Agility steg 2

Idag var det agility igen, superroligt som vanligt förutom detta väder! Inge vidare roligt heller att lämna hundarna i bilarna så dom blir iskalla. Men vad ska man göra när det är teori och redan är 100 hundar (överdrivet, okej) i klubbsugan...

idag började vi med bakombyte och det gick ganska bra, har en del att träna på till nästa tränings tillfälle. Bakombyte är inte lätt, framförallt när man har en hund som det är lite svårare att skicka från höger sida (jag till vänster, hunden till höger) Men nästa gång lyckas vi ;)

Vi fick i läxa att man ska sätta hunden vid sin sida höger eller vänster spelar ingen roll, (jag beskriver om man sätter hunden vid vänstra sidan) och sedan gå ifrån och bakom hunden. Om man går höger varv från hunden så ska man belöna så fort hunden vrider huvudet till vänster och sedan få hunden att gå med sig. Super svårt att förklara, men ganska lätt när man prövat några gånger. :) Detta ska sitta klockrent nästa gång, både höger och vänster varv!
Framförallt vänstervarv på Jamie Lee, då hon har svårare att bli skickad från den sidan hon inte hör alls på... Men träning ger färdighet :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0