Fredag 7 augusti - Finland!

Hade inga egentliga planer, men eftersom de mesta planerades automatiskt åt en så var de bara att gilla läget! En "släkting" fyllde 85 år. Så de blev till att fara hem till henne och äta, smörgåstårta, tårta, tee, kakor, kaffe och allt dukades upp. Hon firade sig själv en extra gång bara för att vi inte kunde komma på söndagen! Lite gulligt av henne tycker jag!

När vi var och handlade blommor till födelsedagsbarnet såg vi en svensk bil komma åkandes, åååh tänkte vi, ännu en svensk bil! Gissa vilka som kliver ur den då?? Joo pappas kusin från Skåne! Dom har inte träffats på år och dar, men i en liten blomsterbutik mitt ute i ingenstans möts dom!

Sen passade vi på att leta efter lite roliga ord. 
Guppar, bumb, bump = Gupp
Slaggis? (Robin berättade att de fanns ett gym där inne som han tränade på, sen minns jag inte va de var mer... Minnet tycks inte varit med på denna resa!)

Sen på kvällen var jag med Robin, hade supertrevligt med honom! När jag kom tillbaka till stugan var de kortspel för hela slanten som gälde! Farfar satt med kortleken i handen och valde de bästa korten till sig och delade ut resten till dom andra, han trodde inte att någon såg vad han gjorde men när alla började asgarva helt plötsligt fattade han att han var avslöjad! Han satt mitt i sin egna lilla värd, bara han och kortleken, hmmm... Inte konstigt att alla börjar fundera varför de inte fick några kort... Men ett gott skratt fick vi i alla fall.

Senare på natten, precis när vi skulle gå och lägga oss blev farmor geting biten, hon tog ut sin morgonrock för att skaka ur de. Sen kommer hon in och är geting stucken! Vi låste in farfar på toan i hopp om att han skulle slippa allt, när "faran" var över började allt om igen. Zindy ryggade tillbaka mot farmor, någonting hon aldrig gjort tidigare! Så vi undrar vad som är fel, sedan hör vi hur de surrar, då har hon en humla i ena fickan! Så de är bara att ta fram flugoplatton och slå ihjäl den... En galnare kväll har jag inte varit med om!



Farfar utanför ena kyrkan
  
1: Kyrkogården
2: Inne i kyrkan
3: Något ställe som sålde smycken, handgjorda saker och ett litet fik
 
1: Likhuset?
2: Till minne av alla som dog för fosterlandet i krig

Den andra kyrkan och kyrkogården vi besökte

Även här, till minne av alla som dog för fosterlandet under kriget

Båda kyrkogårdarna besöks varje gång man reser till Finland, farmor vill alltid resa dit, så visst de kan vi göra. Tända ett ljus och lämna en blomma för att minnas dom som inte längre finns med oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0