Tisdag 4 augusti - Finland!

Morgonen började tidigt, redan vid fyra tiden ringde veckaklockan... Inte många timmars sömn kan jag säga, kom hem från jobbet vid åtta på kvällen, då skulle de sista packas, kolla alla hundpapper och verkligen se till att allt var klart för avfärd. Och vid fem tiden på morgonen skulle packlinen packas, hundarna rastas och frukost ätas.

Halv sex (om jag inte minns fel) startade vi våran resa. Mot båten i Norrtälje. Lite lätt molnig himel när vi far, men sedan på båten blir de värdens dimma, knappt så man såg räcket på båten. Hundarna var hur underbara som helst, de var lugna och snälla, satt vid våra stolar och väntade på lov att göra något.
Sen var vi framme på Åland, där skulle vi slå ihjäl två timmar, de blev en lätt lunch till både oss och hundarna på ett litet café, märkte att de heter inte frallor i Finland, de heter Semlor. Kan inte vara lätt för en finländare att beställa semlor i sverige och få både grädde och mandelmassa på när han/hon egentligen vill ha en ost fralla... En snabb sväng i en park med hundarna och sedan tillbaka till hamnen för att resa vidare mot Åbo! Även denna tur gick underbart bra med hundarna, dom sa inte mycket, dom låg mest och väntade på att få återgå till bilen för att komma fram någon gång.
Mitt i allt, när jag klev ur duschen på båten började någon gasta på Finska i radion, "vi närmar oss Åbo så alla bilpassagerare måste bege sig till bildäck" jag i handduk, resten av gänget sov, pappa fick lätt panik och sprang runt som en yr höna, men vi andra undrade varför skulle båten komma 2 timmar för tidigt till hamn? Varför lämnas meddelandet endast på Finska? Men tack och lov var det ett felmeddelande från en full (?) kapten(?) Det blev en vända i taxfreen, lite käk och några timmars sömn innan landstigning! En dryg timmes resa med bilen efter alla båt turer så var vi äntligen framme! Farmor och farfar stod på trappen och väntade på oss, bordet var dukat med mackor, pannkakor (plättar som de heter på finska/finlandssvenska), tee, juice och en massa gott. Efter det var de bums i säng. Alla var helt slut efter resan, utom hundarna!

  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0