½ döv eller inte?

Igår spenderade vi kvällen i Danderyd, på djursjukhuset Albano. Först fick vi sitta lite mer än en halvtimme i väntrummet, något som Jamie Lee tyckte var mer än en evighet. Vi köpte lite leksaker men dom var inte allt för roande. Dom dög ett litet tag, sen var de gnällfia som var framme igen!
Sen kom en underbart gullig veterinär och visade in oss i ett rum där vi skrev på lite papper, Jamie Lee = JL fick lugnande och vi fick vänta ett tag till. Hon fick lite extra med lugnande eftersom höfterna och armbågarna skulle kollas oxå. Hon sa att jag kommer om ca 20 minuter igen och ser om hon sover då eller om hon behöver mera. Hon stängde dörren och gick, sen sov Jamie Lee som en stock! 20 minuter behövdes uppenbarligen inte.

Hon kom tillbaka och förklarade i detalj vad som skulle göras, vi viste precis vad som skulle hända. Nästan så vi kunnat göra allt själva. Först fick JL öronproppar, en nål i nacken, bakom örat och en i pannan. Dessa skulle läsa av vad hon hörde och inte hörde. I öronproppen satte hon en sladd från datorn som skickade ut ljudsignaler i 100 DB. För att få ett bra resultat så skickar vi ut minst 400 signaler. Hon började med höger öra och där fanns det lite hörsel, hon hör antingen ljusa eller mörka toner. Vi antar att hon hör ljusa eftersom hon reagerar bättre på ljusa toner än mörka. Sen var de samma sak på vänster öra, efter ca 30 ljudsignaler sa hon att detta öra är helt dövt! Men för att göra allt rätt ska vi göra klart testet och göra om det på båda öronen. Bara för att vara på den säkra sidan.
Även andra testet gav samma resultat. Så tack vare bear testet vet vi nu att hon är helt döv på ena örat och har nedsatt hörsel på det andra örat. Jag gissade på att hon var döv på vänster öra, men jag hoppades och bad om att hörseln skulle vara bra på det andra örat, även om jag misstänkte att hon hörde lite illa där.

Det känns bra att veta vad som är "fel" att det är hörseln som spökar och inte något annat! Men lite tråkigt ändå. Men det är bara fortsätta med teckenspråk och använda dom ljusa rösterna när man pratar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0