Söndag 28 Juni

Söndagen började redan klockan halv sju på morgonen, inte särskilt roligt med tanke på att jag varit ledig ett bra tag nu och vaknat runt tolv tiden på dagen. Men de var bara att bita ihop och kliva upp. Hundarna trodde vi blivit allmänt galna när vi packade och hade oss. Stressade som tokar i värmen, redan klockan sju på morgonen...

Klockan nio svängde vi in på vattubrinkens uppfart för att bli varmt mottagna av 13 hundar! Ingen dålig välkomstceremoni måste jag säga! Dagen flöt på ganska fort, de var dammisar åt alla håll och kanter, döda änder på både längden och brädden samt badglada hundar! Inte så konstigt när de var 16 Tollare på ett och samma ställe :) Deras lilla damm blev besökt både sju, åtta och nio gånger av hundarna. Sen i sjön var de tillbaka till verkligheten och funktionsbeskrivningen fortsatte.
De sa att det var en väldigt jämn kull (superroligt att höra när det är vi som fött upp dem :D)

Sen susade bilen hem igen för att dumpa mig, syrran och valparna på brukshundsklubben. Avslutning av grundkursen som vi intensivt gått den senaste tiden. Härligt att äntligen klarat av den, den gav inte allt för mycket måste jag säga. Det känns mera som vi gått två valpkurser istället för en valpkurs och en grundkurs. Så kan det gå, får se vad vi ska hitta på nästa gång?! En fortsättningskurs kanske...? De får bli till våren i sådana fall, Jamie Lee behöver "växa till sig" lite först. Och hennes matte måste fundera på hur framtiden ska se ut... Jobb, lägenhet, bara Jamie Lee eller en hund till, och allt annat som tillhör livet.

Nej nu snarkar Zindy gott brevid mig, ska ta och göra likadant :)
Natti natti

Lördag 27 Juni

Egentligen hade jag ingenting planerat denna dag, men snabbt ändrades det! Först blev det en sväng ner på "stan" för att kolla på alla lådbilar som tävlade, dock missade vi finalen *typiskt*. Sen var de full fart hem, ner med kusinen i poolen, slå in paketet och upp till kusinerna för att fira födelsedagsbarnet. Satt där några timmar och hade det trevligt, käkade lite gott och snackade en massa!

Sen var det snabbt hem igen för att städa, fixa, göra hamburgare och göra allt klart tills tjejerna kom :) Hade en tjejmiddag med några kompisar! Mycket trevligt hade vi i alla fall! :D (bilderna kommer sen senare!)

(märks det att jag börjar bli trött?!) Ska snabbt sammanfatta söndagen, sen är det raka spåret i säng! Ska njuta ordentligt i natt, det är under 26 grader i mitt rum nu när AC;n är installerad!! :D


En allmänt seg dag

Idag har vi haft en allmänt seg dag i denna familj. Några promenader med hundarna, en sväng förbi farmor och farfar för att kolla posten, blommorna, elementen, kyl/frys och spola i toaletten och duschen. Slängt hundarna i poolen, havet och duschat dem. Solat lite samt instalerat AC;n i mitt rum!

Igår var det fullt med saker att göra, idag ingenting! Superskönt. I morgon kommer jag inte att göra någon superanstränging heller, en ledig dag sen är det arbete på onsdag igen!

Måndag: Nada!
Tisdag: Nada!
Onsdag: Jobba fyra timmar.
Torsdag: Nada!
Fredag: Nada!
Lördag: Jobba i tolv timmar.
Söndag: Nada!

Superskönt, hoppas att värmen och det fina vädret håller i sig, måste bättra på solbrännan lite! :D


Maskara?!

Kan inte påstå att jag har någon maskara på ögonfransarna direkt... Men över allt annars har jag det!
Nu ska jag prova min nya allergi medicin och se om den fungerar bättre. Men även denna kväll är ögonen svullna och irriterade. Som alla andra kvällar denna vecka!

Sov gott, jag ska försöka att inte klia sönder mina stackars ögon ikväll heller!

Småland torsdag-söndag

Midsommar helgen spenderades i småland hos en kompis. Supermysigt! Ska försöka sammanfatta helgen så bra det går.

Torsdag morgon började resan ner mot ullared och småland, klockan sex på morgonen startade jag bilen för att hämta Åsa, Sabina och Cathrine. Cathrine var den som fick ta första passet, vi kom ända till Södertälje, då var första kisspausen. Med en höggravid kvinna i bilen så kunde vi ju inte göra annat än att stanna :)
Sen åkte vi vidare, de var inte alls mycket trafik ute vilket var superskönt! Vi åkte och åkte och kom till Ätran (ärtan) lagom till lunch, där stannade vi och käkade, inget direkt lyx ställe men maten slank ner ändå. Bilen blev lycklig när vi tankade den med dyr bensin. De var de värt, ville inte göra en "Leffe" :P
Väl nere i ullared rann pengarna iväg, gissade på att mitt skulle sluta på 1500kr men det blev lite dyrare än så. Bilfärden fortsatte tillbaka på evighetsvägen till småland, backe upp och backe ner, bara en massa skog. Väl framme hos marie kändes det underbart att få kliva ur bilen. Känna att man verkligen var framme. Skratt, trötta och glada pratade vi ett tag innan vi stupade i säng.



Fredagen var midsommarafton. Vi fixade oss fina och käkade gott, dock dansade vi inte runt någon midsommarstång, istället var vi hemma och hade det trevligt med några vänner till Jocke och Marie. Mycket trevligt hade vi! Marie och Jocke jobbade en stund på dagen men var ändå på party humör när de kom hem!
När vi käkade lunch ringde vi till Marie och sa att lite kylvaror var slut, inte fasen tänkte vi att de låg en ica butik 100 meter ifrån deras hus. Så kan det gå med fyra virriga sthlmstjejer i en lite stad i småland!

  
 

  


Lördagen var en riktig slappdag, jag var supertrött. Även denna kväll var det ett gäng med vänner till dem och hälsade på. Vi käkade god mat, skrattade och hade roligt. Sen på kvällen bestämde vi oss för att gå en sväng, vi hade ju inte sett någonting av stan. Så vi traskade runt lite bland annat vid kyrkan och kyrkogården. Ångrade att jag inte hade ett ljus att tända i minneslunden då. Började även prata om att åka hem mitt i natten för att undvika all trafik dagen efter. Dessa planer ändrade dock Marie på fort, genom att svimma av smärta från sin skadade fot. Så närmare midnatt natten mellan lördag och söndag fanns det ingen ambulans att få tag i, så in med en svimmandes marie i bilen för att åka till närmaste sjukhus, 20-30 min bort. Disit, dimmigt och jäkligt, men full fart hade vi.
Jocke gjorde allt för att underhålla oss, sprang som en tok med rullstolen, lekte gynekolog, lärde sig gipsa, pratade med allt och alla, smörade för personalen och somnade på min mage. En lång natt blev det, men tack vare honom hade vi roligt i alla fall, marie hade dock xx antal damp anfall på honom.
Väl hemma igen vid fyra på morgonen somnade vi som utblåsta ljus, Marie med en gipsad fot och Jocke lätt bakis.


  
 


Söndagen spenderades som ni alla säkert kan gissa i bilen, några stopp på vägen hem för att äta och kissa blev det. Annat kunde man inte räkna med. :) Självklart åkte vi inte förens vi hade fått några timmars sömn så vi hamnade i "rusningstrafiken" Lite köer här och var. Men sånt får man räkna med när planerna inte håller! Hemma, nöjda och belåtna! En trevlig resa som vi sent kommer att glömma Framförallt inte sjukhusbesöket :P


Så här lämnade vi Marie nere i Småland


Vissa saker är borta - För alltid!

Ibland får jag bara underligga känslor att jag vill göra saker. Som helt plötsligt vill jag bara höra farmors röst! Spelar ingen roll, jag vill bara höra den till varje pris! Var uppe i deras (farmor och farfars) lägenhet häromdagen för att vattna lite blommor, betala några räkningar och kolla så allt såg bra ut. Då fick jag känslan av att NU vill jag höra hennes röst. Var nära att jag lyfte telefonen och ringde. Dock var klockan 10 på kvällen (11 hos dem) Så jag gjorde allt för att inte lyfta luren, ringa ett telefonsamtal (som kan orsaka en hjärtattack hos mina älskade farföräldrar).

Ibland kan även känslan att få höra mormors röst komma, bara få höra den, bara höra ett HEJ! Få en kram eller vad som, se henne lee, se henne skratta, se henne vara så inne i tv att hon inte märker någonting. Saker som var så typiska för henne! Dessa saker är omöjliga att återuppleva...Det är omöjligt. Helt omöjligt. Tyvärr. :( Samma sak har hänt att jag velat höra min farbrors röst, höra något av hans roliga skämt. Hans super sköna kommentarer. Hans glada skratt. Något man aldrig mer får höra. Något man aldrig mer får uppleva. Inte heller Nessie mjuka päls får man dra fingrarna igenom, ge henne en varm kram för att hon var bäst, prata med henne, mysa med henne, få hennes tröst när man är ledsen. Allt är borta. Det kommer aldrig mera att få upplevas.

Många minnen att minnas, många saker jag mer än gärna skulle göra om, återuppleva. Men inte kommer att få göra.

Det är konstigt att vissa saker bara försvinner, ena dagen kan man uppleva det, nästa är det helt borta. Känslorna hoppar och far, ibland av lycka, ibland av sorg. 

(när jag skrev detta så var det som en spindel gick över min fot, men de var ingen där. Skumt? En aning, var det Nessie, Farbror Jappe eller mormor som spökar? Vill inte veta, men jag hoppas att de var någon av dem som gjorde sig påminda!)

Morgondagens meny

I morgon finns det massa roliga saker som står på menyn. Först en sväng ner på stan för att kolla på alla lådrally bilar, en självklar runda på apoteket, en sväng till kusinerna för att fira kuselinen som fyller nio år! Tycker inte han är så stor, minns när han sprang runt med blöja, åkte vagn och var liten. Något han inte är längre, han växer så det knakar! Min "lilla" kusin.
Sen blir det tjej middag (även en liten kille på 6-7 månader är bjuden!) Sen sova för på söndag är det funktionsbeskrivning av hundarna i södertälje. Pappa har sagt att SENAST klockan åtta ska vi åka. Får se hur det går... Morgontrött som jag är...  :D

Nej nu ska jag sova, så jag får några timmars sömn :)

Läkarbesök, shopping, freja och slappa familjen

Har haft en lugn skön dag, idag oxå. Måste säga att jag njuter lite av att vara ledig, har inte så många lediga dagar sen i juli, så det gäller att njuta nu ;) Vilket jag gör till 100%... Något jag får höra av mina föräldrar, varför dammsuger du inte ditt rum? varför packar du inte upp dina saker? Varför gör du inte dittan och dattan.
Jag gör det inte, för jag njuter av solen! Jag njuter av ledigheten och jag tänker fortsätta med det! Även om jag inte mår särskilt bra av att vara ute nu när pollenhalterna är sky höga, så njuter jag av solen, värmen och brun brännan jag försöker skaffa!

Tröttnade dock på att allergimedicinen inte längre fungerar under dessa halter av pollen. Så jag knatade ner till läkaren, med maskara i hela ansiktet, två svullna ögon och en kliande gom. Blev lite små irriterad att de behandlade mig som en idiot och nästan bad mig åka till haninge för att gå till läkaren. Nej tack, så nu har jag bytt vårdcentral, för någon hade tydligen skrivit mig på nynäs akuten... Fast jag inte skrivit på några papper! Tillbaka till de gamla vanliga sjukan. Fick något piller som jag glatt svalde, han sa att jag kommer troligen att bli trött ikväll, något jag inte märkt av ännu, efter 1½ timme. I morgon ska jag till apoteket för ovanlighetens skull och hämta ut tre recept, lär inte bli billigt, men de kanske lindrar mina problem en aning?! *hoppas*

Har även hunnit med ett kapitell i Harry Potter boken jag försökt läsa det senaste året/åren. En middag nere på Freja och två vändor på Coop forum. Oj, glömde, vi har även badat hundarna, de simmar som tokar nu. Har svårt att tro att för endast en vecka sedan simmade inte två av dessa tok Tollare, nu simmar alla tre!

Lika kreativ idag som igår

Idag har jag varit ungefär lika kreativ som igår, lite träning med hunden, färgat håret, handlat, gått en långrunda i skogen och solat en massa. Lite färg har jag fått, måste se till att smörja in mig ordentligt nu så jag inte flagar mera! Har inget vettigt att berätta så jag tänker kasta mig i sängen och njuta av lite cityakuten. Får se när man somnar i natt, igår var de vid halv fyra på morgonen, bara för att jag fastnade framför tvn... Så kan det gå... Ikväll har syrran fastnat framför sims3, självklart står datan i mitt rum. Så antingen får jag köra ut henne eller vänta tills hon inte orkar spela mera.. :)

Natti natti

I morgon är det cirkus som gäller! :D Egentligen tycker jag att det är djurplågeri, men samtidigt är det lite roande. Ska ju dit med födelsedagsbarnet!
Natti natti


Kreativ dag

Idag har jag inte gjort mycket alls, trött som en tok men ändå kan jag inte sova. Så jag fastnade framför tvn med en kopp tee och en macka. Klockan närmar sig halv två och jag ska ta min fialotta och sova. Hon har sen länge sovit i fotöljen brevid mig.
Som sagt idag har vi inte gjort mycket, tränat lite med damisar och varit på grundkurs, sista gången för mig, men Jamie Lee har en gång kvar, då ska hon gå med mamma istället själv får jag roa mig med att arbeta. Sista gången missar vi båda eftersom vi ska på funktionsbeskrivning och träffa alla valparna från USA-kullen, ganska precis ett år sedan vi fick dem då. Skiljer bara några dagar, de ska bli kul att se dem stora, hur de ändrat :) Om pipjohan fortfarande piper, och Sean fortfarande är super söt, om Maggan fortfarande är busberta (ville verkligen ha henne oxå!) och alla andra som förhoppningsvis kommer! Åååååh vad det ska bli roligt! Längtar verkligen efter alla tio små bus ungar. Även om det var busiga och jobbiga stundvis så kunde man inte låta bli att älska dem! De var underbara!



I morgon bär det av till butiken för att köpa hårfärg, ser verkligen inte klok ut i håret just nu, en lång utväxt... Usch usch usch vad jag hatar den!

God morgon

Kanske lite sent för ett god morgon, men jag orkade inte stiga ur sängen förens klockan var runt två tiden, sen frukost på det och nu sitter jag här framför datorn... Vaknade vid 12 tiden av att jobbet ringde och bokade in mig på ännu flera arbetspass, pengar behövs så de gör ju inget! Dock fick jag välja jobbet istället för en kursgång med Jamie Lee.
 
Tyckte jag hade rätt till en rejäl sovmorgon när jag fick vara uppe och torka spyor från hundarna inatt, fattar inte varför det jämt är min matta som ska anfallas av spyor.. :/ och efter den långa bilresan var jag jäkligt trött. Men men, lätt att ta igen! :)

Förkylningen vägrar att ge sig, den blir fasen inte bättre. Spelar ingen roll hur mycket nässpray jag trycker i mig så kan jag ändå inte andas!

Undrar föresten vad familjen gjort med min lilla vovve , hon är så mysig och go, hon lämnar inte min sida för fem öre. Nu är hon väldigt busig och river snart sönder armen på mig, så jag ska ta lite leksaker och gå ut på tomten, kanske så att jag pignar till då? Kan ju hoppas i alla fall!

Hemma :)

Skulle bara säga att jag är hemma igen, kom hem runt 18 tiden idag.
Har vart nere i småland och firat midsommar med ett gäng goa vänner. Lite bilder och en sammanfattning kommer så småning om, har spenderat kvällen med att simträna vovven min,  kolla lite på datorn och självklart sova på soffan. Som vanligt käner jag mig inte allt för pigg men när jag är frisk igen, då jävlar! :)  (frisk = sköter pollen medicinen och slipper förkylningen) Nu ska jag krypa till kojs, natti natti

man ska vara borta över helgen,

0-53a39b66bd3fd725be628bdc46add97b.png

man ska vara borta över helgen, men det ser snarare ut som man ska flytta!! <br> Får skylla på täcket, kudden och tre luft madrasser som ligger ned packade. <br> Trevlig midsommar så er, snart startar jag och gula faran våran resa!


Bye bye sthlm

Bye bye sthlm, i morgon bär det av till både ullared och småland, midsommar kommer att firas hos en kompis som nydligen flyttat ner. Datorn får stanna hemma men syrrans lillkamera hänger med så bilder kommer i efterhand!

Ha en trevlig midsommar, det ska jag i alla fall ha! :D ett gäng goa vänner, förhoppningsvis god mat och en massa shopping, kan det bli bättre?!

Trevlig midsommar, får se om det fungerar att mobilblogga... Kommer göra några försök i alla fall :)


Missade en liten detalj...

Att cityakuten inte var svensk textad...

Språk:Engelska, Tyska, Spanska 

Text: Tjeckiska, Engelska, Franska, Tyska, Hebreiska, Italienska, Norska, Polska, Portugisiska, Spanska, Turkiska, Ingen svensk textning!

Men jag har i alla fall säsong ett hemma nu, så efter midsommar kommer dvd:n att gå varm!


En underbar morgon - eller inte! (känsliga läsare varnas!!)

Vaknar några minuter innan veckarklockan ska ringa, tittar tre fyra gånger på klockan och undrar om det verkligen stämmer. Ska jag verkligen upp om tre minuter, klockan är ju endast 05.45 då! Kollar några gånger till innan jag inser att det är sant. Vänder på mig igen och känner en otrolig stank, det luktar riktigt fruktansvärt. Jag tänker det är säkert någon av hundarna som ligger och fiser, de brukar dom klara av ganska bra. Jag ligger kvar någon minut i sängen, det är kolsvart i rummet så jag anstränger mig inte för att se någonting. Men stanken är sååå olidlig att jag tillslut tänder lampan för att se om jag har någon hund precis nedanför sängen. Självklart har jag inte det, men jag hör någon tassa runt i hallen.
Sen vänder jag blicken emot mattan, för lukten är INTE borta, har stått ut med den i närmare fem minuter. När jag ser mattan, då undrar jag verkligen hur jag såg ut i fejset, var jag grön eller vit?! För där låg världen största bajshög! Jag lovar, jag har aldrig sett en sådan elefanthög, våran förra vovve bajsa mycket, men i jämförelse med denna hög så var hennes lass små! Så jag går ut i hallen för att se vem som tassar runt och se hur stackaren mår. Det är Flisan som sakta men säkert tassar runt och ser almänt orolig ut. (livrädd för att få en utskällning?)

Så jag går in till syrran och pratar med henne, hon får ta hand om det eftersom klockan saktar drar iväg och jag ska hinna med sju tåget denna underbara måndag morgon. 
Vi diskuterar vad hon kan ha gjort när det kommer ett sådant elefantlass, troligen var det människoskiten hon stack iväg för att käka i skogen under dagen som inte fick vara kvar längre. För ut kom den och illa luktade det.

Sen har jag mått illa ända fram till lunch, då började det illamåendet släppa, men jag har fortfarande lukten kvar i näsan. De kommer dröja ett tag innan den försvinner. Kan inte påstå att jag den närmaste tiden kommer jubla över att plocka hundskit, snarare spy så någon annan får ännu mera att plocka. För det var en mardröm att se, känna och uppleva denna morgon!

Jag hoppas jag ALDRIG mera kommer göra det. Inte syrran heller, hon var så snäll som hjälpte mig :)

Nej nu får det vara nog med skitsnack!

(skrev detta den 27 april, men har missat att publicera det)

Flower power


 
 

Införskaffade en ny mobil för ca två veckor sedan, den gamla var inte mycket att ha. Det gick endast att ringa på den emellanåt, smsa gjorde den på sina egna vilkor och fungerade den skulle jag vara glad. Nu har jag en ny, som fungerar superbra, helnöjd med den!
  

Blandade bilder...

  

Lite blommor som jag hittade ute :)

 
 

Så kan det gå när man försöker lära hundarna att diska och borsta tänderna...

Cityakuten



Ååååååh vad jag älskar den serien, jag är så fast i den!
Jag har inte missat många avsnitt.
Men nästa vecka dimper första boxen ner i min brevlåda.
Ska beställa alla nio boxarna, men en i taget.
Hade jag jobbat dessa dagar hade jag tjänat tillräckligt för att köpa alla på en gång. Men inte...
Så kan det gå, jag är jävligt sur över det, men vad ska jag göra?!
(acceptera, lee och gå vidare)

Öroninflammation?!

Blir galen snart, som om inte allt med förkylningen räcker så har även öronen börjat krångla, är 99% säker på att jag har vätska bakom ena trumhinnan. Blir de inte bättre innan onsdag, är det bara boka en läkartid... KUL!
Jag hatar att vara förkyld! Jag hatar att vara sjuk, som om de inte "kostat" mig 2000 redan! Ska de kosta mig ännu mera nu eller?!


Ge mig magsjuka på en gång, så jag har den delen överstökad oxå!
Resten av sommaren ska jag f'*n vara frisk!!

Veckans citat

Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss, om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det.
Ethel Barrett

Middagen


  

Stipendium delades ut :)



sjung om studentens lyckliga dar!




sista dagen i skolan - studenten!


  
  


champange frukosten :)

   
  

  
  

Nynäs student!!

  

  

Nynäs Student!

  

  
  
  
  

Studenten!

  


  
  


Det suger inte alls att vara sjuk, nej nej!! :'(

Fan vad jag hatar att vara sjuk, för de första mår man skit, för de andra kan man inte jobba och tjäna pengar! Fick ett erbjudande om att arbeta 17-09, vilket betyder 16 timmar, vilket ger jävligt bra betalt, grundlön+100%OB+Semesterersättning... Det suger ju inte alls att man missar ett sådant pass, nej nej.... *förbannad!!* Vet inte exakt, men runt 2000kronor förlorade jag just på detta!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och sura!

14/24, trött som man är...

14 timmar av dygnets 24 timmar har jag sovit mig igenom, massor med c-vitamin, nässpray, gurgel sak som smakar målarfärg, strepsils, alvedon, ALLT för att bli frisk till onsdag! Jag ska bli frisk tills dess, jag ska jobba då, sen är det midsommar som ska firas i småland. JAG SKA VARA FRISK DÅ! Jag ska!

Nu ska jag snyta mig 100 gånger till, nysa några gånger, ta mängder med c-vitaminer och allt som kan göra mig frisk, jag hatar att vara sjuk, de kommer alltid olägligt!

Pollen, NEJ TACK!

Usch vad jag är trött på pollen, alla frågar om jag är sjuk eller trött. NEJ det är jag inte, jag har problem med pollen bara! Det kliar i hela ansiktet, i munnen, i ögonen, näsan, jag nyser och låter vrålförkyl emellanåt... Så det är dags att skaffa bättre tabletter emot pollen nu! Efter fem år med detta har jag tröttnat på detta!!

JAG BLIR GALEN SNART!!



Så många gånger som jag nyst idag, har jag aldrig gjort, jag tror jag får en plats i guiners rekordbok snart...

Jobb, hundkurs, jobb och hundkurs...

... Ingen rast ingen ro, nästa vecka blir de lite vila i alla fall, nere i Småland för att fira midsommar :) Torsdag-Söndag... Dock är det jobb till åtta kvällen innan, så jag hoppas jag pallar med att köra sen. Annars får någon annan ta över :P

Nu ska jag sova, åtta timmar och femtio minuter till nästa arbetspass!



Grundkursen, idag gav den lite mera än vanligt, dock var det mycket dö tid, lite träning och en massa snack, om saker vi redan kan. Sånt får man väll räkna med. Jamie Lee har öven börjat äta godis igen, så lite piggare har hon blivit, tack och lov! Segare hund får man faktist leta efter... Hon är skendräcktig så det skriker om det!

Sova var de ja....

Lite bilder från studenten!


  
  


(hela klassen samlad en sista gång)
*snyft*

Mer bilder kommer, nu ska jag sova, i morgon är det jobb som gäller!
Massor med mys, bus och skoj väntar med alla små underbara och ursöta blöjbarn! :)
De är så underbara!!

Min gamla fröken är numera min kolega...

Jag arbetar med MIN galma dagisfröken! Känns lite skumt, roligt och knasigt. Hon hade mig när jag var liten, hon bytte blöjor på MIG när jag var liten, tog hand om MIG... Nu helt plötsligt är vi arbetskompisar! Eller jag vikarierar för hennes kollega

I morgon är det jobb igen, trotts att det är skolavslutningar här i kommunen. Så jag missar syrrans och kusinernas avslutning. Tyvärr, ville så gärna gå på den, men inte.

Ändrade planer...

Jag som sa att jag är sååå glad över att få en veckas ledigt innan jag ska åka till Marie nere i småland, innan jag ska börja jobba och allt. Tjena vad jag fick äta upp det. Jobb, jobb, jobb och åter jobb är det som står på schemat.
Men den tomma plånboken tackar glatt för det!

Sammanfattning

Usch vad jag är dålig på att uppdatera, jag är verkligen superdålig på det!

Men en snabb sammanfattning av vad som hänt den senaste tiden.

Torsdag 28/5 - Då hade vi våran studentskiva, supertrevligt! Dans, mat och drinkar, åt alla håll och kanter. Men trevligt hade vi i alla fall. Vi åkte därifrån när det stängde vid två tiden, egentligen stände Huset klockan tre på natten, men de tyckte att vi var för få kvar, så de stängde tidigare! Det blev en timme buss och sedan taxi hem. För sl:s underbara tåg går såå ofta ner till oss på landet :P

Fredag 29/5 - Bakisdag för många antar jag. Själv sov jag till lunch... Var inte hemma förens runt halv fem på morgonen. Efter mina 12 timmar i klackskor störtade jag i säng. Sen var det en helt vanlig fredag.

Lördag 30/5 - Lördagen ägnade vi åt hundutställning i Skogås. Massor med hundar, minst 30 grader varm och ingen skugga. Sen gillade inte dommaren våra hundar, så vi strök oss från listan och åkte hem istället. Bakning, solning och städning stod istället högst upp på listan.

Söndag 31/5 - Vi firade pappas femtio års dag. Mycket folk, tårtor åt alla håll och kanter. Redan klockan ett började ringklockan att ringa och släktingar och vännar kom sjungandes. Pappa fick ett träd, en pennhållare och en massa blommor. Orkar inte rada upp allt han fick från oss oxå, men bland annat ett objektiv, en dammsugare, datorspel och skivor.

Måndag 1/6 - Pappas födelsedag, han valde att vara hemma istället för att gå till jobbet och få en massa gratulationer. Själv var jag med klassen på lövhagen för att spela kubb, grilla och fika. Jamina hade med sig lilla Kevin (bebis) och Jag hade med mig Jamie Lee (vovve), Jamie Lee var först livrädd för lilla Kevan, sen när de tittat, hälsat och "pratat" med varandra gick det bättre.
Hem igen för att hålla lite koll på kusinen min som badade i våran pool, han plaskade och hade sig, hundarna var minst sagt avundsjuka! De hoppade på kanten och var flera gånger på väg över kanten för en stört dykning.
Sen snabbt vidare till brukshundsklubben för grundkursen, den startade. Lite segt måste jag säga, men vi får se vad den ger. Mycket mer än vad valpkursen gav i alla fall.

Onsdag 3/6 - Vi avslutade några kurser i skolan, fick inga betyg dock, men tårar och skratt. Sista gången vi var samlade i skolan... Sorgligt men sant...

Torsdag 4/6 - Grundkurs med Jamie Lee. Lite seg och tråkig måste jag säga. Men har man betalat 1100 kr så hoppas jag att jag ska få ut någonting av den.

Fredag 5/6 - STUDENTEN!! :D :D :D - Kommer bilder! Mottagning och lövet på kvällen.

Lördag 6/6 - Nynäshamns gymnasium tog studenten, bilder kommer oxå härifrån senare. :)

Söndag 7/6 - Farmor och farfar for till Finland. Jag röstade i europavalet.

Måndag 8/6 - En sväng på stan, början till veckans arbete.

Tisdag 9/6 - Jobb & grundkurs med Jamie Lee, fortfarande seg och ger ingenting!

Onsdag 10/6 - Jobb

Torsdag 11/6 - Jobb, syrran slutar skolan men jag kan inte gå på den :( får tjäna lite pengar istället! :)

Home sweet home

Borta bra, men hemma bäst, de stämmer så jäkla bra! Dagen har spenderats på en förskola med barn mellan 5-7 år, ljudnivån var så grymt hög att öronen nästan sprängdes. Huvudet dunkar på i samma takt ännu, har inte riktigt förstått att jag är hemma i lugnet nu.
I morgon är det nästan full dag igen, halv tio till tre. (09.30-15.00) Missar syrrans och kusinernas skolavslutning, tyvärr, men jag gör allt för att tjäna ihop en slant! Trodde inte att det skulle bli så här "mycket" jobb som det blivit, men jag är bara tacksam. För det behövs, jag har endast varit ledig en dag denna vecka. Vilket är bra med tanke på att jag tänkt vara ledig hela veckan! Så lite pengar trillar ner i kassan, varmt välkomna! :D Hoppas att morgondagen inte bjuder på samma ljud nivå, tror dock att jag ska vara med blöjisarna då :)

Jobb, jobb och jobb

Jag har som sagt kommit in på bemanninscentrum nu, vilket har gett en del arbete, redan andra veckan! Det var en slump att jag fick arbeta igår, men sedan dess har arbetsförfrågorna trillat in! Underbart, när den här veckan är slut gissar jag på att kassan går plus med ca 1600 kr, självklart ska jag skatta på dem. De får jag räkna på senare. Inte så dumt när man räknat med att inte arbeta någonting! Sen fortsätter de förhoppningsvis nästa vecka, har redan en dag bokad då!

Igår och idag är det på förskola som gäller och på fredag ska jag vara assisten till en person, har tystnadsplikt så jag kan inte säga någonting om de, tyvärr.

Bilder från studenten kommer, de finns på bilddagboke redan :) men några ska komma här oxå. Men de är fullt upp med arbete och Jamie Lees grundkurs, magsjuka som ALDRIG verkar ge sig.  Sen de där livet, göra vad man vill, de får ligga på hyllan ett tag!

Men räkna med lite uppdatering den närmaste tiden, bilderna kommer. Lite uppdatering och en jäkla massa att göra...

Men nu ska jag packa väskan full med regnkläder, sen är det arbete som gäller!

Fullt upp

Shit vad jag är dålig på att skriva här nu då. Fullt upp!
Har i alla fall överlevt studenten och allt firande med det, bilder kommer senare när jag laddat upp dem på datan :) Hjälpt farmor och farfar med allt de ska ha med sig till stugan och fått över dem dit, tyvärr kunde jag inte åka med... :( hade gärna gjort det. Längtar såå tillbaka till stugan, lugnet och landet :) Det är verkligen underbart där ute, får hoppas att jag inte jobbar hela sommaren, för då kanske jag hinner med en vända över dit.

Sen har lilla Jamie Lee åkt på en magsjuka, eller det är något annat för de har hållt på en vecka nu, detaljerna hoppar jag över... Bokat tider åt alla håll och kanter samt fixat jobb, skickat tack kort både via mail och post.

Var av en slump ner till bemanningcentra för att lämna lite papper, detta ledde till att jag fick jobba i morgon! Inte dumt, en extra slant!

Studenten för fan!

Idag är det studenten för hela slanten!! Jag ska ta studenten!! Jag har klarat mina 13 år i skolan!! 4½ timmes sömn, jag är helt slut, tur att jag får skjuts till och från skolan, annars hade jag blivit galen.

MEN IDAG TAR JAG STUDENTEN!!  och det är med blandade känslor.

JAG TAR STUDENTEN!! :D :D :D :D :D

Flaket ska fixas :)

Nu ska jag iväg till Angelica för att fixa flaket. Som vanligt är jag lite sen, men de får vi leva med!
Hämta kameran och iväg.

Hörs sen, kram kram


Lite gamla bilder

Satt och kollade igenom lite gamla bilder som jag hittade på datan...



Systrarna bus dom kan dom :)




Tulpanerna som jag älskade att fota, tyvärr dog de ganska fort... Förstår inte att blommorna inte håller sig i liv i detta hus.

Mina förstoringar på Jamie Lee :) Ramar ska införskaffas :)


Trion med tollare

  
Mamma Zindy

 
"Bebisarna Flisan och Jamie Lee


Promenad på norvik

  
  

  
  

En relativt lång promenad uppe på norvik med ett stort gäng glada hundar :)



  

Bildbomb igen!!

Agillity tävling!



  

Tripp trapp trull. Vissa flyger över hindrena medans andra kryper under, för man tar ju den lättaste vägen :)


Syrran och Flisan kom trea i handling :) Bra jobbat!

Bildbomb!

  
1. Alla tre vovvarna äter på rad, inte ofta vi lyckas, men ibland så.
2. En simmandes Zindy :)
3. Vackar natur på lövet...
  
4. Lövet
5. Blomma
6. Utställning i skarpnäck, för 100 år sedan...
  
7. Rugby spelare
8. Trött matte och hund :)
9. Jamie Lee tog till flaskan...

  
Blommor :)

I studentens glada dagar, hmm... stressiga dagar!

Kommer man någonsin att få lite lugn och ro? Ja du en bra fråga tycker jag. För jag har fasen inte många stunder över som jag bara kan sitta ner och slappa framför datorn längre. Det är grundkurs två dagar i veckan (hund), onsdagsträning (hund), studenten och allt annat som hör till livet. Friskis och svettis ligger på hyllan helt och hållet nu för att man ska hinna med allt annat... Inte roligt, men man måste prioritera...

Idag har jag tagit det ganska lugnt, tvättat massor med smutstvätt, varit på bruks, tvättat två bilar och fått en ganska lång sovmorgon :) Inget man klagar över. I morgon ska flaket fixas, grundkurs igen, vara taxi till farmor och fixa det sista inför studenten samt tvätta hundra maskiner med smutstvätt.


(bloggtorka, har ingen aning om vad jag ska skriva, hinna skriva, allt bara rullar på...)

kvällen kommer att spenderas upp

0-29211a8d1ccf69816a8e7c4c2a312b51.png

kvällen kommer att spenderas uppe på brukshundsklubben. Mamma och Zindy ska vara med och tävla i agility. Några sura tanter som har &quot;offrat tid&quot; för att åka hit och blev Skit sura över att det är tävling ikväll, onsdagar är ju faktist allmän träning och dom skulle ju faktist träna! Hahahaha stackars tanter! (Eller inte)! <br> <br> Jag och Jamie lee ska bara titta på, stackaren har blivit magsjuk... Så lite passiv träning skadar inte. Lat som man är. Hoppas ni får en trevlig kväll, för det ska vi ha :)


En trevlig dag på lövet

Igår var klassen ute på lövhagen och  hade trevligt, kubb spel, fika, grillning, tjatter och en massa solande. Supermysigt! :D Lilla Kevin var oxå med, hur underbart söt som helst!! :D




Idag åker Kina upp till Norrland och sin älskade Bua, hoppas du får det underbart där uppe!! Vi saknar er tre redan! Hoppas ni får det underbart och att ni kommer hem en sväng i sommar :)

Pollen tar över mitt liv!

Ligger fortfarande raklång i sängen och hoppas på att få lite energi, men inte. Är grymt trött och de rinner i ögonen hela tiden, de kliar i både ögon och näsa. Fan vad jag hatar att vara pollen allergiker!
Det är bara ta sig en sväng förbi apoteket och fylla på medicinskåpet... Annars kommer jag att bli galen! Jag står inte ut längre.

det ser varmt och skönt ut, term

5b9fb83f905ac98badf8aca34c536399.png

det ser varmt och skönt ut, termometern visar 20 grader, men det känns snarare som 15! Så jag väntar några dagar innan jag tar mig ett dopp... Nu ska jag käka lite smörgåstårta:) kram kram


50års fest med plus i kanten

Idag (igår) firade vi pappsen som fyller gubbe. :P Inget han gillar att höra, men så sant som de är sagt, han börjar bli en gammal gubbe! Femtio år!

Fullt med folk, massor med smörgåstårtor, värmlandstårtor, kakor, bullar och en massa gottis att dricka. Först var morfar och marianne att plinga på dörren vid ett tiden. Lite smått panikslagna kastade vi ihop värmlandstårtorna, sparka mamma i duschen och dukade det sista. Sen trillade den ena efter den andra in. Kort från Både Sverige och Finland har trillat ner i lådan. Han fick en massa roliga saker, som morfar sa "vad köper man till någon som redan har allt?" Och så gav han en pennhållare till pappa. Datanörden själv som aldrig håller en penna i handen. :)
Sen tittade grannarna in ett tag, de kom bärandes på ett dekorationsträd! Ett superfint träd, dock blommar de endast under maj månad, så nu ramlar väll alla blommor av när det blir juni :P

Som pricken över i-ett smällde vi upp poolen oxå, ingen enkel match, men vi klarade det. Dock får jag inte bada nu, men man kanske kan lura ner hundarna där i :D Eller syrra, för de är iskallt vatten!

(Lite bilder från helgen kommer, bara jag som är lite seg på att tömma kameran, som vanligt!)

Nu ska jag hoppa ner i sängen och njuta av en god natts sömn, känner mig stor som ett hus efter alla god saker vi käkat idag, lite för mycket sött. I morgon och på onsdag blir det oxå fika till massor, sen på fredag är det studenten, vilket betyder ännu mera fika och godsaker... Kommer man ner i studentklänningen mån tro? Börjar bli tveksamt...


RSS 2.0