg 2/5-10

13059 steg blev det idag, orkar inte skriva allt annat...


Steg 1/2-10

Jaha, dagens steg!

7725 + 10800 som motsvarar träningen i natt = 18525
6km
340 cal
1 timme och 25 minuter (plus 2 h)


Nattpass 2

Jaha, andra av tredje nattpasset! Internet fungerar inte alls som de ska så jag har hittat någon granne som snällt lånar ut sitt, ofrivilligt iofs! Men ändå, de fungerar sakta som sniglarna... Så jag kommer ha en superlång natt framför mig...

Just nu hatar jag Telia över allt annat!!
Ska regga lite steg innan jag börjar med mina två timmars träningspass igen... Vad ska jag annars göra i natt, ingenting fungerar ju som de ska... *arg* som ett bi!


Nattpass 1

2 timmar pilates avlarat! :)
2700 steg motsvarar 30 minuter
2700*4= 10800

Nu förtjänar jag väll en frukost trotts att klockan bara är halv fem på morgonen?!

Har även beställt farmor och farfars fotografier! (egen påminelse)


Dagens steg 30/4-10

12194 Steg
9,5 km
533 cal
1 h 58 min

Inte lika mycket steg idag, detta beror på att jag sov bort hela eftermiddagen då jag jobbar natt! så kan de gå, men efter helgen drar jag igång mer aktivt igen :)


RSS 2.0