Hundar + Snöblask = ?

Hundar + snöblask = hundar i täcken! Tänk vilken bra uppfinning! :)

Igårkväll när vi skulle ut med hundarna var det ett elende i hallen, ett helt gäng med täcken, koppel, halsband, gummistövlar, regnställ, mössar, vantar och sockar åkte fram.

Tänk att de kan vara så krongligt att komma iväg på en promenad. Först på med täckbyxorna, raggorna och stövlarna för att sen inse att man är kissnödig... Tänker tanken på att åla sig ur byxorna och få av stövlarna som är storleken för liten var inte allt för lockande! Så de är bara på med en extra tröja och ytterjackan för att inse att man nu liknar en michelingubbe.

Böjer sig ner för att få täckena på hundarna, halsbanden på plats och i med kopplet. Än så länge går allt bra! Sen, när vi väl öppnar dörren så rör sig hundarna inte en meter, i vanliga fall brukar dörren flyga upp och hundarna ser man knappt svansen av... Men icke då, de rörde sig inte ur fläcken. Efter ett litet tag gick Zindy med på att flytta sig, sakta men säkert ut genom dörren, Flisan gick sakta efter och JamieLee rörde sig inte ur fläcken!

Väl utanför dörren så går det sakta och osäkert, JamieLee fick vi släpa närmare 300 meter innan hon tog ett steg av fri vilja. Nästa problem kom när hundarna insåg att dom var tvugna att kissa med stringtrosorna på sig! (de såg i alla fall ut som de tänkte så om snörena som håller fast täcket runt bakbenen). Sakta och lite säkrare traskade vi vidare, hundarna såg olyckligare än olyckligast ut och själv var jag inte heller allt för lycklig. Men vem är det i detta underbara väder?!

Väl hemma var alla lika lyckliga att få klä av sig ytterkläderna och täckena, för inte är de roligt att traska runt med 35 kg extra kläder...


Systrarna bus förra vintern, Flisan har samma päls och samma täcke, JamieLee liknar en nakenhund...

p.s. De var underbart att få komma hem efter en 45 minuters lång promenad och få kissa! :P

Kommentarer
Postat av: sofia

Fin blogg, själv har man oxå 2 tollare :D (y)

2010-12-19 @ 02:13:17
URL: http://soffiiaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0