Småland torsdag-söndag

Midsommar helgen spenderades i småland hos en kompis. Supermysigt! Ska försöka sammanfatta helgen så bra det går.

Torsdag morgon började resan ner mot ullared och småland, klockan sex på morgonen startade jag bilen för att hämta Åsa, Sabina och Cathrine. Cathrine var den som fick ta första passet, vi kom ända till Södertälje, då var första kisspausen. Med en höggravid kvinna i bilen så kunde vi ju inte göra annat än att stanna :)
Sen åkte vi vidare, de var inte alls mycket trafik ute vilket var superskönt! Vi åkte och åkte och kom till Ätran (ärtan) lagom till lunch, där stannade vi och käkade, inget direkt lyx ställe men maten slank ner ändå. Bilen blev lycklig när vi tankade den med dyr bensin. De var de värt, ville inte göra en "Leffe" :P
Väl nere i ullared rann pengarna iväg, gissade på att mitt skulle sluta på 1500kr men det blev lite dyrare än så. Bilfärden fortsatte tillbaka på evighetsvägen till småland, backe upp och backe ner, bara en massa skog. Väl framme hos marie kändes det underbart att få kliva ur bilen. Känna att man verkligen var framme. Skratt, trötta och glada pratade vi ett tag innan vi stupade i säng.



Fredagen var midsommarafton. Vi fixade oss fina och käkade gott, dock dansade vi inte runt någon midsommarstång, istället var vi hemma och hade det trevligt med några vänner till Jocke och Marie. Mycket trevligt hade vi! Marie och Jocke jobbade en stund på dagen men var ändå på party humör när de kom hem!
När vi käkade lunch ringde vi till Marie och sa att lite kylvaror var slut, inte fasen tänkte vi att de låg en ica butik 100 meter ifrån deras hus. Så kan det gå med fyra virriga sthlmstjejer i en lite stad i småland!

  
 

  


Lördagen var en riktig slappdag, jag var supertrött. Även denna kväll var det ett gäng med vänner till dem och hälsade på. Vi käkade god mat, skrattade och hade roligt. Sen på kvällen bestämde vi oss för att gå en sväng, vi hade ju inte sett någonting av stan. Så vi traskade runt lite bland annat vid kyrkan och kyrkogården. Ångrade att jag inte hade ett ljus att tända i minneslunden då. Började även prata om att åka hem mitt i natten för att undvika all trafik dagen efter. Dessa planer ändrade dock Marie på fort, genom att svimma av smärta från sin skadade fot. Så närmare midnatt natten mellan lördag och söndag fanns det ingen ambulans att få tag i, så in med en svimmandes marie i bilen för att åka till närmaste sjukhus, 20-30 min bort. Disit, dimmigt och jäkligt, men full fart hade vi.
Jocke gjorde allt för att underhålla oss, sprang som en tok med rullstolen, lekte gynekolog, lärde sig gipsa, pratade med allt och alla, smörade för personalen och somnade på min mage. En lång natt blev det, men tack vare honom hade vi roligt i alla fall, marie hade dock xx antal damp anfall på honom.
Väl hemma igen vid fyra på morgonen somnade vi som utblåsta ljus, Marie med en gipsad fot och Jocke lätt bakis.


  
 


Söndagen spenderades som ni alla säkert kan gissa i bilen, några stopp på vägen hem för att äta och kissa blev det. Annat kunde man inte räkna med. :) Självklart åkte vi inte förens vi hade fått några timmars sömn så vi hamnade i "rusningstrafiken" Lite köer här och var. Men sånt får man räkna med när planerna inte håller! Hemma, nöjda och belåtna! En trevlig resa som vi sent kommer att glömma Framförallt inte sjukhusbesöket :P


Så här lämnade vi Marie nere i Småland


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0