Gotlands Färjorna krockade

Vid lunchtid idag så kolliderade två stycken gotlands färjor nere i hamnen. Det verkar inte som om någon har blivit allvarligt skadad, ett tiotal personer har fått föras till sjukhus med lindriga skador. Den lilla färjan var den som fick mest skadad om jag har förstått de hela rätt. Den har fått sig en 20 meter lång skada, på insidan har taket rasat samman och stolsrader flyttat sig. (se bilderna från aftonbladet.se)
Först vid tre tiden fick jag reda på att olyckan inträffat, så på väg till jobbet åkte vi förbi hamnen för att kolla läget. Båda båtarna låg kvar, massor med resenärer som var mer än vilsna vankade runt i hamnen, olika tv kanaler, tidningar och polisen var där nere för att undersöka vad som egentligen hänt. Det är på grund av den tjocka dimman som olyckan troligtvis inträffade. I vanliga fall är det underbar utsikt nere vid hamnen, men idag såg man inte mycket längre än hamnkanten.

I den mindre snabbfärjan som var på väg från Visby till Nynä


(bilder från Aftonbladet.se)



Stackars resenärer som ska åka med dessa färjor, det är inte en eller två som är påverkade, det är tusentals som dagligen åker fram och tillbaka med dessa färjor. Hoppas Gotlandsbolaget hittar en snabb lösning på detta! För det är högsäsong just nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0